pipo_14 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 eee uyuyosunda ondan dermisim:d tabi nefes almak dısında bi iş gormuyon...[signature][hline]Fröyt Demiş Ki ; Bazen pipo Sadece pipo
AthleT Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 KDF (kalp dk frekansı) dengelenir. Metabolizma yavaşlar ve arada dinlenmiş olursunuz.[signature][hline]"..Ben her sabah gözlerim yaşlı yaşlı uyanıyorum. Çaresiz savaşıyorum anılarımla sorularla, Dostlarım içimde sanki kurt misali beni yiyorlar ; Yavaş-yavaş,parça-parça görüyorum ki ölüyorum.." "..Benim şu kalbim benim şu gönlüm senimi sevdi? Sana mı güvendi? Benim şu aklım şaştı kaldı sana mı kandı? Sana mı inandı? Çok düşündüm çok üzüldüm pişman oldum kader dedim ; Dün sabah seni affettim insanoğlu kader dedim.."
go2hell Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 kalp dk frekansı? dk nedir burda?[signature][hline]go2hell
uncla Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 yaşa gitsin boşver düşünme.[signature][hline]Sert Kal Taviz Verme !
Saykoleo Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Kalbin 1 dakikada atış sayısı diyo galiba[signature][hline]Mekteb-i Sultani
go2hell Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 dakika olarak dk kısaltması olabilir tabi sayko :)[signature][hline]go2hell
Nebuch Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 laktik asit sentezine bağlı uyuşukluk.... kasların atp uretimi min. iner ve kas bağları gevşer gerilim giderilir...[signature][hline][/b]evrenin dayandığı tek gerçek vardır: nedensellik...[/b] [/b]Neodammerung[/b] [/b]çizim galerim[/b]
Predator Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 said: slayer__, 07 Temmuz 2005 03:46 tarihinde demiş ki: ilk sayfayı okudumda çok sıkmış arkadaşların bazıları :) kreatin fosfat laktik asit üretmez doğrudan atp üretimini sağlar laktik asit ise oksijensiz solunum sonucu açığa çıkar ve bizi yorma gibi bir etkisi yoktur bize yorgunluk hissi veren beyin salgılarıdır bu beyin salgılarının olma nedenide kanın ph değerinin düşmesi ve canlılık faaliyetlerinizi sürdürmeniz içindir. yorulursunuz dinlenirken laktik asitler karaciğerde glikojene çevrilir yada oksijen oluşursa krebse girer fln fln.(yani uyumanız gerekmior laktik asidin yok edilmesi için) kısaca laktik asitle ilgisi yok uyumanızın 24-48 saat uyumazsanız başınız çok ağrır zorlamayın motoru yakarsınız uyumak uç beyinle ilgili tam olarak niye uyuyoruz bilmiyorum ama uç beyin bunu sağlıyo laktik asitle gayette alakası var bu kadar adam yanlışmı biliyo . kaldı ki kitaplarada baktım yazıyo laktik asitin yorgunluk hissi verdiği[signature][hline]oh yeaa
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Sigara içiyorsan uyurkende dinlenmiyor.[signature][hline]g3nk.
slayer__ Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 @Predator hürriyetim bbc harvard washington state bu da beyin üzerine bi site görebilceğin üzerine bilim adamlarının üzerinde durduğu neden beynin dinlenmesi laktik asit uyku değil yorgunluk hissetmemizin nedenidir onun nedeninide söylediğim gibi beynin kan ph ını ayarlamak için yaptığı aktivitelerden dolayıdır linkler sanırmı yeterli olur
Joker Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 yani kan ph'ını ayarlamak içinmi uyuyoruz?? neden direk bunu ayarlayan hızlı bi organ yok?? defolumuyuz? yoksa dandik dürümmüyüz.. bence dışardan entegre bi aletle bunu yapan bi organ geliştirilebilir... artık bu tür şeyler hayatımıza girdi... lensler silikonlu estetikler vs... ki bence çok yararlı olur sırf bi ph için günün yarısı gidiyor...[signature][hline]Tabi tabi aynen anlattığım gibi...
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 ya siborglaşmayalım uykunun tadı hiçbişeyde yok be kardeşim :P[signature][hline]peace!
Joker Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 sayborglaşalım bence. çok mantıklı bence... neden yeterince iyi olmadığımızı kabul edip daha iyi olmaya çalışmayalımki?[signature][hline]Tabi tabi aynen anlattığım gibi...
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Bende uykunun hayatımızdan çok çaldığı fikrine katılıyorum. Nitekim her gün ortalama 7 saat uyuduğum düşünülürse, o 7 saat ile neler neler kazanabileceğim ve yapabileceğimi düşünmek bile üzüyor beni. Ama tabi uykudan gözlerin yanarken yastığına sarılıp 5 saniye içinde uykuya dalmakta çok güzel bir duygu :)[signature][hline]Beş Hececiler ''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 yukarıdaki geyik amaçlıydı tabii ki 7 saat az süre değil , hatta ölümsüz bile olalım olabilirsek diyorum...gerçi popülasyonu nasıl ayarlicaz orası muamma olur da...[signature][hline]peace!
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Çinlilerin başarı sırrı '' İstediğin kadar uyuma '' :P[signature][hline]MeLiKeJiK.!!
Predator Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Tamam beyin olayına katılıyorumda. Sonuçta diyelim boş bi alanda koşturup dur beynini yorucak bi faaliyette bulunma. Bi süre sonra uykuya ihtiyaç duyucaksın. Laktik asitin hiç bi etkisi yok denemez bana kalırsa[signature][hline]oh yeaa
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 said: Predator, 07 Temmuz 2005 18:23 tarihinde demiş ki: Sonuçta diyelim boş bi alanda koşturup dur beynini yorucak bi faaliyette bulunma. Tavuk ol diyosun yani :p Bilimsel bir açıklaması elbet vardır aranırsa bulunabilir bence :) Ama kana karışan laktik asit yorgunluk yapar, nitekim yoğurt yemek yada ayran içmek insanın uykusunu getirebilsede çok zihinsel bir aktivite değildir :p Ama kana laktik asit karışmasına sebebiyet verir. Demek ki bir alakası var gerçi bende bilmiyorum.[signature][hline]Beş Hececiler ''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S
Joker Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 said: Ardeth, 07 Temmuz 2005 18:25 tarihinde demiş ki: Tavuk ol diyosun yani :p AHUAH yarıldım. :lol:[signature][hline]Tabi tabi aynen anlattığım gibi...
Darestan Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 said: Joker, 07 Temmuz 2005 01:16 tarihinde demiş ki: mesela bi sorunum olsa vücudum çok az laktik asit üretse ne olur? yorulduğunun farkına varmassın.sonra bir bakmışın çatlayıp ölmüşün. atlar laktik asit yapmadığı için çatlayıp ölüyorlar işte :)
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Uyumak, ölüm denemektir. Uyumak da nedir demeyin, çünkü iyi bir uyku için bütün gün uyanık kalmak gerekir. Fazla uyumak, insanın rızkına engel olur. Hz.Muhammed :) :)
malcolm Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Benim bildigime gore de (lise biyoloji) kaslar ilk normalde oksijenli solunum yapiyorlar ama boyle fazla fiziksel guc harcadiklari zaman yaninda oksijensiz solunum da yapiyorlar. Bu oksijensiz solunum sirasinda laktik asit cikiyor ve bu kasda kaliyor. Dinlenme surecinde iste bu laktik asit kana karisip temizleniyordu. Ama bildigim kadariyla laktik asitle uyumanin bir alakasi yok. Aslinda vucudun uykuya ihtiyaci yoktur sadece beynin uykuya ihtiyaci var.
armra Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 dünya 4.5 milyar yaşında bunun yaklaşık 4 milyar yılında canlıların izi var. bu süre içerisinde hep bir gündüz ve gece olmuş. canlılar da kendilerini buna göre ayarlamış. olay budur. ben sana 4 milyar yıl diyorum, sen yok ben istemiyorum diyorsun. sana soran mı var ?[signature][hline]Bugüne kadar Hz. Muhammed dahil her peygambere deli dediler. Bana da deli diyorlar. Bunlar beni içimden sevindiriyor, çünkü bu peygamber olduğumu gösteriyor... Hasan Mezarcı
nindalf Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 En basitinden hareketsiz kalıyoruz :D[signature][hline]SupeRock Kiteboard Company
Gryphon Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 ßen gece yatmam sabah kalkmam :D[signature][hline]Level 32 Karus Mage [Xigenon] Ultima online Sphere serverimiz yakında sizlerle..
Öne çıkan mesajlar