Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

10 sene once bu gun - Srebrenica


demirbilek2

Öne çıkan mesajlar

10 sene once bugun, BM ve Nato tarafindan guvenli bolge ilan edilen Srebrenica kentinde, Sirplar 8000 cocuk ve yetiskin erkek musluman Bosnaliyi toplu halde oldurduler. BM'ye bagli Hollandali askerler, yardim isteyen Bosnalilari Sirplarin merhametine terk ettiler.

Srebrenica'da bu gun yapilan 10ncu sene torenlerinde AB'yi temsilen Ingiltere dis isleri bakani Jack Straw Bosnalilardan ozur diledi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hollandali askerler sadece insanlari kaderine terk etmedi ellerindeki zaten sinirli olan silahlari da topladi .

sirp generelinin birisi o yıllarda "biz hacli seferlerini devam ettiriyoruz avrupa bize karismaz" demisti .

clinton bm lerde harekat iznini alana kadar fransa ve hollanda katliamlara onayak oldular . sonra kendilerini super medeni devlet ilan ederler .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yerleri cehennem bu Sırp larında.Tabii işin içine karışmış olanların.Yani bu yaptıklarının yorumlanacak bir yanı bile yok.Hala bile bulunamamış toplu mezarlar olduğu söyleniyor.O kadar adamı öldürmenin anlamı nedir yani bu insanlığı anlamak gerçekten imkansız.[signature][hline]Dünya'nın en büyük menejerlik oyunu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Srebrenica'daki katliamı konu alan bir film vardı. İsmini ve hangi ülkeye ait olduğunu hatırlayamadım. İnsanoğlunun(Sırpların) insan öldürmekten nasıl zevk aldıklarını göstiyordu ve insanlığımdan beni kusturmuştu...[signature][hline]Aa kanashimi ni somaranai shirosa de
orenji no hanabira yureteta natsu no kage ni
Yawarakana hitai wo nakushite mo
Akaku someta suna haruka koete yuku
Sayonara no rizumu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

11 Temmuz gunu Hollandalı BM Barış güçleri Srebrenica şehir girişindeki Potoçari bölgesinde, kendilerine sığınmış olan 5 bin savunmasız Müslüman'ı esir durumda bulunan 14 Hollandalı askeri kurtarmak karşılığında Sırp güçlerine teslim etti. Toplu katliam için zemin bulan Sırp güçleri 7800 kişiyi vahşice öldürdü.[signature][hline]
()'.".'()
 ( (T) )
(..).(..)
(,,,)(,,,)

Chillin Killin Billin

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mehmet barlasın dün kaleme aldığı yazı bence tüm bu istatistiklerin, olan olayların ardındakileri, asıl görmekle yükümlü olduklarımızı çok iyi taşıyordu. okumadıysanız c-p yapıyorum, diyebileceğim de budur, bunlardır zaten.
---

Milliyetçilik ve din kötüye kullanılmamalı

Sırplar'ın Bosna'da giriştikleri soykırıma Yunan gönüllülerin de katılmalarına değinen dünkü yazımda, bunların seslendirdikleri gerekçeyi, Yunanlı gazeteci Takis Mikas'tan alarak dün aktarmıştım.

1995 Eylül'ünde bunlarla yapılan röportajları yayınlayan "Elefteri Ora" gazetesine şunları söylemişti soykırım suçunun iştirakçileri olan Yunan milisler:
-Vatikan, Siyonistler ve ABD, Ortodoks Hıristiyanlara karşı sinsi bir komplo hazırladılar. Bunu Sırbistan'da başarırlarsa sıra Yunanistan'a gelecektir.

İlk cümledeki "Ortodoks Hıristiyanlar" kelimelerini çıkartın. Yerlerine mesela "Sünni Müslümanlar" kelimelerini koyun. Bu cümle, Irak'taki direniş eyleminin gerekçesi de olmaz mı?

Veya şöyle deyin:

-Vatikan, Fener, Siyonistler, Sabetayistler, Megalo-ideacı Rumlar, ABD ve AB, Türkiye'ye karşı sinsi bir komplo hazırladılar. Amaçları Türkiye'yi bölmektir.

Aslında dünyaya ve siyasete bakışı bu yaklaşımla yönlendirdiğiniz zaman "Uluslararası Fanatizm ve Komplo Teorileri Olimpiyat Oyunları"nı gayet rahat düzenleyebilirsiniz.

Ama bu bakış açısı eyleme geçtiği zaman, mesela Bosna'daki Müslümanlara karşı Ortodoks ittifakının soykırım uyguladığına tanık oluyorsunuz. Veya Hindistan'da kentler, Hindularla Müslümanların birbirlerini boğazlamasına, evlerin ve işyerlerinin yağmalanmasına sahne oluyor. Yahut Anadolu'da yüzlerce yıl birlikte yaşayan milliyetler, mezhepler, birbirlerini yok etmek için kitlesel eylemlere geçiyor. Ya da uygarlığın beşiği Avrupa'da Beethoven'in, Hegel'in, Marx'ın Almanları, Yahudi ırkını yok etmeye yönleniyor.

Demek ki toplumların "Milliyetçilik" ve "Din" öğelerini kötü kullanmaları durumunda, bu dünyada barışın ve istikrarın egemen olması mümkün değildir. Bu öğeleri istismar etmek için komplo teorileri üretenlere karşı toplumlar bilinçli ve mesafeli davranamadıkları zaman, o toplumların sonunda felaketlerle karşılaşmaları da kaçınılmazdır.

Burada "Ulusal kimlik" sorunu da karşımıza çıkıyor.
Dün Zaman'daki yorumunda Herkül Millas "Ulusal Kimlik" konusuna değinirken şunları söylüyordu:
-Ulusal Kimlik, boynumuza asılmış bir etiket, bir tabela gibi bir şey değildir. Derimizin altına işlenmiş bir mikroçip gibidir. Çalışır o, işler, bizi yönlendirir. Önyargıların, stereotiplerin, hep biz haklıyız anlayışının kökeni de öyle anlaşılır.. Kimlik yalnız 'Öteki'ni karikatürize etmez, kendimizi de dev aynasında gösterir, deforme eder. Bedeli var kimliğin. Yalnız kıvanç ve dayanışma kaynağı değildir. Ve bunun bilincinde olmayan, ne kendisi ile ne de komşusuyla barışık olabilir.

-Kimliklerle katı bir ilişki içinde olanlar 'gerçek'le de öyle katı bir ilişki kuruyorlar. Örneğin taraf oldukları tartışmalarda kendi yanlarının her konuda, her zaman, tam olarak haklı olduklarına inanırlar. Oysa yaşamın öylesine siyah-beyaz bir berraklık içinde olma olasılığı zaten çok küçüktür. Genellikle her karşıtlıkta tarafların biri bazen, bazı konularda, bir dereceye kadar haklı oluyor. Mutlak gerçekler ancak mutlak kimlik sahipleriyle yapay bir dünyada var olabiliyor.

Diyorum ki, bu konuları tüm toplumlar gibi bizim de ciddi biçimde tartışıp değerlendirmemizin zamanı gelmiştir.

kaynak[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Islenen bir suc var, bunu hafifletmek icin yazilmis uyduruk bir yazi. Hristiyanlar muslumanlari takir takir kursuna dizmis artik bu gercekleri kabul edin. Bi kere de yediginiz haltin arkasinda duracak haysiyeti gosterin artik. Tarih boyunca en buyuk suclari, en buyuk katliamlari, en buyuk felaketleri getirenler hristiyanlardi. Simdi olayi benim ulusal kimligime falan bulastirmaya kalkmasin bu kiralik yalakalar. Benim ulusal kimligim sevgi uzerine kurulmustur, hristiyanlik ise nefret, korku ve siddet dinidir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yahu sen bi metin üzerinden nasıl konuşulur bilmez misin?

ne biçim bi üslup, ne biçim bi yaklaşım bu.

adam orda konunun özüne değiniyor, çıkmış ettiğin laflara bak, kiralık adam, hıristiyanların suçunu hafifletmeye çalışıyor, vs.

orda yapılanın dünyanın herhangi bir yerinde de aynı etkileşimle olabileceğini, hatta bunun şu anda bile bizde de yer ettiğini gösteriyor, etkilerini de gösteriyor, bu bakış açısını da çok net bi şekilde yansıtıyor, çıkmış anladığın tek keywordu alıp onun üzerinden, fikri anlamadan, anlama zahmedine girmeden, düşünce akışıyla bi alaka kurmadan, adamı anladığın keyworde göre yüklüyorsun, ona göre yorum yapıyorsun, ki yorum da yapmıyorsun, buna başka bir şey deniyor aslında.

üç dört postun daha vardı bu şekilde, gerçekten de tartışabilme yetinden şüphe ediyorum, etmeye başladım.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com


[Bu mesaj montezaus tarafından 14 Temmuz 2005 21:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hemen kizmissin ama,

bu kadar acik, bariz ve guncel bir olayda, planlayan belli, yapan belli, destekleyen belli, kurbanlarin kim oldugu ortada, motivasyon gayet acik ortada, yani Sirplar bile aksini iddia etmiyorlar, AB bile gidip gostermelik de olsa ozur dilemis..

boyle bir konumda neyi tartisalim, nicin tartisalim.

Her konuyu ulusal kimligimize bok atmak icin kullanan bu adamlarin yazilarini benim anlayisla karsilamami beklemeyin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bi kere bu yazı srebrenicada yaşanan olayla ilgili yazılmamış, işlediği konu orada yaşanan katliam değil.

işlediği şey senin ulusal kimliğin de değil; ulusal kimlik kavramı, yunanıyla, türküyle, dünyada herhangi bir milletin taşıdığı kimlik, bu kimliğin reaksiyonu, doğası.

belki olmayacak bir şekilde yaklaşmışım gibi görünüyordur fakat bu da bir şey anlatmadan, daha önce gördüklerimle tamamen umudumu kesmiş olduğumdandır ki bu gerçekten de bi ilk benim açımdan, dolayısıyla sorunun bende olduğunu da düşünmüyorum. ama gene de sanırım üzerime düşeni yapıyorum, yanlış anlamayı düzeltiyorum, ama daha fazlası, yani işin tartışma kısmı da elimden geldiğiyle sınırlanmış olduğundan, mümkün olmuyor. yanlış anlamayı düzeltiyorum sadece, tartışma içerikli bir şey yok farkındaysan.

bunu da uzatmayalım, hoş değil. ben kendi adıma uzatmayacağım yani (ki buradaki uzatmak olumsuz bi anlam taşımamakta, yanlış anlaşılmasın bu da).[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

olgu olarak işliyor, oradaki yaşananları hazırlayan ortamda geçerli olan kavramların ürettiği şeyleri anlatıyor.

ya tamam arkadaşım, anlamıyorsan bırak, okuma, yorum da yapma, laf sokucam diye mücadeleye de girme, kalsın, iyi böyle.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok yok, iyi degil boyle. Birakmam. Gerceklerin hafifletilmesi, degistirilmesi, carpitilmasi hic iyi degil. Gercek su ki orada binlerce insan olduruldu. Belki de bu kadar guvenilen, inanilan, sevilen ''Bati degerleri'' tarafindan bu katliamin yapilmis olmasi moralinizi bozuyor, bozmali da. Kim inanabilirdi Avrupa'nin gobeginde binlerce kisi cocuk ayrimi bile yapilmadan toplu sekilde imha edilecek? Hem de 1990'larin ortasinda. AB'nin gobeginde.

Bu sucu kimlerin isledigi ortada. Bu sucu isleyenlerin kimler tarafindan nasil korundugu da ortada. Sen ne dersen de bu gercek ortada ve belki tarih boyunca en net sekilde kaydedilmis, belgelenmis olaylardan biri. Isteyen istedigini yazsin, fazla bir sey degismez. Bu kez cok somut belgelenmis.

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 17 Temmuz 2005 15:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bak.
anlatayım.

orada binlerce insanın öldürüldüğünü bilmek senin bi işine yarıyor mu?

ama bu yarıyor işte.

kim diyor böyle bi olay olmamış, bu olayı onlar yapmamış diye, nasıl, nereden çıkardın bunu sen?

mutlu olacaksan, bunlar batıcı, ondan şöyle böyle diyorlar falan de, morali bozuluyor şu kendine monte diyen adamın de, cia ajanı de, kendi bildiğin gibi devam et.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyu sabote etmek icin elinden ne geliyorsa yaptin.

Hic bir seyi degistiremedin.

Tekrar tekrar yazacagim, istedigin kadar konuyu hafifletmeye calis, gercekleri carpitmaya, sulandirmaya calis, istedigin kadar konuyu saptirmaya calis.

10 sene once bu gun, 8,000 Bosnali musluman, Sirplar tarafindan, coluk-cocuk ayrimi yapilmadan olduruldu. 'Guvenli Bolge' ilan edilen yerde, Hollandali 'baris gucunun' korumasi altinda oldurulduler. Bu katliamin tek sebebi bu insanlarin dinleriydi. Belli bir dine mensup olduklari icin AB'nin gozu onunde ve hatta AB'nin destegiyle oldurulduler.

Bu gercek butun acikligiyla ortada, belgelenmis, kaydedilmis.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lkdhfakjhgjkx

tamam.
sabote ettim.
sırpım ben sırp.

konuyu sulandırdım.
iş öz olarak sırplara kin kunmak iken kendimce dandirikten bi bakış açısı kazandırmaya kalktım.

LAKİN!
anlamıyorsan,
aynı dili konuşmuyorsak.

saçma sapan ithamlarda bulunma şöyle, komik duruyor.

hala bana olay belgelenmiş diyosun, benim ne dediğimi söyleyebilir misin, ne anladın, ne diyormuşum ben o yazıda, anlatabilr misin anladığın kadarıyla.

sen konuyu nasıl bi psikolojiyle sahiplenip olayı sadece hedef göstermeye, müslüman-hıristiyan savaşına ve hıristiyanların galibiyetine karşın müslüman kardeşlerine sesleniş durumuna soktun bilmiyorum ama herkes dünyayı senin gibi görmüyor.

sen de en az onlar kadar, onların gözünden olaylara bakmak zorunda değilsin, gölge etme yeterki, çünkü anlayamıyorum artık, anlam veremiyorum neyi nasıl yaptığına ki ulaşmaktan falan da vaz geçtim gölge etme yeter, iki karşıt görüş ya da bunların çarpışan argümanları, ortada oluşmuş bi tartışma söz konusu değil, durum böyleyken hiçbir gerek de duymuyorum ulaşabilirlik sıfatını kaybetmiş zihniyetle aslında olmayan tartışmayı yapmaya.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim musluman oldugum ne malum? Bati ulkelerini suclarini yazmak ve bunlari unutmamak icin illa musluman mi olmaliyim? Belki de Budist'im ben ya da ateist, neyi degistiri ki bu?

Olay su: Bu ulkeler demokrasiyi biz yarattik, insan haklari bizden sorulur numaralariyla insanlari uyutmaya calisirken, her halti yiyorlar ve bunlar gozden kacmamali diyorum.

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 17 Temmuz 2005 17:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben mi anlayamıyorum yoksa söylediklerimde gerçekten de müslüman olma koşulun yok mu?

bir de bu nedir;
said:
Bu katliamin tek sebebi bu insanlarin dinleriydi. Belli bir dine mensup olduklari icin AB'nin gozu onunde ve hatta AB'nin destegiyle oldurulduler.

ki bu şekilde bu olayın, belirli bi dine mensup olanların aralarında, günümüzde yaşanan savaş olarak yansıtman için de müslüman olman gerekmiyor.

kaldı ki, benim söylediklerim olayın öyle olup olmamasıyla ilgili de değil.
[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com


[Bu mesaj montezaus tarafından 17 Temmuz 2005 17:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu nasıl anlatım bozukluğudur böyle.
said:
Islenen bir suc var, bunu hafifletmek icin yazilmis uyduruk bir yazi. Hristiyanlar muslumanlari takir takir kursuna dizmis artik bu gercekleri kabul edin. Bi kere de yediginiz haltin arkasinda duracak haysiyeti gosterin artik. Tarih boyunca en buyuk suclari, en buyuk katliamlari, en buyuk felaketleri getirenler hristiyanlardi. Simdi olayi benim ulusal kimligime falan bulastirmaya kalkmasin bu kiralik yalakalar. Benim ulusal kimligim sevgi uzerine kurulmustur, hristiyanlik ise nefret, korku ve siddet dinidir.

said:
Her konuyu ulusal kimligimize bok atmak icin kullanan bu adamlarin yazilarini benim anlayisla karsilamami beklemeyin.

said:

Gercek su ki orada binlerce insan olduruldu. Belki de bu kadar guvenilen, inanilan, sevilen ''Bati degerleri'' tarafindan bu katliamin yapilmis olmasi moralinizi bozuyor, bozmali da. Kim inanabilirdi Avrupa'nin gobeginde binlerce kisi cocuk ayrimi bile yapilmadan toplu sekilde imha edilecek? Hem de 1990'larin ortasinda. AB'nin gobeginde.

Bu sucu kimlerin isledigi ortada. Bu sucu isleyenlerin kimler tarafindan nasil korundugu da ortada. Sen ne dersen de bu gercek ortada ve belki tarih boyunca en net sekilde kaydedilmis, belgelenmis olaylardan biri. Isteyen istedigini yazsin, fazla bir sey degismez. Bu kez cok somut belgelenmis.

said:
Konuyu sabote etmek icin elinden ne geliyorsa yaptin.

Hic bir seyi degistiremedin.

Tekrar tekrar yazacagim, istedigin kadar konuyu hafifletmeye calis, gercekleri carpitmaya, sulandirmaya calis, istedigin kadar konuyu saptirmaya calis.

10 sene once bu gun, 8,000 Bosnali musluman, Sirplar tarafindan, coluk-cocuk ayrimi yapilmadan olduruldu. 'Guvenli Bolge' ilan edilen yerde, Hollandali 'baris gucunun' korumasi altinda oldurulduler. Bu katliamin tek sebebi bu insanlarin dinleriydi. Belli bir dine mensup olduklari icin AB'nin gozu onunde ve hatta AB'nin destegiyle oldurulduler.

Bu gercek butun acikligiyla ortada, belgelenmis, kaydedilmis.

kaldı ki,
şu son dediğinin benim bakış açımla ne alakasını gördün de bana, sabote etmek, konuyu sulandırmak, asıl gerçeği çarpıtmak, saptırmak ithamlarıyla saldırma gereği duydun?

kaldı ki, ben sana karşı bir şey demiş değilim bu ithamları yapana kadar, tam tersine, aynı olaya bakıyoruz aslıında, farklı kişilerin bakış açısı sadece söz konusu olan.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben senin dediğine bir şey dediğimi hatırlamıyorum.

hatta tam tersi, sen benim dediğime karşı sabote etmek, konuyu sulandırmak, asıl gerçeği çarpıtmak, saptırmak ithamlarıyla saldırmadın mı?

ki anlatım bozukluğu diyen de sendin, bence anlatım bozukluğu falan da yok, ne demiş oldun gayet de ortada.

ben senin dediğine karşı çıkmaz, ve karşı olmayan bi görüş belirtirken çıkıp da aynı olay, aynı durum üzerinden konuşurken, durum bu, olay bu, aksini iddia edemezsin şeklinde saçmalayarak -ortadacevap verecek bi durum olmamasına karşın- cevap veren, beni, benim yaptığımı, farklı bakış açısını yerden yere vuran sen değil miydin pardon?[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...