Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

XP tricks

nameless

Öne çıkan mesajlar

said:
hired_gun, 12 Eylül 2004 13:57 tarihinde demiş ki:
saolasin valla , auto end task çok işime yariacak , sonda çıkan ivir zivirlar için .... elinde bu tarz başka tip & trick varsa yollasin insanlar bu sticki olsun ..
benden bilmeyen varsa ..

hata raporu gönderme hedesinin çıkmasini önleme ,

sağklik "my copmputer" seç "properties"
yukaridan seç "advanced" alttan seç "error reporting"
açilan menüde seç "disable error reporting"

artik 2de bir hata gönder çıkmayacak

Sanki gönderincede microsofttan bize cevap geliyo yada sorunumuzu çözüyolar.Artislik olsun diye koymuşlar :)[signature][hline]Aldaron Venduss[B-D]
Guildmaster Of Black Dragons
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
+Media Player Ağ Bağlantısı Hatası Çözümü:
HKEY_CLASSES_ROOTMI-MEDatabaseContent Typeaudiox-ms-wma anahtarınına tıklayın sağ tuşla sağ pencere bölümünde boş bir alana Yeni/Dize değeri’ni seçin. Ad olarak CLSID girin.
Bu yeni dizeye çift tıklayarak Değer Verisi bölümüne tam olarak şunu girin. {CD3AFA84-B84F-48F0-9393-7EDC34128127} Not:Küçük büyük harf fark etmez otomatik küçülecektir

+İnternet Explorer Açılış Optimasyonu:
HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerRemoteComputerNameSpace ten orda bulunan {D6277990-4C6A-11CF-8D87-00A-A0060F5BF} dizini silin

+Kitlenen programların otomatik sonlandırılması:
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMControlSet001Control anahtarını etkinleştirin.Editör penceresinin sağ tarafında WaitToKillTimeout anahtarının değerini 100 yapın.Bu timeout bittiginde sonlandırmak istiyormusun diye sorar.Yok bunu da xp otomatik yapsın diyorsanız yukardaki değişiklik yerine--- HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop etkinleştirip AutoEndTasks kaydının değerini 1 yapın

+Sistem Çekirdeğinin Taşınmasının önlenip sisteme hız kazandırmak:
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMControlSetControlSession ManagerMemory Management anahtarını etkinleştirin ve DisablePagingExecutive ile LargeSystemCache anahtarı değerlerini 1 yapın.Not:Sadece 128 ram olan makinelarda yapın

+Net view gibi dos komutlarıyla hacklenmemek için:
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMControlSetControlLsa da restrictanonymous değerini 1 yapın.

Gereksiz Servisler(Başlat->Çalıştır->services.exe)www.theeldergeek.com/services_guide.htm#Services adresinden ayrıntılı olarak bilgi alabilirsiniz.Bu konu uzun olduğu için direk yararlandığım kaynağı veriyorum.Registry ayarlarından daha çok performans artışı sağlar.Hızlanmanın bel kemiği

Sistem Özellikleri(Bilgisayarım iconuna sağ tuşla tıklayarak Özellikleri seçin):
+Gelişmiş
performans-> ayarlar-> görsel efektler:Özel sekmesini seçin.Deneme yanılmayla kendinize uygun bir stil bulursunuz.Eğer xp ye özel tuş stillerini kaybetmek istemiyorsanız Pencere ve menülerde görsel stil kullan sekmesinin tikini kaldırmayın
performans-> ayarlar->gelişmiş:İşlem zamanlaması için programları Bellek kullanımı için sistem önbelleği ni seçin.
Sanal bellek değerini ise mevcut raminizin 1.5 katı olarak ayarlayın.
+Uzak
Bütün tikleri kaldırın.

Startup mechanic 1.0 programı açılışta başlayan programların ne işe yaradıklarını gereklimi gereksizmi Zaralımı falan diye size tavsiyede bulunur.Sizin isteyinize göre able-disable eder ve sistem açılışına dogrudan etki ederek açılışta gözle görülür bir artış sağlar.(Sanki programı satıyormuş gibi oldu ama freeware korkmayın.)

Microsoft Bootvis programıda açılışı optimize eder. Startup Mechanicin etkisini katlar.
pclabs.gen.tr forumlarından alınmıştır...

C:/Windows/prefetch dosyasında 3 haftadan eski olan dosyaları sil. Hergün ve sık sık silmek sistemi yavaşlatır.

Avi dosyaları: win xp avi dosyalara için çok bellek harcıyor bazen %100 kullanım gücünü veriyor. Bu yüzden “HKEY_CLASSES_ROOTsystemfileAssociations.avishellexpropertyhandler” yolunu takip edin. Default olarak atanmış olan {87D62D9471B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E} olan değeri silin ve halllacaktır.

Fat32yi NTFS’ye dönüştürme: başlat/run/command/convert c: /FS:NTFS // girildiğinde sürücü adı isticektir onu da girip tekrar başlatmak için yazıp başlattığınızda ntfs olacaktır (NTFS özelliklerini öğrenmeden denemeyin bunu)

Windows tuşu+pause oradan advanced oradan startup and recovery oradan settings oradan system failature oradanda automaticly restarı kaldırın ve bilgisayarınızın kendi kendi yeniden başlatmasını önleyin.

Masaüstünü hızlı kapatma: masaüstüne bir kısayol ekliyoruz. Ekrana gelen kutuya “shutdown –s –t 0” yazıyoruz. Kısa tuş olarak da örneğin ctrl+alt+z yi ekliyoruz. Artık ctrl+alt+z ile makine yeniden başlayacak. S yerine r yazarsak sistem yeniden başlar.

Windows XP ilginç bir şekilde bant genişliğinin %20 sini kendisine saklar..
bu band genişliğini kurtarırsan bu senin için kardır derim..bunuda şöle yapabilirsin;

İlk adım olarak Start(Başlat)/Run(Çalıştır) yolunu izleyerek açılan komut satırına gpedit.msc komutunu yazıp OK tuşuna basın.Bir sonraki adımda ,

Computer configurasyon(Bilgisayar Yapılandırması)>Administrative Templates(Yönetim Şablonları)>Network(Ağ)

bölümünü açın.Sol penceredeki QoS Packet Scheduler(QoS Paket Zamanlayıcısı)'ı seçin ve sağ pencereden 'Limit Reservable Bandwidth (Ayrılabilir Bant Genişliğini Sınırla)' seçeneğini çift tıklayın.Setting (Ayarlar) bölümünü Enable (Etkin)'a getirdikten sonra,rezerv (Bant Genişliği Sınırı) oranını 0(Sıfır)'a indirin.Bu ayarlamaları yaptıktan sonra! band genişliğinizin tümünü kullanabileceksiniz.[signature][hline]Hayat Sizi Değiştirmesin
Siz Hayatı Değiştirin
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Benim explorer'da bi sorunum var thread acmak istemedim. i$lemlerimi yava$lattigi icin burayada yazayim dedim

Exlorer'da bulunamayan bir sayfa oldugunda

http://www.perfectnav.com/index.cfm?.........................

gibi bir $ey cikiyor, bunu beklemeden nasil direk "aradigin sayfa yok karde$im" demesini saglarim? Win98 deki gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten normalde direk öyle demesi lazım , senin explorerda bir sorun var ...[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Grandmaster zgrw
Çankaya Üniversitesi Go-Kart Topluluğu Kurucusu

[Bu imza zgrw tarafından 12 Novamber 2004 23:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

masaüstünden Geri Dönüşüm Kutusunu kaldırmak için
XP kullanıcıları aşağıdaki URL'i mutlaka ziyaret etmeliler. Bir zararı yok, ben yaptım oldu:

http://www.tweakxp.com/tweak1372.aspx

aynı zamanda kaynak url'i http://www.tweakxp.com
pek çok görsel ve kod bazında xp sürümleri modifikasyonu için gayet faideli bir kaynak..[signature][hline]Be Vigilant

[Bu mesaj SonKisot tarafından 02 Aralık 2004 03:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
said:
Math-, 26 Kasım 2004 18:39 tarihinde demiş ki:
Benim explorer'da bi sorunum var thread acmak istemedim. i$lemlerimi yava$lattigi icin burayada yazayim dedim

Exlorer'da bulunamayan bir sayfa oldugunda

http://www.perfectnav.com/index.cfm?.........................

gibi bir $ey cikiyor, bunu beklemeden nasil direk "aradigin sayfa yok karde$im" demesini saglarim? Win98 deki gibi.

altta bir de bar çıkmışsa yandın :) xp sp2 yükle düzeliyor o tür spyware eserleri[signature][hline][b][Bu mesaj Ali Sami Yen tarafından 1 Ekim 1905 14:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 3 ay sonra ...
bi de benim bilgde bi ara bişey için registrylere bakmıştım heralde farkında olmadan bişeyleri değiştirdim. Şimdi bi klasöre çift tıkladığımda ara komutu işliyor ve sağ klik yaptığımda klasöre çıkan menüde ara komutu en başta ve bold. 30 saat uuraşıyorum bi klasörü açıcam diye düzeltmenin yolu nedir?
ps:bilg xp[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)

[Bu mesaj Ouz_UFO tarafından 27 Mayıs 2005 12:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...