Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kader

RedallHoor

Öne çıkan mesajlar

okumaya üşendim şimdiden söyliyim:)
şimcik kaderin olsaydı bizim varoluşumuza aykırı. işin bütün eğlencesini kaçırıyor. yani herşeyin başı sonu belliyse Tanrı ne diye yarattı ki bizi? ego tatmini için mi? "Lord works in mysterious ways" diyip kaçmayın
benim zaten ne helt ettiğim belliyse o zaman ne diye cennet cehennem falan var? gideceğim yer belliyse ne diye cennetle ödüllendirilip cehennemle korkutuluyorum?
gelecek hafta finallerim başlıyor. çalışıp çalışmamak benim elimde. istersem sallarım çalışmam 7 senede sindire sindire bitiririm. istersem oturur çalışırım geçerim gider. peki çalışmayıp bol bol sıçıp Tanrı'ya "kaderimi böyle çizdi namussuz" dersem olur mu? olmaaaaz.
sonuç olarak kimse sizi bir şey yapmaya zorlamıyor. büyük ölçüde olmasa da keyfimiz bir çok şeyi belirleyen bir etken. kafanıza estiği gibi takılın en güzeli.
az düşünün çok iş yapın. dünyevi işlerle meşgul olun kıçınızı kurtarın;)[signature][hline]Eyes that shine burning red, dreams of you all through my head.
L@m3rl3re cevap yok!
bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Borbag, 25 Mayıs 2005 19:37 tarihinde demiş ki:
benim zaten ne helt ettiğim belliyse o zaman ne diye cennet cehennem falan var? gideceğim yer belliyse ne diye cennetle ödüllendirilip cehennemle korkutuluyorum?

Bi kere cennet cehennem var mı Borbag? Bunu bilmek gerekmiyor mu önce? Kaderin varlığını ya da yokluğunu biraz önce bir arkadaşımızın söylediği gibi "Lord works in mysterious ways." gibi bişiye dayandırıp sallak temeller üzerinde yükseltmişsin sölüceni.[signature][hline]-Bang!
Cowboy Bebop...
Sosyal ağlarda paylaş

Benim en anlamadıgım şeyde bu zaten... Mademki kader var mademki bu yapılanlarımız biliniyor o zaman test neden..[signature][hline]------------------------------------------
nedanko, 06 Şubat 2005 23:13 tarihinde utanmadan demiş ki:"Hayatımın film izleme rekorunu kırdım 21 saat, peki en çok siz ne kadar izlediniz diyede bi topic açabilirdim. Ama herkes şüpheli o yüzden açmadım..
Sosyal ağlarda paylaş

1. Sorunun cvb'ı Kader vardır ve siz ona programlanmışsınız evet bu doğru hiç bir şeyi deiştiremezsiniz...
Siz deiştirdiğinizi sanarsınız ama zaten deiştirmek kaderinizde vardır...
Unutmayın siz sadece fizik kurallarısınız sakın kendinizde bi gizem aramayın yerdeki taş parçasından farkınız yok...

2. Soru ise başkalarının Söylediklerine dayanıyor...
Onun için cvp vermek istemiyorum... (Tanrının varlığı fln...)[signature][hline]Hayatta bir Doğru Bide yanlış vardır...
Doğru olan herkesin yaptığı,
Yanlış olansa yanlışın varlığıdır...
By Joker...

Wow:Troll Rogue ByJoker / Burning Leg.
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle düşünelim bir de: kader yapılanların önceden bilinmesi değildir çünkü Allah katında zaman kavramı yoktur. yani herşey bir an içinde olmuş bitmiş gibi düşünebiliriz. bizim dünyamızı orada duran bir tabloya benzetiyorum ben. baktığında aynı anda herşeyi görüyorsun. yani ortada bir süreç yok.[signature][hline]oasisoyun.net
Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
Sosyal ağlarda paylaş

Senin söylediğine gelinirse gene Sözde sınav'ın mantık dışı(Saçma) oldugunu gözlemleriz... Madem biliniyor ne olucağı neden yapılsın??

Sailor merak ettim sadece;
sence tanrı herşeyi yaratabilirmi??[signature][hline]Hayatta bir Doğru Bide yanlış vardır...
Doğru olan herkesin yaptığı,
Yanlış olansa yanlışın varlığıdır...
By Joker...

Wow:Troll Rogue ByJoker / Burning Leg.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
FakeAccount, 27 Mayıs 2005 11:55 tarihinde demiş ki:
Senin söylediğine gelinirse gene Sözde sınav'ın mantık dışı(Saçma) oldugunu gözlemleriz... Madem biliniyor ne olucağı neden yapılsın??

Sailor merak ettim sadece;
sence tanrı herşeyi yaratabilirmi??

ilk paragrafını benim için mi dedin anlayamadım. soruna gelince buradan "tanrı kaldıramayacağı kadar ağır bir taş yaratabilir mi?" ve türevleri sorularına geleceksen bende bunun cevabı yok. ama umursuyor da değilim açıkçası. inancıma göre herşeye yetecek gücü vardır ama öyle paradox oyunlarına ben birşey diyemem. araştırma yapmak lazım, elbet birisi cevabını vermiştir bunun :)[signature][hline]oasisoyun.net
Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
Sosyal ağlarda paylaş

Tanrinin insanlarin günlük yasantisiyla ugrasacagini düsünmek, onu kücültmektir.
Ben varolmasi mümkün olan bir tanrinin dünyayi umursadigini sanmiyorum. Karinca ciftligi izleyen bir cocuga benzetmeyin böyle ulu bir varligi.[signature][hline]Elandra, Night Elf Rahibe-level 54-
Penthesilea, Night Elf Avci-level55- / emekli
Ealos Tsaark, Bounty Hunter Alliance / ölü
Sosyal ağlarda paylaş

kader bizim kontrol edemiyecegimiz olaylardir .. bizim kontrol edebilcegimiz seyler zaten degisebilcek özgür iradedir ama herseye kader gözüyle bakıosan bakam kader senin er yada gec bi gün biseyi yapicagin gercegidir yada bazi özgür iradenin yaptirdigi seylere ragmen olucak seydir. Her ne kadar degistirilebilir desende Kaderid egistiremezsin sadece farklı bi sekilde sana yansır ...[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
FEzAGezer:noooooo
Tam bu sıralarda bi ses
O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Sosyal ağlarda paylaş

said:
KireiMerodii, 25 Mayıs 2005 22:36 tarihinde demiş ki:
Bi kere cennet cehennem var mı Borbag? Bunu bilmek gerekmiyor mu önce? Kaderin varlığını ya da yokluğunu biraz önce bir arkadaşımızın söylediği gibi "Lord works in mysterious ways." gibi bişiye dayandırıp sallak temeller üzerinde yükseltmişsin sölüceni.

gözünden kaçmış düzelteyim. cümlem şuydu: "Lord works in mysterious ways" diyip kaçmayın. her türlü sorunun altından "senin aklın ermez" diyen ve tartışmadan zeytinyağı misali kaçan zihniyeti hiç sevmem ve tamamiyle karşıyım.
islamın kader dışındaki kısmını olduğu gibi kabul ediyorum ben. inancım bu. yoksa işime gelir şahsen >=)
ama kaderi kabul etmiyorum ben. çünkü kaderin varlığı iradeyi gereksiz kılıyor. ne kadar vicdani kararsızlıklara girsem de na yapacağım belliyse önceden, niye otutup karar veriyorum ki?
özetle kendi egom için "kader yok" diye inanıyorum ben. kader var dersem çünkü yaşama sevincimi büyük ölçüde kaybedip bir köşede bütün gün salak salak oturacam(kaderimde var nasılsa diye). bazı şeylerin kararımın elimde olduğunu bilmek, kararlarımın ufak da olsa(ki ufak göreceli bir kavramdır;))birşeyleri etkilemesi hoş birşey.

hem zaten doğrunun ne olup olmadığını bilmemiz de pek önemli değil. sonuç olarak var olan ve hep olacak olan şeylerden bahsediyoruz. kader var ya da yok. istediğine inan, değişmeyecek. cennet&cehennem olabilir ve hayatımız boyunca verdiğimiz kararlar o an herşeyi belirleyebilir. ama ölümden sonra yaşam olmayabilir de, ve hepimiz o kadar yaşadıktan sonra üstümüzde yaşayan börtü böceğe gübre olup adamakıllı bir işe yarayabiliriz. ama benim inancım onların varlığını/yokluğunu etkilemez.[signature][hline]Sözler sakız gibidir; çiğnedikçe yavanlaşır. Attığında da biri sağa sola çekiştirip üstüne yapıştırır.
Then I wake its kaleidoscopic mind...
bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
bence şöle oluyor:
allah bi ruhun her ortamı tatması içi bi çok defa hayata getiriyor,ne bilim mesela bi sefer çok sefil gariban bi ailede doğuyo,belkide açlıktan ölüyo,daha sonra çok zengin bi ailede doğuyu ama bu seferde mutlu olamıyor,böyle böyle kendini geliştiriyo ruh bi nevi lvl up olayı gibi:)
zaten cennetide cehennemide tatmış oluyo bu arada...[signature][hline]from exile...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dark_Soul, 09 Temmuz 2005 01:22 tarihinde demiş ki:
bence şöle oluyor:
allah bi ruhun her ortamı tatması içi bi çok defa hayata getiriyor,ne bilim mesela bi sefer çok sefil gariban bi ailede doğuyo,belkide açlıktan ölüyo,daha sonra çok zengin bi ailede doğuyu ama bu seferde mutlu olamıyor,böyle böyle kendini geliştiriyo ruh bi nevi lvl up olayı gibi:)
zaten cennetide cehennemide tatmış oluyo bu arada...

27 Şubat 2005 22:25... up sux bende bu neymiş diye okuyorum...[signature][hline]Tabi tabi aynen anlattığım gibi...
Sosyal ağlarda paylaş

Kader le ilgisi bi yazı vardı paylaşim dedim. Bir yerden alıntı ama nerden unttum...

Olgusal bir olgu
Yada duygusal bir olay
Bazen bir safsatayla başlar
bazende gerçek bir var oluşla
veya var olduğu zannedilen Yalan bir aşkla
Ancak kimse son veya sonucu düşünmez.
başlarına gelen olayları KADER diye yorumlar
insan kendilerni bu konuda zayıf bulurlar belkide
sorumsuzluk adı altında biten bir aşk oyunu.
bu bilinmez ama sonucu başından belli olan anlaşılamama yazgısı...

Herşeye sahip doluğunu zanneden insanlar aslında hiç bir şeye sahip değiller... (safsata)

BEnmi? Ben yanlızca asi bir ölümlüyüm. Bu bahsi geçen olaysa KADER. Yada kader denilen bir meleğin gözünden süzülen çaresiz amacı olmayan göz yaşları....[signature][hline] "Bir Steel BrightBlade klasiği..."

Sosyal ağlarda paylaş

Ben paralel evren teorisine inanıyorum. Her "an" için olabilecek olayların hepsinin aynı anda olmasına izin veren yaratıcıdır, bu olaylar içerisinden gerçekleşecek olayı seçen insandır çizdiğimiz yol kaderdir. Ama her istediğimizi seçemeyiz. Gidebileceğimiz yollar belirlidir (Örnek olarak ben şu anda bu yazıyı yazarken başka cümleler kuruyor olabilirdim veya yazmamış bile olabilirdim okumamış ve şu an yatmış olabilirdim. Seçenekler an itibariyle bana bağlı yani) Ama her ana karşılık gelen sadece bir olay olur ve bu seçmiş olduğum olay öncekilerden de yaralanarak geleceğimi belirler (eğer ben bu yazıyı yazıp yollamışsam yazıyı yazmamış olmamdan bahsedemem, eğer şu an uyumuş olsa idim bu yazıyı an itibari ile yazma imkanım olmazdı) Yani önceden aldığımız kararlar etkisi ile o anda aldığımız karar geleceğimiz için lacağımız kararların sayısını azaltır veya artırır vs. vs. Çok yoruldum ben uyuyacağım şimdi :D
Ama yazdıklarım bana Minkowski Evrenini Özel görelilik teoremini hatırlatıı bi de Bell kuramı mı ne vardı? Neyse işte ben uyusam iyi olacak[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer gerçek anlamda merak ediyosan, kader terimi bence bi saçmalıktır. Kadere inanarak insan kendini teselli etmeye çalışır. Ağlayan çocuğa balon vermek gibi. Örnek olarak, başına kötü olay geldiğinde kadere inanıyosan, "kaderimde bu yazılıydı" diye teselli edebilirsin kendini. Tabi bunu yapmak için kendini kandırma yeteneğinin olması, bu yeteneğinden rahatsızlık duymaman ve benim bu yazımı ciddiye almaman gerekir.

Sonuç olarak ben gerçeklerin acı da olsa kabul edilmesinden yanayım. Böylece, gerçekleri daha rahat görebilir ve felsefemizi oturtabiliriz.

Ve böyle düşünürsen o zaman düşüncen şöyle değişiyor:"Evet o olay oldu. Çok acıydı. Belki elimden bişey gelmiyodu. Ben bundan düzgün bir ders çıkarıp, acımı hafifletme yolları aramalıyım."[signature][hline] 8-) Seeing is believing. :tup:
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Joker, 27 Şubat 2005 22:30 tarihinde demiş ki:
kader sadece bir kelimedir,
ve senin o kelimeye ne anlam biçtiğine göre deişir...
kimileri kadar'e inanç olarak bakar,
kimileri daha bilimsel düşünür...

süpersin abi[signature][hline]Gözlerin Ölümü Görmüorsa Halen Bir Umut Vardır
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...