Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Nesil Bebekler...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Discovery Channelda ızlemıstım gecen aylarda...Karı koca bır doktora gıdıyorlar ve bebeklerınde bulunmasını ıstedıklerı fızıksel ozellıklerı sıralamaya baslıyorlar....Iste sacı sarı olsun gozlerı mave boyu uzun vs...Doktorda Star Wars serılerınde jedı ların kullandıgı gıbı bır cıhazla bebegın 3 boyutlu goruntusunu cıfte gosterıyorlar.

Cok yakın zamanda bu teknolojıye ulasılacakmıs.Etık olarak cok yanlıs.Ayrıca doganın dengesını de bozacaktır ustune ustluk..Umarım boyle bır sey hıc bır zaman olmaz......[signature][hline]Denememiş olmayı asla kabul edemem

[Bu mesaj Phrexian tarafından 18 Temmuz 2005 15:24 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Phrexian tarafından 18 Temmuz 2005 15:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Etik olarak yanlış değil aslında, çünkü kimse seni zorlayamaz böyle birşey yapmaya, ancak sen isteyebilirsin... Bir de iyi yanı genetik hastalıkların yokolacak olması tabi.[signature][hline]Mekteb-i Sultani
Mesaj tarihi:
buna ne dioruz : jamiroquai - virtual insanity (sözlerini dinneyen annar eheh)[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)
Mesaj tarihi:
ben ilerde bu yontemi kullanırım olursa erkek olmasını garantiye alırım en azından ama ben kahverengi goz karım kahverengi goz olupta çocugu mavi yeşil goz yaptırmam sutçuden gibi..[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Mesaj tarihi:
said:
Saykoleo, 18 Temmuz 2005 15:27 tarihinde demiş ki:
Etik olarak yanlış değil aslında, çünkü kimse seni zorlayamaz böyle birşey yapmaya, ancak sen isteyebilirsin... Bir de iyi yanı genetik hastalıkların yokolacak olması tabi.

Sence bu teknolojı geldıgınde hangı cıft bebegının mukemmel olmasını ıstemez.Dusunsene herkes zekı herkes yakısıklı gusel falan..bunun neresı etık bana soylermısın...Bır yaptırım veya zorlanma olmaması onun etık oldugu anlamına gelmez..

Genetık hastalıkların daha anne karnında onlenmesı ıcın kok hucre arastırlamarı yapılıyor zaten.Hatta cok cıddı sonuclar alındı bıle sımdıye kadar ama bunun olayla bır ılgısı yok....[signature][hline]Denememiş olmayı asla kabul edemem

[Bu mesaj Phrexian tarafından 18 Temmuz 2005 15:41 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Phrexian tarafından 18 Temmuz 2005 15:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Cintonick, 18 Temmuz 2005 15:36 tarihinde demiş ki:
sutçuden gibi..
eheh

bende yaptırırım, (tabi eşimden aksi bi souç çıkmazsa)
ileri bakmamız lazım... bana bu tür şeyler geri kafalılık gibi geliyor yok insan clonlanmazmış yok bebekler deiştirilmezmiş fln...
insanlar görünüşe takılmış durumda herkesin kendine has designları olmalı bence bi araba gibi yada bi site gibi...
bence çok iyi olur hem insan çeşitliliğide gelir...
insanlar türlere ayrılır elfler gibi...
bence burdan yola çıkılarak süper insana doğru gider teknoloji...[signature][hline]  
Mesaj tarihi:
Yaa bunun neresı ıyı..Insanın sahsı vasıflarının bır onemı kalmazkı.Herkesın aynı oldugu bır dunya hayal etsenıze.Penguenler gibi.Hıc kımsenın bır dıerıne karsı bır ustunlugu yok.Herkes ıstedıgı herseyı yapabılıyoor.Etık degerler bır kenara ne kadar sıkıcı olur dunya.....[signature][hline]Denememiş olmayı asla kabul edemem
Mesaj tarihi:
Bana göre etik yönünden hiç bir sorun yok, tipler aynı olabilir ama düşünceler aynı olmayacaktır hiçbir zaman...
Beynin, zekanın gelişiminde genetik materyalin rolü %30 civarındadır. Zekanın gelişimini daha çok yaşam ortamı belirler (Einstein'ı ormanda sadece yemek vererek yetiştirsen hiç de zeki olmayacaktır)

Ayrıca kök hücre genetik hiçbir hastalığı iyileştiremiyor, kök hücre özelleşmemiş hücre demek yani vucüdunun herhangi bir hücresine dönüşebilecek hücre, ama ne olursa olsun o hücre de senin yani genetik olarak herhangi başka bir hücrenle aynı DNA'yı taşıyor... Sen genetik olarak hastaysan, o hücre de hasta kısacası...[signature][hline]Mekteb-i Sultani
Mesaj tarihi:
Ne alaka niye herkez aynı tip olsun?
şu an arabaları herkez design edebiliyor hepsi aynı tipmi??
tam tersine yeni ve orjinal tasarımlar arıyor herkez...
unutmayın farklı olan kazanır..
onun için herkez farklı olmaya çalışır ve çalışacaktır...[signature][hline]  
Mesaj tarihi:
Basit bir örnekle başlayayım: Bildiğimiz üzere kadınlarda XX,Erkeklerde ise XY kromozomları vardır. Lise biyolojisinde bile öğretilir ki bir çocuk (mutasyon vb. bir nedenle) YY kromozomu taşırsa bu çok ciddi genetik bir hastalıktır ve karşılığı da psikopatlıktır. Bunun eğitim, sevgi gibi etkenlerle düzeltilemeyeceği (nasıl bir kaplanı tam anlamıyla evcilleştiremiyorsak) de bir gerçektir. Çocuk sahibi olan anne ve baba elbet böyle bir çocuk istemeyecektir ama psikopatlar ordusu kurmak isteyenler yok mudur sizce? Bu ise sadece bizim bildiğimiz. Hatta hatırlıyorum "solculuk geni" bulunmuştu. Düşünün bir devletler kendileri gibi düşünen insanlar yaratacaklar. Kim bilir genlerle oynayrak daha ne çeşit insanlar yapacaklar ve aslında çocuklarının bu özelliğinden anne babanın bir bilgisi olmayacak...

Servis kaçıyor, görüşlerimin devamı gelecek.:)[signature][hline]Cennette huriler varmış, kara gözlü
İçkinin de oradaymış en güzeli
Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz;
Bak bir yanda şarap bir yanda sevgili
Ö.Hayyam

Mesaj tarihi:
said:
Joker, 18 Temmuz 2005 15:59 tarihinde demiş ki:
onun için herkez farklı olmaya çalışır ve çalışacaktır...

Ne desıgnı ne tasarımı.Olaya bıraz genel bır acıdan baksana.Sac rengının goz rengının zartun zurtun farklı olmasının bı onemı yok.Herkes yakısıklı gusel herkes ustun zekalı vs..Insanın yaradılısında olan ozunden gelen bu gıbı seylerın hıc bır degerı kalmayacak....[signature][hline]Denememiş olmayı asla kabul edemem
Mesaj tarihi:
Efenim,
1- YY hücresinin yaşama ihtimali yoktur, çünkü gen eksikliği vardır. (X geninde olup Y'de olmayanlar hayati önem taşır...
2- Kromozom sayıları anormal insanlar birkaç şekilde oluşur:
-XXY
-XXX
-XYY
-X0
-Otozomlarda 3 kromozomluluk
(-Otozomlarda tek kromozomluluk var mı bilmiyorum, olmaması lazım... :) )
(Başka var mıydı yahu yaşayabilen :P )
Diğer anormalliklerde ( Y0 ) canlı yaşayamaz, çünkü gen eksikliği görülür.
3- Bu anormalliklerin mutasyonla ilgisi yoktur, mayoz bölünmede kromozomların ya da kromatidlerin birbirinden ayrılmamasıyla ilgisi vardır...
4- Bunların çoğunda psikopatlık değil zeka geriliği ve çirkinlik görülür.
5- Sadece Süper Erkekler (XYY) psikopat oluyor diye hatırlıyorum...
6- Bu arada bana solculuk geni, sağcılık geni pek gerçekçi gelmiyor; bunların eğitimle alakası olduğunu düşünüyorum..[signature][hline]Mekteb-i Sultani
Mesaj tarihi:
said:
Ceday, 18 Temmuz 2005 16:22 tarihinde demiş ki:
sonra sw deki gibi code 66 yı uygulayın diince, bütün dünyayı ele gecirecekler :p

lol,sonumuz kotu :)

etik olarak da pek yanlis birsey goremedim ben bu iste.Sonucta bi tur sifre,neden manipule edilemesin ki birey milyonlarca hucreden olusmaya baslamadan once?
Mesaj tarihi:
said:
Phrexian, 18 Temmuz 2005 16:24 tarihinde demiş ki:Herkes yakısıklı gusel herkes ustun zekalı vs..

Yakışıklı, güzele lafım yok da zeka konusunda diyorum ki size genetik materyalin etkisi %30'dur. Bebeği üstün zekalı doğuramassın, üstün zekalı olmasını eğitimiyle sağlarsın...[signature][hline]Mekteb-i Sultani
Mesaj tarihi:
said:
Phrexian, 18 Temmuz 2005 16:24 tarihinde demiş ki:
said:
Joker, 18 Temmuz 2005 15:59 tarihinde demiş ki:
onun için herkez farklı olmaya çalışır ve çalışacaktır...

Ne desıgnı ne tasarımı.Olaya bıraz genel bır acıdan baksana.Sac rengının goz rengının zartun zurtun farklı olmasının bı onemı yok.Herkes yakısıklı gusel herkes ustun zekalı vs..Insanın yaradılısında olan ozunden gelen bu gıbı seylerın hıc bır degerı kalmayacak....

ne değeri varki?
unutmaki fabrika çıkışı arabalar genelde fazla bişey yapmaz ne zmn o araba kullanıcının eline geçer o zmn o araba hızlanmaya başlar...
yani sadece size kusursuz yakın bi vicut vericekler...
sizde o vicutla yapabildiğiniz maximum'u yapıcaksınız...
değer kazanan nokta burda başlıyor kim daha iyi kullanırsa elindeki vicudu o değerli olur.[signature][hline]  
Mesaj tarihi:
hangi filmdeydi yaf, gattaca ydı sanırım filmin adı..

daha millet dogar dogmaz, yasama sansları felan hesaplanıp ona göre muamele görüodu falan filan..

yakında ortalık mavi gözlü sarışın/esmer tiplerle dolunca, artık millet fantazi denemeye baslar :p
Mesaj tarihi:
said:
Saykoleo, 18 Temmuz 2005 16:28 tarihinde demiş ki:
said:
Phrexian, 18 Temmuz 2005 16:24 tarihinde demiş ki:Herkes yakısıklı gusel herkes ustun zekalı vs..

Yakışıklı, güzele lafım yok da zeka konusunda diyorum ki size genetik materyalin etkisi %30'dur. Bebeği üstün zekalı doğuramassın, üstün zekalı olmasını eğitimiyle sağlarsın...

Zeka yuzyıllardır tartısılan bır konu.Genetıkmı yoksa cevresel etkenlerle olustugu hala tartısılıyor.Daha tam olarak kesınlesmedı...[signature][hline]Denememiş olmayı asla kabul edemem
Mesaj tarihi:
Şayet oluşabilecek hastalıkları engellemekte yararlı bir teknolojiyse gusel..

Fakat goz rengiymiş sac rengiymiş boymuş bunların baştan ayarlanması cok yanlış. Cocugun Sac rengini ve Goz rengini ayarlarken cocuga soruyorlarmı? Nereden Bellidir onun anne ve babasının begendigi sacı begenecegi?
Ben şahsen Başkalarının siparişi uzerine dunya'ya gelmek istemezdim fiziksel ozelliklerim bir başkasının istedigi gibi... ıyk igrenc bişi...
Bizler İnsanız araba yada prefabrik evler degil...
Her insan kendine ait goz rengiyle ve sacla meydana gelmesi en dogrusu...[signature][hline]Bakınız! Na
Buyrun! Mail=MsN
Allahım sen beni dostlarımdan koru,Dusmanlarımla ben ilgilenirim.
Mesaj tarihi:
said:
Ceday, 18 Temmuz 2005 17:33 tarihinde demiş ki:
-anne nie bu rengi sectiniz ki?? ıykk, igrenc
-oglum o zamanlar o renk cok modaydı

:)

ahueha[signature][hline]  
Mesaj tarihi:
off gerçekten şimdi aile seçerse fiziksel özellikleri.olur mu ya,ailenn zevkine göre..en azından olmuş işte diyoruz şimdi.annm-babam seçti diye kıvırcık sarı saçlarım olsaydı , hergün söylenirdim heralde.[signature][hline]la petite ezique
  • Yeni Oluştur...