Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Londra da patlamalar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
İnsan herşeyin ölçüsüdür. Savaş ve terorizmde aslında bir ölçü olarak görülüyor. Bu yüzden herkesin bu konudaki bakış açısı doğal olarak farklı. ama bu tartışma ancak tanımınız ne olursa olsun bu durumda kişilere yönelik değilde genel olarak dahil olan herkese yönelik bir bakış açısıyla hataları aramakla biter bence.[signature][hline]Beş Hececiler
''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S
Mesaj tarihi:
Şimdi ABD ve İngilterenin Irakda yaptıklarına Savaş ??
İngilterede Olan olaylara terör mü diyoruz.

Bu kadar komik olabiliyormuyuz ??
Ah her nasıl Irakda yapılan hareketler bence terörse ,
İngilterede yapılanda terördür.
Mesaj tarihi:
said:
Ardeth, 07 Temmuz 2005 17:27 tarihinde demiş ki:
İnsan herşeyin ölçüsüdür. Savaş ve terorizmde aslında bir ölçü olarak görülüyor. Bu yüzden herkesin bu konudaki bakış açısı doğal olarak farklı. ama bu tartışma ancak tanımınız ne olursa olsun bu durumda kişilere yönelik değilde genel olarak dahil olan herkese yönelik bir bakış açısıyla hataları aramakla biter bence.

bence feday benim ve go2hell in yaptığı tam olarak genel cozumlerdi....[signature][hline][/b]evrenin dayandığı tek gerçek vardır: nedensellik...[/b]
[/b]Neodammerung[/b]
[/b]çizim galerim[/b]
Mesaj tarihi:
said:
StRencher, 07 Temmuz 2005 17:25 tarihinde demiş ki:
said:
Riehn, 07 Temmuz 2005 17:23 tarihinde demiş ki:
Coktan haketmişlerdi...

al buyur burdan yak işte......
Böyleleri gelince hepten kopuyor..

Baska milletlerin ozgurlugunde malinda mulkunde gozu olanlar belli dunya orgutleri tarafindan gozdagi alirlar.

Basit bir gosteri. Sadece gozdagi..[signature][hline]Oglum Memiş, Sen otobusu kacirmis bir Milletin Cocugusun..
Mesaj tarihi:
said:
huun, 07 Temmuz 2005 17:20 tarihinde demiş ki:
avustralyadan gelip canakkaleye ayak basan adam zaten cok seyi goze alipta gelmis . sydney de milleti coluk cocuk hava ucurmadik ama .

Havaya uçurmadık ama daha savaşa girmeden 2 sivili öldürüp 5'ini de yaraladık:). Çanakkale Savaşı ile ilgili izlediğim bir belgeselden edinmiştim bu bilgiye.

Avustralya'da yaşayan bir Arap ve bir Afgan, padişaha sonuna kadar bağlılar. Padişahın halifelik yetkilerini ve panislamizmi devreye soktuğu vakitlere denk geliyor. Avustralya'nın savaşa girdiğini öğrenince silah kuşanıp askerleri taşıyan tren diye, sivilleri taşıyan bir trene ateş açıyorlar. Sonunda ölü ele geçiriliyorlar(Kuran'ı Kerim ve 3 Hilalli bayrağımız ile)... Konuyla alakasız hatta tarih bölümüne de yakışır ama renk katsın diye yazıyım dedim...[signature][hline]Aa kanashimi ni somaranai shirosa de
orenji no hanabira yureteta natsu no kage ni
Yawarakana hitai wo nakushite mo
Akaku someta suna haruka koete yuku
Sayonara no rizumu.
Mesaj tarihi:
Ayrımı çok basit

Hava hakimiyeti seninse ve karşı tarafın ordusunu tamamen dağıtmışsan bu savaştır. Örnek: Irak'da sağı solu imha edip bir sürü sivili öldüren Koalisyon askerleri

Devlet değilsen, elinde tanktı uçaktı yoksa ve savaşıyorsan teröristsindir. Örnek: İspanya'da ki treni bombalayıp İspanya'nın askerlerini işgal topraklarından çekmesini sağlayanlar.

Tek fark bu şartlar her gün aynı kalmaz. Bir gün terörist olan kazanır ve devletleşirse artık onun yaptıkları savaş olur, devlet olan kaybederde yer altına inerse o terörrist olur. Örnek Irak'da Saddam ve Barzani'nin durumları.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
said:
StRencher, 07 Temmuz 2005 17:20 tarihinde demiş ki:
Sorduğum sorular ya Nebuch gibi demagoji yapılmış ya da direk es geçilmiş. Bir Fedaykin dürüstçe cevaplamış.
Hadio sorular canınızı sıktı cevaplayamıyorsunuz diyelim size iki olucak bunları cevaplayın.

1-)Sizce İngilterede yaşanan olay terörmü?
2-)Ve sizce bu olay doğrumu?

1- Hayır terör değil, savaş.

2-Tabii ki hayır, doğru değil.[signature][hline]Biz Sultanî için, "Öl!" deseler, ölürüz...
Mesaj tarihi:
Bence her insanın farklı bir tanımı olabileceğini kabul etmeyerek ve sadece bazı tanımlara takılıp bunlar üzerine kavga etmek bu konunu nekadar ilerleyemeyeceğini açıkça göstermekte.
Kendi tanımınızı başka insanlara kabul ettirmek yerine, onların tanımlarını anlamaya çalışırsanız, tanımlarınızda olmasa bile fikirlerinizde nekadar ortak noktalar olduğunu rahatça görebilirsiniz.[signature][hline]Beş Hececiler
''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S
Mesaj tarihi:
said:
Manti, 07 Temmuz 2005 17:32 tarihinde demiş ki:
said:
Sorduğum sorular ya Nebuch gibi demagoji yapılmış ya da direk es geçilmiş. Bir Fedaykin dürüstçe cevaplamış.
Hadio sorular canınızı sıktı cevaplayamıyorsunuz diyelim size iki olucak bunları cevaplayın.

2-Tabii ki hayır, doğru değil.

eğer buna savaş diyorsan yarın ingiltere gidip ırağı bombalama hakkına sahipdir, inşallahda yapar...[signature][hline]album|pati sözlük|Lominadze|news| blog|gececi|mail/msn|Founder of AAL'05|
Mesaj tarihi:
said:
Keyzar, 07 Temmuz 2005 17:30 tarihinde demiş ki:

Havaya uçurmadık ama daha savaşa girmeden 2 sivili öldürüp 5'ini de yaraladık:). Çanakkale Savaşı ile ilgili izlediğim bir belgeselden edinmiştim bu bilgiye.

Avustralya'da yaşayan bir Arap ve bir Afgan, padişaha sonuna kadar bağlılar. Padişahın halifelik yetkilerini ve panislamizmi devreye soktuğu vakitlere denk geliyor. Avustralya'nın savaşa girdiğini öğrenince silah kuşanıp askerleri taşıyan tren diye, sivilleri taşıyan bir trene ateş açıyorlar. Sonunda ölü ele geçiriliyorlar(Kuran'ı Kerim ve 3 Hilalli bayrağımız ile)... Konuyla alakasız hatta tarih bölümüne de yakışır ama renk katsın diye yazıyım dedim...

biliyorum dondurmaciyla kasap . genede adamlar askerle carpismis . [signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.

[Bu mesaj huun tarafından 07 Temmuz 2005 17:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
said:

Gerçekten anlamıyorum ellerim kasıldı bu kadar vurdun duymaz olamaz insan lar! metroda otobüste bomba patlıyr ve bu bir savaş öylemi? Lütfen saçmalama..[signature][hline] "Düşlere Kapılmadan Düş Kurabilir
Yolunu saptırmadan Düşünebilirsen Eğer..."

Mesaj tarihi:
said:
sheref, 07 Temmuz 2005 17:35 tarihinde demiş ki:
said:
said:

eğer buna savaş diyorsan yarın ingiltere gidip ırağı bombalama hakkına sahipdir, inşallahda yapar...

fiilen orada zaten.[signature][hline]Biz Sultanî için, "Öl!" deseler, ölürüz...
Mesaj tarihi:
said:
Ardeth, 07 Temmuz 2005 17:34 tarihinde demiş ki:
Bence her insanın farklı bir tanımı olabileceğini kabul etmeyerek ve sadece bazı tanımlara takılıp bunlar üzerine kavga etmek bu konunu nekadar ilerleyemeyeceğini açıkça göstermekte.
Kendi tanımınızı başka insanlara kabul ettirmek yerine, onların tanımlarını anlamaya çalışırsanız, tanımlarınızda olmasa bile fikirlerinizde nekadar ortak noktalar olduğunu rahatça görebilirsiniz.

Zaten ortada bir tane gercek vardir. Gerisi faso fiso ancak durum degerlendirmesi yapilirsa. Londrada olan olaylarin buyuk olasilikla bir cevap bir karsilik olduguna eminim..[signature][hline]Oglum Memiş, Sen otobusu kacirmis bir Milletin Cocugusun..
Mesaj tarihi:
said:
SteelBB, 07 Temmuz 2005 17:38 tarihinde demiş ki:
said:
said:

Gerçekten anlamıyorum ellerim kasıldı bu kadar vurdun duymaz olamaz insan lar! metroda otobüste bomba patlıyr ve bu bir savaş öylemi? Lütfen saçmalama..

pardon savaş milletin kafasında bomba patlatmak... otobus olunca cenevre ye uymuyo...[signature][hline][/b]evrenin dayandığı tek gerçek vardır: nedensellik...[/b]
[/b]Neodammerung[/b]
[/b]çizim galerim[/b]
Mesaj tarihi:
Peki şöyle bir soru sormak istiyorum bazı insanlara.

Karşıdaki insan Terörizme savaş dese fakat savaşı tamamen hatalı ve şerefsiz bulsa, onun senden çok farklı olan tanımı, onun fikirleriyle senin fikirlerin arasında ki genel benzerliği değiştirir mi?

(hadi birazda sokrates deneyeyim bari).[signature][hline]Beş Hececiler
Mesaj tarihi:
said:
Ardeth, 07 Temmuz 2005 17:40 tarihinde demiş ki:

Karşıdaki insan Terörizme savaş dese fakat savaşı tamamen hatalı ve şerefsiz bulsa, onun senden çok farklı olan tanımı, onun fikirleriyle senin fikirlerin arasında ki genel benzerliği değiştirir mi?

(hadi birazda sokrates deneyeyim bari).

savaşı kim adil buldu ki sokrates?[signature][hline][/b]evrenin dayandığı tek gerçek vardır: nedensellik...[/b]
[/b]Neodammerung[/b]
[/b]çizim galerim[/b]
Mesaj tarihi:
El Kaide nin savaşla, Irakla alakası yok dedim de anlatamamışım galiba... Tabi konuya dahil olanlarda da asnıyrum tarih bilgisi yetersiz biraz. Usame yi kendilerine halk kahramanı yapmış, yapılarının önüne ilk heykelini dikmişler...

El-Kaide sandığınız gibi "Amanın siviller Irakta ölüyor Usame evladım koş ıspanağını ye Pelerinin tak sivillere yardım et, Dişe diş kana kan Usama koş Usame koş..." Tipinde romantik bir yapılanma değil (keşke öle olsaydı ama değil efendim ne yazıkki) Örgüt önce Abd ile birlikte Afganistan Rusya savaşında yer alıyor. Tabi adı El-Kaide değil "Direnişçiler"! (ironik dimi arkadaşlar halen direnişçi olduklarını savunuyor) Sonra 1988'de ABD nin bunlara pek bi eyvallahı kalmayınca PanIslamic sonra 91'de Worl İslamic Jihad 98 World Islamic Jihad Against Jews and Crusaders olarak değiştiriyor. Burada şunun altını belirtmek lazım (neden bunlara terörist hayvanlar diyorum sabahtan beri burada anlaşılıyor) Usame amcam (kendisi halife sayılır :)) buyuruyorki: "Yahudi ve Hristiyan kim var sa öldürücez, çocuk,yaşlı kadın asker sivil hepsini öldürücez. Büyük acılar çekecekler. Ailelerini katledicez" (yani DOĞRUDAN sivillere yönelik bir hareket var. Savaşta ise okulları, tarihi yerleri hastaneleri vurmak yasaktır savaş suçudur. Bilerek sivil hedef vuramazsın.Savaşta ölen sivillerle bu şekilde direkt hedef alınan siviller arasındaki farkı UMARIM anlayabiliyorsunuzdur) Her neyse sonra 2001 yılında Mısır'daki El-Jihad la birleşir bu örgüt ve radikal islamcı bütün gruplara destek veren iğrenç bir ölüm makinasına döner. Bunlar okulları basar, çocuk katleder, gazetecileri esir alır (halbuki bu gazeteciler tüm tehlikeye rağmen olay yerinden bilgi verip dünyayı aydınlatmaya çalışan kişilerdir) kafa keser, ALLAH'ın evi olan dini yerlere saldırır, içinde müslüman vatandaşlar olan binalara saldırır, Amerikan büyükelçiliğini patlatıcam diye gider Kenyalıları öldürür vs.. Kuduz köpek gibi saldırmadık yer öldürmedik dinde ırkta yaşta SİVİL bırakmazlar 2003ten bu yana +6000 insan ve 2004 yılı içinde 3192 ayrı saldırıda 6060 insanı(asker falan değil sivil) öldürmüş CANİLERDİR Taliban ile yönetimi ele aldıklarında ne kadar mükemmel "özgür savaşçıları" olduklarını görmüştük bilmem hatılarmısınız.(orada düşman patagonya cumhuriyeti ile barbunya cumhuriyeti idi hatta bunlar direk crusader lardı)
Sonuç olarak sizler gerçekle hayal alemini, teröristlerle süper kahramanları ayırtedemeyen "şeyler"siniz... Bu yaşa kadar iki yanlışın bir doğru etmediği anlamadığınız gibi bu kadar kişi açık açık yazmasına sabırla anlatmaya çalışmasına rağmen ağzınızdan köpükler saça saça (Ama bu savaş, şavaş iki yönlü sürüyor) gibi ne dediğinizi bilmeden BOŞ BOŞ konuşuyorsunuz. Bunun savaşla veya Irakla alakası yok. Bunlar direnişçi veya özgürlük savaşçıları değil TERÖRİSTLER, CANİLER.
Ha bi de bu savunan arkadaşların olayı dönüp dolaştırıp Türkiye ye getirip (Hadi Cevap ver) şeklindeki soruları gerçekten komik olmuş Keza terörle yaşayan bir ülkede olanları dahi görememiş birinin olabilecekler hakkında öngörüde bulunması ironik.Tabi PKK lılarda haklı aslında biz Kürdistan devletinin üzerine konmuş işgalcileriz ve onlar özgürülük savaşçısı...
Allah akıl fikir versin. Zaten O size akıl fikir veremedikten sonra hiç kimse veremez[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız
Mesaj tarihi:
said:
said:
said:

Gerçekten anlamıyorum ellerim kasıldı bu kadar vurdun duymaz olamaz insan lar! metroda otobüste bomba patlıyr ve bu bir savaş öylemi? Lütfen saçmalama..

afedersin de, ırak'ta ölenler metroda değil de evlerinde veya sokakta öldüler diye mi o zaman meşru oldu? kasılan ellerini bi nebze açtıysam ne mutlu bana

Edit : Savaşın her türlüsüne karşıyım bu arada. Yanlış anlaşılmasın. Londra'da ölen de, İstanbul'da ölen de, Felluce'de ölen de benim için aynı zira ölen insanlık. Ama sen 2 saatte 70.000 insanı bombalayacaksın, sonra gelip bana o savaştı bu terör diyeceksin. Kahrolsun El-Kaide diyip biraz da şoven olayım da Usame'nin heykelini dikmek gibi bir niyetim olmadığı anlaşılsın. (Konsolosluk saldırılarını canlı yaşamış, bi arkadaşı hafif yaralanmış, bir bir geçen cesetleri-kan izlerini-cam kırıklarını görmüş biri olarak söylüyorum bunu. ve kınıyorum)

[signature][hline]Biz Sultanî için, "Öl!" deseler, ölürüz...

[Bu mesaj Manti tarafından 07 Temmuz 2005 17:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Nebuch, 07 Temmuz 2005 17:42 tarihinde demiş ki:
said:
Ardeth, 07 Temmuz 2005 17:40 tarihinde demiş ki:

(hadi birazda sokrates deneyeyim bari).

savaşı kim adil buldu ki sokrates?

Platon teşrif etti...[signature][hline]
Reality Isn't What You See
Reality Is What You Feel

Mesaj tarihi:
said:

savaş askerlere karşı
terör sivillere karşı ise

bunun nasıl savaş olduğunu açıklayabilir misin bana.

ben demiyorum, tdk diyor.
amacı yargılamıyorum, yalnızca eylem ayrımı yapmaya çalışıyorum.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Mesaj tarihi:
said:
montezaus, 07 Temmuz 2005 17:46 tarihinde demiş ki:
said:

savaş askerlere karşı
terör sivillere karşı ise

bunun nasıl savaş olduğunu açıklayabilir misin bana.

ben demiyorum, tdk diyor.
amacı yargılamıyorum, yalnızca eylem ayrımı yapmaya çalışıyorum.

Felluce'de iki saatte ölen 70.000 kişinin hepsi asker miydi? Bu 70.000 kişiden 1'i bile sivil olsa senin tezin çürüyor ki bu çok ütopik bir yaklaşım.[signature][hline]Biz Sultanî için, "Öl!" deseler, ölürüz...
Mesaj tarihi:
valla topici tam okumadim belki yazilmistir ama ingiliz sky tv nin aciklamasina gore 45 ölü 150 si agir 1000 yarali varmis. saldiriyi el kaide baglantili bi orgut üstlenmis.

simdi cnn türkte söyledi ..[signature][hline]Sigara iç dedeni gör , sigara içme torununu gör.

BabacumMostors, 29 Haziran 2005 22:20 tarihinde demiş ki:
aserehe ha hede hedelemune esemiyayay gayibaba gudubede budibibi.. asere e aha ehe ehenume vestiyerede bune bube gudubede dubibibi...

las ketchup dök dök yi
Mesaj tarihi:
said:
Manti, 07 Temmuz 2005 17:42 tarihinde demiş ki:
said:
said:
said:

afedersin de, ırak'ta ölenler metroda değil de evlerinde veya sokakta öldüler diye mi o zaman meşru oldu? kasılan ellerini bi nebze açtıysam ne mutlu bana

Edit : Savaşın her türlüsüne karşıyım bu arada. Yanlış anlaşılmasın. Londra'da ölen de, İstanbul'da ölen de, Felluce'de ölen de benim için aynı zira ölen insanlık. Ama sen 2 saatte 70.000 insanı bombalayacaksın, sonra gelip bana o savaştı bu terör diyeceksin. Kahrolsun El-Kaide diyip biraz da şoven olayım da Usame'nin heykelini dikmek gibi bir niyetim olmadığı anlaşılsın. (Konsolosluk saldırılarını canlı yaşamış, bi arkadaşı hafif yaralanmış, bir bir geçen cesetleri-kan izlerini-cam kırıklarını görmüş biri olarak söylüyorum bunu. ve kınıyorum)

İşte bu aynı şey değil... Birisi EN direk sivillere. Yani hiç bir amacı yok sadece sivilleri katletmek. Öbürküsü savaş esnasında (savaş diyorum çükü ırakın bir ordusu vardı ve savaştı) olan birebir sivil öldürmek için yapılmamış yanlış hareketler.

oruçlusun ve unutup bilmeden su içiyorsun? Günahmı?[signature][hline] "Düşlere Kapılmadan Düş Kurabilir
Yolunu saptırmadan Düşünebilirsen Eğer..."

Mesaj tarihi:
aciklama yapiyor komutanlar, en yogun oldugu an olmus olay bide off off ve gunde 3 milyon kisi kullanıyor mus acımasız insanlar[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give"
"Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir"

Mix|MSN|Blogs of my life
  • Yeni Oluştur...