SbNN Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 said: navyamphs, 14 Temmuz 2005 08:51 tarihinde demiş ki: said: SbNN, 12 Temmuz 2005 22:46 tarihinde demiş ki: Bunu alan salaktan başka bişey değildir diyorm bşka bişiy demiyorum Sensin salak Bunu alıyorsan sensin salak.Çünkü Türkiyedeki bilinçsiz tüketiciden yararlanıyor bu firmalar.Misvak Özü diye çıkarmış vermiş piyasaya..Misvağın bir özü yoktur arkadaşlar bu firma daha adını bile bilmiyor misvak tahta parçasının adıdır.Özü olan şey(özür varsa tabi) Arabistanda yetişen bir ağaçtır.. ''Bunu alan salaktır'' lafımın arkasındayım Türkiyedeki bilinçsiz tüketicite ne bulurlarsa çıkarıyolar bizimkilerde kapışıyor. Hristiyan bir ülkede çıkarsınlar bakalım ''Kutsal Sulu Diş Macunu'' alan oluyor mu!! İstiyorsan sende bir araştır bana salak demeden önce Misvağın bir özü var mıdır yok mudur? Misvak nedir? Neden yapılır? Öz diye piyasaya sürdükleri şey gerçekten misvak özü müdür?[signature][hline]Eski _NoelBaba_ Yeni SbNN!!! Not:Account aynıdır sadece nikim deişmiştir..Yadırgamayınıss.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SbNN Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 said: -007-, 14 Temmuz 2005 03:56 tarihinde demiş ki: said: SbNN, 13 Temmuz 2005 19:17 tarihinde demiş ki: içinde bulunduğu ülkenin ileri gitmesinden daha çok geriye gitmesini isteyen bağnazlık yapan dine körü körüne bağlı olup hatta olmayan şeylere inananlar bence suçludur.. Benimde Dinci olarak bahsettiğim kesim budur hani şu sokakta kara çarşaf ve şalvar giyenlerden bahsediyorum.. 2. kez tekrar ediyorum yobazlıkla müslümanlık arasındaki nice çizgiyi öğrenmek zorundasın. ayrıca "olmayan şeylere inanmak" bunu bi açıklar mısın konuyla ilgisi nedir? Yanlış anlamışsın o manada demedim.Bugün kara çarşaflı bir kadın veya şalvarlı bir adamın ne kadar bilinçli olduğu ortada din konusunda kendilerini çok iyi zannediyorlar bir şey yaptıklarını zannediyorlar ama asıl din cahilleri onlar.. Ve o tip bir insanın sana din ve benzeri şeyler hakkında anlatacağı şeylerin %50'si yalandır.Çok duydum böyle şeyler. Yok efinim biri kötü bişey yapmış taş gibi kalmış.Yok efinim birinin içine ruh girmiş.Yok peygamberle konuşmuş.. Vs Vs[signature][hline]Eski _NoelBaba_ Yeni SbNN!!! Not:Account aynıdır sadece nikim deişmiştir..Yadırgamayınıss.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Yaw arkadaşlar siz adam gibi diş fırçasıyla temizleyin dişlerinizi... macun fln gerisi yalandır öle etkisi varla yok arası bişey....ph'mış flormuş potasyummuş uranyummuş siz o biriken plakları fırçayla itekleyip tükürün , çürük namına hiçbişey olmas agzınızda.... Bi de arkadaşlar misvak kullanmak sünnetmiş diye diş fırçası kullanmayan insanların da sünnet nedir anlayamamış olduklarına inanıyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 said: SbNN, 14 Temmuz 2005 09:39 tarihinde demiş ki: said: navyamphs, 14 Temmuz 2005 08:51 tarihinde demiş ki: said: SbNN, 12 Temmuz 2005 22:46 tarihinde demiş ki: Bunu alan salaktan başka bişey değildir diyorm bşka bişiy demiyorum Sensin salak Bunu alıyorsan sensin salak.Çünkü Türkiyedeki bilinçsiz tüketiciden yararlanıyor bu firmalar.Misvak Özü diye çıkarmış vermiş piyasaya..Misvağın bir özü yoktur arkadaşlar bu firma daha adını bile bilmiyor misvak tahta parçasının adıdır.Özü olan şey(özür varsa tabi) Arabistanda yetişen bir ağaçtır.. ''Bunu alan salaktır'' lafımın arkasındayım Türkiyedeki bilinçsiz tüketicite ne bulurlarsa çıkarıyolar bizimkilerde kapışıyor. İstiyorsan sende bir araştır bana salak demeden önce Misvağın bir özü var mıdır yok mudur? Misvak nedir? Neden yapılır? Öz diye piyasaya sürdükleri şey gerçekten misvak özü müdür? harbiden saçmalıyosun. önce kendin araştır hala misvağın ağaç olmadığını iddia ediyosun http://www.tdk.gov.tr/TDKSOZLUK/SOZBUL.ASP?kelime=misvak edit: eksik harf [signature][hline]Atam izindeyiz! [Bu mesaj -007- tarafından 14 Temmuz 2005 10:42 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 al bu da "Salvadora persica" hakkında bilimsel bir yazı. bilip bilmeden sallamayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 misvak ağaç yahu ?[signature][hline]peace! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 said: 5. USES Salvadora persica is a medicinal plant and almost all the plant parts have been found to be medicinally important and possess pharmaceutical applications. The best among these uses is its wide use in the toothpaste preparations. The MESWAK toothpaste has Salvadora bark extract as the active ingredient. The paste has also been marketed on the English name of Salvadora, MESWAK. The root bark contains resin and traces of alkaloid called "Salvadoricine", Trimethylamine and ash containing large amount of Chlorine. Berries contain large amounts of sugar, fat and alkaloid. Seeds also have nitrogen (4.8%), potash (2.8%) and phosphoric anhydride (1.05%). Different plant parts with varying pharmaceutical values are given below: Bark of root It is used as tonic and stimulant in low fevers and to cure blisters. The roots are used as toothbrush to strengthen the gums. Bark of stem It is used in gastric troubles and as an ascarifuge. The fresh bark is vesicant and stimulant. Leaves They are used as purgatives for curing asthma and cough. The poultice has application value in piles and tumors. Leaf juice is used in scurvy and also in rheumatism. Flowers The floral oil is stimulant and laxative. It is used for de-worming, leprosy, gonorrhea and headaches. Fruits Berries are carminative and diuretic and given in enlargement of spleen, rheumatism and tumors. Seed Seed oil is used as a stimulant over painful rheumatic parts of the body and all over the body after childbirth. It is also used as a tonic and purgative. Other benefits The foliage is used as fodder for animals. Apart from the economic aspects, this species helps in eco-restoration of the degraded saline wastelands. http://www.nabard.org/roles/ms/ld/salvadora.htm[signature][hline]Atam izindeyiz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 demek ki neymiş bilip bilmeden sallamayacakmışız bu da devamı http://www.crescentlife.com/wellness/miswak.htm [Bu mesaj -007- tarafından 14 Temmuz 2005 10:57 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 crescentlife adlı bir siteden adlarından müslüman oldukları belli olan doktorların (ki bunların diş doktoru olup olmadığını bile bilmiyoruz) herhangi bir bilimsel makaleye dayanmadan çift körlü ve istatistiksel olarak anlamlı sonuçları olmadan yazdıkları sadece dini içerikli bir yazı ingilizce olduğu için mi bu kadar değerli ? komiksin![signature][hline]Bugüne kadar Hz. Muhammed dahil her peygambere deli dediler. Bana da deli diyorlar. Bunlar beni içimden sevindiriyor, çünkü bu peygamber olduğumu gösteriyor... Hasan Mezarcı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 istersen budist hintli modern tıp doktorlarının sırf kendi dinlerinin dogmalarını ispat için et yemenin zararlarını anlatan bir çok makale bulabilirsin bunlar bilimsel değildir.[signature][hline]Bugüne kadar Hz. Muhammed dahil her peygambere deli dediler. Bana da deli diyorlar. Bunlar beni içimden sevindiriyor, çünkü bu peygamber olduğumu gösteriyor... Hasan Mezarcı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 said: armra, 14 Temmuz 2005 11:16 tarihinde demiş ki: crescentlife adlı bir siteden adlarından müslüman oldukları belli olan doktorların (ki bunların diş doktoru olup olmadığını bile bilmiyoruz) herhangi bir bilimsel makaleye dayanmadan çift körlü ve istatistiksel olarak anlamlı sonuçları olmadan yazdıkları sadece dini içerikli bir yazı ingilizce olduğu için mi bu kadar değerli ? komiksin! said: armra, 14 Temmuz 2005 11:18 tarihinde demiş ki: istersen budist hintli modern tıp doktorlarının sırf kendi dinlerinin dogmalarını ispat için et yemenin zararlarını anlatan bir çok makale bulabilirsin bunlar bilimsel değildir. linklerdeki yazıların kaynağı, zahmet edip okuyanlar için; said: References: 1. Technical Bulletin No.1/2003 "Salvadora persica: A life support species for salt affected black soils" by G Gururaja Rao, A K Nayak and Anil Chinchmalatpure, published by Central Soil Salinity Research Institute (ICAR), Regional Research Station, Bharuch, Gujarat 2. R&D project report "Management of salt affected black soils using Salvadora – forage grass based land use system" submitted to NABARD by CSSRI, Regional Research Station, Bharuch in 2002 said: Preliminary Chemical and Clinical Evaluation Dr. M. Ragaii EI-Mostehy, Dr. A.A.AI-Jassem, Dr. I.A.AI-Yassin, Dr.A.R EI-Gindy and Dr. E. Shoukry Kuwait[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 misvak kaka tüüü[signature][hline]www.kemirgen.net Heyd - Jedi Padawan Deadem - Master Bio-Engineer - Master Ranger Hüsam - Level 50 Invul/NRG -(retired®) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 said: çift körlü ve istatistiksel olarak anlamlı sonuçları olmadan yazdıkları ben deney istiyorum, ispat istiyorum gözlem değil. plasebo etkisi diye bişe vardır. plaseboya üstünlüğü gösterilsin yeter.[signature][hline]Bugüne kadar Hz. Muhammed dahil her peygambere deli dediler. Bana da deli diyorlar. Bunlar beni içimden sevindiriyor, çünkü bu peygamber olduğumu gösteriyor... Hasan Mezarcı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turambarturin Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 said: TimarliSipahi, 13 Temmuz 2005 22:46 tarihinde demiş ki: said: turambarturin, 13 Temmuz 2005 21:39 tarihinde demiş ki: said: Sufi, 13 Temmuz 2005 19:33 tarihinde demiş ki: din'in d'sini görünce içi bulanan insanları görünce içim sızlıyor cidden. yazık ediyorsunuz kendinize. Peki bunun sebebi biz miyiz yoksa midemizi bulandiranlar mi? sizsiniz, aklınız yok mu? düşünemiyo musunuz? Gülüyorum başka bir şey yapmıyorum. son 4 senem bir yatılı okulda geçti ve insanların ne hale getirildiğini gözlerimle gördüm... Bazi "cemaat"ler küçücük çocukların aklına girerek at gözlüklerini yerleştiriyorlar. Bu çocuklar 13-14 yaşında daha... Adama reset çekiyorlar. Kendi bilincini bırakıp "abi(!)"sinin bilincinin kölesi oluyor. Çocuk "kırmızı kitap" okumaktan ders çalışamiyor. Olmaz demeyin gözlerimle gördüm. Hatta öss çalışmak yerine "kırmızı kitap" okuyor ve bunu bilinçsizce yapıyor. ayrıca okuduğu kitapları serbestce anlayıp yorumlama özgürlügüne de sahip değil... Bu işi "abi"si severek yapıyor... Tamam insanlara dinsiz olun fln demiyorum ama bu yazdıklarım sadece kucuk seyler... Sıkıyorsun da demeyin benim birçok arkadaşım bu şekilde değiştirildi. Artık tanıyamıyorum bir çoğunu... Bunları gördükten sonra "dindar" değil ama "dinci","cemaatci" midem bulanıyor ve bulanacakda..[signature][hline]*Don't war, Make Love* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 eee? kim zorluyor onları öle yapmıyo herkes hür akıl ve iradeye sahip[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tahakiraz Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 forgiver doğru der.saçma eet fırçalamksa sadece olay sana göre misvakta eski insablar yapmış bnu, fırçalamaslrdı bok kokardı zati dişleri..dinle alakası da temizlik olayıdır..temizlik imandandır ordan alakası var.bırakta sana göre dinci salakların ağzı güzel koksun be:)yani bok atman hata böle:yapma:[signature][hline]rüşvetiydi kaderin ilk görüşte aşk.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SbNN Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 said: -007-, 14 Temmuz 2005 10:55 tarihinde demiş ki: demek ki neymiş bilip bilmeden sallamayacakmışız bu da devamı http://www.crescentlife.com/wellness/miswak.htm [Bu mesaj -007- tarafından 14 Temmuz 2005 10:57 tarihinde değiştirilmiştir] Sen benim yazdıklarımı dikkatli okumamışsın. BEN DEDİM Kİ: Misvak ağacın adı değildir;misvak sadece Arbistanda yetişen bir ağaçtan elde edilen diş temizlemeye yarayan ufak ebatlı dal parçasıdır. Dolayısı ile buna misvak özlü denemez misvak diş temizlemeye yarayan aletin adıdır.. BEN misvağın bir bitki olmadığını iddia etmedim.. Demekki n'aaaaaaaapıyormuşuz bir cevap yazmadan önce cevap yazdığımız kişlinin post'larını daha dikkatlice okuyormuşuuuuuuzz...[signature][hline]Eski _NoelBaba_ Yeni SbNN!!! Not:Account aynıdır sadece nikim deişmiştir..Yadırgamayınıss.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nebuch Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 said: SbNN, 12 Temmuz 2005 22:49 tarihinde demiş ki: ya misvak dediğin sopadan başka bişey değil nerde kaldı bunun özü.. insanları salak yerine koyuyorlar misvak bir bitkidir ozu diş hastalıklarının yuzde 90 nıa cok iyi gelir...[signature][hline]yokedemeyeceğin şeyi kontrol edemezsin... [/b]evrenin dayandığı tek gerçek vardır: nedensellik...[/b] [/b]çizim galerim[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kaisersoze Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 ne çok bilip bilmeden sallayan adam var şu dünyada. bir sopa diye bahsettiğiniz misvak, peygamber zamanında kullanılan ve diş fırçası gibi kullanılan , ama içinde günümüz diş macunlarını aratmayacak mineraller barındıran bir alettir . ayrıca misvağın resmen tiryakileri var , hani olurda misvak alma ihtiyacı hissederlerse ve bulamazlarsa , onlara misvak özlü bi diş macunu üretmiş ipana firması . ve bildiğiniz gibi ipana sadece türkiyede satış yapmıy . dış pazardada bunun alıcısı olacaktır . yani ne bunu yapan ipana firması nede alanlar salaktır .[signature][hline]Çözüme yardım etmezsen problemin parçası olursun .... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 İsmi ters yoksa yararlı birşey olabilir ama isimden kaybediyor.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zagg Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Dini, dili, ırkı bellirli insanların arasındasın..[signature][hline]Ben bir mülteciyim burada aslında sınır yok, kazanmak kaybetmek yok.. [Bu mesaj Zagg tarafından 14 Temmuz 2005 15:33 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 said: Absolut, 14 Temmuz 2005 15:27 tarihinde demiş ki: İsmi ters yoksa yararlı birşey olabilir ama isimden kaybediyor. fazla şeriatçı deliyor di mi ismi misvakın :)[signature][hline]be the vanquisher, to forgive [Bu mesaj forgiver tarafından 14 Temmuz 2005 15:45 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kaisersoze Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 bende bunu kullandığımı söylemiyorum ama bu kadarda önyargılı olmayın yaw[signature][hline]Çözüme yardım etmezsen problemin parçası olursun .... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 ha nane ha misvak, diş macunu işte. ilginç bi adım atmış colgate, inançları gıdıklamak az biraz tehlikeli gibi geliyor bana..[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SbNN Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2005 said: Nebuch, 14 Temmuz 2005 15:07 tarihinde demiş ki: said: SbNN, 12 Temmuz 2005 22:49 tarihinde demiş ki: ya misvak dediğin sopadan başka bişey değil nerde kaldı bunun özü.. insanları salak yerine koyuyorlar misvak bir bitkidir ozu diş hastalıklarının yuzde 90 nıa cok iyi gelir... Misvak bitkinin adı değildir.Misvak diş temizlediği söylenen tahta parçasının adıdır.Arabistanda yatişen ağaçtan elde edilir.. Yani nasıl nesnelerin isimleri var kağıt,kalem,çatal,bıçak.. Bunun da adı misvak dolayısı ile misvak özlü demek yanlış..Benimde kızdığım şey bu..[signature][hline]Eski _NoelBaba_ Yeni SbNN!!! Not:Account aynıdır sadece nikim deişmiştir..Yadırgamayınıss.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar