sharky Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 mmm farkettim de, cidden Tcl/Tk kullanan herşeyde türkçe problem var. Acep locale ile alakalı bir durum mu ki bu.. Araştırayım ben de.[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Asterisk Open Source PBX adlı yazılımı yüklemeye çalışırken böyle bir hata aldım: /usr/bin/ld: cannot find -lssl collect2: ld returned 1 exit status make: *** [asterisk] Hata 1 OpenSSL 0.97e kurulu. OpenSLL-devel i de indirdim fakat tarball ı extract etttiğimde direk usr daki bir kaç folder a etti. Neler yapmalıyım? Şimdiden teşekkür ederim..[signature][hline]Amor omnia vincit. Cogito, ergo sum. Dabit deus his quoque finem. Damnant quod non intelligunt. Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 1. Kullanma şu Mandrake mi RedHat mi neydi. RPM e bağlı hiçbir Linux distrosunu kullanma. 2. SSL liblerinini düzgün kurulduğuna ve bunların /etc/ld.so.conf da path olarak tanıtıldığına emin misin ?[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 2. SSL liblerinini düzgün kurulduğuna ve bunların /etc/ld.so.conf da path olarak tanıtıldığına emin misin ? yok :) nasıl kaydedebilirim? Mandrake abi :) Yeniyiz ne yapalım bir anda Slackware ağır geliyor :)[signature][hline]Amor omnia vincit. Cogito, ergo sum. Dabit deus his quoque finem. Damnant quod non intelligunt. Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 O niye ki ? www.linuxpackages.net indiriyorsun ve installpkg .... Bu mu zor ? :) Hadi bunu bırak, slaptget diye bir program var slaptget --install .... bitti.. Amca indirip kuruyor senin yerine.. Bu mu zor ? slaptget, swaret, linuxpackages.net, ben ? E yuhunuz be.[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Ayrıca şöyle söyleyeyim, eğer ki tarball ve derleme manyağı isen, Slackware bunun için biçilmiş kaftandır.. RedHat, Mandrake kendi stilinde kullanılmadığı zaman arasıra kanamalara yol açabilir. Slackware şu ana kadar gördüğüm, compile işlemleri esnasında en az sorun çıkaran Linux dağıtımı.[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 said: asinanyavuz, 27 Ocak 2005 16:48 tarihinde demiş ki: 2. SSL liblerinini düzgün kurulduğuna ve bunların /etc/ld.so.conf da path olarak tanıtıldığına emin misin ? yok :) nasıl kaydedebilirim? bi de buna cevap alsam :) gidip slackware alacam bu gidişle sharky abi saolsun :P[signature][hline]Amor omnia vincit. Cogito, ergo sum. Dabit deus his quoque finem. Damnant quod non intelligunt. Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 OpenSSL liblerinin nerede kurulu olduğunu bulacaksın. Eğer ki sistem default liblerinin içinde değilse, /etc/ld.so.conf a bakacaksın, orada OpenSSL liblerinin directory ismi var mı yok mu. :)[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 ben yine yılmadım ve slackware kurdum.snaırım bu 4. linux kullanmaya başlama girişimim hehe.ama bu sefer problem olmayacak gibi çünkü linuxta tanıtamayacağım donanım kalmadı(dsl modem vardı bi onuda değiştirmiştim geçenlerde router lazım olunca, artık tanır herhalde) de slackware de grafiksel arabirimi nasıl çalıştırıyorduk? şu an root tan giriş yapıyorum, komut isteminde açılıyor.bide onu nasıl otomatikleştiririm?yani direk grafiksel arabirimle açılsın istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 önce xorgsetup ile ekran kartını ayarlayacaksın, ondan sonra startx ile çalıştıracaksın X i ve pencere yöneticisini. ( /etc/X11/xinit/ e bir göz at, xinitrc ye linklemen lazım default hangisi çalışacaksa, ki bunun bir komutu da vardı böyle soruyordu sana neyi çalıştırayım falan diye seçiyordun güzel güzel, unuttum ) Otomatik olarak da, xdm, kdm, gdm gibi şeyleri kullanacaksın. Bunu istersen gider /etc/rc.d/rc.local 'e falan yazarsın en sonuna, ( artık hangi pencere yöneticisini kullanıyorsan ) istersen de init scriptleri incelersin, hangi initin ne işe yaradığını keşfeder, ve o init ile açarsın. initleri öğrenmek lazım, kdm deyken tekrar text arabirimli console a dönmek için init kaç yazmak lazım öğrenmek gerekiyor.[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 sudan cikmis balik gibi hissediyorum kendimi hehe.su an linux altinda acmis bulunmaktayim sistemimi ve ilk defa linuxtan nete baglanabilmis oldugum icin mutluyum gururluyum :P ama gel gorki kde ile nasil acicam sistemi hic bi fikrim yok.hatta belgeler.orgda kde diye arattim yine bisi bulabilmis diilim.bu grafik arabirimleri hakkinda temel bilgi alabilecegim bi dokuman bilen varsa linkini verebilirmi?veya aratmam gerekek keyword falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 xinit dedik ama :) pek iplemedin. yapman gereken su. [code=php] ~# rm /etc/X11/xinit/xinirc; ln -s /etc/X11/xinit/xinitrc.kde /etc/X11/xinit/xinitrc ~# startx [/code] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Arama nasıl yaparım hard diskte... Kfind demeyin Kfind cevap vermiyor ara ya bastıktan sonra.. Ne yapacağım :)[signature][hline]Amor omnia vincit. Cogito, ergo sum. Dabit deus his quoque finem. Damnant quod non intelligunt. Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 ha pardon ya xinit olayina deginmeyi unuttum demin.bahsettigin klasore baktim.ama orda xinitrc.kde yok.zaten init nedir onuda anlamadim.arattim hatta yine belgelerim.org dan bulamadim yani tembelde diilim hehe simdi sanirim bende kde yuklu diil.halbuki full install yapmistim alla alla.ee nasil olcek :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Apache de çalıştıracağım dosyaları nereye koymalıyım? MySQL user ayarlarını nerede yapabilirim?[signature][hline]Amor omnia vincit. Cogito, ergo sum. Dabit deus his quoque finem. Damnant quod non intelligunt. Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Tebrik edilesi bir davranis. Full Slackware kurup da kde yi bulamayan tek insan sensin herhalde :) /opt/kde yi inceleyiniz.. Orada olmasi lazim. Diskte bir seyi nasil arariz ? Uzun yolu : find -name -print Kisa yolu : updatedb yi duzenli olarak calistirin.. Diskinizdeki dosyalari indexler.. ve sonra locate Ya da direk whereis kullanilabilir Mysql nasil ayarlanir ne demek algilayamdim ? Kurduktan sonra mysql_install_db diyerek ve sonradan safe_mysqld yi calistirip, arka fonda calisirken mysqladmin ile ( mysqladmin -u root -p password "sifrem" ) sifre degistirilebilir. Default olarak sifresi yoktur root un. Apache nin dosyalari farkli yerlerde sistemde.. extensionlar /usr/libexec/apache de bulunurken, sistem tarafindan calistirilabilir dosyalari /usr/sbin dedir. ( ki bu bir defaulttur.. ) httpd.conf dosyasi farkli yerlerde olabilir. Slackware kullaniyorsaniz ve paketini kurmussaniz /etc/apache altinda bulunur. Yukarda anlattigim sekilde arama yaparak bulunabilir httpd.conf dosyasi :) Default apache DocumentRoot `u ise /var/www/htdocs/ tur.. Gel gelelim bu httpd.conf dan DocumentRoot adli variable `i degistirerek halledilebilir. [signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) [Bu mesaj sharky tarafından 27 Ocak 2005 20:01 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 ya abi çözemicem bu işi ya pff.... :([signature][hline]Amor omnia vincit. Cogito, ergo sum. Dabit deus his quoque finem. Damnant quod non intelligunt. Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 teşekkürler cevap için.2. cd den hiç bişeyi kurmadığımı az önce farkettim ve onlarıda kurdum, artık KDE sahibiyim bende hehe süper oldu valla.şimdi ses kartını tanıtma girişiminde bulunacağım.bakalım yardım almadan becerebilecekmiyim :) edit: SB16 ses kartım hakkında bişeyler ararken şöyle bir bilgi buldum: " Linux üzerinde hemen her türlü ses kartı desteği var. SoundBlaster16 ses kartlarının üzerinde ASP çipi veya 4.11 ve 4.12 DSP (digital signal processor - sayısal ses işleyici) bulunanları Linux üzerinde kullanamazsınız." Acaba benim kartta asp çipli falanmıki?Eğer öyleyse gerçektne linuxta çalıştırmam imkansızmı?Ama?ühü? edit2: yahu eskiden device manager tarzından bişi vardı sanki.mandrakeydi sanırım.onun gibi bişeyi slackware da bulamadım.aslında buldumda orda ses kartı seçebileceğim bi yer bulamadım.komut istemindenmi kurmak zorundayım ses kartı şeysini.e bu durumda sıfır kaldım ben kuramamki hehe nasıl yapcaz? aslında kafamı kurcalayan kısmı şöyle açıklayayım: şimdi muhtemelen sb16 driverı vardır şu anki kurulumumun bünyesinde.ama onu aktif etmek için ne yapmalı hiç bi fikrim yok.grafiksel arabirimle halledebilsek ne kadar kolay olurdu dimi? [Bu mesaj EagleEye tarafından 27 Ocak 2005 21:35 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Ipucu : /etc/rc.d/rc.modules ve mutlaka swaret kur, ve swaret --update; swaret --upgrade kde; swaret --upgrade glibc Biraz yukleyecek 150 MB kadarcık ama en son KDE ye sahip olacaksın böylece.. Şu benim screenshotlarda sahip olduğum türden :D[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 swaret olayını ses kartını hallettikten sonra araştırıcam hehe verdiğin ipucundan oyla çıkarak şunları yaptım bunlar oldu anlamadım tabi: root@kartal:~# modprobe sound root@kartal:~# insmod uart401 Using /lib/modules/2.4.22/kernel/drivers/sound/uart401.o.gz root@kartal:~# insmod sb ... Using /lib/modules/2.4.22/kernel/drivers/sound/sb.o.gz /lib/modules/2.4.22/kernel/drivers/sound/sb.o.gz: unresolved symbol sb_dsp_init /lib/modules/2.4.22/kernel/drivers/sound/sb.o.gz: unresolved symbol sb_dsp_detect /lib/modules/2.4.22/kernel/drivers/sound/sb.o.gz: unresolved symbol isapnp_find_card /lib/modules/2.4.22/kernel/drivers/sound/sb.o.gz: unresolved symbol sb_dsp_unload /lib/modules/2.4.22/kernel/drivers/sound/sb.o.gz: unresolved symbol smw_free /lib/modules/2.4.22/kernel/drivers/sound/sb.o.gz: unresolved symbol isapnp_find_dev /lib/modules/2.4.22/kernel/drivers/sound/sb.o.gz: unresolved symbol unload_sbmpu /lib/modules/2.4.22/kernel/drivers/sound/sb.o.gz: unresolved symbol probe_sbmpu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Ornege pek iyi bakmamissin :) /sbin/modprobe sb io=0x220 irq=5 dma=3 dma16=5 mpu_io=0x300 seklinde tanitmalisin.[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 anaa yaptım lan aaa /sbin/modprobe sb io=0x220 irq=5 dma=3 dma16=5 mpu_io=0x300 yazdım oldu valla vay be ne kadar haz verici bişeymiş bu ehoohho edit: senin son mesajı görmeden farkettim bunu o yüzden bu kadar mutlu oldum ehe vay be linux altında holy diver idnleyebileceğim hiç aklıma gelmezdi :P [Bu mesaj EagleEye tarafından 27 Ocak 2005 23:43 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 neyse olayın şokunu atlattıktan sonra şöyle bişi kafama takıldı yaklaşık yarım saattir licq kurmaya çalışıyorum.licq kurdum gerçide anormal yavaş kuruyor gibi geldi yahu.yani yarım saat abartısız hehe. licq yu açtım önce(tar ile) sonra ./configure dedim o hızlıca bitti ama make komutu çok uzun sürdü yani yarım saat civarı işte bilgisayar: pII400 256mb ram yani o kadar olmaması lazım dimi hehe. ayrıca mozilladada bariz bi yavşalık var yazı yazarken yazıyorum bi kaç salise gecikmeli yansıyor yazılar(şu an mesela, böyle java scripti ile chat yapıyomuş gibi oluyo hehe) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Hoh ? Hayatimda karsilasmadim oyle birseyle :) Gerci Firefox kullaniyorum ama uzun seneler de Mozilla kullandim. Hic karsilasmadim. Bu arada licq degil, Kopete kullan. Cok basarili.. Gnome kullanacaksan da Gaim.. Hani QT, GTK sapitmasin diye :) Gerci bu cumleyi 2-3 ay sonra anlayabileceksin muhtemelen.. Biraz sistemi mincikla, sonra kernel nasil derlenir onu ogren ve 2.6.9 derle :) Desktop makinalar icin ideal :D[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2005 kopete beta değil mi şu an? gaim bayağı hoşuma gitti benim.. kopete'nin screnshotlarına falan baktım pek çekici gelmedi bana. [Bu mesaj mayfer tarafından 28 Ocak 2005 00:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar