Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elminister(spoiler icere bilir)

KenshinHimura

Öne çıkan mesajlar

İnsanlar Dl ile Fr yi karşılaştırma çabasında değil..

2sinden birini ezme çabasında. mesela adam Dl okumuş beğenmiş Fr yi beğenmemiş. Beğenmediğini nasıl gösterecek. Fr de elminster saçma Drizzt uçmuş. Bak Dl de hiç öyle şey varmı git güzel güzel ailecek kes tanrını dicek.

yani aslında altında yatan amaç farklı :P[signature][hline]Still im Hunted
Still im Hated
Now my blind eyes see other Can NOT

[WoW] Valandir nightelf warrior[60]
Burning Legion
Sosyal ağlarda paylaş

Bölücüye Şeriatcı ya karşıyız. Fr Dl kardeştir bunu bilmeyen kalleştir.

İnsanların fikirleri olabilir saygı sınırları içinde Herşey söylenebilir fikirler açıklanabilir. Bir realm sevilip diğeri sevilmeyebilir. Hİçbirimizin zorunluluğu yok isteidğimizi severiz....

Dl sevmiyorum. Zaten Frp de DL ne yazıkki Çok az yer kaplayan kısıtlayıcı bir dünya. Yapılacak heşey yapıldığı için Playerlara pek birşey kalmamış. Weis Ların kitaplarını Severim Ama DL dünyasını sevmem.[signature][hline]Still im Hunted
Still im Hated

Burning Legion
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonlance low-level bi dunyadır, olay gucten cok. O asmıs raistlin dediginiz adam teknik acıdan level 20 ile dragonlance'in gelmis gecmis en guclu adamıdır. Bakıyoruz fr'da ailecek var bunlardan zaten. Tanrılar da cok guclu degildir dl'de cok da yok ki bi olayları. Masaustu oyunlarında fr oynanırsa statler yuksek dragonlance oynanır dusuk yapılır, cunku iki dunyanın mantıgı cok farklıdır.

FRda buyu cook yaygınken dragonlance'de cok az kiside vardır. Caramon dunyanın en guclu savascısıyken frdaki driztt'e gore ne kadar kuvvetli acaba. Ben hic margeret weis'ın elinden 2 sayfa boyunca "kılıcları boyle giti boyle geldi" diye bisey okudugumu hatırlamıyorum. Karakterleri zayıf fr'ın kanımca, ama teknik olarak gucluler.

FR powerplay icin, dragonlance rp ile karısık bi oyun icin daha uygundur. Yalnız dl'nin kısıtlayıcı oldugunu katılmıyorum, evet eger kısıt cok guclu statlar guclu ozelliklerse kıssınlar, rp on plana cıksın bi oyundan bunu beklerim ben. İkisi de cok farklıdır ama. Fr da dl demasaustu isini uzun sure yapan herkesin bi ara uzerinden gectigi bikac genclik yılını uzerinde harcadıgı, sonra da gecip gittigi dunyalardır.
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle Bir giriş yapalım o zaman.....

Şimdi Caramonun [DnD de drizzti] Raistlininde [DnD de elminsterı ] Dövemeyecek olması DL için bir savunma getiremez. Çünkü..... Seninde söylediğin gibi DL Low lvl bi dünya Fr high LvL bi dünya. Sonuçta DL deki takhisis Fr deki hiçbir tanrıyı alacak güce sahip değilse. Ona rağmen evrendeki en Güçlü tanrılardan biriyse. Ve raistlin Low lvl bi dünyada High lvl Olup takhisis i yenmişse. Bu Fr deki bi adamın tanrı ları yenip dünyaya hakim olmasıyla eşdeğerdir.

2ci paragrafında Drizzt ile caramon u karşılaştırmışsın.... Dediğim gibi low lvl dünya ile high lvl dünyanın karakterlerini karşılaştırmak sadece saçmalıktan ibarettir. Sonuçta karamon gelipte Fr de yaşamadı. Low lvl dünyada En high adam oldu ki eğer drizzt Dl de olsaydı 3 4 drizzt i alacak güçteydi........

Ne yazıkki Dl nin kendini savunabileceği tek şey. Bakın DnD ye göre LvL larımız düşük.... Bu da bir savunma getirmez çünkü. Fantastik edebiyat kurallara kurallarda fantastik edebiyata uymak zorunda değildir. Çünkü ortada bi kısıtlama yok En fazla şu kadar güçlü olacaksın şu büyüyü yapacaksın diye... Yarın birisi çıkıp Osman the ruler yapıp bütünevrenleri istila eden bi adamı anlatırsa. Onun lvl 3 olmasını engelleyecek etik değerlerin dışında hiçbirşey yok :)

O yüzden kıyaslamaları kendi değerlerimize göre yapıyorum. DnD ye göre değil. Çünkü dediğim gibi Kitaplar sistemlere sistemlerde kurallara uygun olması lazım aslında. Ama ne yazıkki uymuyorlar Raistlin bunun en somut örneğidir..

Ayrıca benim DL de sitem ettiğim yer. Dl de yapılacak herşeyi Majere ailesinin daha önceden yapmış olması ve. Kyrnn in çok küçük bir kıta olması.[Fr nin 10 da 1 i kadar] Ve çok fazla dünyayı tanıtan kitabı çıkmamış olması yani tamam açtınız oyunu oynuyosunuz DL de adam gibi kurallarına şehirlerine bağlı olan bi oyun oynatmaya çalıştığınızda ne yazıkki Kaynak bulamıyorsunuz tek kaynak Weis lerin kitapları Ve dediğim gibi Kurallarla kitaplar birbirine eş gitmiyor... bu yüzdende adam gibi oyun oynanılamaması.

Ama Fr de oynamak isterseniz. isediğiniz kadar kural kitabı İstemediğiniz kadar çok macera, item, creature, bol geniş ve keşvedilmemiş yer bulabilirsiniz.

Weis in kitaplarını bende beğendim ama DL weis in kitapları değil DL ayrı bir Dünya ve ne yazıkki Çok zayıf bir dünya. Ve yapımcılarda bunu anladıklarından Dl ye Kural kitabı çıkarmıyorlar....

Ayrıca Powerplay oynamak zorunda değilsiniz Fr de bu çok saçma bir söz. Her çeşit adam bulunur Fr de lvl 1 inden 20 sine kadar...

Ve powerplayda Rp yapılamaması sadece amatörlere özgüdür Statlar artınca Rp düşer diye bi şey YOK tur yani Bol statlada çok güzel RP yapılabilir. Rp Daha çok dm e daha az oyunculara bağlı bir şeydir. Herkez uğraşırsa her oyunda yapılabilir. Yani Rp setting e Dünyaya değil Dm ve oyuncularına Bakar.

Dl zayıftır :) Saygılar....
[signature][hline]Still im Hunted
Still im Hated

Burning Legion

[Bu mesaj spawn77 tarafından 17 Temmuz 2005 15:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Saçmalamanın dibine vurmuşsun yani ayrıca sürekli kendinle çelişiyorsun şöyleki; bunun adı FRP değil mi kardeşim, bunun F`si fantazi anlamına gelmiyor mu? , fantazi beyne yönelik bir eylem değil mi yani diğer bir değişle hayal etmek değil mi? , e o zaman hangi camp. de hangi realm da oynarsan oyna olay sende ve grubunda, Dm inde bitiyor, şu işi mekanik hale getirip belirli standartların içine koyduğunuz her seferinde ne kadar uzak olduğunuzu söylüyorsunuz aslında FRP ye.
Böyle devam ettiğiniz sürece FRP ile ilgilenmeye, yaptığınız işin monopoly ya da risk oynamaktan hiçbir farkı olmayacak.[signature][hline]Hate naki yume motomeru shirube naki mirai de.
Sosyal ağlarda paylaş

Dostum önce bi yazımı oku istersen.......

Orda anlattığım şey DnD üzerinden Oynanan oyundu ayrıca saçmalayan sensin yazımı okuduğundan bile şüpheliyim.

İstediğim gibi oynarım Frp yi Ve dünyanın yarısıda böyle oynuyor sen zevk almıyorsun diye senin gibi oynamak zorunda değilim. Ayrıca Frp değil Çoğu oyun Düşünme oyunudur. Sen Oradaki zarlar, Dünya, Kurallar düşünmeyi kolaylaştırmak, İnsanların olayları daha aktif anlamasını sağlamak amacıyla yapılmıştır. Bunları kullanmamak bana göre saçmalık....

Frp yi nasıl algıladığını bilmiyorum. Ama Her oyun gibi bununda kuralları var ve olmak zorunda. Dm istediği gibi esnetip koyabilir kuralları ama Kurallar vardır. Ve burada bunu tartışıyoruz Konuya yarıdan dalıp Saçma bişey söylüyosun. Ayrıca nerede çelişmiş benim yazım Oralarıda açıklarsan sevinirim.

Ortaya bişey atıp gitmek kolaydır. Senin yazında kominist düşünce içeriyor o zman varmı :)

Ayrıca Risk de bayağı güzel bir düşünme oyunudur.

Frp den farkı Frp de kuralları dm koyar. Settinglerden YADA dünyalardan faydalanarak. Riskte kuralları direk yanında verilir ordan açıp oynarsın. Ayrıca söylediğin şey direk bir Totoloji ne desem boş. Frp düşünce oyunudur tabiki ve düşünerek oynuyoruz. Ama kuralları var diye Risk e yada Monopolye benzemek zorunda değil. Şun benziyo bu yazı Frp Oyundur Tavlada oyundur ikisindede zar vardır. E o zman tavlayla Frp birbirine benzer. Teknik açıdan İki oyunun birbirine benzediği kadar benzer. Ama içinde Risk ile DnD frp si birbirinden ÇOK fazla ayrı Eğlence ve Düşünce oyunlarıdır.

[signature][hline]Still im Hunted
Still im Hated

Burning Legion

[Bu mesaj spawn77 tarafından 17 Temmuz 2005 16:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben senin yazını tabiki okudum, söyle sırayla cevap vereyim. Saçmaladığını(nızı)düşünmemin başlıca sebebi fr nin a karakteri Dl in b karakterini döver keser,Dl deki b karakteri Fr ye geçse b kare olur a yı ezer geçer hatta 3 tane a yıda alır gibi bir tartışmaya girmeniz. Elminister Vs. Raistlin derseniz fırsat bulduğum her seferinde saçmalamayın derim. Ayrıca realm ları karşılaştırıp burda bu vardır bu yoktur bunu yapabilirsin yapamazsın gibi klişeler getirmeniz. İçinde F nin geçtiği heryerde tabiki kurallara bağlı kalarak yapabilirsin benim söylediğim. Üstüne üstlük işi item lara kadar indirmişsin yani Dm burda Life Steal ı olan Dagger var derse hop noluyo DL de bu yok mu diceksin? Amerika lıların bi sözü vardır bilir misin? The limit is the sky.
Çeliştiği noktada şu; o kadar yazmışsın Dlvs Fr şeklinde bunu yaparsın bu vardır demişsin benim şu anda savunduğum herşeye bir klişe kondurmuşsun sonra Rp setting dünyaya değil oyuncuya ve Dm e bakar demiş ve benim söylemeye çalıştığımla aynı şeyi söylemişsin.
Son olarak tekrar söylemek istiyorum Fr,DL,WoD farketmez oynayalım güzelleşelim.[signature][hline]Hate naki yume motomeru shirube naki mirai de.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi benimde söylediğim şey seninkiyle Neredeyse aynı. Söylemek istediklerimi anlasaydın. benimde Dünyalar arasında karşılaştırmanın yanlış olduğunu söylediğimi. Her dünyanın kendi içinde bir bütün olduğunu ve karşılaştırmanın ona göre yapılması gerektiğini anlatmaya çalıştım.

Ve kuralların Kitaplara uymadığını o yüzden karşılaştırmalarda dikkate alınmaması gerektiğini söylemeye çalıştım.

Ayrıca hepsini severim oynarım sadece DL yi beğenmiyorum diğerleri içinde

Belki ben açıklayamadım. ama söylemek istediğim bunlardı özetle.......

Ve Frp seninde dediğin gibi Zevk için oynanır. Bigün kafan eser kurallı bigün esmez kuralsın bi gün Fr bi gün DL oynarsın.[signature][hline]Still im Hunted
Still im Hated

Burning Legion
Sosyal ağlarda paylaş

Daha yeni farkettim Elminster yanlış yazılmıs konu baslıgında:)..neyse gelelim FR ve DL arasındaki olaylara ve benim kisisel gorusume..neden nicin ve nasıllara..

Forgotten Realms...masaustu oyunları icin ozel olarak hazırlanmıs hıkayeleri,settingleri,kahramanları,haritaları ve kendine ozel bi tarihi bulunan,profesyonellerce hazırlanmıs iyi Dmlerin ellerinde muhtesem seylerin yapılabilecegi cok guzel bir setting..

Dragonlance...Kitap serileri icin hazırlanmıs bir evren..Weis gibi bir beyinden cıkmıs cok guzel cok basarılı buldugum ama masaustunde gercekten zayıf kalabılıcek bir evren..Bu seye benziyor..İngiliz ve arap atlarına..ingilizler cimde iyi kosarken arap atları kumda iyi kosarlar..kulvarları ve yapıları farklıdır!..[signature][hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignorant fool,just like all the others.

Khelben 'Blackstaff' Arunsun
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...