Beatlefan Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 arkadaşlar,özellikle de müzik terimlerinden anlayan arkadaşlar bana "double tracked vocal"in türkçesini söyleyebilirler mi? anlamını ve ne olduğunu biliyorum ama türkçe çevirisi gerekiyor ve aklıma herhangi bir şey gelmiyor. fikri olan varsa söylerse çok sevinicem.[signature][hline]And in the end, the love you take, is equal to the love you make... All you need is love Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 çift kanallı vokal kaydı demek, yani aynı anda iki vokal birden duyuyosun sanırım. nerde geçiyo, cümle içinde falan gösterirsen daha iyi olur.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beatlefan Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 dediğim gibi anlamını biliyorum. şimdi olay şudur. şarkıların yanında,işte kim ne enstrüman çalmış,ya da vokal çeşidi gibi şeyler yazar ya,bazı şarkılarınkinde double tracked vocal yazıyor ve bana en uygun türkçe çevirisi gerekiyor.[signature][hline]And in the end, the love you take, is equal to the love you make... All you need is love Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 dediğim gibi türkçesi çift kanallı vokal. yani iki kez üstüste vokal kaydetmiş solist şarkıda, bi ince bi kalın olabilir, farklı tonlar olabilir, ama aynı anda iki vokal var.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beatlefan Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 peki sir sence "çift kanallı vokal" deyince insanlar neyi kastettiğimi anlarlar mı acaba?[signature][hline]And in the end, the love you take, is equal to the love you make... All you need is love Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 cift kayit diye biliyordum ben bunun turkcesini...[signature][hline]Lady Double Dealer Get outta my way!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 ehe daha ne kadar açıklayabilirim bilmiyorum, aynı anda iki vokalin birden duyulması işte! birebir türkçe çevirisi olmuyo bazı şeylerin, teknik bi terim gibi bişey bu.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beatlefan Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 en iyisi dabıl tırekit vokal demek herhalde:)[signature][hline]And in the end, the love you take, is equal to the love you make... All you need is love Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 duble terliklenmiş vokal O_o[signature][hline]http://deliriyon.blogspot.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 yanlis anlamadiysam vokalin iki defa kaydedilip kayitlar arasina milisaniyelik farklar koyarak sesin daha dolgun bi sekilde cikmasini saglamak.[signature][hline]TOiO Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 yok trake solunumu..yahu valla çift kanallı vokal de, bi kayıt kanallardan oluşur, her enstrümanın bir kanalı vardır, kanallar birleşir ortaklaşa bir ses kaydı oluştururlar. vokali bi kez kaydedersin, sonra aynı yere farklı bi vokal daha kaydedersin birleştirirsin işte sana double track dude![signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beatlefan Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 dela çok doğru anlamışsın bunu. ama sadece dolgun olması için değil,kendi şarkına vokal yapıp daha ilginç veya güzel olmasını istiyorsan da bu yöntemi kullanırsın. beatles'ın yapmış olduğu gibi. arada saniyelik farklar oluyor,sesinin yankısıymış gibi oluyorsun ve kendine vokal yapmış oluyorsun aynı zamanda.[signature][hline]And in the end, the love you take, is equal to the love you make... All you need is love Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 yanliz bu tarz mixing tekniklerinin vokalde kullanilmasi kisacasi gavurun studio magic dedigi olay hayra alamet degildir, yetersizlik isaretidir kisaca.[signature][hline]TOiO Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berk Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 dela, beatles e yetersizlik lafını aynı cümlede kullandın kaç, yoksa beatlefan'in elinden senmi ben ble kurtaramam[signature][hline]MVAB Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 haa, ben onu sadece gitarlarda yapılıyo zannediyodum. ee biliyomuşsun madem neden soruyosun ck ck.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beatlefan Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 ya ben bir yazı için çevirisini arıyorum. ilk mesajımdan beri anlamını biliyorum dedim ya:) hiç okumuyorsunuz,hiiiiiç:) ayrıca şarkıyı daha güzel yaptığını düşünen john kullanmış bunu çok. yoksa hiçbir beatle'ın sesi yetersiz değil. mesela http://en.wikipedia.org/wiki/Automatic_double_tracking linkine bakarsanız adamların bu konunun atası olduğunu görebileceksiniz. bir zamanlar araştırmıştım bu olayı ama sadece çeviri gerekti şu an,sir'ünki işime yarayacak sanırım.[signature][hline]And in the end, the love you take, is equal to the love you make... All you need is love Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 valla bu tarz tricklere basvuran yetersizdir, dogruya dogru. ama sonucta onemli olan mixden cikan canli performans olmadiktan sonra. misal studio magic olayinin bi ornegini vereyim, tiesto feat bt - love comes again. bt denen adam aslen produktor, vokal yetenegi falan kisitli, yetersiz. ama produksiyonla baya iyi sonuc almis. ha canli dinlemek istemem, zaten canli performans gibi bi iddiasi oldugunu da zannetmiyorum. beatlesin yetersiz olup olmadigi tartisilir, imkansizlik diyelim siyrilalim en iyisi.[signature][hline]TOiO Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beatlefan Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 bir kere beatles "canlı performans" grubudur öncelikle onu belirtelim. adamlar ilk albümlerini dahi konser peformansı tarzında yapmak istemişlerdir. hatta hamburg günleri sırasında günde 10 saat çalmaları filan onları konser vermeye bayılan insanlar haline getirmiştir,kendilerini canlı olarak daha iyi ifade ettikleri barizdir. ama şimdi beatles'ta stüdyo günlerinde yeni bir şeyler ve yeni sesler denemek istedikleri dönemde double tracked vocal olayını keşfediyorlar. john sesinin böyle daha iyi çıktığını düşünüyor,bir de hoş bir yankı yapıyor bu seslerine,güzel de oluyor. ayrıca ses teknisyenleri de yeni şeylere açık bir insan olunca,bu tip şeyleri kullanıyorlar.[signature][hline]And in the end, the love you take, is equal to the love you make... All you need is love Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 beatlefan bu tarz tricklere basvuranlar derken nasi desem gunumuz "sanatcilari" mankenleri falan kastetmistim. alinganliga gerek yok :)[signature][hline]TOiO Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beatlefan Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 beatles değil de mikrofonların kayıt teknolojisi yetersiz diyelim.sesi daha güçlü çıkarmanın yöntemi de double tracked vocal oluyor. sonuçta 60lardan bahsediyoruz. adamlar bir şekilde mükemmel kayıt yapma yöntemlerinden birini kullanıyorlar,sonuçta o dönemin kayıt teknolojisi,mikrofonları ve teknik olayları bugünkü kadar gelişmiş değil takdir edersiniz.[signature][hline]And in the end, the love you take, is equal to the love you make... All you need is love Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beatlefan Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 said: Dela, 18 Temmuz 2005 01:29 tarihinde demiş ki: beatlefan bu tarz tricklere basvuranlar derken nasi desem gunumuz "sanatcilari" mankenleri falan kastetmistim. alinganliga gerek yok :) tamam beatles söz konusu olunca biraz hassaslaşabiliyorum:)[signature][hline]And in the end, the love you take, is equal to the love you make... All you need is love Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 biraz[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beatlefan Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 tamam "çok" diyelim:)[signature][hline]And in the end, the love you take, is equal to the love you make... All you need is love Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 bu zaafı mesela kotu emellerime alet edebilirim nıhahaha[signature][hline]http://deliriyon.blogspot.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beatlefan Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2005 said: Delirium, 18 Temmuz 2005 01:38 tarihinde demiş ki: bu zaafı mesela kotu emellerime alet edebilirim nıhahaha mesela??? ne gibi:) ya şimdi beatles'a zaafım olduğunu bilen bilir tamam mı, hatta ben de beatles'a hayranım diye beni etkilemeye çalışan gereksiz insanlar olmuştur,ama ama ben etkilenmiş miyimdir,hayır tabii ki etkilenmemişimdir. benim daha hoşuma giden olay, beatles'ı boy band sanan insanlara, beatles'ın süper bir grup olduğunu ispatlamaktır,öylesi daha eğlencelidir. yoksa kötü emeller vız gelir:)[signature][hline]And in the end, the love you take, is equal to the love you make... All you need is love Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar