Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Manyetik Nasıl Yapılır ?

Bleeding

Öne çıkan mesajlar

En eski çok kötü bir manyetiğimi attım geçen gün ve bugün kendime küfür ediyorum bu yüzden .. Onun içini açıp fikir alabilir malzeme çalabilirdim ..

Bir arkadaş türkrock forumundaki sözlükte
"Manyetik ise etrafına binlerce tur tel sarılmış bir metal levhadır.
Aslında mıknatıstır. Gitar teli bu manyetiklerin üstünde salınıma
başladığında manyetiğin etrafında sarılı olan ince teller, bu
salınıma tepki olarak indüksiyon akımı oluşturur. bu akım da aslında
telin çıkardığı sestir. Manyetiğin etrafında sarılmış olan tellerin
iki ucu arasında bir potansiyel fark oluşur, bir uçtan diğer uca
akım gitmeye başlar. Bu akım çok düşüktür, bu yüzden bir ampli
yardımıyla bu akım şiddetlendirilip duyulabilir bir seviyeye
çıkarılır. Bunlar pasif manyetiklerdir."
demiş.
Mantığı anladım , fizik öğrencisi olduğumdan indüksiyon akımı vs. terimleri biliyorum yani olayı kavradım..
Ama ne kullanmam gerek acaba ? Ankarada nerden temin edebilirim ?
Yani bu tanıma göre herhangi bir metal levhanın etrafına binlerce tur kapalı bir döngü oluşturacak şekilde tel sararsam buna bir manyetik diyebilirmiyiz ? Yoksa bu sistemin üzerini kapatmak gerekirmi ? Birde bizim manyetiklerin üzerinde metal noktalar veya çift çizgi falan var yine metal bunlar tamam gitar tellerinin titreşimini algılıyor olabilir peki içerideki sistemde nereye bağlılar ? Sarılmış olan binlerce tele mi bağlılar veya deyiyorlar ? Birkaç resimle gösterebilirseniz çok sevinirim ..
Birde bir manyetiğin kaliteli olması için ne özelliklere sahip olması gerekir ? Alacağım ses tonunu ayarlayan nedir tabii ki kullanılan metallerin cinsi falan dışında .. Birde etrafına teller sardığım metal levhanın amacı nedir onun yerine tahta parçası koysaydım ne olurdu ? Muhtemelen bu akımı jaka falan iletmek için bi şey gibi geldi bana ama ..

Baya çok soru sordum ama çok istiyorum birşeyler yapabilmek zaten mesleğimdede bu yönde ilerleyeceğim bu sene 2. sınıfa geçtim daha ama baya anlıyorum yine terimleri falan çok mutlu oldum ...
Teşekkürler[signature][hline]a.k.a. Heren Istiaron
That makes me Bleed - Angel Dust
This is our little secret
Tornado Of Souls
Sosyal ağlarda paylaş

sana kaliteli bişeyler yapmak (iyi markların kalitesinde) satın alıcağın fiyattan daha pahalıya gelir.
ama illa yapıcam, hobi diyosan o ayrı..[signature][hline][i]smile at me and I will stay, start to cry and I'll go away, just please dont leave me guessing.[i]

Sosyal ağlarda paylaş

Ya bir şey sorucam bu sene bizim derslerdede çok geçti ama pek dinlemedim 2. dönem allah kahretsin .. Bu coil dedikleri herhangi bir metalmi oluyo yoksa başka özelliğide varmı ? yuvarlak falanmı oluyo[signature][hline]a.k.a. Heren Istiaron
Tornado Of Souls
Sosyal ağlarda paylaş

Neyse şimdi gazdayım açıp kitabı tekrar bakıcam RLC devrelerine coillere falan ..
Bide horace biraz karışık geldi verdiğin link baya karmaşık makineler falan var anlamadım bi şey ..
Ama genel olarak baya bir şey öğrendim bir kaç yerden daha araştırma yaparak, nasıl bir devre kurmam gerektiği falan.. Şimdi bir RLC devresi kuruluyor anladığım kadarıyla R ve L seri C ye paralel olacak şekilde .. Peki bu devreyi sonra ne yapacağım .. Bu devreyi neyin içine koyup da etrafına binlerce sarım yapıcam onu anlamadım .. Bunları da çözebilirsem bi kaç hesap ve sonra bölüme gidip biraz malzeme yürüttükten sonra manyetik yapabilirim :)[signature][hline]a.k.a. Heren Istiaron
Tornado Of Souls
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar cidden çok okudum dün gece açtım fizik kitaplarımı karıştırdım 3 e kadar ders çalıştım gece ama anlayamadığım konular var biraz daha yardım edin lütfen :D
Bakın yıllar sonra Heren Istiaron manyetiklerimle ünlü olduğum zaman yardım edenleride görürüm[signature][hline]a.k.a. Heren Istiaron
Tornado Of Souls
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...