Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Selçuklu-Ermeniler


trapt

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar derslerde bize öğretilenler çok farklı..forumlara bakarken(system of a down)
ermeniler selçukluları nasıl bozguna uğrattıklarını..ve bizi tarih boyunca birçok kez parçaladıklarını yazıyolarlar..ben inanmadım tabi..(hatta bi çok film bile çekmişler + kutlama resimleri falan var )
ama bunun hakkında da hiç bi bilgim yok..
Ben bitek osmanlının son dönemlerinde kars-erzurum bölgesini işgal ettiklerini biliyorum..gerisi muamma ..bide anadolu selçuklu mu yoksa büyük selçuklu devleti mi bize daha yakındı?
onu bilmiyorum ve hangisiyle olayları olmuş?..[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes.
And she's not breathing back.
Anything but bother me.
It takes my pain away
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ermenilerin hangi devleti Selcuklu'yu bozguna ugratmis? Selcuklu geldigi zaman, Ermenistan diye bi ulke yok zaten, Bizans Imp. var. Ayrica bunlar hic bir bolgede cogunluk konumunda degiller. Bizans Imparatorlugu doneminde bile nerdeyse her buyuk sehirde ermeniler var, ama hic bir yerde yuzde uc-bes'in uzerinde degiller. Bugunku ermenistan'da bile sovyet donemine kadar pek cok baska topluluklar var.

Bu tip hikayelere fazla kafayi takmayin. Turklerin kuyrugu, boynuzu var, dogumda aldiriyorlar falan yazan ermeni veb sayfalarina bile rasladim nette, ciddi ciddi bunu iddia eden adamlar bunlar. Ayrica Turk tarih kitaplarina inanmamayi seciyorsaniz en azindan bari tarafsiz kaynaklar bulmaya calisin. Yuzlerce zirva misyoner veb sayfalari falan var, bunlara takilmayin.

Daha detayli, bilmemne savasi, bilmemkim donemi gibi bilgi verirsen daha detayli ele alinabilinir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ermenilerin devletimiz dedikleri sey 1 sehir ve civar kasabalardan ibaret , gelen isgalcinin ilk yaptigi is bunlari tokatlamak .

bize tarihinizle barisin diyorlar ama ilk once onlar tarihte hic bir sey basaramamis ezik bir millet olduklarini kabul etsinler .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ermeniler böyle şeyleri her zaman yapıyorlar. günümüze kadar hiç bir zaman devlet kuramamış ve buyruğu altında oldukları devletler altında bile azınlık bir ırk olmaktan ileri gidememiş belirli ve kendine özgü bir kültürü olmayan bir toplum olan ermeniler bir arkadaşımızında dediği gibi gündemde olabilmek için türkiyeye sataşıp duruyorlar. onun dışında onların adını dahi hatırlayan yok zaten. ayrıca sayıları hiçbir zaman bir ordu kurmaya yetmeyecek kadar az olan ermeniler hangi birlikleriyle hangi savaşla ve ne zaman türkleri yada başka bir devleti yenmişlerdir çok merak ediyorum...[signature][hline]"Break this bittersweet spell on me
Lost in the arms of destiny"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ermeniler selçuklular geldiğinde zaten devlet değillerdi fakat anadolu selçuklu devleti zamanında haçlılar anadolu da kilikya yı ele geçirip ermenilere vermişler ve burada kilikya ermeni devleti kurulmuştur.ermenilerin en uzun ömürlü devleti denile bilir. buranı yönetiminin ermenilere verilmesinin sebebide kale türklerden alınırken ermenilerin içeriden haçlılara yardım etmesidir.
ermeniler bi ara araplar doğu anadoluya gelmeden pers ve bizanslıların arasında gidip gelirken prenslikler halinde şehirlere sahiptiler ama hiç bir şekilde birleşip bir devlet olamadılar .
onların kaznadığı zaferler ya beylikler anadolu beylikleri zamanında gürcü ordularının içerisinde birlikler olarak yada haçlı seferleri sırasında kale içerisinde arkadan vurarak yaptıkları ihanetlerle kazandıkları zaferlerdir. isteyen Kamuran Gürün ün ermeni dosyası yada Esat Uras ın Tarihte Ermeniler Ve Ermeni Meselesi adlı kitaplarına bakabilir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Olayın iğrenç bir tarafı var. Ermenistan hem kendi milliyetçiliği körüklemek için hemde Türkiyeyi baltalamak için Türkiyeyi kötüleyen, Türkleri devamlı kaybeden, Türklerin yaptığı barbarlıkları anlatan filmler çeviriyor. BUnların tarihle alakası yok. Daha ilk okuldaki çocuğa Türk düşmanlığı aşılanıyor. Hatta bir Ermeni marşında Türkleri karalıyor. Anlayacağınız Ermenistan böyle ayakta duruyor. Türkiyede Ambargo koyup Erministanı eritiyor. Ermnistanda genç bitiyor. Hepsi Amerikada yada Avrupada.

Başlıkta anlatılana gelince tartışmaya bile gere yok. Baştan aşa yalan. Okuduğum yabancı kaynaklı bir araştırma bunu bunların yalan oldğunu destekliyor. Ermeni-selçuklu savaşı diye bi şey duymadım hiç.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

atilla ilhan bir progarmında kurtuluş şavaşıda madalya alan ermeniler oldugunu anlatmış hata turk ememi kilisi kurarak atatürkü desteklemiş ermeniler vardir.ve bu kilise hala olmasına rağmen yalnızca istanbuldaki bölücü kiliselerden bahsedilir.türkler hakinda boyle şeyler yazanların dişdestek aldıkları sızce kulaga doru gelmiyormu yoksa ermenistan halkı türkiye muhtaç.Ve bunları Söyleyen DİASPORA ermenileridi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet bugun Turkiye'de yasayan Ermenilerin buyuk cogunlugunun bir dusmanligi yok, onlar da bu ulkenin vatandasi, vergilerini oduyor, cogu da ulkelerini seviyor bildigim kadariyla. Dis ermeniler ise maalesef fanatik bir egitim sisteminden gecirilerek tam bir Turk dusmani haline getirilmekte, bunda Fransa, Rusya gibi bas dusmanlarimizin payi da cok ama cok buyuktur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iyi vatandasla turkiye cumhuriyeti dusmani arasinda zaten bariz bir fark var .

turkiyede yasayan ermeni vatandaslarimizi bu tartisma disinda tutmak gerekir diye dusunuyorum . hic karistirmayin onlari bu konulara bosverin .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence hiç dikkate bile almamak lasım ermenilerin oradan buradan çıkıp bize laf sokmalarına.Bu sefer türklerin ermeni düşmanlıgı artıo herkesin içinde bi nefret kabarıo bu sefer biz ermenilere sataşıoruz onların nefreti artıo.Kaale almamakta yanlış ama ne biliym bu şekilde iki toplumda yıpranıo[signature][hline] Her an her tuvalete dalabilirim
Korkun benden

Bodrack The Tuvalet Psycho is back
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende romayı turklerın parçaladıgını bızans ı turklerın yıktıgını avrupayı perısan ettıkelrını soyluyorum dıcemde bunanre zaten egrcek eheh

ermenılerın ıse bır tarıhlerı yok ulke oalrak senelerce brı onun bı bunun boyundurugu altında sessızce yasamıs ezık bır kıtle
mıllıyetcılık akımalrından sonra bız ermenıyız turklere oluum seklınde galayana gelmısler ordu harıekte gecınce parca pıncık olmuslar sonra stalın yonetımınde basları ezılmış sovyetlerden kopunca ise bir develt kurabılmısler anca sıra tarıh yazmaya geldıgın acıyolar kıtapları tarıh yok ortada o zaman kendı tarıhlerını kendılerı yazıyorlar halıyle
bız kralız bızans ermenı aslında
turklerı devamlı yendık cokerttık
butun turk develtlerını bız haxxorladık
turkler dandık barbar bı ırktır
annne turkler bızım soyumuzu kırdı ıngaaaaaaaa

seklınde tarıh yazmışlar halıyle bunu kendı halklarına yedırmışler hrıstıyan odlukalrını kullanıp cıakr guruplarınıda devreye sokunca duygu somurusu metoduyla dunyaya kendı gercekelrını kabul ettırmeye calısmıslardır[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...