Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Londra da patlamalar

Wendigo

Öne çıkan mesajlar

said:
Manti, 07 Temmuz 2005 17:47 tarihinde demiş ki:
said:
montezaus, 07 Temmuz 2005 17:46 tarihinde demiş ki:
said:
Manti, 07 Temmuz 2005 17:32 tarihinde demiş ki:
1- Hayır terör değil, savaş.

2-Tabii ki hayır, doğru değil.

savaş askerlere karşı
terör sivillere karşı ise

bunun nasıl savaş olduğunu açıklayabilir misin bana.

ben demiyorum, tdk diyor.
amacı yargılamıyorum, yalnızca eylem ayrımı yapmaya çalışıyorum.

Felluce'de iki saatte ölen 70.000 kişinin hepsi asker miydi? Bu 70.000 kişiden 1'i bile sivil olsa senin tezin çürüyor ki bu çok ütopik bir yaklaşım.

felluceyi konuşmuyor farkındaysan.
yanıtlarken dolaylandırmasanız olmaz di mi.

soru şuymuş
ingilterede olanlar terör mü
hayır savaş demişsin

savaş askerlere karşı
terör sivillere ise

bu eylem hangisidir?[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
CusTodeM, 07 Temmuz 2005 17:51 tarihinde demiş ki:
aciklama yapiyor komutanlar, en yogun oldugu an olmus olay bide off off ve gunde 3 milyon kisi kullanıyor mus acımasız insanlar

Alın işte. Dünya olaya böyle bakıyor! Tekrar söylüyorum terörün her türlüsü yanlıştır. Hiç bir af ediicek yönü yok. Özellikle bunu bir kurtuluş mücadelesi olarak yorumlamayın. Tarihteki kurtuluş mücadelelerine leke sürüyorsunuz...[signature][hline] "Düşlere Kapılmadan Düş Kurabilir
Yolunu saptırmadan Düşünebilirsen Eğer..."

Sosyal ağlarda paylaş

said:
SteelBB, 07 Temmuz 2005 17:50 tarihinde demiş ki:
said:
Manti, 07 Temmuz 2005 17:42 tarihinde demiş ki:
said:
SteelBB, 07 Temmuz 2005 17:38 tarihinde demiş ki:
said:
Manti, 07 Temmuz 2005 17:32 tarihinde demiş ki:
said:
StRencher, 07 Temmuz 2005 17:20 tarihinde demiş ki:
Sorduğum sorular ya Nebuch gibi demagoji yapılmış ya da direk es geçilmiş. Bir Fedaykin dürüstçe cevaplamış.
Hadio sorular canınızı sıktı cevaplayamıyorsunuz diyelim size iki olucak bunları cevaplayın.

1-)Sizce İngilterede yaşanan olay terörmü?
2-)Ve sizce bu olay doğrumu?

1- Hayır terör değil, savaş.

2-Tabii ki hayır, doğru değil.

Gerçekten anlamıyorum ellerim kasıldı bu kadar vurdun duymaz olamaz insan lar! metroda otobüste bomba patlıyr ve bu bir savaş öylemi? Lütfen saçmalama..

afedersin de, ırak'ta ölenler metroda değil de evlerinde veya sokakta öldüler diye mi o zaman meşru oldu? kasılan ellerini bi nebze açtıysam ne mutlu bana

Edit : Savaşın her türlüsüne karşıyım bu arada. Yanlış anlaşılmasın. Londra'da ölen de, İstanbul'da ölen de, Felluce'de ölen de benim için aynı zira ölen insanlık. Ama sen 2 saatte 70.000 insanı bombalayacaksın, sonra gelip bana o savaştı bu terör diyeceksin. Kahrolsun El-Kaide diyip biraz da şoven olayım da Usame'nin heykelini dikmek gibi bir niyetim olmadığı anlaşılsın. (Konsolosluk saldırılarını canlı yaşamış, bi arkadaşı hafif yaralanmış, bir bir geçen cesetleri-kan izlerini-cam kırıklarını görmüş biri olarak söylüyorum bunu. ve kınıyorum)

İşte bu aynı şey değil... Birisi EN direk sivillere. Yani hiç bir amacı yok sadece sivilleri katletmek. Öbürküsü savaş esnasında (savaş diyorum çükü ırakın bir ordusu vardı ve savaştı) olan birebir sivil öldürmek için yapılmamış yanlış hareketler.

oruçlusun ve unutup bilmeden su içiyorsun? Günahmı?

Öncelikle şunu söyleyeyim ben Londra'daki saldırılar haklıdır çünkü ingiltere ve amerika ırak'a saldırdı demiyorum. Ama şunu gözardı edemezsiniz bu bir savaştır. Birebir siviller de hedef alınmıştır Felluce'de. Gözü kapalı bir yöreyi bombardımana tutarsanız bilirsiniz ki orada siviller de ölecektir. Oruç örneğinin yanlışlığı da burada ortaya çıkıyor. Siviller kazara değil, göz göre göre öldüler.[signature][hline]Biz Sultanî için, "Öl!" deseler, ölürüz...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 07 Temmuz 2005 12:55 tarihinde demiş ki:
Bütün teröristlere sayıp sövmeden önce bir düşünün derim.

Örneğin İngiltere Amerika ile birlikte Irak'ı değilde Türkiye'yi işgal etmiş olsa idi ve hergün bir komşunuz onların askerleri elinde ölüyor olsa idi o zamanda İngiltere'de ki patlamaları bu şekilde "koduğumun teröristleri" şeklinde mi karşılayacaktınız.

oha!
sadece oha!

bisiler yazmicam yazarsam hem seni kirarim hemde kendimi uzerim elalemin kodugum teroristi yuzunden biriyle tartistigim icin.
Sosyal ağlarda paylaş

tüm teroristlerin allah belasını versin.

savaş dedigin düzenli ordular arasında meydanda olur. sivil halka karşı yapılan müdahele terörizmdir. lanetlenmesi gerekir. o kadar saçma o kadar insanlık dışı bir başka kavramda yoktur. bugün sevmedigin bir ülkedeki masum insanı vurur, yarın dönüp dolaşır seni vurur.

lanet edilesiciler.[signature][hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...
Web Site(ler)mizin Tarihçesi
Never argue with an idiot, they'll drag you down to their level and beat you with experience!
Sosyal ağlarda paylaş

Bencede[signature][hline]Hep arkada oturduk, hep yalnızken mutluyduk biz, sonra biraz da gurur vardı, yaklaşmazdık, konuşmazdık, hep ayrı bir dünyadaydık, hep ordayken mutluyduk biz, sonra biraz da gurur vardı;yaklaşmazdık, konuşmazdık ve şimdi bir duvar örülü, hiç yıkılmaz aramızda. yaklaşmak zor istesen de, biz yarattık acıları... kaderimizi biz yazdıkça;
Renklerle bir siyah yaptık! Renklerle bir siyah yaptık!

[code=php] i died for you !
[/code]
Sosyal ağlarda paylaş

Paticikte terrorist leri destekleyen bir grup yetisiyor.

ALOOOOOO KENDINIZE GELIN

ABD nin irak a yaptigini siz disardan gordugunuz kadariyla tepki veriyorsunuz. O zaman Asala orgutunun eylemleride mesru idi. Turkler Kurdistan a coktu diye (Cunku disardan oyle gozukuyor) PKK ya dami destek vericeksiniz.

Hanginiz bundan 2 yil once irak in sosyo-kulturel yapisini ekonomik durumunu irak ta neler oldugunu biliyordunuz. Irak hakkinda bildiginiz tek sey saddam idi orda neler yasandigini biliyormuydunuz?
Ben cevap vereyim bilmiyordunuz gazete tv sayesinde yarim yamalak bilgi sahibi olup burda ahkam kesmeyin

kendinize gelin gerzek olmayin once dusunun sonra konusun kahrolsun amerika yazan herkes adam olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ırakta 92 den bu yana savaş ve ambargo (ilaç!) yüzünden ölen sivil sayısı 100.000leri aşıyor.

bu bombalama amerika ve ingilterenin yaptıkları kadar yanlıştır. yalnız arada bir fark var, bir tanesini yapanlar ülkesi işgal edilen, hayatı boka çevrilen ve belki de işkence görenler. bu sebepler olayı hiç bir zaman doğru kılmaz ama anlaşılmasını sağlayabilir. anlamak affetmeye/desteklemeye yeter mi? orası kişinin kendi bileceği iş.[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*

[Bu mesaj Rahan tarafından 07 Temmuz 2005 19:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rahan, 07 Temmuz 2005 19:22 tarihinde demiş ki:
ırakta 92 den bu yana savaş ve ambargo (ilaç!) yüzünden ölen sivil sayısı 100.000leri aşıyor.

bu bombalama amerika ve ingilterenin yaptıkları kadar yanlıştır. yalnız arada bir fark var, bir tanesini yapanlar ülkesi işgal edilen, hayatı boka çevrilen ve belki de işkence görenler. bu sebepler olayı hiç bir zaman doğru kılmaz ama anlaşılmasını sağlayabilir. anlamak affetmeye/desteklemeye yeter mi? orası kişinin kendi bileceği iş.

+1[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.
Sosyal ağlarda paylaş

bi de hep kafama takılan bir örneği vermek istiyorum,

*cinayet kötüdür, kınanmalıdır.
peki ya ailenizden birisine silah çekmiş durumda olan birini öldürerek cinayet işlemek? burdaki amaç aracı meşur kılar mı? vicdanınız ne kadar sızlar? insanın insanlığı nerde başlar nerde biter? ben bunları cevaplayamıyorum cevaplayabilcek olan beri gelsin.

*sivillerin canına kastetmek kötüür kınanmalıdır.
... bilmiyorum gerisini. getirebilen getirsin.
(ben böyle dünyanın ta...)[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*
Sosyal ağlarda paylaş

Finlandiya'da mülteci merkezinde çalışmış birisi olarak inan durumu senden çok daha iyi biliyorum. Oradaki esas görevim Saddam'ın hapishanelerinden kaçmış bir Türkmen ile konuşarak onun adaptasyonunu hızlandırmaktı. Orada neler yaşandığını biliyorum ancak bunların bir ülkeye müdahale için sebep olmadığını, hele hele Irak'a ABD'nin müdahalesi ile bunun uzaktan yakından alakası olmadığını da çok iyi biliyorum. Sebebini merak ediyorsanız imzama bir zahmet bakın.

Ayrıca bende yazmasını bilirim ALOOOO KENDİNİZE GELİN GERİZEKALI AHMAK OLUP AMERİKA VE İNGİLTERENİN ÖLDÜRDÜĞÜ YÜZBİNLERLE İNGİLTERE'DE ÖLEN 30-40 KİŞİYİ BİR TUTMAYIN demeyi. Demek ki neymiş büyük harfle ve / veya boldla hakaret edince bir şey değişmiyormuş. Ha birde unutmadan ekleyeyim, Amerika'ya yalananlara yeşil kart vermiyorlar.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sir, 07 Temmuz 2005 19:58 tarihinde demiş ki:
nefsi müdafaa ayrı bişey, planlanmış cinayet ayrı bişey bence bu durumda.
nefsi müdafaa diyorsun ama temelde yine "insan öldürmek", yine cinayet. tamam diyelim ki cinayet "bazı" durumlarda kabul edilebilir. ama peki ya "bazı" eylermlerin "bazı" durumlarında aynı bazıları konuşabilir miyiz? konuşmalı mıyız?

ya da alakası yokken bir adamı öldürmek "cinayet" ama başka bir durum içerisinde adam öldürmek "nefsi müdafaa". peki başka bir eylem için şu ana kadar zikredilmemiş başka bir isim olabilir mi?

amacım kimseyi temize çıkartmak değil, ama ortadaki şu abukluğun görülmesini istiyorum.[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...