Werewolf Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Buradaki adamların amacının misvak özünün dişe yararlı olduğu ve diş macununun etkisini arttırmak olmadığını ne biliyorsun?[signature][hline]CEO of the Holy Inquisition Corp "Biz insan yakıyoruz."
Mavi Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Misvak din ile alakalıdır. Nette arama yapın çıkan bütün sonuçlarda görüceksiniz bunu. Bir kere aldım kokusu hoşuma gitmedi, kullanamadım. Misvak'ın diş sağlığında yararlı olabileceğine inanıyorum ama kullanmıyorum.[signature][hline]bla
Werewolf Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 said: forgiver, 12 Temmuz 2005 23:29 tarihinde demiş ki: hımm. öncelikle tibbi ilaçların çoğu doğada bulunan bitki özlerinden yapılır, uzaydan özel olarak gelen tozlarla hazırlanmaz bu ilaçlar; misvak a dönersek. Salvadora persica ing. adı sanırım said: burada şöyle bişeyler yazılmış: Misvak: (Salvadora persica / Toothbrush tree) Arabistanda bulunan erâk agacinin dalindan, bir karis uzunlukta kesilen parçadir. Agacin odunu çok liflidir. Erâk dali bulunmazsa, zeytin veya baska dallardan da olabilir. Nar ve feslegen dalindan misvak olmaz. Insanin dis sagligina büyük bir fayda temin eden misvak, basit bir usûl olmakla berâber, en iyi dis temizleme vâsitasidir. Dislerin çürümesini önlemek için misvak kullanmak, bütün dis macunlarindan daha faydalidir. Larousse Illustre Medical ismindeki Fransanin kiymetli tip kitabi, agiz temizligi husûsunda diyor ki: Bütün dis mâcunlari ve tozlari ve sulari, dislere zarar verir. En iyi dis temizleme vâsitasi, sert bir firçadir. Önce, disleri kanatirsa da, korkmamalidir. Dis etlerini kuvvetlendirir ve artik kanamaz. Bu sekildeki dis temizligini saglayan en iyi vâsita misvaktir. Kullanildigi yerler: Agacin dalindan, bir karis kadar parça kesilir. Ucu yeterli miktarda yontulduktan sonra, tuzlu su içinde bekletilir. Belirli bir süre sonra, uç kismindaki lifler açilarak, firça görünümü alir. Çok kart olan dallar için, bir biçak ya da sert bir cisim yardimiyla açilma hizlandirilir. Misvak kullanmak, disleri temizler ve disetlerini kuvvetlendirir. Öz suyu dogal olarak flörür içerir. Dis çürümelerini önler. http://www.thejcdp.com/issue011/almas/01almas.htm ---> başka bir yazı http://www.goodnessdirect.co.uk/cgi-local/frameset/detail/932140.html ---> ilk olarak colgate üretmemiş din ile ilgili sitelerde baya bir bilgi var ama herkesin aynı dini yaşamadığı ve saygı göstermediği için buraya taşıma gereği duymadım. etki olarak içerdiği öz ve diş fırçasına göre daha etkin uygulanması söz konusu olabilir. son olarak diş için doğal ve herhangi bir ek maddeye gerek duyulmadan kullanılan bişey, günümüzde onun yerine diş macunu kullanılıyor; bu yeni çıkan combo halinde; mantık olarak daha etkili olmaz mı? bence araştırıp konuşalım hangisi daha iyiyse onu kullanalım veya ikisinide kullanıp fantezi yapalım, sonuçta dişlerimiz bize lazım www.google com.tr --> misvak or Salvadora persica Evet evet. Boşa konuşuyoruz zaten burada. Gelsin şeriat gelsin. Şeriatçı Kolgeyt. Yeşil sermayeci şerefsizler.[signature][hline]CEO of the Holy Inquisition Corp "Biz insan yakıyoruz."
SbNN Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 said: Werewolf, 13 Temmuz 2005 18:58 tarihinde demiş ki: Buradaki adamların amacının misvak özünün dişe yararlı olduğu ve diş macununun etkisini arttırmak olmadığını ne biliyorsun? tamam abi öyle olsun. Bana göre buradaki amaç dini bir nesne ile insanları kandırıp yok yere gelir elde etmek.. Not:Herkese göre değişebilir haklısınız bişey demiyorum[signature][hline]Eski _NoelBaba_ Yeni SbNN!!! Not:Account aynıdır sadece nikim deişmiştir..Yadırgamayınıss..
Werewolf Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 said: Mavi, 13 Temmuz 2005 19:01 tarihinde demiş ki: Nette arama yapın çıkan bütün sonuçlarda görüceksiniz bunu. Kriteri buysa o da ilginç. Misvak o zamanlar diş fırçası olmayışından dolayı kullanıldı. Dinde misvak kullanmaya dair bir emir yok.[signature][hline]CEO of the Holy Inquisition Corp "Biz insan yakıyoruz."
Mavi Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Buda bi kriterdir. Misvak neden din ile ilgili eşyaların, malzemelerin satıldığı dükkanlarda satılıyor ? Git bakalım bakkala bana misvak verin vericekmi.[signature][hline]bla
Werewolf Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Birşeyin sünnet olması onun dinle alakasını göstermez.[signature][hline]CEO of the Holy Inquisition Corp "Biz insan yakıyoruz."
SbNN Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 bütün dünya misvak mı kullanıyodu yani o zamanlar diye bahsettiğiniz zamanda?? Julius Cesar da mı misvak kullanmış??[signature][hline]Eski _NoelBaba_ Yeni SbNN!!! Not:Account aynıdır sadece nikim deişmiştir..Yadırgamayınıss..
Werewolf Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Adamlarda diş temizliği var mıydı?[signature][hline]CEO of the Holy Inquisition Corp "Biz insan yakıyoruz."
arina Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 bu nası bir mantık ben anlamıyorum.yok efendim neymiş misvakı dinciler kullanıyomuş,o yuzden misvaka karalama kampanyası başlatalımmış falan,flan. dinciler kullanıyomuş diye kötumu olcak.hem DİNCİ ne saçma bi kelimedir ya.Allaha inanan,dinini kurallarını yerine getirn herkes dinci değilmidir?hem ayrıca dinci olmak suçmu?değil.o zaman neden bi hunharca davranışlar,ibaretler sözkonusu anlamıyorum.[signature][hline]asla aptallarla tartışma.seni önce kendi seviyelerine çeker,sonra da tecrübeleriyle yenerler...
SbNN Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 içinde bulunduğu ülkenin ileri gitmesinden daha çok geriye gitmesini isteyen bağnazlık yapan dine körü körüne bağlı olup hatta olmayan şeylere inananlar bence suçludur.. Benimde Dinci olarak bahsettiğim kesim budur hani şu sokakta kara çarşaf ve şalvar giyenlerden bahsediyorum..[signature][hline]Eski _NoelBaba_ Yeni SbNN!!! Not:Account aynıdır sadece nikim deişmiştir..Yadırgamayınıss..
arina Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 o bahsettiklerin dinci değil,gerici bence. benim özellikle tepki gösterdiğim konu ise misvak gibi yararlı bi nesnenin sadece dini malzemeler satılan yerlerde satılmasından dolayı karalanması.bu mantığa karşıyım ben. yani din sonuçta kötü birşey değilki[signature][hline]asla aptallarla tartışma.seni önce kendi seviyelerine çeker,sonra da tecrübeleriyle yenerler...
SbNN Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Arkadaşlar Misvak denen şey bir ağaç veya bitki adı filan değil Misvak denen şey o nesnenin adıdır yani diş fırçalanan şeyin adıdır.. Yapıldığı ağacın adı başkadır. Dolayısı ile Misvak özü kelimesi yanlıştır.. Ben buna karşıyım , doğru düzgün araştırıp etmeden Misvak Özlü diye (içinde hakikaten bir öz var mıdır yok mudur o da tartışılır) bir macunu piyasaya çıkarıp meraklı tüketiciyi aptal yerine koymalarına[signature][hline]Eski _NoelBaba_ Yeni SbNN!!! Not:Account aynıdır sadece nikim deişmiştir..Yadırgamayınıss..
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 din'in d'sini görünce içi bulanan insanları görünce içim sızlıyor cidden. yazık ediyorsunuz kendinize.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 ellerine ne geçse ondan diş macunu yapıyorlar vallahi :)[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! | |Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Bunu alanlara cidden akil fikir dilemek lazim.[signature][hline]Agac rüzgari affetse bile, kirilmis bir kere... Elandra, Night Elf Priestess Penthesilea, Night Elf Huntress Penth, Gnome Rogue
zamo Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Sünnet olan diş temizliğidir misvak kullanımı değil.O zaman sadece misvak diş temizleme aracı olarak kullanıldığı için misavak kullanmak sünnettir olayına dönmüştür.Ayrıca misvağın edinildiği ağaç(erak galiba)sadece Arabistanda yetişiyor.Sezarın kullanması imkansız.[signature][hline]I came, I saw, I conquered
Werewolf Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Orada düzgün anlatamamışım. Birşeysünnet olabilir ama onu her kullanan dini açıdan kullanıyor diyemezsiniz.[signature][hline]CEO of the Holy Inquisition Corp "Biz insan yakıyoruz."
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 o devirde kıçlarını bile temizleme kaygısı olmayan batı insanının dişlerini temizlemeyi umursadıklarını sanmıyorum.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005
zamo Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Diş macunu+fırçası varken misvak kullanmak gereksizdir.Bence sünnet olan ağız temizliğidir miscak değil.Her zaman geçerli olanı kullanmak lazım.Hz.Muhammed deveye biniyordu diye arabaya da binmeyelim istersen?[signature][hline]I came, I saw, I conquered
St_Dreamer Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Son iki sayfayı okumaya gücüm yetmedi arkadaşlar ama genede bir iki bişi demek istiyorum.Misvakın dini hükmü farz değil sünnettir.Peygamberimiz kullanmıştır.ama burda sünnet olan misvak değil diş temizliğidir.Yani Muhammedin haberi olsaydı diş macunu kullanırdı.Arkadaşlardan birisi dedem falan cebinde taşırdı hep kullanırdı demiş.Sence diş gibi hassas bir bölgeye temas eden bir cismin cep gibi kirli bir yerde taşınması doğrumudur?Yani o zaman sünnet olan diş temizliğinin dışına çıkılmış olur.Bunu sölemek istedim bir iki bişi daha dicem ama olayı din savaşına döndürmek istemiyorum :)[signature][hline]Viva la creativa! Viva la resistance! geleceğin türkoloğu]geleceğin türkoloğu
St_Dreamer Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 senin gibi?[signature][hline]Viva la creativa! Viva la resistance! geleceğin türkoloğu]geleceğin türkoloğu
SbNN Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 said: minikkus, 13 Temmuz 2005 20:11 tarihinde demiş ki: son derece gereksiz açılmış bir konu başlığı ve bu konu başlığına yorum yapan bir sürü gereksiz insan. sende bunlardan birisin.. döncem ben sana..[signature][hline]Eski _NoelBaba_ Yeni SbNN!!! Not:Account aynıdır sadece nikim deişmiştir..Yadırgamayınıss..
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 said: minikkus, 13 Temmuz 2005 20:11 tarihinde demiş ki: son derece gereksiz açılmış bir konu başlığı ve bu konu başlığına yorum yapan bir sürü gereksiz insan. [signature][hline][/b]Msn adresimUltra-Mega Bloggerkarakedi demiş ki: uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik. BabacumMostors, 28 Haziran 2005 15:02 tarihinde demiş ki: monitörün kulağı vardır
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 said: minikkus, 13 Temmuz 2005 20:11 tarihinde demiş ki: son derece gereksiz açılmış bir konu başlığı ve bu konu başlığına yorum yapan bir sürü gereksiz insan. allah versin apla. patron yok.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005
Öne çıkan mesajlar