deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Yeni arayışlar içerisindeyim de FRyi neo punk bi ortama dönüştürmek istiyorum. Vücudunu daha esnek yarı organik parçalar için mahvetmiş drow toplumu, hala eski kültürlerini korumaya çalışan ama dwarfların mechleriyle yaptığı saldırılar yüzünden zayıf düşmüş evermeet toplumu,kendi içlerindeki savaşlara kaptırmış sefalet içerisindeki insanlar ve teknolojiden kurtulmak için birleşmiş cleric ve mage topluluğu olan engizisyon gibi fikirler var kafamda. Halflingler Aber Torilden silinmiştir fakat kendilerineengizisyon tarafından başka bir gezegen bulunmuştur falan onlarda buna karşılık olarak engizisyona yardım etmek için casus görevleri yapmaktadırlar... Böyle uzayıp giden bir projem var yarım defter kadar yazdım yardımlarınızı bekliyorum classlar ve quesler kousunda tıkandım çünkü neo-punk ve bk konusunda pek tecrübeli değilim... Yardım ve görüşlerinizi bekliyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 hehe super olmus gnomelara ne olucak peki :) bu arada dedigin ortamda herhalde Gond butun tanrilardan guclu olur herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nightstalker Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Yardım istediğin belli bir konu var mı, yoksa genel olarak mı lazım? Edit: valla doğru öyle bir ortamda dwarf/gnome phanteonu kral, gnome dwarf ittifakıda en güçlü ırk olur. [signature][hline]Ignorance is the man's worst handicap, get rid of it before it comsumes you. Don't tell me "Ignorance is bliss" that's what they want you to think All hail the lord and master Foamy the Squirrel [Bu mesaj nightstalker tarafından 24 Haziran 2005 14:46 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 gnome tanrilari kral olmaz pek dwarf ve insan tanrilari kral olur gnome tanrilari iyicene ezilir hepsi ilizyonist zaten hehe (gond insanlara ait bi tanri ama bi suru gnome inanani var) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 Boka sarar o iş[signature][hline]Yükseldikçe uçma bilmeyenlere daha küçük görünmemiz kaçınılmazdır. Aramıza sizde katılın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 şu soruya yanıt bulmalısın herşeyden önce: teknoloji neden gelişti? okadar high-magical bi dünyada teknolojinin ilerlemesi için bir neden yok. insanlar karşılaştıkları bilimum problemleri büyü ve tanrıların yardımıyla çok daha basit bi şekilde çözebiliyolar zaten.[signature][hline]I feel, I can do anything - except, perhaps, live up to the expectations of the others have of me -The Legend of Selim Wormrider Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dojorel Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 ben heyecanlandim birden nedense. olabilir bence, hemen kotumser yaklasmayalim. tek sorun buyunun yokedilmesi. ondan sonra hepsi corap sokugu gibi gelir.bunun icin sistemin birsuru acigi var. bir sekilde power'larin torille ilisigini kesmek, bunu yaparkende kitayi devasa bir dead magic zone'a cevirmeleri yeterli =) grudge daha iyi bilir nasil yapacagini bunu.[signature][hline]Piiys Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zopiks Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 Eğer işine yararsa dragonstar adında (d20 istemi)bir campaing setting var. Bu settingde fantazide bahsi geçen ırklar ve uzay çağı teknolojisi ele alınmıştı. http://www.fantasyflightgames.com/dragonstar.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eraqrest Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 güzel fikre benziyor. aklıma direk sağda solda Jedi Jedi takılan Paladinler geldi. :)[signature][hline]May the Force be... With me. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 alternatif bi gerçeklik olabilir mesela... what if... şeyleri gibin. zaten toril her sene yeni bi belayla çalkalanıyo. bunlardan biri cidden torili değiştirmiş olsa ne olur diyebilirsin. en basit örnel time of troubles sonunda tanrılar eski güçlerini asla kazanamazlar. bir kısmı yer yüzünde dolanan çok güçlü ölümlüler olarak kalmaya devam ederler. ama tot'un büyü üzerindeki etkileri asla ortadan kalkmadığından bi süre sonra büyü kullanıcıları iyice azalır, eski öğretiler unutulur. zaten tanrılar da yok ortamda. bisürü krizler vs... sonra bi modernleşme süreci başlar. demokrasi ve bi süre sonra sanayi devrimi falan derken ... arcanum olur... ehehe :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eraqrest Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 hatta sanayi devrimi sırasında orklar köle olur, bard olup blues yaparlar :-P senaryo hazırlamak neyse de asıl sistem kuralları zorlar gibime geliyor.[signature][hline]May the Force be... With me. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 yok walla hiç sorun diil. direk d20 modern ya da future... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nightstalker Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 Tam olarak büyünün yokolmasına gerek yok. Eğer evrenin oluşumuna dair teorilerden "uzaylı halflingler" teorisini doğru kabul edersek, bu halfling ırkının bir filosunun thri-kreen filosundan kaçarken faeruna iniş yapmasının faeruna teknolojiyi getirdiği farzedilebilir. Böylece teknolojiye bi anda abanmanın yarattığı kültür şoku her cins sorunu yaratabilir. post ettikten sonra daha iyi bir fikir buldum. Alternity evrenlerinden birinde cyberdemon güçlü şirket vs. gigbi bir varlığa sağlam kazık atmış ve çok uzağa kaçmak isteyen bir psion/occultist necronomicon gibi bir artifactın bütün potansiyelini kullanarak Torile kapı açabilir. Böylece kankalarıyla oynadığı oyunun içine girmiş olur mutlu olur hatta bunu konu alan roman bile yazılabilir.[signature][hline]Ignorance is the man's worst handicap, get rid of it before it comsumes you. Don't tell me "Ignorance is bliss" that's what they want you to think All hail the lord and master Foamy the Squirrel [Bu mesaj nightstalker tarafından 25 Haziran 2005 20:55 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 dediğin gibi... büyü kullanımının tamamen ortadan kalkması gerekmiyo. büyülü artifacler falan kalmıştır mutlaka biyerlerde. çeşitli büyülü yaratıklar falan da. ama en azından insanlar arasında büyü kullanımının son derece nadir olması bence zorunlu. hatta burda bi mage the ascension vari bi tema bile uygun olabilir. her iki öneride de yaşanan geçici krizler bikaç modüle ya da romana falan konu olduktan sonra yaygın bi kullanıma ulaşmadan ve iz bırakmadan mekanın herşeye kadir büyü kullanıcıları tarafındna çözümleneceklerdir. adamlar wish yapıyolar, miracle yapıyolar, bikaç bodurun antimatter rifle'ına, uçan gemilerine (hem speljammerlar da var...) pabuç bırakmazlar. modernleşme farklı bişeydir. bi anda toplumları geleneksel metodlarından vazgeçiremezsin. değişime karşı savaşırlar. toril gibi bi mekanda kazanırlar da. fantastik kurgu romanlarında her zaman belli bi miktar anakronizma vardır. bu onları teknolojiye yakın kılarmış gibi görünse de aynı anakronizmadan dolayı uzaydan düşen gemilere falan colombus geldiğinde cahil amerikan yerlilerinin yaptığı gibi ağzı açık bakmayacaklardır. karizmalarıyla dağları deviriyo adamlar hem. kendilerini manipüle ettirip asimile olmazlar. cyber demon çok güçlü bilmem ne de deme adamlar gidip kendi mekanlarında demon lordları, tanrıları falan tokatlıyolar :) [Bu mesaj Grudge tarafından 25 Haziran 2005 22:46 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 bi çözüm var. mekansal / temporal anomali... iki dünya devasa bir büyüsel anomali sonucu birbirine karışır. aklıma örnek olarak sadece urotsukidojideki (ahem :-p) cehennemin dünyaya karışmasına benzer bişeyler geliyo. olayın madurları günümüz teknolojisine sahip, modernleşme sürecini tamamlamış, artık post moderne doğru yavaş yavaş kayan bir dünya hatta bizim dünyamızla abeir toril olur. sonra üzerinden atıyorum 1000 ya da 10000 sene geçer. iki dünyanın vatandaşları bi şekilde sorunlarını çözmüş, torilin büyücüleri falan da ister istemez bu topluma entegre olmuştur... bi filo halflingle zor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 tanrılar varmıydı?/vardıysa ne oldu? sorularıda önemli bence ha birde sistem açısından büyü ile teknoloji birbirine herhangi bir tepki veriyor mu?[signature][hline]Beş Hececiler ''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 vermemesi lazım. bugünkü gibi düşünün şimdi. mesela varsayın ki dünyada büyü var, ezoterik öğretiler gerçek ama bunlara nerdeyse hiçkimse inanmıyo. yaklaşım o olmalı yani bence.[signature][hline]Bu hayattan asla sağ kurtulamayacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Beyler kusura bakmayın yardım istedim sonra bir daha giremedim forumlara (burda fırtına çıktı da bizim telefon hatları dellendi :D) Fikirlerin hepsi bence çok yerinde ve hoş olmuş ama birincisi ben büyüyü kaldırmayı pek düşünmüyorum sadece dışlandığını farzediyorum ve tanrısal güçlere de şöyle bir açıklama getirmeyi düşündüm yazılanları okuyunca - ToT zamanında tanrılar güçlerini çok büyük oranda kaybederler ve inananlara çook uzun süreler boyunca yanıt veremezler bunun sonucu olarak da tanrılara olan inanç azalır ve çogu insan inancını kaybeder sadece gerçekten tanrılara bağlı olanlar bu inancı sürdürür ve tanrılar tekrar güçlendiğinde clericler ve gerçek inananlar tekrar ortaya cıkar fakat insanları inandıramazlar bunun nedenini de tanrıların uzun süreli yokluklarında canlıların teknolojiyi tanrı olarak görmeye başlamaları olarak algılarlar ve kendilerini teknolojiyi yok etmeye adarlar.Büyünün önemini yitirdiğini gören büyücüler de bunun teknolojinin yüzünden olduğunu düşünür ve rahiplerle birleşip engizisyonu oluştururlar. Fakat engizisyon çatırdayan zoraki bir topluluk olacak gibi görünüyor çünkü hiç bir zaman büyücülerle rahipler ve de paladinler pek iyi anlaşammmıştır. Bu arada etrafta jedi gibi dolaşan paladinler olması pek olası değil çünkü paladinler mageler ve clericler tamamen teknolojiyi dışlamış eski usullerde yaşayan insanlar olacaklar... Bunu göz onüne alarak da teknoloji onları ezer demeyin çünkü bu topluluk tanrıların tam desteğini almış bir şekilde müdahale ediyor işlere(tanrıların bakacak insancıkları olmadığında bu bir avuç insana verecekler bütün herşeylerini bir de o var ayrıca büyülü artifactları sıradan çöpler gibi gören teknolojistler onalrın esas güçlerinin üstünlügünü anlamakdan yoksunlar :D Sistem pek sorun değil bundan önce de bir kac tane projem olmuştu ve arkadaşlarım onları sevmişlerdi baya zaten basit mantıklara dayandırıyorum mesela bir mech fantastic machine tarzında ve füzeleri de özelliklerine göre magic missle ya da fire ball gbi çalışcak elimizdeki materyallerden yararlanmalıyız sonuçta değil mi?? :D Benim tek sorunum bu dünyada gececek bir senaryoya giriş konusu hazırlamak(hep bu konu dasorun yaşıyorum kahretsin...Asla bir macera grubunu adam gibi birleştiremedim asla giremedim oyuna doğru düzgün girince gerisi geliyor ama girişte çok sorun yaşıyorum:() Bu ara da edit: hepinize yardımlarınızdan dolayı çook teşekkürler bir bitiriyim şunu bi şekilde bu bölüme ulaştırıcam herkes görsün herkes faydalansın diye:D edit extra: yolların ustasıyım Arcanum'un hastasıyım (doğru dedin Grudge - aynı Aranum gibi olacak milyon kere oynasam bıkmam bağımlısıyım... [signature][hline]Absolut 30 Kasım 2004 16:59 tarihinde demiş ki: -------------------------------------------------------------------------------- Size Noel Babayı verelim yılbaşında hehe Spidee, 18 Haziran 2005 19:49 tarihinde demiş ki: ------------------------------------------------------------------ Elfler toptur pipileri yoktur... [Bu mesaj deadwoll tarafından 04 Temmuz 2005 14:02 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nightstalker Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Ufak bi problem var. çok kabaca özetlemek gerekirse, tanrının gücü = tapan insan miktarıdır, yani insanlar tanrılara inanmayı kesince tanrılar biraz yamulur.:) edit:Sistem hazır, D20 modern kitabının yarısını urban arcana, abuk sabuk yaratıkları şehre uydurma gibi şeylerle doldurmuşlar. [signature][hline]YOK imza falan !All hail the lord and master Foamy the Squirrel [Bu mesaj nightstalker tarafından 04 Temmuz 2005 22:09 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Ben onu pek öyle düşünmüyorum sonuçta tanrılar insanlar yokken de vardı. Ve FR campainginde oyle bir bilgiye rastlamadım fakat o dediğin şey Kahinin Gülü serisinde var hatta tapanları olmayınca tanrılar ölüyor. Hem öyle bir şey olsa bile ben kaldırırım kardeşim yepyeni bir sistem hazırlarken o kadar küçücük ayrıntları bile aynen geçirirsem orjinalliği nerde kalır ki... Mechlere binen somurtkan dwarflar için el ele... Haydi Patiler Şu an tek isteğim bir kaç yeni teknoskill ve class tabii ki bir de orasına burasına chip taktırmak kolunu tekene yığınları ve yarı organik maddelerle değiştirmek isteyen drowlar için bir kaç feate ihtiyacım var. Bir el atarsanız sevinirim :)[signature][hline]Absolut 30 Kasım 2004 16:59 tarihinde demiş ki: -------------------------------------------------------------------------------- Size Noel Babayı verelim yılbaşında hehe Spidee, 18 Haziran 2005 19:49 tarihinde demiş ki: ------------------------------------------------------------------ Elfler toptur pipileri yoktur... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kartan Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 İyide benim kafam iyice karıştı ???[signature][hline]"so now, i got a granddaughter from a son who's not me own, and a daughter o' his that's not his own. ye'd think that one of us would've figured out that half the fun's makin' tha damn brats!" Bruenor Battlehammer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nightstalker Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Kendin yaratmadan önce bir hazır yaratılmış evrenleri ve kuralları incele. Darwin's world mutasyon, dragonmech ve heavy gear mechler, dark future da teknolojinin getirdiği yozlaşma ve büyü- teknoloji etkileşimi için güzel kaynaklardır. Bunları oku sağlam altyapın olsun.[signature][hline]YOK imza falan !All hail the lord and master Foamy the Squirrel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Evet evet bu aralar baya karıştırıyorum tekno punk sistemleri de en az fk kadar ilgimi çektiler :D yaptığım işe daha bir ısındım.Br de mech warrior cdlerimi cıkardım çekmecemden onları oynuyorum yeniden hatta kendi yeteneğim el verdiğince resimlerini bile çizdim diyebilirim :).Yaz tatilimi bu işe verdim.Bir bitireyim de arkadaşlarıma oynatmak istiyorum.Umarım uğraşırken aldığım kadar zevk alırım oynarken de :D... Bu arada lütfen giriş senaryoları verin herhangi bir alemin herhangi bir köşesi olabilir ben editlerim.Kaldım orda genelde senaryoların üstüne kurarım da dünyalarımı daha kolay oluyor kahramanları ve coğrafyasını tanımak...[signature][hline]Absolut 30 Kasım 2004 16:59 tarihinde demiş ki: -------------------------------------------------------------------------------- Size Noel Babayı verelim yılbaşında hehe Spidee, 18 Haziran 2005 19:49 tarihinde demiş ki: ------------------------------------------------------------------ Elfler toptur pipileri yoktur... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OneWayStreet Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 orc lar goblin ler ejderhalar bunlar ne yapmişlar olmaz öyle şey yane olsa bile senin hayallerin ile gerçekleşecek bişi degil yillarca kafa patlatmak lazim ki düzgün oynansin yoksa amatör ruhunu yazik olur[signature][hline]if you dont ask me out to dinner I dont eat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Buyucu olayı biraz daha Lotr a kaydırılabilir yani soyle...buyuculer artık cok azalmıs ve 1000lerce yıllık engızısyon dıslanma ıle bırlıkte..uzak dıyarlara suruklenmıslerdır..buyuyu kullananlar(yanı mageler)bırbırlerıyle evlenıp buyusel akımı dna larına tasımıslardır...(1000 lerce seneden bahsedıyoruz ehemm) sayıları cok azalmıs olsada buyu sayesınde uzun sureler yasayabılmektedırler(hatta lıchdom unutulmamıstır) Sonrasında artık cok guclu olan buyucu ırkı..halk arasında saygı goren koruyucular bılge adamlar ve hatta buyucu krallar olmuslardır..vs. vs. kasın ıste hayal gucuyle :)[signature][hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignorant fool,just like all the others. Khelben 'Blackstaff' Arunsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar