Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Connector Kaynak Kod / Visual Basic 6.0

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Gerçekten Güzel Bir Kaynak. Amator Olarak Server Açmak İsteyen Arkadaşlar İçin Hem Basit Hemde İşlevsel Bir Code.

Arlooax'ı Bu Tarz Bir Şey Düşünüp Forumlarda Herkezle Paylaştığı İçin Tebrik Ederim.
Mesaj tarihi:
said:
Skymaster, 09 May 2003 01:43 tarihinde demiş ki:
said:
Arlooax, 09 May 2003 01:27 tarihinde demiş ki:
tuşa niye basıyorsun onu anlamadım. Registry düzenlemek istiyorsan kendi bilgisayarında:

START>>RUN>>REGEDIT ve ENTER

onu bende biliyorum ama bir program yazıcam ve o işlemi yapması gerek, Yapacağım programıni işlemlerinden biriside o olucak işte.[registerdeki bir kaydı değiştiricek.

yardımlarınızı bekliyorum .

reg edit den istediğin değişikliği yapıp veri çıktısı al sonra bunu connectorunle beraber yolla kullanıcılara sonra bağlan düğmesine basıldığında buı reg keyin çalıştırılmasını sağla..

iyi çalışmalar..[hline]-Abi Senin Adın NEden Kırmızı
-An Ex Por
-Abi An Ex Por Ne demek
-Kal Vas Flam
-Abi Kal Vas Flam Ne Demek
-Abi Bu Ekran Neden Karardı Abi? Abi Oradamısın
Mesaj tarihi:
Banada vb linki lazım birisi yollayabilirmi? (yukarda bi linkde verilmiş ama linkde hata alıyorum)[hline]-Abi Senin Adın NEden Kırmızı
-An Ex Por
-Abi An Ex Por Ne demek
-Kal Vas Flam
-Abi Kal Vas Flam Ne Demek
-Abi Bu Ekran Neden Karardı Abi? Abi Oradamısın
Mesaj tarihi:
said:
Skymaster, 09 May 2003 01:43 tarihinde demiş ki:
said:
Arlooax, 09 May 2003 01:27 tarihinde demiş ki:
tuşa niye basıyorsun onu anlamadım. Registry düzenlemek istiyorsan kendi bilgisayarında:

START>>RUN>>REGEDIT ve ENTER

onu bende biliyorum ama bir program yazıcam ve o işlemi yapması gerek, Yapacağım programıni işlemlerinden biriside o olucak işte.[registerdeki bir kaydı değiştiricek.

yardımlarınızı bekliyorum .

Merhaba,

Yazacağınız program içerisinde mi regedit ayarlarını değiştirmek ,silmek ve yeni eklemek vs..vs.. etmek istiyorsunuz ?[hline]Hell and damnation! Let the heavens burn..
Mesaj tarihi:
Size onemli birkac sey sormak istiyorum...
1-)Envelop'da sizin verdiginiz connector ustunde degisiklik yapayim dedim ancak hangi yolla connectorun
yazilisini gorecegim
2-)projemi kaydettikten sonra, dosyayi ne ile acayim?
3-)Cidden zor işmiş, şimdiden kasmayya başlayayım!!!

--KIZMAYIN--[hline]Yemyesil bir doga
Bahar kokan otlar
Kuslar bocekler
Ve mutlu inekler
Ve düsündümki ne güzel dünya
Bir daha düsündüm bu cennet olmalı!!!
Admin Elessar- Numenor Uo shard
Mesaj tarihi:
Registry nasıl kayıt değiştirebilirim?

Şimdi arkadaşlar ilk olarak şunu söyleyeyim. Size ait olmayan bir programın registry ayarları ile oynamak son derece gereksiz ve sorunlara yol açabilecek bir yöntem.

Onun için başka programların windows registry girdileri ile oynamayın derim.

Bunun yerine windows registry kullanmak istiyorsanız, kendi girdilerinizi kendiniz yaratın. Programınızda kendi registry bilgilerini okusun.

Bunun için Connector projesini modifike etmemiz lazım, Projeyi Microsoft Visual Basic Compiler 6.0 ile açtığınızda ekranın sol tarafında "Modules" şeklinde bir drop down menu olduğunu görecekseniz. O menuden "ModRegistry" modülüne çift tıklayın ve açın.

Modül açıldığında:

Bu linkden modifike ettiğim "ModRegistry" modül dosyasını indirin ve eskisinin üstüne içeriğini copy paste edin.

Eğer eskisi üzerinde değişiklikler yapmışsanız farklı kısımları copy paste edin.

Farklı kısımlar:

Win API deklarasyonlarında 3 adet yeni API.

1) RegSetValueExString
2) RegSetValueExLong
3) RegCreateKeyEx

Modül içindede üç yeni function:

1) CreateNewKey
2) SetValueEx
3) SetKeyValue

Gerekli kullanım açıklamalarını COMMENT olarak geçtim, anlarsınız zaten.

Bu client injection a karşı fln desteklimi?

Hayır. Bu client hiç bir programın çalışmasını önleyecek mimaride bir program değil. Visual Basic ile yazılmış temel bir Connector şablonu sadece.

Connector kaynak kodlarını nasıl açabilirim?

Microsoft Visual Basic 6.0 Compiler. Nereden bulurum sorusunun cevabını malesef bilmiyorum. Bendeki okulumun bana verdiği lisanslı sürüm. Bir çok üniversitede öğrencileri için en azından akedemik sürümleri olma olasılığı fazla.

Arlooax The Mage
Mesaj tarihi:
Ya söle, böle, girdik walla visual basic e. :)
excel e benziyor biraz, sanki excel 2 gibi. :P

cdsizlik, adama yeni bir program dili öğrenmeye, kadar götüyor işte. :D

neyse, birşey sormak istiyorum.
Bir yerden kod buldum, ama mantıgı anlamadım. Kod cok fazla uzundu... Aslında mp3 playerdi ama bir dataya kayıt yaptıgı için o fonskiyonu değiştirerek baska seylere kayıt yaptırıyorum. (o fonksiyonu kullanarak.) Kod, o kadar karısıkki.(benim için geçerli)

yani sorum kısaca şudur ;

Bir "*.txt" dosyasına nasıl yazı yazdırırım programıma ? (veya benzeri)

"C:denemedeneme.txt" bu adresdeki "deneme.txt" 'nin içine DENEME yazmak istiyorum, ve eskiden yazılanları silmek...

ha unutmadan bir soru daha... Buda GTA 3 OLSUN.

GTA 3'ün pencere adını "GTA3" varsayalım. ben o oyunu oynarken, "F1" Tusuna basınca, (Oyun içinde) program GTA3 penceresine, "guns guns guns" die bi sendkey göndersin. nasıl yaparız? Kısacası bir "Trainer" yapımı nasıl olur, visual basic'de?

Teşekkürler.[hline]C++,Delphi,Php,Web Design,Sphere Devoloper.
*************Mail-Icq*************
See Ya...
Mesaj tarihi:
text dosyası yazdırmak için, yeni bir proje aç, bu projeye bir Command Button koy ve aşşağıdaki kodu paste et, mantığı basit anlarsın.

Private Sub Command1_Click()
Call PrintJustLine("C:/deneme.txt", "DENEME")
End Sub

Private sub PrintJustLine (Byval MyPath as string, Byval MyText as string)

open MyPath for output as #1 'yazdırmak için dosya açtık
print #1, MyText ' MyText içeriğini yazdık
close #1 ' dosyayı kapattık

End Sub

Bir başka programa text mesajı göndermek üç şekilde olur Visualbasic'de, bunlar:

1) Sendkeys komutu:
Bunu önermem, zira hedef şaşabilir. Sendkeys ile yollanan mesajın yerine varması için hedef application o an için aktif olmalı.

2-3) Sendmessage veya Postmessage win Api:

Bu ikiside işini görür. Sendmessage hedef application mesajı almadan geri dönmez, postmessage systeme mesajı bırakıp çekip gider. İkiside yerine göre kullanışlı functionlar.

Peki bu API leri nasıl kullanırım sorusuna cevap ise, Read MSDN.
www.msdn.com :)

Arlooax The Elven Mage
Mesaj tarihi:
ya download bitince kurulumda """"Envelop""" yazıyor
hicbiryerde Visual Basic Compiler hakkında birsey yok ya!!!
"envelop" mu kullancaz??[hline]Yemyesil bir doga
Bahar kokan otlar
Kuslar bocekler
Ve mutlu inekler
Ve düsündümki ne güzel dünya
Bir daha düsündüm bu cennet olmalı!!!
Admin Elessar- Numenor Uo shard
Mesaj tarihi:
Selam,
VB6 İçin bir soru...(Sorucuk)

Ben bir commonbutton a tıklayınca "C:Denemedeneme.exe" yi açmak istiyorum, eğer bu "C:Denemedeneme.exe" yi program bulamazsa, bir hata mesajı versin. (Deneme.exe bulunamıyor. vs ) Tekrar programa geri dönsün yani. erorxx, verip programdan atmasını engellicem bu sayede.

Teşekkürler...
Mesaj tarihi:
Yine bir Yeni proje aç, bu projeye bir COMMAND button at ve aşşağıdaki kodu PASTE et.

Private Sub Command1_Click()
Call ExecuteSomething("C:/program.exe", "Program")
End Sub

Private Sub ExecuteSomething(ByVal MyPath As String, ByVal AppName As String)
On Error GoTo DamnThisError
Dim ErrorMessage As String
ErrorMessage = AppName & " belirtilen dizinde bulunamadý"
Shell MyPath, vbNormalFocus
Exit Sub 'Bunu Error işlemeye başlamadan önce koy hep
DamnThisError:
MsgBox ErrorMessage, vbCritical, "Hata No: 1"
End Sub

Arlooax The Elven Mage
Mesaj tarihi:
Öğretmen olucak kadar bilgi sahibi görmüyorum kendimi ama yinede güzel kompliman için teşekkür ederim :)

Compilerda mutlaka MSDN kurulu olsun. Başınız sıkıştığı zaman en büyük kaynak ve yardımcı o. Sadece F1 tuşu ile sorularınızın büyük çoğunluğuna cevap bulabilirsiniz.

Arlooax The Elven Mage
Mesaj tarihi:
Tekrar Selam...
Ve tekrar vb sorusu :) (vb öğrendim, bu arada :P )

Yazdıgım programa, cok kıllı bir koruma koymak istiyorum.
Boyut olsun, dier bağlamalarla olsun. Bu iş vbde nasıl olur?

Teşekkürler.[hline]ASDASDS
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
said:
N3o, 29 May 2003 23:13 tarihinde demiş ki:
Mrb,

connector 'u nasıl download edebilirim.[hline]UIN : 44411002
Lord NeoGenetiC.

Iste Burdan.

Arkadaşlar basit bir düzeyde, hiç programlama bilgisi olmayan arkadaşlarımıza yönelik, temel bir connector hazırladık.

Connector Visual Basic 6.0 ile yazıldı. Microsoft Visual Basic Compiler kurulu ise bilgisayarınızda Source Kod indirip dilediğiniz gibi, gönlünüzce kurcalayabilirsiniz.

Umarız programlama konusunda hevesli arkadaşlarımıza bir başlangıç için mihenk taşı olur.

Visual Basic 6.0 için kaynak kod:

Kaynak Kod

Bilgisayarında Visual Basic Run Time dosyaları kurulu olmayan ve ya Microsoft Visual Basic Compiler'ı olmayan arkadaşlarda neye benzer acaba diye merak ederler düşüncesi ile gerekli run time dosyalarını executable içine attık. Böylece hiç bir şeye gerek olmadan ilk önce indirip bakabilirsiniz.

Fakat kaynak kod'lar ile oynamak, öğrenmek istiyorsanız Microsoft Visual Basic 6.0 Compiler sahibi olmanız gerekte. Tam linkini bilmiyorum fakat Microsoft kendi sitesinde "Microsoft Visual Studio Learning Edition" bir aralar download'a sunuyordu.

Sadece executable :

Stand alone executable

Connector temel olarak windows registry'den çalışması için gerekli olan "yol adlarını" alır. Eğer kaynak kod incelerseniz zaten oldukça açık bir kod olduğunu görebilirsiniz. Yani ben öğrenmek istemiyorum editlerim diyenler varsa onlarda istedikleri değişiklikleri yapabilirler rahatlıkla kaynak kod üzerinden.

Eğer "Stand alone executable" indirirseniz bilmeniz gerekenler:

1) Beleş sunucuya bağlan derseniz Ultima Online kurulum dizininin altında kendi sunucunuzun client'ı "myclient.exe" olarak bulunmalı.

2) Forumu taşımak için Arka Plan resmine fare sol tuş basılı tutarak istediğiniz yere çekebilirsiniz.

3) Küçültmüş iseniz Ana Ekranı, tekrar aktif hale getirmek için System Tray deki Connector ikonuna çift tıklamanız gerekir.

İşinize yaraması dileğiyle,

Arlooax The Elven Mage[hline]Arqas Staff
Email: [email protected] | Icq: 730402
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Çok Küsel bi Konnektör , Ben Aldım , Kurdum , Beğendim ..
Böööyle , sorna ben bunu kend şartımda da kullanmak istiyom ama olmuyo , çünkü OSİ Yazıyo , ben ona basıyom bööööyle , sonra Verifiyink ekant diyo orda kaliyo ben anlamadım , ne yapıcam ?
Ripper bey bana edikleyebilirmisiniz acaba konnektörü[hline]Heren Istiaron
Order Of Wizards
  • Yeni Oluştur...