Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dorn bir Ninjadır !! :P

Dorn

Öne çıkan mesajlar

Dün gece başıma bir olay geldi Sunken Temple'da, hem paylaşayım hem de fikirlerinizi alayım istedim.

Burada konu ile alakalı arkadaşlar varsa herhangi bir şekilde rencide olayı olmasın ya da konu sapmasın diye guild ve karakter isimlerine değinmeden anlatayım..

St grubu oluşturduk ben (pally), kız arkadaşım (warrior), bizim guildden bir arkadaş daha (druid), daha önce de beraber gayet keyifli ve başarılı bir St grubu yaptığımız türk bir mage ve yeni tanıştığımız türk bir warrior.

Neyse efenim instance'ı birkaç gereksiz wipe da yesek genel olarak makul bir sürede bitirdik. En sona bıraktığımız shade of bilmemne isimli ejderha da öldü, bizden ölenleri resledik felan, 2 mavi drop için zar atılacak.

Mavi 1h balta (ki mace görüp rolladım açıkçası, yorgunluktan şaşı olmuşuz azcık ;) bir de mavi bir leather zırh parçası gibi bişey düştü. Neyse herkes G yazdı zırha, baltaya da ben, kız arkadaşım ve o diğer warrior N yazdık. Akabinde zarlar atıldı. Ben kime düştüğüne bile bakmadım, kız arkadaşıma oradaki yapması gereken bir quest işlemin anlatıyordum ki diğer warrior arkadaş başladı;

- Dorn ninjayız galiba ?
- UO değil burası büyüyün biraz (ben ve uo??)
- Retro paladinsin nası rollarsın 1h ye diye başlayıp tatsızlaştırarak, böyle hakaretvari bir tarzda devam etti.

Daha yaw dur nooluyor diyemeden de hs yapıp gitti. Üzüldüm tabii baya.

Beni tanıyan birçok insan var aranızda. Oyunun çıktığı ikinci hafta aldım, daha anca lvl 54, üstü başı genelde yeşil itemlı, cebinde 30g'i olan na-hırsküpü bir oyuncuyum. Muhabbetine, eğlencesine giriyorum ben oyuna. Item kasmak, ninjalık vs. benim tarzım değil ki herşeyden önce ? Ki zaten ortada öle ahım şahım yok epic yok bilmemne bişeyde yok. Mavi 1h balta hepi topu yaf !

Neyse efenim ordan wetlandsde gemi bekliyorum bu arkadaşın guildinden biri geldi ninjaaaa ninjaaaa şöyleeee böyleeee bişeyler diyo ben de hala saf saf anlatmaya çalışıyorum.

Bizimkiler boşver ne alakası var falan deseler de aklıma takıldı baya da üzüldüm yani..

Ninja mı oldum ben şimdi ? :)[signature][hline]Eski OguzAmca'yim ben ! Zamaninda gaza gelip almistik OguzAmca'yi ama 5 sene sonra dönüp bakıyorum ki olmamis. Oh be kendimi buldum thanx pati :P

Paintball maniaX!
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada küçük bir not da düşeyim, özellikle pally oynayan arkadaşlar iyi bilirler, pve'de hem gruplarda hem de solo oynarken paladinler sıkça 1h + kalkana geçme ihtiyacı duyarlar taktik gereği. Ya da en azından ben yapıyorum bunu özellikle kalabalık dövüşlerde casterları korumak için bolca AE açıp, akabinde kalkana geçme ihtiyacı beliriyor.[signature][hline]Eski OguzAmca'yim ben ! Zamaninda gaza gelip almistik OguzAmca'yi ama 5 sene sonra dönüp bakıyorum ki olmamis. Oh be kendimi buldum thanx pati :P

Paintball maniaX!
Sosyal ağlarda paylaş

ben 3 kere kaçırdım :D ha birinde adam epic e 6 attı.. bende 4 attım asıl bu koyuyor :D[signature][hline]Burnin Legion - LvL 5* - Human - Mage - Mayweda

Guild - Buried İnnocence

Eternal, 06 Temmuz 2005 10:23 tarihinde demiş ki:
bak ben bi fire mage ezdim adamın hayalleri kurudu.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun sende değil, ufak bi yanlışı kaldıramayan karşındaki oyuncuda. Madem dalgınlığına gelmiş, madem özür dilemişsin konunun orda kapanması lazım. Benim de başıma geldi, yanlışlıkla stat bonuslarını görünce druid halimle bi cloth headpiece e rollladım. Özür diledim tabi sonra, mage de neyse sağlık olsun dedi kapandı olay. Item falan geçici, önemli olan arkadaşlık ;)[signature][hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Sosyal ağlarda paylaş

Ozur dilemissin ki zaten dusen item ST dan onu alan kisi nekadar kullanacak cok daha iyileri zaten UBRS Strat Scholo dan cikiyor. Ozur diledikten sonrada bide bunu arkadaslarina yayip anlatmasi o kisinin cocuklugu gibi geliyor bana. Maraudon da Goblin den dusen Caster Sword una zar atan warrior bilirim. Adam bide piskinlikle ustunde sadece 8 intellect yaziyor diyemi Caster kilici oluyor diye birde cevap vermisti roll atip kazanmisti sonrada pardon ben onu %1 critical with melee weapon anlamistim diyede mesaj atmisti. Bu tarz bir piskinlik yapilmadigina gore seninki mazur gorulebilecek bir hatadir ancak.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi yanlış anlaşılma olmasın. daha özür dileyecek bir ortam bile olmadı ki :) bi araba laf yediğimizle kaldık öyle.

peki diyelim ki karşımdaki insan makul bir tepki verdi ve hala diyalog kurabiliyoruz. sizce paladin olarak 1h bir silaha rollamam özür dilemeyi gerektirecek bir durum mudur ? yani olayda instance a girerken kimse ben özelllikle şu item ya da şöyle bir item için geliyorum, düşerse alabilir miyim demedi.

ayrıca rollamadan önce N dediğimde de kimse aman atmayın bana çok lazım falan da demedi. kılıçlarımız o warrior arkadaşla aynıydı (şu mauradon'dan questle alınan 35 dps'li hani) e ben de rolladım herkes N'sini G'sini söyledikten bir süre sonra.

mmo larda oyun etiğine ahlakına cidden önem veririm ben o yüzden soruyorum hatam varsa anlatın da öğreneyim :)[signature][hline]Eski OguzAmca'yim ben ! Zamaninda gaza gelip almistik OguzAmca'yi ama 5 sene sonra dönüp bakıyorum ki olmamis. Oh be kendimi buldum thanx pati :P

Paintball maniaX!
Sosyal ağlarda paylaş

master looter ı anladım da ftw'yi duymadım daha önce o ne demek ?

evet bu arada loot seçenekleri arasında master looter hoş bir seçenek de biz zaten genelde minik guildimizle aile içi instance lar yapıyoruz, drop mrop da kimsenin derdi değil haliyle. st gibi iddialı dropları olmayan bir instance için de, dışarıdan insan var grupta diye master loot olayı yapmak gelmedi açıkçası kimsenin aklına.

bu arada yukarıdaki olay ve sorularımla ilgibi cevap ve düşüncelerinizi hala merak etmekteyim. aydınlanma isteğim hat safhada yani :)[signature][hline]Eski OguzAmca'yim ben ! Zamaninda gaza gelip almistik OguzAmca'yi ama 5 sene sonra dönüp bakıyorum ki olmamis. Oh be kendimi buldum thanx pati :P

Paintball maniaX!
Sosyal ağlarda paylaş

ftw : for teh winz ya :P
tabi canim, normalde gerek kalmiyor ama böyle tatsiz durumlari önleyebiliyor sadece.
Zaten takma kafani, 1 admain söyleyeceginden ne olacak ki. Seni taniyan taniyordur sonucta. Ha karsindaki de bir yerde hakli, cünkü gercekten item aci diye tabir edilen insan dolu wowda[signature][hline]Agac rüzgari affetse bile, kirilmis bir kere...
Elandra, Night Elf Priestess
Penthesilea, Night Elf Huntress
Penth, Gnome Rogue
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle şu UO ve büyümek lafları ile serzenişlere deli olduğumu belirtmek istiyorum. Ultima Online gibi bir oyunu sadece freeserverlarda tanıyıp sonra ben bilmem kaç yıldır UO oynuyordum diye belirtip, bir de oyunda kişilerden gördüğü muameleyi Ultima Online ile bağdaştıran zihniyete, 1998'den beri OSI/Atlantic'de oynayan birisi olarak kıl oluyorum.

Gelelim bahsettiğin konuya, malesef son zamanlar da MMORPG oyunlarını sadece level sistemli bir FPS oyun sanıp, günlerini ve saatlerini sadece belirli level'a ulaşmayı kendilerine amel edinmiş kişiler çoğunlukla oynamakta ülkemizde.

İşin üzücü tarafı oyun firmalarının bu şekilde oynayan oyunculara prim verecek sistemler kurması da başka bir yön.

Yaklaşımlarımızı birleştirdiğimiz de ortaya çıkan -ki bu profile uymayan azınlıkta olsa tanıdıklarım var- sadece kendisine level ve item kazanmayı hedef edinmiş, dakika başına kazanacağı xp'yi hesaplayabilen bir oyuncu kitlesi oluşmuş durumda. (keşke bu engin matematik zekası ülkemin gelişimine katkı sağlasa)

Bu kişilerden etkilenmemenin en kolay yolu onlar ile maceralara -ki onlar buna xp kasmak! diyeceklerdir- çıkmamak lazım geldiğidir.

Biz kırk kişiyiz, kırkımız da birbirimizi biliriz lafı bu nedenle boşa söylenmemiştir.

Aslında o kişinin adını bilmek isterim ki yarın öbür gün bende onunla bir yerde karşılaşma ihtimalime karşı kendimi koruyabileyim.

Oynadığının bir oyun olduğunu algılayamayan ve karşındakinin kişiliği ile uğraşan bir zihniyetle karşılaşmaman dileğimle.

Not: Ninja'nın bildiğim kadarı ile hırsızlıkla çok yakın bir ilintisi yoktu, WoW sayesinde bu kavram da eklendi dağarcığımıza.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ozii_x, 19 Temmuz 2005 11:35 tarihinde demiş ki:
ben 3 kere kaçırdım :D ha birinde adam epic e 6 attı.. bende 4 attım asıl bu koyuyor :D

Ozii anladık bayağı koymuş sana. İki mesajından biri hep bu 6-4 rolluyla ilgili. :)[signature][hline]"You have no cause to bar me, brothers. I wish to take nothing from the tower that you have been sworn to guard, but I will destroy you if you delay me."

Lord Soth, Knight of the Black Rose
Sosyal ağlarda paylaş

bu muhabbeti yapan bizzat benim, fury warriorum, intellect weren kalkan ve ringi benimkilerden daha cok ise yaramasina karsin arkadasa biraktim, sonra 2h silahlara rollamam retru paladin varken, biraz büyüyelim lütfen fury warriorun hayati 1h silah, retru paladin %5 kullanir, sonradan 10 stamina +6 defense yüzüge, warrior olarak neden rollamadim diye cok düsündüm, eh bi yerden sonra acemi çekmek zor oluyor.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Pardon ama biraz büyüyelim ne demek ? Karşındaki kişi yada kişilerin kaç yaşında olduğunu, ne tür insanlar olduğunu ne kadar biliyorsunda bu kadar rahat konuşuyorsun. Şu an bu tip suçlamaları yapabileceğin en son kişidir Dorn.

Ayrıca "item açı" demek item veya itemların peşinden koşupta bulamamak değildir. Onu alabilmek için herşeyi kendine olan saygısını bile hiçe saymak demektir.[signature][hline]Go! Godon Onerous // go-tr.org
GencFenerBahceliler // GencFB.org
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba Yenerk85,

Sen hs ledikten sonra pm attım herşeye rağmen konuşabilmek niyetiyle ama offline dın. Her ne kadar bu topic in amacı bu olmasa da konuşmak buraya kısmetmiş, başka mesaj atarsan umarım yukarıdaki gibi değilde 2 kere düşünüp yazarsın birşeyleri, zira konu başlığımın kirletilip akabinde de kitlenmesini istemiyorum.

said:
Yenerk85, 19 Temmuz 2005 22:59 tarihinde demiş ki:
intellect weren kalkan ve ringi benimkilerden daha cok ise yaramasina karsin arkadasa biraktim,

bu aslında bir ara satır, konu için çok da önemli değil, item açısından benim için hiç önemli değil ama o itemlerin 2si de bende değil onu bir belirteyim arada. Üstelik kalkan düştüğünden haberim bile yok. Kim aldı cidden bunları bak ben de merak ettim şimdi.

said:
biraz büyüyelim lütfen

bak gene :) UO'dan gelen alışkanlıklarımı da bırakayım mı ?? Danone de yiyeyim mi hızlı büyümek için ?

said:
eh bi yerden sonra acemi çekmek zor oluyor.

Yok ben cidden anlamıyorum bu klavye başı delikanlılığını. Ne kadar kolay sarf ediyosunuz o koca koca lafları bravo valla.

Açıkçası bu gördüğüm mantalite bana küçük ve acemi diyorsa açıkçası çok mutlu oldum BÜYÜK ve PROFESYONEL olmamaktan.

Son olarak mesajı yine bir alıntı ile bitirmek istiyorum;

said:
Kumadam, 19 Temmuz 2005 17:18 tarihinde demiş ki:
Oynadığının bir oyun olduğunu algılayamayan ve karşındakinin kişiliği ile uğraşan bir zihniyetle karşılaşmaman dileğimle.

Teşekkürler Kumadam, aynı dilekleri oyunun oyun olduğunu bilen tüm küçük ve amatör kaderdaşlarıma sunuyorum ben de ;)[signature][hline]Eski OguzAmca'yim ben ! Zamaninda gaza gelip almistik OguzAmca'yi ama 5 sene sonra dönüp bakıyorum ki olmamis. Oh be kendimi buldum thanx pati :P

Paintball maniaX!
Sosyal ağlarda paylaş

haha sana sunken templeda brdde ve en fazla stratholme da yapacagin instancelar icin basarilar, bu davranislarinla daha fazlasina giremezsin, ayrica oynadigim char kendi charim bile degildi, amacim o baltanin arkasinda aglamak deil seni ileriye dönük uyarmakti, laftan anlamamissin bu agresif tutmlarin seni bi yere götürmez, ha burda aglamak da.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

dorn a katılıyorum , 1h silaha rollayan paladin ninja değil akıllı paladindir... kısaca söylemek istediğim şey , pvp içinde dahil , 1h+shield ve 2hand den her ikisinden olan bir paladin, kral bir paladin olabilir... ama eğer birisi eksikse o paladin osuruk bir paladindir.. sana o ninja diyen herif kıskanç ibnenin tekiymiş okadar... pvpdede paladin rogue a karşı 1h+shield dalmazsa sonu kötü olur hem ...
[signature][hline]Idrian Level 60 Human Paladin
Member of Disorder
Mining/Enchanting

[Bu mesaj MADBOY tarafından 20 Temmuz 2005 00:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...