Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güneş Balçıkla sıvanmaz


DiabloTyrael

Öne çıkan mesajlar

Batı, istediği kadar 'inkâr' siyasetini kullansın, bir büyük Türk kitlesinin varlığını kabul etmek gereğindedir. Aksi, bilimsel ve tarihi bir gerçeği değiştiremez.

Unesco 1951'de -Sovyetlerin eksik verdiği bilgilere rağmen- 100 milyonluk bir kitlenin varlığını kabul ediyordu... Günümüzde bu sayıyı 250 milyona yükseltenler vardır. Gerçek sayının 180 / 200 civarında olduğunu tahmin ediyoruz.

Orta Asya'da yazıyla ifade ettikleri;

* Türk dil ve düşüncesinin birbirine bağladığı aşiretler, kendilerini

* OQ USUZ ÖKÜK TÜRÜK DİYE adlandırılan: Bu, "OQ'lar dan sembol Türk" demem olduğuna göre, Türkler,

* OQ ırkındandırlar. Fakat, bu, başlangıçta ancak doğdukları bölgede nispeten kısıtlı sayıda yaşayan Türkler,

* yazı sahibi, yani ileri seviyedeki düşüncenin verdiği üstünlükle, zaman ve mekân içinde büyük bir sahaya yayılmışlar ve egemenlikleri altına aldıkları halklarla karışmışlardır. Bu şartlarda

* Irk teorilerine göre hareket edilirse, Antropoljiye başvurulursa,

* Türk Kitlesi parçalanır ve Kültür birliğini kaybeder. Fakat bütün bu dağılma ve parçalanmaya rağmen onları birbirine bağlayan öğe, Türk dil ve düşüncesi olmuştur, günümüzde, değişik dillerde ve değişik yörelerde,

* Dip Kültür halinde ortaya çıkmıştır daha da çıkacaktır.

Bu arada şu noktaya dikkati çekmek isteriz: Hıristiyan Türklerin eski Sovyetler Birliği olarak bilinen Orta Asya'daki sayısı 22 milyonu bulur. Ayrıca Hazar Türklerinin Museviliği kabul etmiş olduklarını, ve Hazar Devletinin ve dünyaya yaılmış olan Yahudilerin kökenlerinde bulunduklarını gözden kaçırmamak gereklidir.



GÜNÜMÜZDE DURUM

Bugün Türk dememek için bu kere

* TÜRKÇE KONUŞANLAR denmektedir. Bundan amaç, Batının, Türkleri haritadan silmek için uyguladıkları GELENEKSEL ETNİLER POLİTİKASIDIR.

Bununla;

1- Türk dilinin kökenindeki Ön-Türk kültürünün zenginliğinden -bilerek ya da bilmeyerek- söz edilmemiştir. Çünkü onlar için,

2- Afrika2Da dünyanın pek çok yerlerinde konuşulan diller vardır. Türkçe de bu türden bir dildir. Fakat Türklerin istilaları ile birlikte bu dil de pek çok yere yayılmıştır ama kültür değeri yoktur.

3- Türkçe konuşulan her yerde bu, Türk kültürünün varlığı ya da Türk halkının varlığı demek değildir. Artık,

* Orta Asya haritasında Türkler yoktur. Sadece Türkçe konuşanlar, yani sadece TURCOPHONE'ler vardır... Dipteki, Türk kültürü yok edilmiştir. Profesör Jean Paul Roux Türkleri böyle tanıtır... Ya Fransa'da?

* Basq'lar, Bröton'lar, Korsikalılar... Büyük Okyanusta Kanak'lar Fransızca konuşurlar ama Fransız kökenli midirler?

* Öyleyse, Fransa da FRANCOPHONE bir ülkedir. bu durumda, bu mantığa göre Fransa parçalanmalı ve bir federasyon olmalıdır...



Yakıştırma boy adlarından birkaçı

Uygur'lardan başlayalım :

Şarkiyatçılar Moğolistan'da Qara Balgasun'da bulunmuş bir bitig taş üzerinde,

* TENRİDE QUT BULMUŞ TENRİ UYUĞUR QAĞAN, cümlesindeki, UYUĞUR sözcüğünü bir Türk boyu, etnisi sanmışlar, bu sözcük zamanla UYGUR halini almış, bizim dilcilerimiz de bundan UYGAR sözcüğünü uydurmuşlar... Çünkü gerekli olan Asya Türkçelerini bilmemektedirler.

* Cümle, "tanrıya uyan Qağan" "Tanrının varlığını kabul eden" demektir.

Bu konuda iısrar edilerek, ortaya bir de uydurma Uygur tarihi çıkarılmıştır. Sonunda bu halk da kendine Uygur demeğe başlamıştır. Yani koskoca Türkistan'ın doğusunda yaşan Türklere önce 'Doğu Türkistanlı' denmiş o da paralanarak ondan da yapay kimlikli bir Uygur halkı yaratılmıştır.

Bu örnek, bir kere daha Türkçe bilme zorunluluğunu ortaya çıkarmıştır.

Türkçe bilme zorunluluğunda ısrar etmekte haklı mıyız, değil miyiz?

Bir öteki ad, ÖZBEKlere aittir,

* ÖZBEK diye ayrı bir Türk boyu yoktur.

* Kendilerine bugün Özbek diyenlerin tarihi karıştırılmış, çok eskiden yaşamış olan bir ÖZBEK HAN adı bulunmuş ve onlar da Özbek Han'dan geldiklerini kabullenmişlerdir.. Bu kere

* Batı Türkistan da kendi içinde bölünmüştür.

Yukarda gördüğümüz gibi, Hazar'dan Çin Hududuna kadar uzanan TEK ÜLKE TÜRKİSTAN, Önce;

* Doğu, Batı diye bölünmüş, Ondan sonra da Şarkiyatçıların becerileri ile,

* Türkler, siyasal, ekonomik, toplumsal ve kişisel ihtirasları nedenleriyle kendi aralarında parçalanmışlar ve sonunda, Çin ve Rus işgallerine karşı koyamayarak bu ülkelerin egemenliklerine boyun eğmişler, ezilmişlerdir.

Bugün yok edilen,

* Türkistan adını savunmak, yeniden yaşatmak, bunun için de gerekli olan her yere kaydetmek, okullarda okutmak, ulusal bilimsel görevimiz ve hakkımızdır.

Fransa'nın Kanada'yı -Fransızca'yı esas alarak- Fransa'ya bağlama çabaları içinde olduğunu hatırdan çıkarmayalım.



TÜRK DEMEMEK İÇİN BU KEZ DE;

Mongol (Moğol), mongoloid yani, Moğolumsu ve çok mecbur olursa TürkoMongol der. Batılının dili, bir türlü Türk demeyi kabul edemez.

Yalnız bu kadarla da kalmaz, Türkleri barbarlıkla küçültmek söz konusu olunca;

* Attila ve Hunlar Türk türler, fakat, Hun sanatı söz konusu olunca

* Hunlar Mo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya abi allahaşkına orta asyadaki türklerin bize bir yararı mı var sanki?

adam olsalardı bize doğalgazı falan öküz fiyata satmazlardı[signature][hline]Aket Atum
Adını vermek istemeyeen bir pati, 06 Temmuz 2005 17:26 tarihinde aşağıdakini bir demiş pir demiş;
''Hiçbir dişi durduk yere şirinLik yapmaz''
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hun dediğin, bugün macardır ki onlar da akrabayız diyor. hunlarla macaların özdeşleşmesi çok doğal bence, öyle de olması lazım.

metne göz attım anca biraz, pek bir şey diyemeyeceğim o yüzden fakat yoğun araştırmalarının ileriki adımlarında "neden böyle bir şey yapsınlar ki", "neden günümüzdeki türkiyeye gizliden gizliye, içten içe kin beslesinler ki", "neden komplo kuruyo bu el oğlu durmadan, habire döküyoruz ki çamaşırlarını ortaya, bunlar hala yeni yeni komplolar felan üretiyor, bak en son 300-400 sene önce bi adımız geçer, sözümüz, nufüzumuz geçer olmuş bunların memleketinde, o zamanlardan beri yerlerdeyiz zaten ki bunu yapanlar da türk değilmiş zaten, anneleri şurdan burdan diyoruz osmanlı komplosunu da çökertiyoruz, gene de 4 yanımızı düşmanlar sarmış, 7 kıta bize düşman, paso komplo kuruyo bize bizans çocukları" konularını işlemeni öneriyorum şahsen.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

montezaus, dunyada butun ulkeler birbirinden birseyler kopartmaya calisiyor. Mesela, Yunanistan'in hangi komsusuyla arasi iyi? Hepsinden istedigi bir seyler var. Surekli talepler, iddialar... Bir Makedonyali'ya soralim, bir Arnavut azinliga sor Yunanistan'da yasayan. Bir baska ornek, ABD'de benim seyrettigimi belgesellerde Avrupa ulkelerini bile yerden yere vuran calismalar gordum. Dersin ki muttefikleri. Ozellikle Fransa Irak konusunda ABD'ye destek vermedigi donemde TV'lerde bir anti-Fransa propagandasi basladi ki, sasarsin. Fransiz gizli servisinin Greenpeace'i muhabirlerini nasil oldurdugunden tut, Cezayirde yaptiklari atom denemeleri, en populer kanallarda anti-Fransa kampanyasi basladi. Sonra aralari duzelince, Fransa ABD bagimsizlik mucadelesinde bize yardim etti falan diye bazi belgeseller cikti, vs.

Yani olay sadece Turkiye'ye yonelik degil demek istedigim bu.

Tabi ortada bir mucadele var, ama yeri gelince dost olabiliyor devletler. Simdi BTC boru hatti geliyor, Gurcistan Azerbeycan Turkiye can-ciger-kuzu-sarmasi adeta. Kravatsiz toplantilar falan. Yani cikarlar ayni yonde olunca herkes dost olabiliyor.
Ayni dili konusmak dost olmak icin cok onemli bir avantaj, bu avantaji kullanarak daha cok dost kazanabiliriz. Ha o ulkeler henuz duzluge cikamadilar, onlara da uluslararasi platform'da desteklemeliyiz.

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 12 Temmuz 2005 17:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

(ya üstteki mesaj için kusura bakmayın yarım yamalak okuyup bi an gaza gelmişim, bi daha baktım da çok abes olmuş keşke silme imkanım olsa. çok çok pardon)[signature][hline]Aket Atum
Adını vermek istemeyeen bir pati, 06 Temmuz 2005 17:26 tarihinde aşağıdakini bir demiş pir demiş;
''Hiçbir dişi durduk yere şirinLik yapmaz''
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...