Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows ta bunu nasıl yaparım ?

sharky

Öne çıkan mesajlar

Bu konu başlığı altında Windows'ta neyin nasıl yapıldığını soruyorsunuz..

Gel gelelim bazı kuralları var bu başlığın.. Örneğin bir soru sordunuz

Soru : Windows taki bu spy lardan nasıl kurtulurum ?

bu soruya Cevap 3 gün içinde gelmezse, zaten silinecek soru.. Gel gelelim bu 3 gün içinde, sizin Windows hakkına başka türlü sorularınız oldu.. Bekliyorsunuz.. Bu soruya cevap verilene kadar, yeni bir soru sormuyorsunuz.

Kimse soruyu cevaplandırmak zorunda değildir. Sorularınıza cevap alamadığınıza debelenmeniz bir işe yaramaz.. Windows hakkında tecrübeli arkadaşlar olsun, eminim ki bu topic altında açılan sorulara yardım edeceklerdir..

Hadi hayırlı olsun efenim.

NOT : Windows ta program nasıl kurulur gibi bir soru sormayın bence :) Biraz daha advanced şeyleri sorarsanız, daha sağlıklı olabilir.[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift?
A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu sorun genellikle herkesin yaşadığı çözümü çok zor olmasada genellikle fazla zarar vermesede bilgisayarı yavaşlatan veya açılan pop up lardan dolayı cansıkan birşeydir ve çözüm olarak
Ad-Aware veya spyblocker gibi sadece spyware programlara karşı yapılmış programlardır. Durum ileri gitmediği sürece bu programlar yardımıyla kurtulanabilir :D
Bende bi soru sormak istiyorum bunla birlikte hala anlayamadığım şekilde xp deki bazı programları çalıştırmak isterken error veriyor 98 de çalışıpta xp de çalışmayan programlar için öneri alabilirmiyim
Sosyal ağlarda paylaş

Senin çalıştıracağın pogramın xp ye uyumlu değilse xp de çalışmayacaktır , ancak xp de uyumluluk ile çalıtştırma var . Programın iconuna sağ tıkla , "özellikler>uyumluluk>Bu Programı Aşıdaki İçin Uymumluk Modunda Çalıştır" ı işaretleyip ordaki menuden win98/me seçeneği seçildikten sonra , tamam tuşuna basınca çoğu programı bu şekilde çalıitırabiliyoruz . Fakat bazı programlar bu şekilde çalışmayabiliyorlar onları ne yapcaz bende bilemiyorum :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Grandmaster zgrw
Çankaya Üniversitesi Go-Kart Topluluğu Kurucusu

[Bu imza zgrw tarafından 12 Novamber 2004 23:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
bayat, 21 Kasım 2004 10:54 tarihinde demiş ki:
said:
Razu, 20 Kasım 2004 11:43 tarihinde demiş ki:
msn'nı acmaya calısınca "MSNMSGR.EXE dosyası eksik OLEAUT32.DLL verme baglı hata" dıye bır sey cıkıyor ve msn calısmıyor nasıl duzeltebılırım

Bu dosyayi cekip kurarak duzeltebilirsin sanirim. Restart atman gerekiyor bir de. Kaynak.

SAol calıstı :D[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste
Sosyal ağlarda paylaş

Windows 2000 Server kullanırken hem ultima online hemde euro2004 oynayabiliyordum. Format atdıktan sonra xp kurduk makinaya lakin artık uo açıkken başka oyunları oynayamıyorum bilgisayar kendine restart atıyor iyi bilen arkadaşlarım ram den kaynaklandığını söylüyor. Ne tavsiye edersiniz 2000'e gerimi döneyim? rammi alayım? yoksa bunun makina içinde bir çözümü varmı?[signature][hline]Diablo, 05 Haziran 2004 12:46 tarihinde demiş ki:
şopar sensin lan ben tinerciyim

Ra

[Bu mesaj Ra_tyillustrious tarafından 11 Ocak 1071 12:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage soruna ben cevap vermeye çalışayım.
HDD'yi taratmak için Yüzeysel Taratma gibi birşey vardı. Onunla yapabilirsin.

RAM'indaki arızayı öğrenmek için MemTest adlı programı kullanabilirsin. Bir adet boş disket'e ihtiyacın olacak.

Bir disket yaratıp o disketle boot ediceksin. Zaten gerisini anlarsın.

MemTest: http://www.memtest86.com/[signature][hline]how much longer?
Sosyal ağlarda paylaş

Safe Mode da sistem açılır.. Çalışan bir QDial türevi bişi var mı, veya gereksiz bir RunDLL var mı diye kontrol edilir..

Sonra komut satırına geçilir ve o dizine geçilir.

attir -r -s -h
del [signature][hline]>Ever heard of .cshrc?
That's a city in Bosnia. Right?
-- Discussion in comp.os.linux.misc on the intuitiveness of commands
Sosyal ağlarda paylaş

1)xp nin üzerine 98 kurmanın yolu war mı?
2)warsa nasil ?
3)yoksa neden 98 uzerine xp kurulabiliyor?
4)program compability mode seçeneği neden wardir?
5)microsoft neden bu kadar salak bir şirket?
6)yolda bill gates i gorsen ne yaparsin?

teşekkürler yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim ...[signature][hline]A METAL HEART IS HARD TO TEAR APART
Sosyal ağlarda paylaş

"Sistem günlüğü dolu olduğundan sadece yönetici oturum açabilir"

????

Bu nedir arkadaşlar. Bilgisayarımı bildim bileli bu şekilde açılıyor. Günlük tutma diyorum... günlük dosyasının boyutunu büyüt diyorum... Yine olmuyor yine olmuyor. Sinirlenip bilgisayardaki bütün log dosyalarını bile sildim. Ama hala aynı mesajla oturum açıyorum. Başkalarının kullanması için sınırlı kullanıcı açmak istiyorum ama oturum açamıyorlar... help help help...
Sosyal ağlarda paylaş

Benim işletim Sistemim XP Pro.

Xp'ye özel olan bir start menu seçeneği var ya, işte onu kullandığımda sol tarafa açtığım dosyaların kısayollarını koyuyor. Ben zaten ihtiyacım olan dosyaları pinned yaptım. Artık oraya kısayol koymasını nasıl engellerim ?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ReBeL, 09 Aralık 2004 21:25 tarihinde demiş ki:
2)warsa nasil ?

teşekkürler yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim ...
xp üzerine 98 kurarsın ancak aynı hdd ye kurman önerilmez, 2 hdd ye ayrı ayrı kur bence . Bilgisayar açılrken hangisinden açam diyede sorun sana :) Yolda bill gatesi görsem elini sıkar çiçek faln veririm (hayranımda kendilerine) , Microsoft salak değildir , içindeki çalışnalar maldır .program compability mode seçeneği nin elbet bir nedeni vardır :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Grandmaster zgrw

[Bu mesaj zgrw tarafından 11 Aralık 2004 21:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
deggial, 09 Aralık 2004 23:10 tarihinde demiş ki:
"Sistem günlüğü dolu olduğundan sadece yönetici oturum açabilir"

????

Bu nedir arkadaşlar. Bilgisayarımı bildim bileli bu şekilde açılıyor. Günlük tutma diyorum... günlük dosyasının boyutunu büyüt diyorum... Yine olmuyor yine olmuyor. Sinirlenip bilgisayardaki bütün log dosyalarını bile sildim. Ama hala aynı mesajla oturum açıyorum. Başkalarının kullanması için sınırlı kullanıcı açmak istiyorum ama oturum açamıyorlar... help help help...
hmm bence seninki bi sistem bugı falan . Log dosyalarını sildiysen yada günlük tutma dediysen yada günlük alanını büyüttüysen dememesi gerekirdi...[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Grandmaster zgrw

Sosyal ağlarda paylaş

said:
zgrw, 11 Aralık 2004 21:17 tarihinde demiş ki:
said:
ReBeL, 09 Aralık 2004 21:25 tarihinde demiş ki:
2)warsa nasil ?

teşekkürler yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim ...
xp üzerine 98 kurarsın ancak aynı hdd ye kurman önerilmez, 2 hdd ye ayrı ayrı kur bence . Bilgisayar açılrken hangisinden açam diyede sorun sana :) Yolda bill gatesi görsem elini sıkar çiçek faln veririm (hayranımda kendilerine) , Microsoft salak değildir , içindeki çalışnalar maldır .program compability mode seçeneği nin elbet bir nedeni vardır :)

cevap için tesekkurler ama pek yarari olmadi. 98 cdsini takip kur.exe yi calistirarak xp ye 98 kurulmuyor. sistem disketi teknolojisi xp de yok heralde. nasil kurucaz kurulabiliyorsa. program compability mode un neden war oldugu hakkındaki ??? lerim hala mevcut...[signature][hline]A METAL HEART IS HARD TO TEAR APART
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kfg, 11 Aralık 2004 10:40 tarihinde demiş ki:
Benim işletim Sistemim XP Pro.

Xp'ye özel olan bir start menu seçeneği var ya, işte onu kullandığımda sol tarafa açtığım dosyaların kısayollarını koyuyor. Ben zaten ihtiyacım olan dosyaları pinned yaptım. Artık oraya kısayol koymasını nasıl engellerim ?

Bu soruya bir cevap var mı acaba ?
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
winxp in üzerine 98 kurulur. Hemde süper kurulur ancak HDD ntfs olmayacak.
Tabi winxp cd ile sonradan repair etmen gerek boot olayını çünkü 98 siler xp nin başlangıç dosyalarını. Sadece kendisi açılır. Başka bir diske kursanda aynı şekilde olur.

Sonuç olarak bir üst versionlar her zaman alt versionların üstüne kurulur ancak tersini yapmak akıllıca deil ve uğraşman gerekir.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...