Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Londra da patlamalar

Wendigo

Öne çıkan mesajlar

said:
Nebuch, 07 Temmuz 2005 16:52 tarihinde demiş ki:
ya bi kez anlaşılması gereken şu ben vaya fedaykin veya go2hell teror dediiniz skindirkliği desteklmiyoruz sadece bunun savaşla aynı olduğunu soyluyoruz. yani amerika veya ingitere bunu yapınca haklı olmuyor diyoruz....

Yazmıcam dedim ama dayanamadım... :)
Şimdi EL-Kaideistan veya ne bilim El-kaideland El-Kaideya gibi bi ülke yok ki savaş olsun Amerika ile veya İngiltere ile. Bunlar sadece kendilerince ABD ye karşı cihad (hani dinle ilgili ideolojik olan Aynı PKK gibi orada da bir ideolojik terör olayı var ya da Hizbullah (ki bu da El-Kaide) veya DHKP-C) ilan etmiş "terörist" grubu.. Hani önceden ABD den yardım almış ,eğitim almış Usama(Usame, Osama ne dersen de) isimli sakallı bir amca var başında...
Yani Irakla yakından uzaktan alakası yok baba. Bunlar Irak olayı olmadan öncede vardı şimdi de varlar. Önce de terör eylemleri yaptılar sonrada yapıcaklar.
11 Eylül saldırısı ile Irak'ın işgali ne kadar alakalı ile El Kaide ile Irak savaşı ve Özgürlük (özgürlük savaşçısını boş verin El Kaide ve özgürülük Puahahahhaha çok komik) o kadar alakalıdır
Sonuç olarak olan terörist eylemdir. Yapanlar suçludur (bu arada terörü destekleyenlerle biz desteklemeylenler arasındaki çizginin kalınlığına dikkat çekelim) Yakalanırlarsa cezaları İDAM OLMAMALIDIR![signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman soyle soyleyeyim :

turk hukumeti savasa girmedi .

savasa girdigimizde ne oldugunu herkes gordu . biz bizim icin savasa gireriz karsimizda kim var fark etmez ezer geceriz .

abd nin cikarlari icin irak a girecek bir devletimiz hukumetimiz ve halkimiz yok .

hala neyin hikayesini anlatiyorsun ?

girseydik ne oldugunu zaten gorurduk . girmedik goremiyoruz diye senin hikayelerini dinleyecek degiliz .

velhasili konuyu ben de saptirdim .

bomba .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Sosyal ağlarda paylaş

Terör niçin kabul edilemez: Saldırının nereden geleceğini önceden bilemezsiniz, kestiremezsiniz. Doğrudan sivillere yöneliktir(sıkıyorsa askeri hedeflere düzenlesinler). Huzursuzluk, kargaşa ve korku yaratmaya yöneliktir. İnsanlıkla bağdaştırılamaz...
Savaşta ölen siviller: Doğrudan yada dolaylı yoldan, savaş psikolojisinin etkisi ve sivillerin özellikle günümüzde canlı kalkan olarak kullanılmaları(Saddam'ın hastane altına sakladığı mühimmatlar ve askeri üsler gibi) nedeniyle hayatlarını kaybederler. Atılan bir bomba hiçbir zaman sivil kayıpları düşünülerek atılmaz, çünkü bu savaştır savaşılan yerde savaş alanıdır. Günümüze uyarlarsak, A.B.D-İngiltere el ele nice güzel günlere tarzındaki ittifak'ın giriştiği savaşlar alışılmıştan tamamen farklıdır. Terörü hortlatan da yine bu devletlerdir.

Terör ile bu 2 aile kasabını karşılaştırırsak, terörün verdiği zarar devede kulak kalır. Ama yine bu, terörün sivil halka yani bizlere yönelik kabul edilemez bir saldırı olduğu gerçeğini değiştirmez.

Bir örnek vermek istiyorum: Londra'da bombalı saldırı yapılan otobüste, Türkiye'den giden bir turist kafilesi olsaydı, yine doğrularınızı bu kadar rahat savunabilirmiydiniz. Yada Irak'lı vatandaşlar olsa! İşte terörün ne olduğu apaçık ortada hedefin ne olduğunun bir önemi yok, yeterki ses getirsin...[signature][hline]Aa kanashimi ni somaranai shirosa de
orenji no hanabira yureteta natsu no kage ni
Yawarakana hitai wo nakushite mo
Akaku someta suna haruka koete yuku
Sayonara no rizumu.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 07 Temmuz 2005 16:47 tarihinde demiş ki:
Terör'ün tanımını ne olarak yaptığına göre değişir. Bence savaş = terör'dür o sebepten dolayı evet terördür.

öyle mi
tarihteki bütün savaşlar terör mü şimdi?

osmanlı tarihindeki bütün savaşlara terör mü diyeceğiz.

antik zamanlardaki bütün savaşlara terör mü diyoruz şimdi?

avrupa tarihindeki savaşlar komple terör mü?

değil

ha değilse, şurda yanlışlık vardır.
savaşı meşru olabileceğini kabul ediyoruz (hiçbir taraf terörist değilken yani), ama şu an meşru bi savaş olabileceğini kabul etmiyoruz.

çok ucuz şeyler bunun altında yatanlar..[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanların söylediği şeylerde ki haklı kısımları bulup hepsini bir araya getirmek yerine sırtınızı döndüğün kısımlara tamamen kapanarak, farklı bakış açılarından üretilen fikirleri karalama ve yargısız infaz etme yoluna gitmek ve olaya duygu sömürüsü gibi şeyler katarak kendinize destek toplamaya çalışmak bence propogandalara alet olmak ve daha mantıklı ve uzlaşımcı bir fikir üretmek yerine kendinizi haklı çıkarmak derdinde olmaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 07 Temmuz 2005 17:13 tarihinde demiş ki:
Havadan bombalayınca savaş yerden bombalayınca terör diyen kişi ben değilim sensin.

said:
huun, 07 Temmuz 2005 17:08 tarihinde demiş ki:
said:
Nebuch, 07 Temmuz 2005 17:06 tarihinde demiş ki:

o zaman bunu yapanları desteklemeyin kardeim amerika tersini mi yaptı ingiltere tersini mi yaptı alla alla

ben bombayla insan oldurmenin cok ayip ve gereksiz bir sey oldugunundan bahsediyordum zaten en son .

konuyu havadan bombalamakla yerden bomlamak arasindaki farka getirenlere konus bu laflari .

ben insan oldurmek kotudur iyi degildir demisim . nasil bir anlam yukledin bu sozede beni terorist yaptin .

yerden havadan ikisi de ayni sey diyorum ben en basindan beri . belki yanlis anlasilmis olabilir diye bir daha hatirlatayim dedim .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Sosyal ağlarda paylaş

Terörist eylem değildir diyen var mı yok
Ancak kimi arkadaşlar karşı tarafında terörist olduğunu kabul etmekte sıkıntıları var. Dres bab açıklamış neden sıkıntı çektiklerini

said:
Dresquin, 07 Temmuz 2005 16:47 tarihinde demiş ki:Terör, CNN hangisi terör diyorsa odur.
[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Bence insanlar propoganda denen şeyin varlığını, gücünü ve ciddiyetini yeterince kavrayamıyor. Dünya üzerinde birçok şey propoganda üzerinden dönüyor, klasik anlamda, başka anlamlarda,bireyler üzerinde, kitleler üzerinde bir çok şekil ve yolda.[signature][hline]Beş Hececiler
''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S
Sosyal ağlarda paylaş

Sorduğum sorular ya Nebuch gibi demagoji yapılmış ya da direk es geçilmiş. Bir Fedaykin dürüstçe cevaplamış.
Hadio sorular canınızı sıktı cevaplayamıyorsunuz diyelim size iki olucak bunları cevaplayın.

1-)Sizce İngilterede yaşanan olay terörmü?
2-)Ve sizce bu olay doğrumu?

çok basit iki cevap bunları cevaplayın.
Ya da artık bir yetkili gelsin ve başlık kapatılsın çünkü sınırların ötesinde siyaset konuşulmaya başlandı ve bu beni rahatsız ediyor.....[signature][hline]
Reality Isn't What You See
Reality Is What You Feel

Sosyal ağlarda paylaş

insanin oldugu yerde teror vardir diyorum ben .

varolmakla fikir beyan etmek arasinda ki fark savasla teror arasindaki farktir .

varolma cabasi veren zaten girdigi savasi kazanir . kazandik zaten . sagda solda bomba patlatmadik .

direnisin kralini yapti bu ulke hangi masumun canina kast ettik ?

avustralyadan gelip canakkaleye ayak basan adam zaten cok seyi goze alipta gelmis . sydney de milleti coluk cocuk hava ucurmadik ama .

farki goremeyenlerle daha fazla tartisacak degilim .

ataturkle deniz gezmis ayni mantilede adamlardir fedo kabul ettim ben .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Sosyal ağlarda paylaş

Her insan " terör " ve " terörist " keLimeLerini kendine göre tanımLayabiLir.

Bu hiç bir masumu terörist , hiçbir teröristide masum yapmaz.[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ardeth, 07 Temmuz 2005 17:20 tarihinde demiş ki:
Bence insanlar propoganda denen şeyin varlığını, gücünü ve ciddiyetini yeterince kavrayamıyor. Dünya üzerinde birçok şey propoganda üzerinden dönüyor, klasik anlamda, başka anlamlarda,bireyler üzerinde, kitleler üzerinde bir çok şekil ve yolda.

cunku artık propaganda yapılması kolay hale geldi televizyon, sinema, gazete gibi etkenler beyin yıkamada çok başarılı....[signature][hline][/b]evrenin dayandığı tek gerçek vardır: nedensellik...[/b]
[/b]Neodammerung[/b]
[/b]çizim galerim[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nebuch, 07 Temmuz 2005 17:16 tarihinde demiş ki:
bu soz montezaus a
hayır adam diyor ki teror diye bi şey yoktur bu size yutturulmuş bir yalndır.

böyle bi cümle "evet o sebepten dolayı terördür" ile bitmez ama değil mi..

ki eğer bu senin düşüncense de pkknın yaptığı neydi, istanbuldaki patlamalar neydi, böyle derme çatma bi sav mı olur yani..[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

Sosyal ağlarda paylaş

said:
montezaus, 07 Temmuz 2005 17:21 tarihinde demiş ki:
said:
Nebuch, 07 Temmuz 2005 17:16 tarihinde demiş ki:
bu soz montezaus a
hayır adam diyor ki teror diye bi şey yoktur bu size yutturulmuş bir yalndır.

böyle bi cümle "evet o sebepten dolayı terördür" ile bitmez ama değil mi..

ki eğer bu senin düşüncense de pkknın yaptığı neydi, istanbuldaki patlamalar neydi, böyle derme çatma bi sav mı olur yani..

dediklerin savaştı ve biz de karlşıık vardik ingiltere daha once vermişti.[signature][hline][/b]evrenin dayandığı tek gerçek vardır: nedensellik...[/b]
[/b]Neodammerung[/b]
[/b]çizim galerim[/b]

[Bu mesaj Nebuch tarafından 07 Temmuz 2005 17:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

@nebuch
istanbuldaki patlamanın nesine nasıl karşılık verdik anlatır mısın? ya da bi molozun bombayla insanların arasına girip kendisiyle birlikte patlatması terörist eylem değildir de nedir, bazı şeyleri baştan tanımlamaya girişiyosunuz ve kesinlikle çok saçma oluyor.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...