Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Shaman Pvp Guide

mikado

Öne çıkan mesajlar

Merhaba Shaman kardeslerim. Hernekadar pvp'de usta olmasamda test sirasinda bircok deneyimim oldu. Bu deneyimlerden
yararlanarak, forumlarda gelen isteklerden de yola cikarak bir pvp guide hazirlamayi dusundum. Her ne kadar shamanlarin
az olmasini istesemde aklinda soru isareti kalanlara yardimci olmak, ve yeni shaman kardeslerime yol gostermek adina
bu rehberi yaziyorum..

Shamanlar "jack of all, master of none" sinifina girdiginden, grup veya 1v1 pvp'lerde
talent secimlerinize gore zaman zaman bir warrior kadar tank gorevi gorebilirken; party'de priest'e tas cikartircasina main healer olabilir;
akabinde mage ile range'li combatlarda kafa kafaya carpisabilirsiniz. Unutmamaniz gereken en onemli nokta herzaman totemlerinizi kullanmanizdir.
Dogru yerde dogru totemi secip dogru zamanda kullanmak pvp'yi kazanmanizda ki ilk adimdir. Lightning shield'inizi her zaman kullanarak, silah bufflarinizdan sonuna kadar yararlanip en dogru olani secmekle savastaki sansinizi artirirsiniz
. Rakibinizin buff'larini purge ile ortadan kaldirma avantajinizida unutmamak gerekir..Talent ve dolayisiyla oyun stilinize gore
pvp'de degisik hamlelere yonelebilirsiniz. Bende altta talent puanlarini verdigim shaman'nin pvp taktikleri uzerinde duracagim..

1 on 1 / Shaman vs.

Druid: Eger caster/healer olarak oynuyorsa rakibinize yaklasip searing ve grave of air totemlerinizi birakip, shock spelleriniz
yardimiyla meele combat ile rahatlikla basedebilirsiniz. Eger daha agresif davranip bear veya cat form'da saldiriyorlarsa
stoneskin totem, grave of air, searing ve healing totem secenekleriniz olmali. Ancak combat icerisinde 2'den fazla totem'i
onermiyorum. Pvp'de her zaman icin can alici noktalariniz shock spelleriniz olacagindan (ki bunlar karsidakinin buyulerini ve
healing'ini interrupt etmede tek sansiniz sayilir) bu speller icin gerekli manayi ayirmaniz gerekiyor. Kaldiki isler lehinize gitmedigi anda
Frost shock kullanip geri cekilip kendinizi heal ve bufflamaya ihtiyac duyabilirsiniz. Shock spellerinizi yerinde (genellikle healing buyulerinde)
kullanarak combat ile rahatlikla oldurebilirsiniz.. Lightning shieldinizi tazelemeyi unutmayin..

Warrior: Lvl 40 ustu olarak dusunursek, mail armor giyme yetenegine sahip olup, kafadan warrior ile orantili bir armor'a sahip olacaginizi dusunerek
stoneskinn ve healing toteminizi kullanarak arada shock spellerinizle warrior'un nefesini keserken, gerekirse earthbind totemle uzaklasip heallayabilirsiniz.
Eger lvl 40 altinda iseniz, warrior'un armor ustunlugu olabilir. Bu yuzden onun hareket yetenegini kisitlayip cevresinde donerek meele damage vermeniz gerekir..
Her pvp'den once yapmayi unutmadiginiz gibi purge atip, earth bind totem ve searing totem'inizi doseyip hali hazirda frostband'li silahinizla
rakibin cevresinde daireler cizerken zor anlarda frost shock ile zaten yavaslamis rakibinizi yerine civileyebilir, biraz uzaklasip kendinizi tedavi edebilirisiniz.
Boyle bir durumda pvp'yi en kisa surede bitirmek sizin yarariniza olacaktir..

Hunter: Bir hunter'la savasirken aklinizdan ayirmamaniz gereken tek sey hunter olunce onunla birlikte olen pet'ine onem vermemenizdir.
Hunter ile aranizda olan mesafeyi en kisa surede kapatip earth bind ve searing totemlerinizi birakin, axe veya dagger'iniz ile etrafinda donerken frost shock'u kullanarak kacmasini
engellemis onu meele saldirmaya mahkum etmissinizdir. Eger hunter combat'a girmeye yanasirsa, savasi kazandiginizin aslidir. Pet'inden ve hunterin kendinden gelen hasari absorb icin
stoneskin totem ve searing toteminizi veya istege bagli olarak healing toteminizi birakabilirsiniz..

Mage: Hernekadar mage ile boy olcusebilecek derecede iyi buyu kullanbilseniz dahi, mana pool'unuz mage'den daha az oldugu icin mage'e yakin savasmaniz
sizin lehinize olacaktir.. Zaten talent olarek elemental combat/enchanment turunde bir shaman olarak lightning boltunuza pek ihtiyac duymayacaksiniz.
Earth bind toteminizi birakip yakin melee atakta bulunmaya calisin. Earth shock atmaktan cekinmeyin ve etrafinda donun. Eger isterseniz fire ve frost resistance
totemlerinizi birakabilirsiniz ancak buna sebep vermeyecek kadar kisa surecektir pvp'niz.. Polymorph kullanip kacmaya yeltenebilir, spirit wolf'a donusup arkasindan kovalayabilirsiniz..

Priest: Kendi adima, pvp'de en az zorlandigim class'dir. Shiled'larini pruge ile kaldirdiktan sonra earthbind totem ve frost shock ile kacmasini onlerken, halihazirda frostbind'li silahinizla pvp'nin ilk 10 saniyesinde rakibin health'ini yariya indirebilirsiniz. Istege bagli olarak searing veya magma totemle bitirici vurusunuzu cok gecmeden yapabilirsiniz.

Paladin: Paladin zorlanacaginiz bir iki class arasinda geliyor. Genel olarak shaman'lar ikinci sinif healer olduklarindan druidlerden daha iyi heal ozellikleri vardir. Ama paladinler offensive
buyuleri tehlike arzetmediginden, ve iyi healer olduklarindan heallerini gozlemeniz gereki
Sosyal ağlarda paylaş

*!Yazıyı siteye araklamak için hazırlanır*
:)[signature][hline]Profocio Hosting
Bir pati futbol maçından sonra Babacum hakkında şöyle yorumlar olmuş:
fizban: bi insan bu kadar boş koşup, bu kadar anlamsız şeyler yapabilir
tora: abi iki rekat kosma mac bitecek ben orda ulan nie uzatıyosunuz die bagrıyorum adam hala sahanın içinde bos bos kosuyo
holyman: Kenderin arkı orta saha. Babacum tam saha.
Sosyal ağlarda paylaş

şu anda sadece warlock hakkında yeterli bilgiye sahip olduğum için yazdığın yazıdaki warlock bölümüne yorum yapmak istiyorum. 1. pet olarak felhound kullanilir ve spell lock diye bir özelliği var, yapmakta olduğun büyüyü cancel edip belli bir süre boyunca yapmani engelliyor(pvp bitene kadar diyebiliriz). Daha sonra fear atip kaçabilir demişsin ama o pek öyle olmuyo ben sana kısaca şöyle anlatiyim yaptıklarımı. Açılış olarak instant cast Corruption ve Curse of Agony atilir, 1sn falan sürer bu ikisini cast etmek. Daha sonra fear atılır. Sen fellik fellik dönerken Life Tap (healtinizin bi kısmını manaya çevirir, bunu yapmadaki amaç bir sonraki life drainin sizin için işe yaramasını sağlamak) ve daha sonra drain life başlar.Corruption ve Drain Life sırasında nightstance e girersin %80 ihtimalle ve bu da instant bir adet shadowbolt demek oluyor. Fear bitince gene fear atılır ve en basit anlamda böyle oynarsin. Bunun haricinde instant dmg veren büyüler Shadowburn ve Deathcoil var. Warlocka karşı pek bi şansı olduğunu sanmıyorum shamanlarin. Bu arada casterlara karşı warlocklarin bir curse'u var, büyülerini %50 yavaş yapıyorsun. Bir de curse of exa var movement speedini %70e düşürüyo, amplifiy talent var ise %50 extra ile geliyo yani sen düşün hehe. Warlock en sağlam pvp classlarından birisi. Bu arada daha level42 olmama rağmen 2600hp'ye sahip olduğumu belirtmeme gerek yok heralde :)

[Bu mesaj sQu tarafından 21 Kasım 2004 13:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 ay sonra ...
said:
sQu, 21 Kasım 2004 13:44 tarihinde demiş ki:
şu anda sadece warlock hakkında yeterli bilgiye sahip olduğum için yazdığın yazıdaki warlock bölümüne yorum yapmak istiyorum. 1. pet olarak felhound kullanilir ve spell lock diye bir özelliği var, yapmakta olduğun büyüyü cancel edip belli bir süre boyunca yapmani engelliyor(pvp bitene kadar diyebiliriz). Daha sonra fear atip kaçabilir demişsin ama o pek öyle olmuyo ben sana kısaca şöyle anlatiyim yaptıklarımı. Açılış olarak instant cast Corruption ve Curse of Agony atilir, 1sn falan sürer bu ikisini cast etmek. Daha sonra fear atılır. Sen fellik fellik dönerken Life Tap (healtinizin bi kısmını manaya çevirir, bunu yapmadaki amaç bir sonraki life drainin sizin için işe yaramasını sağlamak) ve daha sonra drain life başlar.Corruption ve Drain Life sırasında nightstance e girersin %80 ihtimalle ve bu da instant bir adet shadowbolt demek oluyor. Fear bitince gene fear atılır ve en basit anlamda böyle oynarsin. Bunun haricinde instant dmg veren büyüler Shadowburn ve Deathcoil var. Warlocka karşı pek bi şansı olduğunu sanmıyorum shamanlarin. Bu arada casterlara karşı warlocklarin bir curse'u var, büyülerini %50 yavaş yapıyorsun. Bir de curse of exa var movement speedini %70e düşürüyo, amplifiy talent var ise %50 extra ile geliyo yani sen düşün hehe. Warlock en sağlam pvp classlarından birisi. Bu arada daha level42 olmama rağmen 2600hp'ye sahip olduğumu belirtmeme gerek yok heralde :)

sana şu kadarını söyleyeceğım spell lock yapman ıcın herhalde buyu yapılması gerekıyor bu da shaman ıcın hıc bısy bır warlocka yaklaşıp treamor totem koyunca (fear charm sleep vs...) kaldırıyor ayrıyetten shamanın shock buyulerı ınstant casttır sen ılk buyunu yaparken earth shock (spell disturb) grounding totem(attıgı zararlı bır buyuyu kaldırıyor shadow bolt curse vs ...) sonra da sana bır purge attımda ustundekı bufflar kalkacaktır silah la vururken sen de noluyor ya dieceksın 5 sanıye de 1 shock yemekten pvp mız toplam 15 -20
sn sürer ;)[signature][hline]Eğer geceler düşündüğüm kadar uzun olsaydı, asla sabah olmazdı.

[Bu mesaj Blackfake tarafından 29 Mayıs 2005 23:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

birkaç öneri de benden

-asla ama asla kaçan bir priestle uğraşmayın (lvl 40 altındaysanız)
-magelerle oturarak duel yapmaya çalışın sizde partneriniz de zewk alacaksınız hem classlarınız eşitlenmiş olur
- invisible olan rouge leri kızdırmak ıcın yanına bir fire nova totem (talentlerı de verırsenız 2 sn içinde patlar)
-asla engineering almayın merak da etmeyin ( ben shamanım pharacute cloack felan hiçbirine deymez )shaman dediğin enchantment almalıdır yanına da bişy seçin :)
-Instance lere priest arayan kıt arklar olur onlara healer ve dmg dealer da olduğunuzu gösterin ( intellect iniz yetiyorsa)
- 5 yada talent e bağlı olarak 6 sn de 1 cooldownu dolan shockunuzu boş bırakmayın.
- amacınız mananızın en azından yarısını dmg a döndürmek olsun (shock) diğer yarısını olaylara bağlı şekilde kullanın.
- Two handed weaponlara wind fury güzel gider , one handed weaponlarda tercihim rockbitter dır attack powerınızı 2 ye katlar.
- rouge la muhattapsanız maksat pislik olsun lightning shield açın[signature][hline]Eğer geceler düşündüğüm kadar uzun olsaydı, asla sabah olmazdı.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Head, 29 Mayıs 2005 23:00 tarihinde demiş ki:
sen benim gibi bir magenin dibine gir de bi blastwave kombosu ye be ehe

valla kardeş shaman da yeniyim daha charım 37 lvl bugüne kadar beni kesebilen (lvl 40 dahil) mage olmadı bilmiyorum anca 4 lvl üstüm falan senin attığın instant fire büyüsünden hayır gelseydi ... tek critcal la shock double oluyor ondan sonra da genelde dalmaz mageler öldürmeni bekler yada manası bıtene kadar shield le blinkler[signature][hline]Eğer geceler düşündüğüm kadar uzun olsaydı, asla sabah olmazdı.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sQu, 21 Kasım 2004 13:44 tarihinde demiş ki:

ah ah keşke bu annattın gbi olsa ..
fear lı adamda dot bulundurmak cok tehlikeli bi anda fear bozulabilir bi kere..
sana tavsiyem fear a cok guvenme fear atmadan oldurmeye calıs ..
Sosyal ağlarda paylaş

özellikle level 50 den sonra elemental/restoration a gidilmesi gereklidir. benim gibi melee den pek haz almayan biri iseniz tercihiniz kesinlikle bu yönde olmalıdır.

ayrıca pvp de enhancementlı bir shaman'a göre çok daha başarılı olursunuz. tek sorununuzun pve de sık sık mana sorunu yaşamak olacağını söyleyebilirim.[signature][hline]mesela beş

[Bu mesaj Oky tarafından 30 Mayıs 2005 06:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

4nl4d1m !!!binyüzonbir omgwtfbbq olm4y1n(yukardaki balonlu kardeş)

Neyse uğraşmışsın saygı gösterelim ama karşıdakini armut topluyor gibi düşünmüşsünüz biraz. Yani hunterın dibine gidin bıçakla kesin çıkın gibi değil olay herkesin bi korunma yöntemi var sonuçta bu guide ı zaten shaman charı olan herkes az çok bilirdi.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Pyotr
"Punch the gnomes"
Sana büyük bir sır söyleyeceğim kapat kapıları
Ölmek daha kolaydır sevmekten
Bundandır işte benim yaşamaya katlanmam

[Bu mesaj Pirvan tarafından 30 Mayıs 2005 10:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Soth, 30 Mayıs 2005 10:24 tarihinde demiş ki:
bide bu yazılanlar 1 vs 1.:P
misal karşıda 2 rogue var?

rogue team den kimse kurtulamaz:)

zaten işi bilen rogue solo dolaşmaz en azından 2 rogue olarak dolaşırlar:P

Crippling yersem zaten 2 roguedan klavyeyi bırakıyorum genelde =)[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Pyotr
"Punch the gnomes"
Sana büyük bir sır söyleyeceğim kapat kapıları
Ölmek daha kolaydır sevmekten
Bundandır işte benim yaşamaya katlanmam
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
arkadaşlar shamn gerçekten bütün classların zorlanacagı bi class tır çünkü hemen hemen bütün classların sahip oldugu bütün özelliklere sahiptir. ayrıca bir shaman hiç bir zaman elem+res almaz alsada bunları yapmaya manası yetmez eğer res almak istiyosanız sonuna kadar res alın ve bana sorarsanız ya 2 handed weaopon alın+element gidin yada 1 handed weapon alın +sheild+elemant e gidin bu ikisi arasında tercih size kalmış bu arada warlock arkadaşım sen hiç o yöntemle(fear + curse of tonguces) shaman kesebildin mi merak ettim eğer harbiden yaptıysan ben bu oyunu bırakayım[signature][hline]Your blood is my water
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...