Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

laptop alicaklara markasal bilgiler:)


onlyreal

Öne çıkan mesajlar

Pazar gunu sole bir deneyileri birlestirip iyilik yapiyim dedim:)

eger sizinde deneyimleriniz varsa sizde yazin sticky yapsinlar bu threadi:)

simdi

en iyi markalar siralamasi ve kucuk aciklamalar.

1-)Alien Ware
2-)Sony
3-)Ibm(ikini ucuncu yeri degisebilir)
4-)Toshiba
5-)DELL-HP
6-)Casper-exper

1-)AlienWare

Laptoptaki son nokta diye buna diyorlar. Ozel siparislede uretiliyor. Tr de distrubutoru varmi bilmiyorum. Ama daha dunyada alipta alienware sucks diyenini duymadim. Tabiki tuzlu otesi:)

Ust Sinif

2-)Sony

Ekran ekran ekran. Gordugum en kaliteli ekranlara sahip laptoplar bunlar. Hangi acidan bakarsaniz bakin super. Tabi geriye kalan parcalarda sony e yakisir sekilde iyi. Hic dusunmeden alabilirsiniz. Tabiki tuzlu.

Orta ust sinif

3-)Ibm

Ekranlari sonyle yarisamaz belki ama kalitesinin cok iyi oldugu bir gercek. Butun parcalar yuz kere test edilmis. Icinde gelen programlar herseyiyle uyumlu vs. Ibm iste ama tabi buda tuzlu.
(tuzlu=pahali:) )

Orta ust sinif

4-)Toshiba

Iste bence kral marka. Yani hem cok pahali degil hemde cok kaliteli. Ekranlarida gayet yeterli. Kucuk bir not ibm sony dahil cogu parcasini disardan alir. (hdd vs) Bunlar bildigim kadariyla kendileri yapiyorlar. Yani eger fiyati uygun ve iyi bir laptop ariyorsaniz ilk seciminiz Toshiba olmali.

Orta Sinif

5-)Dell-HP(compaq)

Acikcasi ne cok iyi ne cok kotu. Omurlerinin uzun olmadigi kesin ben daha iki sene kullanim sonunda sorun cikarmiyanlarini gormedim. Ancak garanti suresi icin hem dell in hemde compaq servis hizmetleri gayet yeterli ve ilgililer. Yani paraniz toshibaya yetmiyorsa oncelik dell olmak uzere bunlari alabilirsiniz.

Orta Sinif

6-)

Asyada bizim amcaoglu var ona siparis veri verdim. Bize 1000 tane lap top ativercek tanesi 400$ den ustunede casper falan yazdiririk olur biter:) Aynen bu sekil yaptirilan laptoplar bunlar. Ha ucuzlarmi ucuzlar isinizi goruyorlarmi goruyorlar. Ama toshiba degiller. Olamazlarda o paraya zaten.(Gumrukten bunlarla ilgilenen bir arkadasim soyle birsey dedi. Bu aletlerden mesela 100 tane siparis verdiginizde 110 tane yolluyormus cinli firma. Bu 10 tanesini iste olurda 100 tanenin arasindan bozuk olursa onlarla degistirin diye. Boylece geri alalim garanti maranti ugrasalim yokmus:) )

Acikcasi benim bilgim bu kadar. Aklima birseyler gelirse eklerim. Sizlerinde Deneyimleriniz varsa hatta spesifik olarak benim modelim su soyle soyle derseniz iyide olur.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE

[Bu mesaj onlyreal tarafından 26 Haziran 2005 12:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dell iyidir, üzerinde çay dökmeme ragmen kurutup çalıştırdıgım bir laptop üretmişlerdir, bizzat denemiş ve dell'e hasta olmuşumdur.

dell ile HP yi aynı kefeye koymamak gerek bence.[signature][hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...
Web Site(ler)mizin Tarihçesi
Never argue with an idiot, they'll drag you down to their level and beat you with experience!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vallaha su ana kadar hp,ibm,casper kullandim hep benim icin hos bi cihazdi pek bi sorun yasamadim. dell de hdd ile ilgili bir sorun cikmisti ve servisi bana kafayi yedirtti adamlara gonderiyorum sorun yok bunda diye geri gonderiyler gece diskten gelen kafa sesleri beni delirtiyordu en onunda geri verdim isyerine.suanda casper kullaniyorum para verip asla almiyacagim bir markaydi yaptigim bir is karsiligi bedava gelince sahane oldu. suana kadar sahane gidiyor vallaha 128Mb Radeon u sayesinde oynamadigim oyun cikmiyor pek var performansida iyi fakat servisleri nasildir bilmiyorum cunku suana kadar bir isim dusmedi.[signature][hline]classified
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eger amerikadan alabilme sansiniz varsa gateway oneririm, abimde var widescreen bisi ama baya iyi san andreas i falan mukemmel calistiriyo

ha compact istiyosaniz sony vaio lar boole ustune atlanasi opulesi sarilinasi ve tapilasidir, sony Vaio m oldugunda kimseye vermicem, benim sony vaio m o, birakin beni!

My vaiousssss[signature][hline]g3nkleriz, yığarız tabuta
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Orta sınıfa dell i atmıssın ama su an Dell Xps Gen 2 onumde ve cok cok iyi bir performans veriyor. Tabi yurt dısında 3400$ bir laptop orta sınıf oluyorsa oturalım aglayalım.

Yeni aldıgım icin piyasada cok iyi bir arastirma yapmistim.Ona gore ben yeni bir sıralama yaparsam.

1)Dell-Alienware(fark etmez ikiside basarılı.Performansa yonelmis urunleri var.)
2)Asus
3)Sony-Toshiba
4)ibm-hp
5)digerleri.

Bu arada ben Dell kullanıyomm diye onu 1. sıraya oturttugumu dusunmeyin.[signature][hline]Önce o vardı. BjK
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya simdi hp de gidip icine en baba parcalari takar bu onu sut sinif yapmaz.

tipki renault arabalarina ne takarsa taksin bmw olamiyacagi gibil.

ne demek bu

toshiba asla bir ibm bir sony hele hele alienware degildir.

ayni sekilde dell alienware in yakinina bile gelmez o son listeyi yapan arakdas insallah kaldirirda insanlarin kafasi karismaz.

ha nerden biliyorsun dersen biraz yabanci forumlarda falan takilirsaniz farkina varirsiniz. kisisel deneyimimde ayni.

simdi iste bana gelip dell sunu koymus bunu koymus alienware e takar demeyin.

tekrar diyorum bu en guclu laptop testi degil en kaliteli en iyi laptop testi. o yuzden benim makinem toshiba oo super demeden once ben alienware kullandim(ben kullandim) benimki ondan iyi deyin.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@melkor: katılyıorum, dell çok başarılı bir firma. ne satıyorlarsa göz kırpmadan alınması gerek. serverlarını kullanıyoruz iş yerinde, mimari olarak sun dan daha basarılılar, ayrıca anlamsız derecede stabiller.

bu arada laptopın hayırlı olsun. para toplayabilsem direk aynısını alacam, görüşünü bile hastayım ben bana yaklaşmayın diyor o serinin. yalnız şarj konusunu ne yapıyorsun, 2 saatden fazla dayanmaz gibime geliyor o kadar güclü laptoplar, ayrıca ısınma olayıda sormak isterim. fanlar calısıyor mu gürül gürül?




sıralama konusuna gelince, benim sıralamam su sekilde olur:
1)Dell (üzerine çay döktüm bana mısın demedi, ayrıca çok şık tasarımları var daha ne isterim, 1400x1050 de mükemmel görüntü veriyor elimdeki 15.4" dell, hastasıyım)

2)Alienware(çok şık ürünleri var ama alınabilir modelleri çok düşük kapasitede. ayrıca trde yok gümrük binecek gelirken, bozuldugunda ne yapacaksın vs çok kaliteli ama destegi yok, kesinlikle bu markayı almazdım. ama kalitesinden ötürü iki numara;) )

3)Sony (kapasite bahane, monitör şahane)

4)ibm(teknik servis ile en öne çıkan firma, üzerinde zıpladım o yüzden bozuldu dersen tamam hallederiz diyorlar, abartmış olabilirim birazcık ama olsun hak ediyorlar)

5)Asus (kaliteli ürünleri var kolay kolay sorun cıakrtacagını sanmıyorum, fiyatıda performans ile kıyaslandıgında iyi bir secim, yalnız denemedim hiç asusu olan birinide tanımıyorum, sadece genel kültür ve firmanın diger ürünlerini kıyaslayarak buraya yerleştirdim, ben bunu tercih etmezdim ama tercih edene de mani olmaz, ölümü gör bunu alırsan diye diretmezdim)

6)hp -compaq (fiyat/performans arayanlar için, sonuçta hepsi aynı işi goruyor, ayrıca türkiyede en yaygın servis agı burada sanırım emin deiglim ama hpden sorun yasayıpda elinde kalanıda pek gormedim)

7)Toshiba (bir türlü sıcak bakamıyorum bu markaya, ürünleride göze hitap etmiyor bence, e o zaman niye verim ki buna extra para)

8)digerleri.



[signature][hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...
Web Site(ler)mizin Tarihçesi
Never argue with an idiot, they'll drag you down to their level and beat you with experience!


[Bu mesaj karakedi tarafından 27 Haziran 2005 15:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

alienware bilemem (kullanmadım) ama dell in parca uyumlu urunler sundugunu soyleyebilirim. ama alienware da bir o kadar uyumludur.Ben hızlı parcalar kurmanın zor oldugunu bildigim icin hızı ornekledim. (cunku masaustu sistemi alıp laptopa koymak ve buna yıllarca garanti vermek her firmanın harcı degildir.Yani bana gore elimdeki sistem stabil calısıyormu , calısıyor. Ben ondan dedim. Ust duzeyde sorun cıkmadıgına gore orta sınıftada sorun cıkıcagını sanmıyorum.. (Tabi bu stabil calısıyo diyorum ama dell xps gen 2 ye gore diyorum. alienware icin kullanmadıgımdan bisi diyemiyorum. ama onunda stabilite sorununu cozdugunu dusunuyorum.)

o zaman ustteki yazımı biraz daha duzenliyim

Performansa gore sıralama ;
1*Dell (xps gen 2)
2*Alienware (Area-51m 7700 )
3*Asus (piyasaya cıkdımı bilmiyorum ama W2 serisi guzel olcak)

olarak degerlendirelim :)[signature][hline]Önce o vardı. BjK
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Masaustununde islem yaparken (muzik felan dinlerken ) 2 saate yakın.

Ama bir oyuna girersek 10 dk. (half life 2 1600*1200 coz. 6xAA 16xAf Full grafik)
tesekkur ederim karakedi. Yurt dısından almanı tavsiye ederim. zaten turkıye bulucagını sanmıyorum.

Fanlar: işlemci fanı (laptobun sol ust kosesinde) kademeli oldugundan normalde pek ses sorun olmuyor. Sağ ust kosedeki fan ise genel olarak ekran kartını sogutuyor.Onunda sesi pek sorun degil. Ama oyunlarda sesi kapaattınmı fanlar baya bi sesli. Bu arada ısı cok yayıyor. Bende 7200rpm lik hdd de dahil. Deli gibi ısınıyor alet oyunlarda. Arka fanlardan alev cıkıcak sandıgım dakikalar oluyor. Ramler ise laptobun altında tam ortada. Pasif bir sogutmaya sahipler. Bu yuzden onlarda cok ısınıyorlar ama onların yaydıgı ısı masada kalıyor. Bunun yanında alet genelde asırı ısınıyor ama hakkını veriyor.

ic dizaynı

[Bu mesaj Melkor tarafından 27 Haziran 2005 16:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Peki ben bişiy soruyum. Şimdi yeni pc alıcam, son oyunları çalıştırabilecek bir laptop alabilir miyim? Mantıklı olur mu bu? Yani taşınabilir olduğundan laptop istiyorum ama oun da oynayıp iyi performans almak istiyorum sizce?[signature][hline]"Success comes in cans ... not in can'ts"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sony laptop destek babında benim karşılaştığım en dandik laptop üreticisi.

Ofisde var bir tane Vaio , windows 2k prof kurmamız gerekti, tabi driverlar için sitesine gittik, yoklar.. bulamadık.

Açtık telefonu müşteri hizmeti, dedik win2k driverlar nerede ? Adam winXP kullanın yok win2k desteklemiyoruz dedi, hadeee buyur burdan yak.

Eyide formatı bastık aceleciyiz biz tez canlıyız, recover cd mizde yok, içinde gelen lisanslı software ler sitenizde eksik, hepsi yok dedik, adam driver cd si yollayak size verin kredi kartı dedi çıktı işin içinden.

Sony TV rocks, ama laptop, ikinci sıraya koyulmuş ilk ostta bence yeri ora değil onun.

En kral laptop IBM, müşteri hizmeti babında. Arıyorsun benim alet çalışmıyor ( bize çok oluyordu bir ara bu havaalanındaki scannerlar saolsun , bir şeyleri uçuruyordu compaq ve IBM de yaşadık) adamlar bir iki soru soruyor.. HooOop ertesi gün ister evinde ister ofisde IBM Teknisyeni gelıiyor. Inanılır gibi değil nasıl bu masrafın altından kalkıyorlar.

Aynı şekilde DELL dede öyle, eğer arıza büyükse çaaAAaatt ON SITE teknisyen burnunun dibinde 3 gün içinde.

Fakat Sony ve Toshiba bu konuda yayanlar.

Alacaksan ya DELL alacaksın ( laptop ları biraz ağır ve hantal görünüşlü fakat sorunsuz çalışıyorlar ) , ya da IBM alacaksın.

Eskiden olsa Compaq derdim, fakat Compaq da HP tarafından take over edildikten sonra HP Tecavüz etti sıçtılar iyice.

Yoksa Compaq da TR de özellikle çok güzel servis veren bir firma idi, şimdi nasıl bilmiyorum.[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@arlooax: iyide sony'deki monitör hiçbirinde yok. böylede bir gerçek var şimdi ;) kaliteli marka sonuçta, vaio serileride pek bi şık. yinede teknik servis konusunda dedikleri giib ise dövsen haklısın derim. IBM konusunda ise, servis konusunda taktire şayan bir firma olmaya devam ediyor her yerde. yalnız laptop zırt pırt bozulan bişi olmadıgı için ben yinede secimimi Dell'den yana kullanırdım.[signature][hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...
Web Site(ler)mizin Tarihçesi
Never argue with an idiot, they'll drag you down to their level and beat you with experience!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada bizde DELL kullanıyoruz ve satıyoruz zaten :-) Çokda memnunuz fiyat, performans, teknik servis babında. Ne bizim başımız ağrıyor ne müşterinin DELL ve IBM lerde.

Sony tabi abanıyor monitör olayına, herifler o konuda numero uno dünya da hehe. Ama işte ben soğudum teknik destek olayındaki zayıflıklarından dolayı laptop'larından.

Bilgisayar önünde saatler geçiren adam için en güzeli hoca güzel bir monitör ve desktop, geçecen laptop vs vs.

Bu laptop ekranları gözleri çok hırpalıyormuş uzun saatler geçiren kullanıcılarda benim gibi. Toktor bişiler anlattı durdu bana heaa heaa yeaa deyip geçiştirdim. Fakat sadet olarak göz yaşı yataklarım kurumuş ehu :lol: Tears Naturale diye yapay gözyaşı verdi damlatıyoz her gün bilgisayar karşısındayız diye.

Off topic, bilgisayar sucks yaw, nefret ediyorum :hrr:

Bilgisayarsız, herkesin Tarzan ve Ceyn olduğu bir dünya diliyorum :-p[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de temmuz sonu-agustos ortasi gibi laptop alacagim 2000-3000 ytl lik de bir limitim var,sony vaiomu,dell mi IBM mi?(Visual Studio.NET/MSSQL gibi programlarin otesinde birsey kullanacagimi sanmiyorum.)[signature][hline]

[Bu mesaj Leath tarafından 28 Haziran 2005 19:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
bence ekran olarak sony çok çok daha iyi bir marka. karakedi bence toshiba'larda çok iyi. daha önceden ibm kullandım, ona göre çok daha iyi ve kullanışlı. tipi ise klasik :)[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! |
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 yila yakin zamandir ibook g4 kullaniyorum. apple i saniyorum ki bu zavallilar arasinda gostermek istemediginiz icin yazmamissiniz :p

hardware-software uyumu, kullanim rahatligi vb konularda esi benzeri yok su anda mac os x kullanan apple bilgisayarlarinin. yuksek konfigrasyonlarin cok yuksek fiyati nedeniyle kullanamadigimdan pek birsey demiim ama 'ekonomi serisi' olarak tanimlanabilecek ibook da bile kalite cok cok iyi.

ileride intel'e gecis ne getirir ne goturur hepberaber gorucez ancak su an icin high-end tasinabilir sistemlerde tereddutsuz tercihim, onerim, istegim vs powerbook g4 olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu servis konusunda yurtici ve yurtdisi diye belirtirseniz daha makbule gecer.

HP almam, tanidiklarima da aldirtmam.

bunun disinda her sey "alinabilir". Dell'in uretim yelpazesi hem ust sinif hem de orta sinifta. mesela uni.'de toplu laptop aliminda (benim gordugum okullarda) dell'i tercih ediyolar. ust sinifa nasil hizmet veriyo bunu bilemeyecegim.

alienware, ferrari gibi bi sey. onunla bence diger markalari karsilastirmayin. adamlar sadece ust duzey uretiyolar. tamam XPS saalam, onunla yarisir nitelikte ama soyle bi sorun var; dell hedef kitlesi bakimindan hem orta sinifa hem de XPS kullanicilarina hizmet etmek zorunda. Alienware'se sadece ust sinifa yogunlasmis durumda. hatta bunun farkina vardiklarinda XPS icin ozel teknik destek bolumu kurdu dell. tabi goz onunde bulundurmaniz gereken bi nokta var, bu gelismelerin cogu amerika'da soylendigi gibi yapiliyo. TR'de XPS icin ozel destek oldugunu zannetmiyorum. orta sinifa yonelik hizmet veren birisinin de XPS'e dokunmasina sahsen izin vermem. Alienware'inse TR'yle hic bi baalantisi yok.

kisacasi abd'ye yollayacak bi kolunuz yoksa laptop'i, orta sinif veya biraz ustunu almanizi tavsiye ederim ben. boylece hem istediginiz duzeyde teknik destek de bulursunuz. bu kategoriye en cok uyan sony. tasarimi, olsun kalitesi olsun bence yerinde. driver cd'lerini sony ezelden beri ek para alarak sonradan yollar; her yerde boyledir bu, abartmamak lazim. 2k yerine xp kur diyen adamin kendi kazmaligi bu ayrica. sahsen sony'de zorlayici bi sorunla karsilasmadim su ana kadar.

son soz olarak sunu soylemek isterim ki, gercekten ihtiyaciniz yoksa laptop'a para vermeyin. desktop alin. fiyat/performans her zaman daha iyi olur. tasinabilirlik, tutup bilgisayarinizin yerini her gun degistirmiyosaniz gereksiz bi sey. haftada bir bile tasiyosaniz, bi bavul alip desktop'i tasimak daha uygun bence. ozellikle super gorulen alienware, XPS, onlarin biraz altinda olan Sony laptop aldiginizda, zaten dev gibi olan ekrani yuzunden canta baabinda ufak capta bi bavul tasiyosunuz yaninizda...

@onlyreal, dogru soyledin Dell/Alienware konusunda da... Soyle bi husus var, HP'ye de Dell'e de ayni nitelikte parcalar takarsan, HP mutlaka sorun cikaracaktir, ama Dell uzun bi sure sorunsuz devam eder. bu nedenle XPS'in (tumuyle Dell degil) Alienware'lerle karsilastirilmasi olasi...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...