LiquiD Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 said: Sam, 18 Temmuz 2005 21:44 tarihinde demiş ki: ha ayrıca bombacı'nın dediğinin aksine rusça hiçbir zaman ortak dil olamazdı çünkü sovyetler'de ne tüketiciye yönelik teknoloji ne de tüketiciye yönelik ekonomi mevcuttu. fransızlar gibi uluslararası diplomatik toplantıları fransızca düzenlemekle olmuyor yani iş.. :-) bence bunun sovyetler'in yapısıyla değil, ana kuvvet olmasıyla ilintisi var. dediğim şartlar ki olmayacak şeylerdi(amerika'nın bir şekilde sovyetler gibi bir süreçten geçmesi 90lar'da, avrupa'nın da sovyetler'in devlet ideolojisine doğru kayması), olsaydı dedim, rusça'nın yayılması gayet olağandı. zira o vakit rusya toprak olarak da genişlemeye başlardı vsvs.. mesela şu an sovyerler'den kopan orta asya'daki türki devletlerde filan, bildiğim kadarıyla halkın büyük birçoğunluğu ikinci dil olarak rusça'yı bilir. böyle bir şey demeye çalışmıştım..[signature][hline]ben BombaciMulayim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 ogrenmesi kolay .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 10 sene icinde amerişkada ispanyolca inglziceden daha yaygın olacakmıs istasitstikciklere gore dunyada en cok konusulan dil cinceymis gene istatistikcilere gore ha tabe bide ingilterenin en buyuk somurgecilerden biri olması hindistandan amerikada kadar ustunde gunes batmayan imparatorluk diye bilindigi cok onemli ama sunuda goz onune alırsak 20 yuzyılın baslarında fransızcada aynı derecede ozellikle turkiye icin onemliydi ama amerikanıon tekonolojik ustunlugu ve ekonomik gucu direk olarak tabiki oraya cevirdi okları[signature][hline]OKUYUN OKUTTURUN BonePART's Blog Last Update: 29.06.2005 Siz "The King is Dead. Hail The New King" diye bagira durun ben ustume satafatli bisiler giyinip geliyorum. - BonePART Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2005 en cok konusulan cince degil de, cincenin bi türevi işte. adını unuttum. çindeki nüfusun 900 milyonunun mu ne konuştuğu bi dil.[signature][hline]ben BombaciMulayim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2005 Mandarin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar