Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elektrik şebekesinden internet


streamin

Öne çıkan mesajlar

ABD'de bir elektrik dağıtım şirketi, elektrik şebekesi üzerinden hızlı internet erişimi sağlayan bir sistemi deniyor..

BPL (broadband over power lines) adı verilen sistemin denenmesi için Houston kentinin Greenwway bölgesini seçen CenterPoint Energy şirketi, son derece hızlı olan kablo modem internet erişiminden 1,5 kat daha hızlı erişim sağlıyor.

Aslında bu sistemi uzun bir süredir elektrik şebekesinin denetlenmesi ve kontrolü için kullanan şirket, sistemi ilk kez yüksek kalitede veri, görüntü ve ses transferi için kullanmaya karar verdi.

İnternet bağlantısı için evlerdeki elektrik prizleri dışında herhangi bir alt yapı gerektirmeyen sistem, yüksek hızlı geniş band internetin büyük kitlelere ucuza ulaştırılması açısından önem taşıyor.Elektrik şirketi, Houston'daki pilot projeyi Amerikan bilgisayar devi IBM ile ortaklaşa yürütüyor.

Kaynak[signature][hline]filmliste revcon0674 riva tun
emulegokmod k.litecodec
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2100 civarı buralara gelir..[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cat5 lerde pek guvenli degil . sene 98 de bursa goruklede 8 bilgisarlik bir network kurmustuk binalar arasi kablo bina ya catidan tv antenlerini sokup indirdik hepsi 400 mt ye yakin kablo gitti . ne var ki o 400 mt kablonun tasiyabilecegi elektrik sığası hakkında bir fikriniz olamaz . cok kotu carpmisti beni masum bir cat5 .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hayır buzdolapın şarabın azaldıgını anlayıp sipariş verio.

tabi böyle bir teknolojinin tek eksisi bol bol fatura olurdu :-)
bırakın ya ben 22 mb hatla baglıyım nete sallayın elektik hatlarını wi-fi rlz[signature][hline]karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki:
uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik.

Chaos Web Tasarım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

obaaa.. hakkaten kanca sistemi diye birsey var bizde :) netide belese getirecez artik desene.. Araplar iflas eder gider artik. :-P
//
bu arada bu sistemin turkiyedeki adi ne olur acaba?!?
ElektraNet
ElektriNet
ElektrikNet
KancaNet
ÇarparNet

buyurun, sub-topic imizi de acmis buluduk. :lol:
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

absolutun dediği doğru.

benim de bildiğim kapalı ağlar için kullanılabilir olduğuydu, hatta chipin bi sayısında nasıl böyle bi ağ oluşturabiliceğiniz anlatılıyordu vakti zamanında.

bi net isp si oluşması imkanı yok yoksa.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...