diablotg Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Evet kaçımız ne kadar hayatı ve bu teorileri sorguluyoruz? Einstein ortaya 3-4 tane meşhur ve çok iyi Teoriler bıraktı.Kimse hiç Einstein Meinstein nie yanlış olmasın belki hatalı belki yanlışı var diye düşündü.Genelde herkes Einstein yapmışsa doğrudur diyip herşeyi olduğu gibi kabul ediyor.YanlışBakın size birşey söylemek istiyorum. Einstein ın Göreliliği "Geçmişte yaşananlar Gerçek gelecekte yaşananlar daha henüz gerçek değil" olayı ile ters düşüyor.Sizce bir sorun yokmu?Bakın daha bu ilki daha neler var Ne kadar çok Einstein veya Herhangi bir teori sahibinin paradoksları var.Daha hiçbir yere gelinmiş değil anca herkes atmaca-tutmaca gidiyor.Mesela Nie Kuantumu oluşturan fizikçilerin daha sonraları bu fiziğe karçı çıktıklarını biliyormusunuz?Einstein şiddetle teoriye karşı çıkmaya başlamıştı ki kurucalarından biridir o. Peki kaç kişi Canlı ile Cansızın ortak bir noktası olduğunu düşündü?hiç aklınıza canlı ve cansızın aslında aynı şeylerden atomaltı parçacık yada parçacıklardan oluştuğunu düşündü? Herşeyi olduğu gibi kabul etmeyi red ediyorum sizden rica ediyorum sorgulayalım[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Genellikle kitlelere verilen her türlü bilgi din gibi kabul görüp değiştirilmeden fanatiklerince anlamsızca savunuluyor. Bence bir tez doğruyu değil, doğruya giden yolu aydınlatabilir ancak. Böyle bir bakış açısıyla her türlü bilgi, sorgulanarak, üzerine bir şeyler katarak ya da tutarlı bir şekilde alaşağı edilerek bütünün gelişmesine katkı sağlayabilir.[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 iyide bilimin ozelligi bu. bir sonraki oncekinin uzerine kurulmak zorunda. yoksa felsefe gibi ayni noktada durur surekli. yeni seyler, eskilerinin uzerine insa edilir. ha eskisinde bi hata varsa, zaten yeniyi yaparken bu ortaya cikar. fakat eskisini curutmek o kadar kolay degil; zaten ugrasilan sayilar vs. bi noktadan sonra cok buyuyor ki bunlarla ugrasmak gercekten zor. okulda yapilan deneylerde bile 4 defa farkli sonuc elde edilebilirken, fizikcilerin ortaya attiklari tezleri curutmek o kadar kolay degil arkadasim.[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 gözünüzde çok büyütüyosunuz ya bazı şeyler bazen gözden kaçıor yanlış üstüne kuruluor sonra geriye dönmek zor gözüküyor tabii bazı şeylerin üstüne çıkmadan bilim ilerlemez ama hatalımı diilmi uğraşacaksın istersen dağlar dağlar yerinden oynar oynardimi arkadaşım[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
go2hell Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 bilim konularına din girerse iş iyice bi garipleşiyor. Din dogmalardan olusur ve inanılır gelişmez. Bilim pozitiftir . insanlar tartışırken bunada dikkat etmesi gerek[signature][hline]Nightwish Power go2hell Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 einstein in düşünme yapısı dünyadaki hiçbir bilim adamında yok maalesef. adamın teorilerini sorgulayabilmek için fazla genc ve deneyimsiziz işin acıkcası.. zaten yeni bi einstein daha cıkarsa, dünya yeni bi çağ daha atlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2005 genel konuşmayın kimsede yok falan mrk etmeyin geliorum yeni bir çağ açıcam :)[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slayer__ Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2005 said: diablotg, 15 Temmuz 2005 22:04 tarihinde demiş ki: Peki kaç kişi Canlı ile Cansızın ortak bir noktası olduğunu düşündü?hiç aklınıza canlı ve cansızın aslında aynı şeylerden atomaltı parçacık yada parçacıklardan oluştuğunu düşündü? Herşeyi olduğu gibi kabul etmeyi red ediyorum sizden rica ediyorum sorgulayalım said: go2hell, 15 Temmuz 2005 22:56 tarihinde demiş ki: bilim konularına din girerse iş iyice bi garipleşiyor. Din dogmalardan olusur ve inanılır gelişmez. Bilim pozitiftir . insanlar tartışırken bunada dikkat etmesi gerek sorguladım cevap bulamadım çünkü din dogmatik ya ordakiler kabul edilmez ondan cvp veremiorum sizce neden onlar cansızda biz canlıyız peki biz cansız onlar canlı olabilir mi? bazen bilim tıkanır ve orda denirki bu işte daha büyük bi güç var (4 senede lisede her sınavda bu örneği verdim unutmam tabi :) fix soru allahın olduğunun kanıtı) darwin kıl konusunda yüzde çıkmamasına kendi bile inanmayarak estetetik nedenler demiş zaten ne bilim din ile bilim belirli yerde birleşiyor bence hatta bazen bilimsel araştırmalar bile dini bazı olay/hikaye baz alınarak yola çıkılabiliyor o nedenle bence düşüncede ayrı düşünmek yerine birlikte düşünmek gerekli hem bilim adamı sonuca ulaşabilmesi için çok yönlü düşünmeli di mi? neden dini açıdan da düşünmesin farklı bi yorum katabilir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2005 sen zaten öldükten sonra cansız oluosun.ama onlarında canlı olması gayet muhtemel.Yüksek Sayılar Kuramı dahilinde herşey mümkün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2005 Hiç bir şey kesin deildir lafı dahil olmak üzere hiç bir şey kesin deildir... :) Hayatta herşeyi sorgularım hatta yeterince sorgulayıp sorgulamadığımı bile...[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sakaryali Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Günümüzde din düşmanlığı almış başını ,gitmiş nerede ise insanlar ALLAH(C.C) demeye utanır hale gelmiş; gerici yobaz diyecekler diye kainat zaten ALLAH ın yarattığı muhteşem bir sanat eseri iken; neden kainattan bahsederken ALLAH'tan da bahsetmiyelim sanatdan bahsedip,sanatkardan bahsetmemek ne kadar vahim bir durumdur. Evet sonsuz bir güç ,her şeye gücü yeten ,sonsuz bir kudret vardır bilim eninde sonunda bu gücü bulacak tabiri caizse kapısının eşiğine başını koyarak YA RABBİ ben geldim diyecek, bu zaman uzak değil, yakında bunu sağ olan herkes görücek bilim ile ALLAH arasını açmaya çalişmak son derece yanliştır, buna kimsenin gücü yetmez çünkü bilim bizi gerçek sahibine götürüyor istesenizde, istemesenizde bu gerçek böyle bilim bizi bu kainatın tek sahibine ALLAH'a götürüyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Benim çok iyi bir arkadaşım bir keresinde bana "Her hangi gibi bir tartışmada kişi ALLAH 'ı öne sürüyorsa, ben yokum" demişti. Bu o insanın ezikliğinin, cehatinin işaretidir. ALLAH'ımız bize zeka vermiş, güç vermiş, göz vermiş, neden bilimi inkar edelim. yada osmanlı devrinde olduğu gibi o kaka bu kaka diyerek teknolojik gelişmenin önüne neden geçelim. Yobaz zihniyette olup bu yazıyı okuyan varsa lütfen düşünsün, iman edip, ibadet etmekten başka insanlık için ne yaptınız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 cunki senın Allah senın Allahın, ve ortak bir payda ortak bir cözüm cevap ararken ben senın Allahından bahsetmek zorunda değilim bu kadar basit. bilim insanlar arasında ortak bir dildir, cunki kültür dil din ırk farkı gözetmeden gerceklere odaklarnır. bu noktada eğerki sen işin içine din sokarsan bu ortaklığı bu buluşmayı zedelemiş olursun. birde lütfen senın tanrının benı bi yere götürdüğünü falan iddaa etme.Senın inanclarının benım hayatıma hiç bir mudahalesi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 sakaryali said: Günümüzde din düşmanlığı almış başını ,gitmiş nerede ise insanlar ALLAH(C.C) demeye utanır hale gelmiş; gerici yobaz diyecekler diye kainat zaten ALLAH ın yarattığı muhteşem bir sanat eseri iken; neden kainattan bahsederken ALLAH'tan da bahsetmiyelim sanatdan bahsedip,sanatkardan bahsetmemek ne kadar vahim bir durumdur. Evet sonsuz bir güç ,her şeye gücü yeten ,sonsuz bir kudret vardır bilim eninde sonunda bu gücü bulacak tabiri caizse kapısının eşiğine başını koyarak YA RABBİ ben geldim diyecek, bu zaman uzak değil, yakında bunu sağ olan herkes görücek bilim ile ALLAH arasını açmaya çalişmak son derece yanliştır, buna kimsenin gücü yetmez çünkü bilim bizi gerçek sahibine götürüyor istesenizde, istemesenizde bu gerçek böyle bilim bizi bu kainatın tek sahibine ALLAH'a götürüyor Sen zaten olayi cözmüssün. Her kapi allaha cikiyorsa hic arastirma düsünme ot ot yasa tek yaptigin ibadet etmek olsun eminim allah seni cenettine alacaktir. Ama herkez senin gibi basit cevaplarla yetinemiyo. Insanlar cvp ariyolar. Merak edip sorguluyorlar. Elma neden yere düsüyor? Biz nicin "neden" diyebiliyoruz? Uzayin sonu varmi? Zaman nedir? Tamam hepsini allah yaratti (pekii........!)´ama ne, neden, nasil, nicin? Ahh ah, cok sey söylemek istiyorum ama iste insanlar kirilmasin üzülmesin istiyorum. Yazip yazip siliyorum bosuna zaman harciyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zebilith Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 bu resim ne alaka ya bilimle dinle ahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 karag0z ve sakaryali benim topicimi niye kirletiyosunuz işiniz gücünüz yokmu sizin boş boş laflarla boş boş konuşmalarla 3 senelic topicimi hem up ladınız hemde içine ettiniz bi uzayın lan yeter bi defolun gidin bıktım sizdende sizin içi boş laflarınızdan da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Din propagandası yapmak için 3 senelik topic uplamak da iyiymiş.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Bazi insanlarla ayni dine mensup olduguma inanamiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralph Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Adamlar Bilim & Teknik forumunu trollüyor resmen ^^.Siz de az değilsiniz Allah yaratmış işte neyini tartışıyorsunuz? :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Bilmiyorsan susacaksın. Bilipte çürütecek tezin yoksa bok atmayacaksın. gerisi safsata. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 kime bana mı diyosun bunları :=) bana diyosan eğer bu yazdığım yazı 3 sene önce lise-3 sınıfında yazdığım o durumda içinde bulunduğum psikolojik ve felsefik durumun yarattığı sonuçlardı.attığım bu mesajın bilimsel bir dayanağı yok adı üstünde felsefik bir dışavurumdu.Ama bazı noktalarda hala arkasındayım dediklerimin einstein dışında bok atan da yok ben niye bok atayım ki sadece sorgulayıp kabul edelim diyorum yani kabul etmeyin demiyorumki sizde sorgulayın sonuçları mantığınız kabul ediyorsa sizde kabul edin mesela ben şu an fizik bölümünde öğrendiğim herşeyi günlük hayatta yürürken duş alırken düşünüp tekrar tekrar kabul edip işliyorum benliğime Bu arada ekleyeyim o yazıda Einstein dı işte ters düşme durumları paradoksları falan yazdım ama işin içinde hiç değildim o zamanlar şimdi yavaş yavaş ne nedir öğreniyorum ve o zamanlar yine araştırdığım okuduğum bazı şeyleri yanlış yorumladığımı görüyosunuzdur vurgulamak istediğim noktayı çok alakasız yerlerden savunmaya çalışmışım aslında öyle demek istememiştim cümleleri yanlış kurmuşum.Editledikçe editleysim geliyor ya abi bok atmak ya :D umarım bana dememişsin o lafı ben bok atacak biri hiçbir zaman olmadım ben hep irdeleyip ne nedir ne ne olabilir gibi cevaplara daha açık varmaya çalıştım ben einstein relativite si bak bi dolu problemi var yanlış diyemem çünkü genel görelilik kasıyorum şu anda sırf zevk aldığım için kasıyorum dersim yok yani.Tanrı ol dedi oldu mantığından öte sorgulayıp işin içinde asıl ne var ı bulmaya çalıştım hep ben bok atamam bilmiyosan susmana da gerek yok yardım isteyip yada ibldiğin şeyleri söyleyip eksiklerini öğrenebilirsin mutlaka biri söyler hatta seni geliştiren de olur ayrı bi anti-tez hemen oluşmaz herhangi bir tez de açıklık sezersin aklına daha iyi bir tez gelene kadar düşünür tartışırsın sonra anti-tezini bulursan çürütürsün ama bulamassanda denemiş olursun öyle bilmiosan sus çürütemiosan konuşma olmaz kalıplarından çıkamaz insan öyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 troll repellent yok mu pati de henuz? web 2.0 paketiyle geliyodu, upgrade etmemiz lazim artik :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar