Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Connector Kaynak Kod / Visual Basic 6.0

Arlooax

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar basit bir düzeyde, hiç programlama bilgisi olmayan arkadaşlarımıza yönelik, temel bir connector hazırladık.

Connector Visual Basic 6.0 ile yazıldı. Microsoft Visual Basic Compiler kurulu ise bilgisayarınızda Source Kod indirip dilediğiniz gibi, gönlünüzce kurcalayabilirsiniz.

Umarız programlama konusunda hevesli arkadaşlarımıza bir başlangıç için mihenk taşı olur.

Visual Basic 6.0 için kaynak kod:

Kaynak Kod

Bilgisayarında Visual Basic Run Time dosyaları kurulu olmayan ve ya Microsoft Visual Basic Compiler'ı olmayan arkadaşlarda neye benzer acaba diye merak ederler düşüncesi ile gerekli run time dosyalarını executable içine attık. Böylece hiç bir şeye gerek olmadan ilk önce indirip bakabilirsiniz.

Fakat kaynak kod'lar ile oynamak, öğrenmek istiyorsanız Microsoft Visual Basic 6.0 Compiler sahibi olmanız gerekte. Tam linkini bilmiyorum fakat Microsoft kendi sitesinde "Microsoft Visual Studio Learning Edition" bir aralar download'a sunuyordu.

Sadece executable :

Stand alone executable

Connector temel olarak windows registry'den çalışması için gerekli olan "yol adlarını" alır. Eğer kaynak kod incelerseniz zaten oldukça açık bir kod olduğunu görebilirsiniz. Yani ben öğrenmek istemiyorum editlerim diyenler varsa onlarda istedikleri değişiklikleri yapabilirler rahatlıkla kaynak kod üzerinden.

Eğer "Stand alone executable" indirirseniz bilmeniz gerekenler:

1) Beleş sunucuya bağlan derseniz Ultima Online kurulum dizininin altında kendi sunucunuzun client'ı "myclient.exe" olarak bulunmalı.

2) Forumu taşımak için Arka Plan resmine fare sol tuş basılı tutarak istediğiniz yere çekebilirsiniz.

3) Küçültmüş iseniz Ana Ekranı, tekrar aktif hale getirmek için System Tray deki Connector ikonuna çift tıklamanız gerekir.

İşinize yaraması dileğiyle,

Arlooax The Elven Mage
Sosyal ağlarda paylaş

dostum nebulanın eski connectoru gibi patch yapan ip yi sürekli güncelleyen bi conn yapabilirmiyis ben çösmüştüm bu olayı işte girip bi zip dosyası var onu indirio netten dio yama indirilio sonra zipi açıo uodat.dat dosyasını gene aynı sitedeki txt dosyasındaki ip yi yasıo böle bi conn kaynak kodu varmı acaba c++ veya delphi ile yasılmış bişi valla süper olurdu eheuehu aslında ben buna benser bişi yasmıştım ama netten patch yaptıramıodum ama genede kutlarım arkadaşlara baya faydalı olucak.. bu source code
Sosyal ağlarda paylaş

Arlooax En Basta Source Icn Tesekkur ederim fakat birsey sormak istiyorum
actigimda senin koydugun bg imajı nereden aliyor onu bulamadim picture ozelligiyle oynadim felan ama nerden aldigini bulamadim (sanirim .res uzantili dosyadan aliyor Suan Yanimda Degil Tam Adi bilmiyorum) Bunu vb ile actigimda hicbirsey goremiyorum icindekilere dair c++ ile acılıyor normal tıkladıgımda ama bu seferde c++ hata verip kapaniyor oradaki imajı gostermek icin kullandıgı mantigi aciklayabilirmisin?[hline]Absolute & Lonely....
Sosyal ağlarda paylaş

Kobe Visual Basic Compiler ile projeyi açtığında, Compiler ekranının sağ tarafında kullanılan modül dosyaları, formlar ve resource dosyaları olmalı.

Orada "Related Documents" dizininin altında "ResCon.res" olmalı. Bu seninde dikkatini çektiği gibi bir resource dosyası. İçine ".wav" formatında ses dosyaları ( default olanı bu şekil fakat başka tekniklerle mp3 de kullanabilirsiniz ), ikonlar, bitmap resimler vs vs koyabilirsiniz.

Şimdi "ResCon.res" üzerine çift tıklarsan Compiler ekranında ufak kare bir pencere de resource listesi gelir karşına. Bu projede yine alt dizin olarak orada "Bitmaps" dizini görürsünüz. Bu dizinde arka plan resmi ve paticiğimizin yanar döner banner ları mevcut :)

"Bitmap" dizininin altında "101" ID li resim arkaplan resmi, 102-105 aralığı ise bannerlar.

Bunları değiştirmek için direk silip yenilerini eklemelisin. Yannız resource dosyası default .bmp destekler ona dikkat edin.

Resimler çalışma zamanında şu şekilde yükleniyor:
'------------------------------------------------
' Arka plan resmini Resource dosyasından yükledik
PicBack.Picture = LoadResPicture(101, vbResBitmap)
' Ýlk banner Resource dosyasýndan yükledik
PicBanner.Picture = LoadResPicture(102, vbResBitmap)
'---------------------------------------------------

PicBanner ve PicBack resim kutucukları ana form üzerindeki. İsterseniz hiç resim kutucuğu kullanmayabilirsinizde. Biz çeşitlilik olsun diye koyduk. En azından resource dosyası kullanmayı da görün diye.

Dediğim gibi, anlatığım resimleri silip yenilerini eklersen istediğin olur. Resource penceresinde eklemek istediğin resource türünün ikonlarıda var, üstüne çift tıklaman yeterli.

En güzeli, ingilizcen varsa, Compiler'da imleç LoadResPicture komutunun üzerindeyken F1 tuşuna bas, yardım penceresi gelir.

Eğer MSDN kurulu değilse bilgisayarında, microsoft www.msdn.com adresinde desteklediği her dil için detaylı bilgi veriyor.

Arlooax The Elven Mage
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arlooax, 06 May 2003 19:25 tarihinde demiş ki:
Slay bu bir referans olması açısından, dilin akıcılığı ortaya çıksın, geliştirmek öğrenene kalsın mantığı ile yazdık.

Tabiki dediğin tarz şeyler yapılır. O tip ekleri sizler düşünüp, emek harcayıp koymalasınız ama bence.

Bize bi yardim etsende basit bi connector değilde şöle inj,speed vs. önleyici bi connector yazsak fikir benden yazması senden olsa filam :) ne hoş olurdu hani[hline]when yøu wanna ultima ønline cømen exile Uø Wørld.
http://www.exile.gen.tr
Sosyal ağlarda paylaş

Arlooax Iste Sorunda O Ben HicbirSekilde Recon.ress dosyasinin icerigini goremiyorum onun icin sordum
bunun neden kaynaklanabilecegi hakkinda bir fikrin varmi acaba cunku ben baya ugrastim fakat bulamadim(asil amac resmi degistirmenin yaninda bu mantigi cozebilmek)
gorebilmem icin herhangi bir component felan eklemem gereklimi?[hline]Absolute & Lonely....
Sosyal ağlarda paylaş

Kobe:

Resource Manager Add-in yüklü değilse makinende:

"Add-ins" menüsünden ( Microsoft VB Compiler 6.0) , "Add-in Manager..." alt menüsünü seçersen karşına bir pencere çıkacak. Bu pencereden, "VB6 Resource editor" seçip, load on startup seçeneğini seçersen resource editör yüklenir Compiler açılırken.

Fakat zaten yükleniuor olmalı projeyi açtıktan sonra, Eğer kastettiğin 105 numaralı resource un içeriği nedir ise onu resource editörde ID 105 üstüne çift tıklayınca açılan pencerede view image gibi bişi olmalı, o gösterir yanılmıyorsam.

AVP:

Visual Basic ile söylediğin şekilde design yapmak mümkün. Zaten daha önce yaptıkta, fakat buradaki kodun amacı meraklı arkadaşlarımıza bir başlangıç noktası vermek. Yoksa dediğin gibi bir yazılım, yazılmış olanı, 4000 satırdan fazla uzun bir proje. Onun hiç bir faydası olacağına inanmıyorum Copy/Paste ve Edit ötesinde.

Maksat o güzel fikirleri , fikir sahiplerinin işleyebilmesi.

Arlooax The Elven Mage
Sosyal ağlarda paylaş

Baba cahallığı hor görmede bişi dicem error 53 veriyo ve ben kendi sunucumu nasıl tanıtıcam anlamış deilim daha kolay bi dilli anlatırmısınız anlaşılır olursa insanlar yaralanır

virsual basic olmazsa bi sorun olur m?[hline]--IMZAYA DIKKAT BEYLER--

Fenerbahçeli olma kursumuz açılmıştır 10:00
Kurs kontejyanımız dolmuştur 10:01
Istek üzerine delikanlı olma kursumuz açılmıştır Tüm Gs lileri çağrıyoruz sizlere ücretsiz...
Sosyal ağlarda paylaş

Mandoo zaten yazdım ilk postumda, Ultima Online kurulum dizininin altında kendi server'ının client'ı olmalı, bu clientın ismide "myclient.exe" olmalı.

Bütün bunları kaynak koddan değiştirebilirsiniz.

Evet Microsoft Visual Basic 6.0 Compilerınız olmalı.

Nerden bulursunuz sorusunun cevabını bilmiyorum malesef, ben okulumdan aldım.
Sosyal ağlarda paylaş

Sosyal ağlarda paylaş

arkadaslar kusura bakmayın visual basic anlamam....
size bi soru sorim.
registerde bnm belirlediğim, bir kaydı değiştirmek istiyorum.
mesela bu uo olsun.(ama uo değil)
neyse

[HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareOrigin Worlds OnlineUltima Online1.0]
"ExePath"="D:GamesUltima Onlineclient.exe"
"InstCDPath"="D:"
"StartExePath"="D:GamesUltima Onlineuo.exe"
"PatchExePath"="D:GamesUltima Onlineuopatch.exe"
"Upgraded"="Yes"

örneğin, ben üstte gördüğünüz instCdpath 'in değerini değiştirmek istiyorum. yani InstCDPath"="D: 'yi "InstCDPath"="LAY LAY LOMMM" yapmak istiyorum. Bir button yapıcam ve ona tıklayınca" D: " olan kayıtı "LAY LAY LOM" olarak değiştirmek istiyorum ne yapmalıyım?

Teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arlooax, 09 May 2003 01:27 tarihinde demiş ki:
tuşa niye basıyorsun onu anlamadım. Registry düzenlemek istiyorsan kendi bilgisayarında:

START>>RUN>>REGEDIT ve ENTER

onu bende biliyorum ama bir program yazıcam ve o işlemi yapması gerek, Yapacağım programıni işlemlerinden biriside o olucak işte.[registerdeki bir kaydı değiştiricek.

yardımlarınızı bekliyorum .
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arlooax, 07 May 2003 23:18 tarihinde demiş ki:
AVP:

Visual Basic ile söylediğin şekilde design yapmak mümkün. Zaten daha önce yaptıkta, fakat buradaki kodun amacı meraklı arkadaşlarımıza bir başlangıç noktası vermek. Yoksa dediğin gibi bir yazılım, yazılmış olanı, 4000 satırdan fazla uzun bir proje. Onun hiç bir faydası olacağına inanmıyorum Copy/Paste ve Edit ötesinde.

Maksat o güzel fikirleri , fikir sahiplerinin işleyebilmesi.

Arlooax The Elven Mage

böyle bir yazilimi bizimle paylaşamazmisin[hline]when yøu wanna ultima ønline cømen exile Uø Wørld.
http://www.exile.gen.tr
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...