Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neden vücut sadece uyurken dinlenir?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
illa uyumamızmı gerekir dinlenmek için çok saçma bir şey...
hayatımızın yarısı boşa gidiyor...
bunun bi yolu bulunmalı...sonuçta dinlenen kaslar olan olay sinyallerin az gitmesi peki dinlenince ne oluyor?
bilen varmı??
yani kaslar dinlenirken ne yapıyorda dinleniyor??[signature][hline]Tabi tabi aynen anlattığım gibi...

edit:imla hatası

[Bu mesaj Joker tarafından 07 Temmuz 2005 01:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
beyin iste daha bilemiyoruz nasil calisir.

tek bildigimiz uyumamiz gerektigi .

evrim gecirirken olmustur bir sekilde .

eheh taktim evrime .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Mesaj tarihi:
said:
go2hell, 07 Temmuz 2005 01:12 tarihinde demiş ki:
creatin fosfatlar kaslara yorgunluk hissi verir uyurkende kas faaliyetleri min oldugu icin cp üretimi saglanmaz ve buda dinlenmeni saglar

peki bi ilaç yokmu cpleri yok etsin faln...[signature][hline]Tabi tabi aynen anlattığım gibi...
Mesaj tarihi:
said:
MartinLGore, 07 Temmuz 2005 01:14 tarihinde demiş ki:
Uyumamak çok kötü.. Uyku çok güzel bişi.. Uykum gelmese bile uyurdum yani. Uyku o kadar güzel bişi..

lol uykun gelmeseydi uyumazdın uyumayınca uyumanın ne oldugunuda bilmezdin... :lol:[signature][hline]Tabi tabi aynen anlattığım gibi...
Mesaj tarihi:
ilaç oldugunu zannetmiorum.
Kaslar atp cabuk yıkar bundan dolayı yardımcı olarak cp lerden enerji alırlar. buda seni yorar ( bi asit salgılıyorlardı heralde ne asitti hatırlamıyorum)
Uyurkende kas faaliyetlerin min oldugu icin atp ler seni donme yastıgını duzeltme hareketin icin yeter sende dinlenmis olursun

Hah laktik asitti heralde :)[signature][hline]go2hell
Mesaj tarihi:
Gün boyunca yaptığın hareketler sonucu ATP ,glikoz falan yakılması sonucunda kaslarında laktik asit birikir. Ve bu da insana yorgunluk hissi verir. Uyuduğun zaman laktik asit tekrar ATP ye çevriliyodu sanırım yani kısaca sana enerji vericek bi materyale çevrilir.

Valla detaylı biliyodum ama unutmuşum biraz klasik lise 2 bilgisiyle bu kadar cevaplanıyo işte idare et :)[signature][hline]oh yeaa
Mesaj tarihi:
said:
Joker, 07 Temmuz 2005 01:11 tarihinde demiş ki:
illa uyumamızmı gerekir dinlenmek için çok saçma bir şey...
hayatımızın yarısı boşa gidiyor...
bunun bi yolu bulunmalı...sonuçta dinlenen kaslar olan olay sinyallerin az gitmesi peki dinlenince ne oluyor?
bilen varmı??
yani kaslar dinlenirken ne yapıyorda dinleniyor??

kuma uzanıp güneşlenıorlardır :)[signature][hline]Gözlerin Ölümü Görmüorsa Halen Bir Umut Vardır
Mesaj tarihi:
said:
Pyro, 07 Temmuz 2005 01:16 tarihinde demiş ki:
metabolizma yava$ladıgı ıcın desem yeterınce acık olur mu acaba?

çok açık oldu bence yarısı sil onun biz idare ederiz :lol:[signature][hline]Tabi tabi aynen anlattığım gibi...
Mesaj tarihi:
peki neden sadece uyurken büyürüz?(boy uzaması manasında)

geceleri az uyuyanlar cücemi kalır illa?

bi de benim boyum 191 ben çok mu uyudumda böyle oldu????[signature][hline]Chirac:Hepimiz Bizansın çocuklarıyız!
Bakan Tüzmen:Avrupalı ne çocuğu olduğunu bilir!

[Bu mesaj Mandoo tarafından 07 Temmuz 2005 01:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Muhtemelen düz mantıkla gidersek uykuya ihtiyacın azalır laktik asit az üretilirse. Laktik asit kas faaliyetini azaltır , hatta çok zorladığında kasını birikme fazla olucağından acı,yanma duyarsın. Kaslarda laktik asit olmadığı sürece uykuya ihtiyacın azalıcaktır sonuç olarak vücudunu tehdit eden bi durum olmadığından. Uyurken kas faaliyeti minumum olur bu yüzdende tekrar laktik asit birikmez sanırım mantıken en iyi zaman eritmek için yani laktik asiti[signature][hline]oh yeaa
Mesaj tarihi:
isin bilimsel aciklamasi :

gun icersinde gordugumuz dusundugumuz seylerin kalici hafizaya alinmasi ve duzenlenmesi .

24 saat icersinde 1231513312312 gb lik veri goruyor kokluyor ve duyuyoruz ama her nasilsa sadece gerekli olanlar hafizada kaliyor . uyumakla alakali olsa gerek . beyin nerden biliyorsa artik neyi hatirlamasi gerektigini .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Mesaj tarihi:
said:
Predator, 07 Temmuz 2005 01:20 tarihinde demiş ki:
Muhtemelen düz mantıkla gidersek uykuya ihtiyacın azalır laktik asit az üretilirse. Laktik asit kas faaliyetini azaltır , hatta çok zorladığında kasını birikme fazla olucağından acı,yanma duyarsın.

beyin hucreleri sadece glikozla beslenir . havasiz solunum yapamaz laktik asit uretmez . beyin yorgunlugu cok farkli . yat uzan uyumana gerek yok kaslarin dinlenir ama beyin yorgunlugu icin uyumak lazim .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Mesaj tarihi:
Aslına bakarsan dediğin doğru uyku ihtiyacında beyin yorgunluğuda önemli bi durumda. Laktik asit glikozun yıkılmasıyla oluşuyor zaten :) Hatta emin olıyım diye kitaplarımı karıştırdım öyleymiş.[signature][hline]oh yeaa
  • Yeni Oluştur...