Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kroner Anjiyografi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Türkiyede cok yaygınlaşan kalp - damar hastalıklarının ameliyattan once kullanılan bir yontem.

Bir cağrı olarak acıyorum bu forumu. Yaşımız daha genç bize bisi olmaz aslanız kaplanız diye dusunmemek gerek. Az once televizyonda 22 yasında birinin kalp damarlarının 2 tanesinin %98 tıkalı oldugunu gosterdiler. ve bu kalp damarları Kroner Anjiyografi tekniği ile cozuldu. Stent adı verilen bir nesne ile kalbe giden yada gelen 2 damarın tam tıkanık olan yerinde balona acılarak stent koyuluyor.

Sigara cok onemli bir faktor. Sigara icmemek gerek kesinlikle. Halamda ve simdi annemde ( annem daha anjiyo ya gerek yok dendide ) var. Dikkat edilmesi gerek. Saglıklı beslenmek gerek.
Dikkat edelim patiler..[signature][hline]Nightwish Power

go2hell
Mesaj tarihi:
hafif fast food olsada yeşil aycıyız :)
muhtemelen ben kalp hastası olana kdr teknoloji bu soruna iyi çözümler getirmiş olur :)[signature][hline]Tabi tabi aynen anlattığım gibi...
Mesaj tarihi:
Aslan gibi adamız ya *öhöhö* sigara da neymiş *paf küf* bize bişicikler *öhöhö* *böğğğ* hağğğ pu* olmaz..

Sigara içmeyin arkadaşlar.

Şunu unutmayın sigarayı bir kez içmetye başladıktan sonra ne kadar bıraksanızda hiç bir zaman başlamamış gibi olamıyorsunuz. Beyninizin bir yerlerinde ara ara her zaman sizi dürtüyor.

Bırakıpta tekrar başlayanlar (ex. ben) hep bu tip sebeplerden başlıyor.

Sigara içmeyin cidden..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Status Quo - In The Army Now | arşiv*********
Mesaj tarihi:
ben sigara içmiyorum da pasif içiciyiz en iddialısından artı nargile var, ama bana bir şey olmaz arkadaş!

bu başlık alanında tek yalnız :-)[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Mesaj tarihi:
Bakın sağlığınızı geçtim.. Hadi siz aslansınız bişiciler olmaz size.

Ama elbiselerinizin sigara kokması
Ellerinizin sigara kokması
Ağzınızın sigara kokması
dişlerinizin zamanla sararması
bu sebepler yüzünden içmeyen hatunların sizden iğrenebilme olasılığını düşünün.
bunu 4'le çarpın, 2 ye bölün.
hadi yallah..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Status Quo - In The Army Now | arşiv*********
Mesaj tarihi:
sigaranın insanların aptal yönlerini ortaya çıkardığını düşünüyorum. sigara içmeninde hiç bir akıllı açıklaması olamaz.

sağlığa ciddi zararları var.
kesinlikle pis birşey. bunu içmeyen anlar.
ayrıca bir hiç için gereksiz para kaybı.

kesinlikle akıl mantık işi değil. ne söylerseniz söyleyin...[signature][hline]is all that we see or seem
but a dream within a dream?

Edgar Allan Poe
Mesaj tarihi:
koroner anjografi: genellikle femoral arterden bir katater yardımıyla girilerek, klavuz tel üzerinden abdominal aortaya oradan arcus aortaya oradan aort köküne gidilir. aort kökünden çıkan koroner damarlar (kalbi besleyen arterler) verilen opak madde ile görüntülenir. bu esnada tıkanıklıklar, darlıklar, geç dolumlar v.s. varsa bir patoloji incelenir. bundan sonra acil bir karar alınırsa balonanjioplasti işlemi, stent takma v.b. girişimler yapılabilir. aciliyeti giderilse dahi muhakkak işlemler vieo kayıt yapılarak saklanır. gerek görülenler kurullarda incelenir. gerekli durumlarda by-pass ameliyatı gibi büyük operasyonlar için göğüs-kalp-damar cerrahisi ile birlikte karar verilir. şimdilik bu kadar yeter sanırım.[signature][hline]Bugüne kadar Hz. Muhammed dahil her peygambere deli dediler. Bana da deli diyorlar. Bunlar beni içimden sevindiriyor, çünkü bu peygamber olduğumu gösteriyor...
Hasan Mezarcı
Mesaj tarihi:
Karadenizde bir sehırdeydı hatırlayamıyorum.30 lu yaslarda bır adam 10 kusur senedır gunde 2 paket sıgara ıcmıs.Adamın cıgerlerını ıncelemısler ve cıgerı sıgara ıcmeyen bırıyle aynı derece saglıklı cıkmıs...Ama adam Dağda bır koyde yasıyormus..Tertemız orman havasında...Demem okı sehırde ıcmek hemde bolesıne kırlı havası olan ıstanbulda ıntıharla esdeger bence.........[signature][hline]I can not accept not trying
Mesaj tarihi:
said:
Phrexian, 15 Temmuz 2005 17:41 tarihinde demiş ki:
Karadenizde bir sehırdeydı hatırlayamıyorum.30 lu yaslarda bır adam 10 kusur senedır gunde 2 paket sıgara ıcmıs.Adamın cıgerlerını ıncelemısler ve cıgerı sıgara ıcmeyen bırıyle aynı derece saglıklı cıkmıs...Ama adam Dağda bır koyde yasıyormus..Tertemız orman havasında...Demem okı sehırde ıcmek hemde bolesıne kırlı havası olan ıstanbulda ıntıharla esdeger bence.........

şehir efsanesi tadında gerçeklikten uzak bir hikaye[signature][hline]Bugüne kadar Hz. Muhammed dahil her peygambere deli dediler. Bana da deli diyorlar. Bunlar beni içimden sevindiriyor, çünkü bu peygamber olduğumu gösteriyor...
Hasan Mezarcı
  • Yeni Oluştur...