Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İpana Misvak Özlü Diş Macunu (Saçmasapan Şeyler v.1)

SbNN

Öne çıkan mesajlar

ya o deilde...
dış fırçalamak sünnet demiolar misfakla diş fırçalamak sünnettir diolar. yahu şimdi düşünsenize bi... peygamberimizin zamanında diş fırçası olsaydı o onu kullanmazmıydı?misvak nedir abi? haalada satıolar cami önlerinde bunu? tiksinç, pis bişey o be. yıkasan yıkanmaz silsen siinmez öle arasında parçacıklar kalır kurur orda öğğ. bazı gerzeklerde onu ceketinin cebinde taşıyor. sonrada bi geriniolarki vaay be anasını sattım adamı cennete gidicek dier herkes kafir. lol. misvak tı sakaldı çarttı curttu diyerek milletin kafasını bulandırıo şerefsizler yaw... salaklar...
Sosyal ağlarda paylaş

1.si Misvak kullanmak dinimize göre sünnettir.
Aynı oranda "bok" demekte cahilliktir ve günahtır. !!
Bilip bilmeden bok kafanla
said:
SbNN, 12 Temmuz 2005 22:59 tarihinde demiş ki:
Böylede bok renkli bişey
deme !
Önce araştır sonra gel!!!
Diş fırçası ve macunu yokken insanlar ne kullanıyodu?
Plak önleyici ağız kokusu etkili ipana marka diş macunumu?
said:
forgiver, 12 Temmuz 2005 23:02 tarihinde demiş ki:
diş fırçası yokken ne kullanılıyordu,
misvak hakkında araştırıp yazın bari

ha hiçbir faysası yoksa onuda yazın doğrusunu öğrenelim.

Hayatımda ilk defa forgiver'e katılıyorum.

Diğer arkadaşlar içinde din ile alakalı bir şeydir misvak.
Ağacı vardır ve o ağaçtan elde edilir.

Bilip bilmeden yok "şeriat geldi amanın dostlarrr"
Diyerekten insanları galeyana getirmeyin. Bilmeden araştırmadan Konuşmayın

Biliyorum,kullandım,araştırdım. Piyasadaki çoğu diş macunundan daha iyi temizliyo misvak.

Misvak özlü macun ise ;
tamamen insanların zaaflarını kullanmak için yapılmıştır.

Denemedim araştırmadım bilmiyorum..

Saygılar.
edik : imla
[signature][hline]TW'ın GraLı =)
Fake Hoşgeldin. Bende Fake'im Nabar? :P

Londra'da Meydana Gelen El-Kaide Bağlantılı Terör Olayını Kınıyorum

[Bu mesaj insight tarafından 13 Temmuz 2005 21:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SbNN, 13 Temmuz 2005 21:21 tarihinde demiş ki:
diş macununun rengine dedim ben.. diş macununun da kutsal olacak hali yok ya

Ayrıca sen de benimle aynı fikirdesin misvak macunu tamamen insanların zaaflarından yararlanmak için yapılmıştır..
[signature][hline]Eski _NoelBaba_ Yeni SbNN!!!

Not:Account aynıdır sadece nikim deişmiştir..Yadırgamayınıss..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SbNN, 12 Temmuz 2005 23:16 tarihinde demiş ki:
said:
Werewolf, 12 Temmuz 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
O dişçi nereden almış diplomasını?
Kaç kere dişçiye gittim, "düzgün fırçala dişlerini, her taraf diş taşı maşallah" deyip durdular.
Diş macununun bir etkisi yok diyordu diş fırçalamanın değil

heh dis macunu tupun ıcınde o serit gelenlerde agızın orda oluyor oyle bırlesıp cıkıyorlar

----------

bu arada bunu alan salaktır ne demek ya
dinle alakası olmayan bisey bu
bu arada adamlar bun urunle satısta ılk 3 e gırmeyı planlıyorlar[signature][hline]
a$k bir sabunsa
köpürt beni pakize

Sosyal ağlarda paylaş

Bu diş macunu, diş fırçası mamülleri çok büyük pazarlardır. Bu pazarlarda öyle her isteyen at oynatamaz . Böyle dev şirketlerin insanoğlunun başına çorap örmelerini engelleyecek bir güç henüz yoktur.

Daha önce de yazmıştım, "insan ömrü boyunca öğrendiği yanlışları düzelterek ilerlerse hayatını yaşayamaz" diye. Bu biraz da kişiye bağlı bir şeydir.

Belki bazılarımıza gittiği diş doktorları diş fırçalamalarını söylemiştir. Belki de diğerlerimize bunun "boş bir lakırdı" olduğu söylenmiştir. Benim bunu vaktiyle sorduğum diş doktorum da "boş" demişti. Bu söze şüpheyle yaklaşanlar olabilir, pek tabidir. Gel zaman git zaman, bir gün yeri geldi bunu sorma fırsatım oldu. Soruyu şu şekilde sordum; çift körlü deneylerde istatistiksel olarak diş fırçalamanın, diş fırçalamamaya üstünlüğü gösterilmiş midir ? Cevap ise çok daha güzeldi. Bu yönde bir çalışma okumuş, diş hekimi arkadaşımız çıkmadı. Çift körü, istatistiksel anlamlılığı (p<0,005) çoktan geçtim, bu yönde çalışma bilen yokmuş.

Ben şahsen bunlara inanamıyorum. Bunlar büyük firmaların finanse ettiği araştırmaların istenilen sonuçları vermemesinden kaynaklanıyor. Yani bir üstünlük gösterilemiyor. yanlış anlaşılmasın, insanın ağız ve diş sağlığına dikkat etmesi elbetteki gereklidir. Nasıl ki kalp sağlığımıza, ciğerlerimize dikkat ediyorsak. Aynı şeydir, hiç farkı yoktur. Dişteki basit bir çürüğün insanın kalbini vurma ihtimali bile vardır.

Mesele bu reklamlar ve ispatlanamamış gerçekler üstüne inşa edilmiş yalan bir dünyadır.

Plastik çiçeklerin dünyasında bu kadar yalan olur diyorsanız, şu misvak meselesine bir gelelim. Acaba bu yabancı firmalar müslümanlıkla ne kadar ilgilidir ? Acaba bu kendi ürettiği fırçaya, macuna bile kanıt getiremeyen firma; misvağın (ki devrinin diş fırçasıdır) faydasını nasıl bir kanıtla sunacaktır ?

Birileri bizi aptal yerine koymaktadır ve bu birileri hiç de az değildir.

Anlaşılan "insanın diş sağlığı için yemekten sonra havuç, elma gibi sert bir gıda yemesi yeterlidir" diyen ekollerin sözleri birilerine para kazandırmadığı sürece kimseye duyurulmayacaktır.

Diyeceğim o dur ki; ağız ve diş sağlığınıza dikkat edin. en ufak bir rahatsızlığınızda diş hekimine başvurun.

Bu kapitalist düzen şiddetle dengeleyici oluşumlara ihtiyaç duymaktadır. Sağlık gibi , bilim gibi ciddi konular yalan kaldırmazlar. Bir kaç firmanın finanse ettiği keyfi araştırmalarla bir yere varamayız. Bugün bizi "parası yolunacak kaz" yerine koyan bir anlayış vardır. Bu anlayışın insan hayatı ya da en basitinden dürüstlük gibi kutsal bir düşüncesi hiç yoktur.

Hiç sanmıyorum ama umarım misvağın ya da diğer iddiaların bilimsel kanıtlarla ispatlandığını görürüm. Çok mu hayalperestim bilmiyorum.

Sizce de bu bizim en doğal hakkımız değil mi ?

Madem iddia ediyorsun, o zaman ispata mahkumsun.

Sanırım, sırf adı misvaklı diye satış patlaması yapacaklardır. Doğal olarak bu fikir aklına gelen ya da gelenler prim alacaktır. Zaten zayıf olan karnımızdan vurmayı başardıkları için, o arkadaşları buradan tebrik ederim.

private sözlükteki yazımı paste ettim.[signature][hline]Bugüne kadar Hz. Muhammed dahil her peygambere deli dediler. Bana da deli diyorlar. Bunlar beni içimden sevindiriyor, çünkü bu peygamber olduğumu gösteriyor...

Hasan Mezarcı
Sosyal ağlarda paylaş

said:
turambarturin, 13 Temmuz 2005 21:39 tarihinde demiş ki:
said:
Sufi, 13 Temmuz 2005 19:33 tarihinde demiş ki:
din'in d'sini görünce içi bulanan insanları görünce içim sızlıyor cidden. yazık ediyorsunuz kendinize.

Peki bunun sebebi biz miyiz yoksa midemizi bulandiranlar mi?

sizsiniz, aklınız yok mu? düşünemiyo musunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

misvak'ın özü olur mu? bilmemne, misvak dediğn sopadır, yok bok rengidir cart curt demiş kendini bilmez şahıslar
misvak bir ağaç çeşidinden elde edilir, bitkilerin de özü olur

diyelim ki adam senin gibi sosyetik apartmanlarda yaşamıyor, senin gibi interneti yok, diş fırçası, diş macunu alamıyor ama belki misvakı var, nedir yani bu kadar büyütülen olay, yok misvak pismiş, arasına kaçarmış cartmış curtmuş, sen diş fırçanı yıkamazsan onun da arasına kaçar, pisliği sen görürsün o zaman

ayrıca misvak kullanmak sünnettir. böyle bilip bilmeden cahil cahil konuşmalar yapmayın özellikle de din konusunda. kendinize gelin artık[signature][hline]Çok pis tımarlarım
Sosyal ağlarda paylaş

bi din muhabbeti dönmüşde,

1) misvak sünnet olabilir, bunu kullanmamız yobaz olduğumuz anlamına gelmez, ayrıca din utanılacak bir şey değildir.

2) Temizlikde sünnetdir, bu mantığa göre yıkanmamamız gerek.[signature][hline]Voic3
arcane, 14 Ocak 2005 10:17 tarihinde demiş ki:
kola kokulu parfüm olmamalı, içecek hali bile yeterince tehlikeli.üstüne bir de bayanlar parfüm olarak kullanmaya başlarsa kendimi kontrol edebileceğime garanti veremem

Fistan, 19 Ocak 2005 23:53 tarihinde demiş ki:
en iyi süt bi ineğin memesine eğilip cork cork içine cekmektir.ama yıkiycaksın önce memeleri.
Sosyal ağlarda paylaş

özü filan dişin içine giremez, vitamin hapı veya kalsiyum deposu değil bunlar yuttunmu işe yarasın, diş macunuda olsa misvak özüde

önemli olan dişi iyi fırçalamak, özü de ph dengesini ayarlıyor; bu dişin çürümesini engeller bu oran misvakta çok iyi

birde parlaklık filan var onuda diş macunları iyi yapıyor ama dişi tahriş oranı daha yüksek oluyor

benim bildiklerim bunlar.

madem dinciler alcak, enteller almıyor kimseye giren çıkan olmamalı; sonuçta yeşil sermaye kaybetcek; global ekonomi kazancak, yaşasın kapitalizim herneyse saçma oldu :)

bir de bu dini bir nesne değil, islam dininde esas olan temiz olmaktır; misvakta o zmanlarda bu görevi görüyordu, müslümanların kulllanması birşeyi değiştirmez.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

bende merak ederim o hadiseyi :)
şerit halinde koyuyorlar heralde[signature][hline]Wendigo, 09 Temmuz 2005 20:31 tarihinde lafı öyle bir gediğine oturtmuş ki bakınız ne demiş:
seni hayat banlamış ben ne yapayım yazık!

forgiver 1, 11 Aralık 2004 21:40 tarihinde demiş ki:
bu arada hoşgeldin ps: senin mesajına ve diğer mesajlara hoşgeldin yazmamım tek nedeni post kasmak doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar bakalım bu seferde yörünge dışı olcammı

Sosyal ağlarda paylaş

said:
SbNN, 13 Temmuz 2005 18:55 tarihinde demiş ki:
said:
Troil, 13 Temmuz 2005 18:50 tarihinde demiş ki:
Ayrıca kullanmak sünnetmiş

Dinle alakası yok diyenlere

dinle alakası olsa ne olacak pardon? temizliğin dinle %90 alakası var rahatsız mısın bu durumdan? Yobazlık la müslümanlık arasındaki ince çizgiyi öğrenin lütfen.

Ve evet imkanı olmasına rağmen bugün misvak sopasını kullananların %70'i yobazdır.[signature][hline]Atam izindeyiz!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SbNN, 13 Temmuz 2005 19:09 tarihinde demiş ki:
bütün dünya misvak mı kullanıyodu yani o zamanlar diye bahsettiğiniz zamanda??

Julius Cesar da mı misvak kullanmış??

bütün dünyada olmak zorunda mı?
parisin yollarını zamanında bok götürürken bizde kanalizasyon sistemi vardı. fransız parfümleri neden bu kadar gelişti sanıyosun?[signature][hline]Atam izindeyiz!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SbNN, 13 Temmuz 2005 19:17 tarihinde demiş ki:
içinde bulunduğu ülkenin ileri gitmesinden daha çok geriye gitmesini isteyen bağnazlık yapan dine körü körüne bağlı olup hatta olmayan şeylere inananlar bence suçludur..

Benimde Dinci olarak bahsettiğim kesim budur hani şu sokakta kara çarşaf ve şalvar giyenlerden bahsediyorum..

2. kez tekrar ediyorum yobazlıkla müslümanlık arasındaki nice çizgiyi öğrenmek zorundasın.

ayrıca "olmayan şeylere inanmak" bunu bi açıklar mısın konuyla ilgisi nedir?[signature][hline]Atam izindeyiz!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SbNN, 13 Temmuz 2005 19:31 tarihinde demiş ki:
Arkadaşlar Misvak denen şey bir ağaç veya bitki adı filan değil Misvak denen şey o nesnenin adıdır yani diş fırçalanan şeyin adıdır.. Yapıldığı ağacın adı başkadır. Dolayısı ile Misvak özü kelimesi yanlıştır..

Ben buna karşıyım , doğru düzgün araştırıp etmeden Misvak Özlü diye (içinde hakikaten bir öz var mıdır yok mudur o da tartışılır) bir macunu piyasaya çıkarıp meraklı tüketiciyi aptal yerine koymalarına

o zaman burası yanlış adres

sizi böyle alalım http://www.colgate.com.tr/app/Colgate/US/Corp/ContactUs.cvsp[signature][hline]Atam izindeyiz!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-007-, 14 Temmuz 2005 03:49 tarihinde demiş ki:
dinle alakası olsa ne olacak pardon? temizliğin dinle %90 alakası var rahatsız mısın bu durumdan? Yobazlık la müslümanlık arasındaki ince çizgiyi öğrenin lütfen.

aslında o çizgi hiçte ince değil tabi anlamak isteyenlere[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SbNN, 13 Temmuz 2005 18:43 tarihinde demiş ki:
said:
forgiver, 13 Temmuz 2005 08:14 tarihinde demiş ki:
misvak dinle alakalı bir nesne değildir.

şu anda kimler kullanıyor peki??

şimdi müslümanlarla diğer dinlerin ortak kullandığı birçok nesne var, bunlarda mı dinle alakalı, bunlara normal yaşamda kullanılan şeyler, araçlarla amaçları karıştırmayın.

bir haç, kutsal kitap, klise, cami filan olsa bunlar dinle alakalır.

bir ağaç dalı nasıl dini bir nesne olabilir;

tabi örneklendirmeye çalışırsak çakışır bir cami neden yapılıyor taştan taş nasıl bir dini nesne olabiliyor diyebilirsiniz

demekki her örnek başka bir şeyi açıklamak için tutmuyor.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...