Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

www.vapurlarhepkalacak.com


Rahan

Öne çıkan mesajlar

Üstüme vazife olmayarak (sanki önceleri vazifeymiş gibi dedim) 2 kelam da ben edeyim...
Ulan entel; gastede bişiler karalayan köşe yazarı!(dasaaa sinirlenmiş) Sen ön koltukta şöförün, geniiiiiş, Pimp My Ride dan fırlamış gibi içinde envayi çeşit teknolojik alet bulunan cipinde rahat rahat yolculuk edip köprüyü kullanırken, biz 112'nin 110'nun 128-129 ların kahrını çekiyoruz..
Senin boğaz köprüsü üzerinde nazenin nazenin ilerlediğini söylediğin o "beyaz, akçe pakçe" vapurlar karşıya 30dk'ya yakın bir sürede geçiyor. Var mı haberin dümbük!!! Ne zaman kullandın varpuru sen zırtapoz? Hiç görmedim ben seni vapurda otobüste! Ahkam kesmeye gelince vapur sevdalısısın di mi? Her akşam vapurların çekildiği iskeleri ziyaret edip öpücüklere boğuyorsun di mi?Hep vapurla seyahat edersin di mi?
Sabah kalk, duş al diş fırçala, giyin... 112 bekle, hasss 112 dolu geçsin, 128 bekle, 128 beklemeye devam et.. Daha bekle sen bekle...Çoook beklersin. Dur ulan vapuru kullanıyım desen tembel hayvanı kıskandıracak derecede yavaş ve büyük çınarlardan bile eski vapurun gelmesine bile 25 dakika vardır. İskeleye yanaşma, karşıya geçme, iskele verilmeden vapurdan atlama törenleri ile nerden bakarsan 1saat geç kalırsın işine, okuluna...

Yemişim vapurunu! Gel bakalım sen bekle 112'yi... O gelmeyince dene şansını vapurda.. 1 saat geç kal gazeteye diyicem ama sana fırça atan da olmaz ki... Ben o sırada senin cipinde Türkiye'yi kurtaran yazılar yazarım ne bilim. "Vapurları kaldırıyorlar martılar bile yasta. İstanbulun silueti.."[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Duygularını anlıyorum dasaa, ancak herşey performans değildir. İstanbulda herkesin de acelesi yoktur.

O kadar çok değerimiz kayboldu ki. VERİMLİLİK denen kavram hayatımızı çirkinleştirmeye devam etmekte. En ucuza en verimli ve en faydalı diye diye ÇİRKİN bir ülke sahibi olduk.

Bakınız binlarımız. Bakınız kent'lerimiz caddelerimiz. Bakınız bizzat hayatımız.

Vapurlarımız hayatımızın güzelliklerindendir. İstanbulda yaşayıp boğaza denizden bakmamış, bakmayan kaç kişi var acaba. Güzelliklerimiz koruyalım.[signature][hline]Dünyada 10 çeşit insan vardır. Binary sayı sistemini bilenler ve bilmeyenler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tabi o zaman ikimizinde dediğini yapsınlar!! HIZLI GİDEN VAPURLAR... hmm bunu bulmak için Einstein'ı summon etmem gerekti ama adam dahi! Buldu işte çözümü. Efendim ne yazık ki İstanbul'da çoğunluğun acelesi vardır. Çünkü İstanbul sanayii şehridir bununla kalmayıp bir de hizmet sektörü şehridir ve öğrenci şehridir vs. Yani hemen hemen herkesin acelesi vardır. Kaldı ki Çengelköy kavacık veya ne bliyim Haliç hattının da "çirkin hızlı" makinelerle değiştirilmesi değildir isteğim. İsteğim çok kullanılan Beşiktaş Kadıköy hattı gibi hatların ya vapurlarının hızlandırılması veya değiştirilmesidir.
Ayrıca (bak başka yere de vurucam şimdi. Hazır ol geliyo) İşimize yaramayan ve yapımının ne zaman biteceği belli olmayan bir tüp geçit projemiz var. İçerisinde karayolu geçişi barındırmayan, yoğunluk yaşanan bölgeler arası (Kadıköy-Beşiktaş-Maslak-Taksim ve çevresi) değilde işimize yaramayan sadece "oy" ve "tabanına yaranmak" için saçma yerlere giden bir proje.
Köprünün durumu belli. Devlet isterse 3. değil 515. köprüyü yapsın Karadeniz tarafına. Benim işime yaramıyor o köprüler. 2.sini bile eğer o tarafta isem kullanıyorum! (Bak ulaştırma politikasına toptan saydım. Nası beğendiniz mi?)
Hal böyleyken karayolunun hegamonyasına karşı elimizde tek bir çözüm kalıyor. Katapult!

Değil ne yazık ki. İnsan vücudu çok hassas. 50metreden düşmek az biraz hasar yaratabilir. Eee o zaman deniz ulaşımı var. Atıl, geliştirilmemiş, yenilenmemiş deniz ulaşımı. İstanbul deniz trafiğinin yoğunluğuda göz önünde bulundurulursa vapur sefer sayısını arttırmak için (yani 30dk da bir vapur değil 10dk bir vapur kalkması için) vapu sayısını arttırmak transit geçişi felç eder. O halde yapılması gereken şey ya çok kullanılan hatlara "güzel" yeni hızlı vapurlar almak veya eldeki vapurları (sanıyorum gövdelerinin kaldıramaz) hızlandırmaktır.[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yüklü hatlara hızlı ek bişiler yapacaklarmış galiba.

@forgiver, whois de publicisonline.com diye bi şirketin email adresleri var, telefon ettim fax çıktı daha fazla uraşmadım.

bi de başta çok yuvarlak bi laf etmişim ama bu vapurlar kaldırılmadan bir çözüm bulunmasından yanayım. kimse geç kalsın istemem ama o vapurlar da çok datlı.

görünüş olarak aynı tarzda vapurlar da yapabilirler hızlısından. işi, acelesi olan halk vs entel pis yazar seviyesine getirmeye ne gerek var?[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Senelerce 112-128 ve Kadıköy-Beşiktaş vapurunu kullanan birisi olarak (malum öğrencilik) vapurların hızlanmasını bir yandan isterken diğer yandan da bu şekilde bir simgeye al atılmasını da kaldıramam. En güzel çözüm her iki tipte de vapurun bir arada devreye girmesidir. Nasıl denizotobüsü devreye girdi diye vapurlar kalkmadı ise hızlı vapurlar gelince de emektar vapurlarımızın kalkmaması gerekir. Hayat ev-iş-bilgisayar üçgenine sıkıştırılamayacak kadar değerlidir.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu vapurların da 'hızlandırılmışını' yapmaya tırstılar sanırım ondan yenilerini devreye sokmak istiyorlar. :)

eskileri kalmalı mutlaka, en az benim, senin kadar istanbullu o vapurlar, en az galata kadar, ayasofya kadar, istiklal kadar bi değeri buranın.

tamamen kaldıramazlar da sanırım bu yüzden.

yenilerini de alsınlar tabii ama boğaz manzaramızın onlarla dolması da en az eskilerinin (şimdikilerinin) tamamen kullanımdan kaldırılması kadar üzücü bence gene de..

hatta biraz daha buruk.

ama bu vapur hikayesi hikayeden ibaret kaldı diye biliyorum. bundan önce linki verilen bi site vardı örneğin, emaillerinizi de isteyerek imza topluyordu net üzerinden ki bunların niyetinden de şüpheliyim o yüzden (eğer vapurlarhepkalacak.comda da varsa böyle bir şey, girmedim bakmadım). özellikle belediye tarafından, yetkili bir ağızdan açıklandıktan sonra bu projenin askıya alındığı.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...