Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yeni harddiski nasıl takıcam?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
60gb seagate hd aldım. Bilgisayara secondary olarak takmaya çalışıyorum. BIOS görüyor ama XP görmüyor. Bi arkadaşım "HD yi bilgisayara primary olarak takıp XP cd siyle başlat, sonra ntffs olarak formatla, kurulum aşamasına gelince de kurmadan çık sonra secondary olarak tak" dedi. Bana uyduruk bi yöntem gibi geliyor. HD yi takılı şekildeyken sağlıklı bi şekilde formatlama imkanım var mı?
fdisk demeyin XP de command promt yok (varsa da ben bulamıyorum)

edit: XP cdim yok.

[Bu mesaj Gunn tarafından 27 June 2003 23:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
arkadaşın en kolay bilgisayardan hiç anlamıyan birinin kasmadan yapabileceği bi yöntemi sölemiş
öyle yapılabilir
yoksa primary olarak takıp
disketten cd den bişeylerden boot edip açman lazım
sonra formatlaman lazım[hline]Justin (09:56 PM) :
olm nickin ne die okunuo baal diyemem ben öle kro gibin
Behran (02:34 PM) :
bu arada baal nası okunuyo
Sam (25:85 AM) :
baal de beal de fark etmez nası okursan oku

Mesaj tarihi:
Bios'da primary slave yada secondary master olarak göstermeyi başardıysan XP açıldıktan sonra control panel (denetim masası) altında administrative tools (yönetimsel araçlar) altında computer management (bilgisayar yönetimi) 'i aç. Orada soldaki listede Disk Management'i (disk yönetimi)göreceksin. Onu seçtiğin zaman yeni aldığın diski formatsız ve boş olarak görürsün. Üzerine sağ tıklıyarak önce file system'i oluştur sonra formatla. Umarım yardımcı olur.[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Mesaj tarihi:
said:
GE-TA, 28 June 2003 01:05 tarihinde demiş ki:
Bios'da primary slave yada secondary master olarak göstermeyi başardıysan XP açıldıktan sonra control panel (denetim masası) altında administrative tools (yönetimsel araçlar) altında computer management (bilgisayar yönetimi) 'i aç. Orada soldaki listede Disk Management'i (disk yönetimi)göreceksin. Onu seçtiğin zaman yeni aldığın diski formatsız ve boş olarak görürsün. Üzerine sağ tıklıyarak önce file system'i oluştur sonra formatla. Umarım yardımcı olur.[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test

yaşlaniyormuyuz neyiz , bizim sistem amele usulüymüş gibi geldi birden böyle kolay bir yol olduğunu duyunca :)
xp kullanmadığımdan mıdır nedir
Mesaj tarihi:
Benim merak ettiğim dos da açıp nasıl NTFS yapacaksınız? Kaldı ki Gunn'ın işletim sisteminde de bir sorun yok. Neden açma disketi ile kasıyorsunuz? :)

ps: Yaşlanmak için daha çok gençsiniz. [hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Mesaj tarihi:
ee sorun çözüldü mü bi haber versen?

not: XP'de

start > all programs > accessories > Command Prompt
yoluyla MSDOS'tan fdisk olayını yapabilirdin.

[Bu mesaj riglous tarafından 28 June 2003 13:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
fizban, 28 June 2003 02:32 tarihinde demiş ki:
ntfs sucks
(bkz: kulağınızı böyle tutmak)[hline]Bonecrusher:
yoğurttan çıkmış ak çatal

[Bu mesaj fizban tarafından 28 June 2003 02:33 tarihinde değiştirilmiştir]

yahu bari bilmeden konuşmayın :)
Mesaj tarihi:
hakkaten ha... :yapma:[hline]Silthanas, 24 June 2003 13:16 tarihinde demiş ki:
En iyisi tuzla'da... Ben zamaninda orada yapmi$tim..yeterince uzundu =)

A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)
  • Yeni Oluştur...