Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Telekom Özelleşmesi

streamin

Öne çıkan mesajlar

@Pekaziz

Ya aslinda uzun uzun yazicaktim ama sonra ne kendime yormanin ne ortami germenin anlamsiz olucagini dusundum vede yazmayacagim. Ama telekomin ulke icin tehdit olusturucagi kanaatine Telefon dinleme cart curt tan ciktiysan biraz bilgilen ondan sonra boyle populist mesajlar atmaya basla.

Avrupa ulkesiyiz diye gecinirken benim yarim kadar para verip 5 katim daha iyi hizmet alan yabanci arkadaslarim var ve evet nihayet satilicak. (Ha hizmet te degisim olurmu olmazmi bilmiyorum)

Ama emin ol ulki milli butunlugu acisindan telekomun zerre kadar degeri yok. Iyi hizmet sunamayan kar edemeyen kurumlar satilir bu boyledir. Diyeceksiniz Kar etmiyormu hani 4milyar dolar etmis. Sadece hizmeti boyle sunarak ediyor ongorulen sartlarda kar sagliyamiyor telekom satilmasininda sebebi o. Avrupa birliginin bize dayattigi kurallar arasinda internet ile ilgili maddelerde var ve o maddelerin geregini telekom yerine getiremiyor ne yazikki.

Telekom bize Atatürk'ten mirastır; Tüpraş Atatürk'ten mirastır; MKE Atatürk'ten mirastır; tüm devlet kuruluşları Atatürk'ten mirastır. Eğer bu kurumlarda bir sorun varsa -ki bir çoğunda var-, bu o kurumun değil, onları beceriksizce yöneten bugünkü ve geçmişteki soytarı hükümetlerin bir sonucudur.
Lütfen biraz daha mantıklı düşünüp yazalım.

Mantikli dusunup yaziyoruz sen ne cesit bir cozum onerebilirsin. Mirasimizi korumak icin.

P.S: Herseye Ataturk u bulastirma yilin modasi oldu galiba. Bu bize ataturk ten kaldi diyince dokunulmazmi oluyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Homoid'e;

Yazımdan cımbızla bölüm seçip çıkarmışsın. Özel sektörün iş yaptığı alanları örneklerle yukarıda anlattım, cevabın varsa bekliyorum. Yoksa 'zarar eden satılacak bla bla' tarzı kalıplaşmış cümleleri bırak lütfen.

Avrupa birliginin bize dayattigi kurallar arasinda internet ile ilgili maddelerde var ve o maddelerin geregini telekom yerine getiremiyor ne yazikki.

Bu cümlen herşeyi anlatıyor zaten, halkının mutluluğu için değil, Avrupa soytarıları için hizmet veriyorsun. AB kim oluyor da bize karışıyor?! Bunu bile doğal karşılıyor, başkalarına da olağan bir şeymiş gibi sunmaya çalışıyorsun.

Bazıları da Atatürk adının anılmasından çok rahatsız oluyorlar. Evet o kuruluşlar Atatürk'ten bize mirastır ve bu zor zamanlarda Atatürk bizim için bir rehberdir. O'nu kılavuz edinmek senin tabirinle moda ise bu modayı takip etmekten gurur duyuyorum. Keşke diğer konulardaki gösterdiğin 'moda takipçiliğini' bu konuda da gösterebilsen!
Sosyal ağlarda paylaş

Sacma sapan ima larda bulunma. Eger burda kemalizm yapicaksak en kralini yaparim. Evet Ataturk lafinin boyle aptal aptal konularda gecmesi beni rahatsiz ediyor. Yani boyle alakasiz bir konu ile Ataturk un bagini hala bilmiyorum anlamiyorum anlamakta istemiyorum.

Halkin Mutlulugu icin calisiyorum vede AB ye girmek gerekiyor yani kusura bakmayin ben bunu ahmaklik olarak nitelendiriyorum. Avrupali soytarilarmis ama biri geldigi zamana hemen Avrupaliyiz biz avrupanin en guzel cart lari curtlar.
Turkiye Avrupa birligine giriyor eninde sonundada giricek haa kotumu olcak hayir cokta guzel olucak.
Adamlarin dediklerini yapiyoruz ne kotu oluyor. Turkiye 50 senedir dibe surukleniyor. Son 6 yilda 2 ekonomik kriz yasadik anca 6 aydir bisiler duzelmeye basliyor haa halka yansiyormu yansamiyor ama yansayacak.

Ayrica senin ozel sektor orneklerin gibi degil bu firmalar bi senin ornek verdigin firmalara bak birde ihaleye giricek firmalara eger bilmiyorsan adlarini google a yaz gor bak karsina neler cikicak.

Hala populist ve kiskirtmaci mesajlarin devam ediyor ama hepside ayni anlamsizlikta devam ediyor.
Bundan sonrada mesaj atmicam tartisma polemiklesmeye dogru gidiyor gereksiz ...
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrica populist mesaj neresinde diyenlere.

Ptt osmanli doneminden veri var. Yani Ataturk un mirasidir demek. Ataturk u karistirarak ulkemizde bir cok igrenc mahlukatin yapti ile ayni seyi yapmak yani Ataturk u karistirarak kamuoyu olusturmaktir.

Cevrenizden duyduklarinizla nasil olsa bunlar bilmiyordur bu bilgiyi bunlaya kakaliyayim mantigi ile yasamaya devam ettiginiz surece birilerine muhtac olarak yasayamaya devam edersiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Azmodai; Almanya'ya, Fransa'ya 'Kıbrıs'ı ver, Kürdistan'ı tanı, Ege sularını daralt' diyen yok! Daha Fransa ile Türkiye arasındaki farkı anlamayacak kadar körsün! Çok fazla film izliyorsun ve bilgisizliğin her yerden damlıyor. Telekom sadece telefon ya da aşağıladığın telgrafla ilgilenmiyor uydu ve benzeri iletişim araçları da zaten bünyesinde mevcut.
Senin, benim gibi üç beş velet oyun oynayıp, çet yapacak diye bu kurumlar satılamaz. Yukarıda elli tane örnek verdim özel sektörün içinde olup bir b*k yapamadığı. Hala bozuk saat gibi aynı şeyi tekrarlıyorsun.
Biraz araştırsan görürdün Avrupa'da devletçiliğe doğru gidildiğini. Almanya'da 12 milyon memur var, Türkiye'de 2 milyon. Ama boşver bunları, ne de olsa mütareke basını senin için düşünüyor, senin için yazıyor.
Son olarak nedir Atatürkçülüğümüzü göstereceğimiz daha önemli alan? Lütfen açıkla! Resmi törenlerde balon sallamak mıdır? Şiir okuyup halay çekmek midir?
Atatürkçülük halkımızın vatan olarak saydığı bu kuruluşları savunmakla başlar. Milliyetçilik bu kuruluşları almaya çalışan firmaların arkasında bizi parçalanmaya çalışan devletlerin olduğunu görmekle başlar, lafazanlıkla değil!!!
Sosyal ağlarda paylaş

Evet cevap yazmaya gerek yok çünkü biriniz de çıkıp: 'Evet özel sektör de çok berbat işler yapıyor, burada önemli olan insana verilen hizmetin değerdir' demedi. Çünkü özel sektör her bir tarafınızı sarmış.
Atatürk'le tüm bu kurumların çok fazla alakası vardır, çünkü Atatürk demek bağımsızlık demektir; yani hem siyasal, hem ekonomik. Telekom demek de ekonomik bağımsızlıktır; Atatürkçülüğün alt kolarından biridir. Yoksa o Devletçilik okunun yanına bir de Liberalizmi eklerdi.
Bunları sizler bilmiyor musuzun? Elbette biliyorsunuz ama işinize gelmiyor.
Ayrıca kullandığınız Türkçe, Atatürk'e ne kadar değer verdiğinizi gösteriyor.
Bu konu burada bitsin, halkın bu peşkeşçilere cevabı bugün olmazsa yarın gelecek!

[Bu mesaj pekaziz tarafından 21 Haziran 2005 22:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

telekom un özelleşmesi demek türkiyenin en önemli gelir kaynaklarından birini kaybetmesi demek. ilk önce %55 ile başlar sonra bu %100 olur bide bu hisseler yabancıların eline düşerse işte o zaman yanarız. telekomu almaları demek türkiyeyi ele geçirmeleri gibi bişi olur yaw. türkiyenin telekomu özelleştirmemesi lazım çünkü en büyük gelir kaynaklarından bir tanesi telekom..[signature][hline]...
Sosyal ağlarda paylaş

n00b turkiyenin onemli gelir kaynagi fln degil telekom bunu anlatmaya calisiyorum ben.
Verdikleri bu hizmetle evet cok onemli gelir kaynagi cunku hizmet vermeden para aliyorlar. Yatirim yapmiyorlar kaynak ayirmiyorlar topladiklari butun para ceplerine kaliyor.
Kafadan atiyorum toplamda 5trilyon topluyosa 4trilyonu cebe kaliyor.
Yeni gelicek olan duzenlemeler ile belirli bir pay arastirma gelistirme altyapi gibi onemli seyler icin ayrilicak ve bu paralar ayrildigi zaman TELEKOM KAR ETMIYOR. ZARAR EDIYOR TEK AKILLI SIZ DEGILSINIZ KAR ETTIGINI BILE BILE TELEKOMU NIYE SATSINLAR.... satmalarinin belirli sebepleri var rica ediyorum. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayin.

pekaziz. Senin verdigin ozel sektor sirketleri ile ihaleye giren sirketleri bir karsilastir sen o sirketler ile superonline i wezzy i bir tutuyorsun. Ben bu konuda sana bir cevap yazmamistim belki anlarsin diye ama anlamamissin bende bi aciklama ihtiyaci duydum. Sadece isimlerini google a gir ve ne yaptiklarina bak sonra superonline ile karsilastir.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
pekaziz, 21 Haziran 2005 18:29 tarihinde demiş ki:
Ne kadar da cahilce ve düşünmeden konuşuyorsunuz! Ne de olsa tek derdiniz ucuz ve hızlı bir şekilde internete girebilmek, çet yapmak, oyun oynamak vs. Ama olay bu kadar basit değil. Telekom herşeyden önce stratejik bir kurum. Bu laf artık bir çoğunuzu baymış olabilir ama şunu unutmayın: Türkiye her an tehdit altında olan bir ülke -hem içten hem dıştan-, böyle durumlarda istihbarat birincil önemdedir ve telekominikasyon da onun en önemli vasıtasıdır. Dolayısıyla böyle bir kurumun satışı herşeyden önce bu ülkeye ihanet etmektedir.
Diğer yandan Telekom binlerce kişiye ekmek kapısı olan, yılda getirdiği karla ülke ekonomisine en büyük katkıyı sağlayan kuruluştur. Bu özelleştirme sonrası çalışanların ne gibi bir durumlar karşılaşacağı belli değildir, almak isteyen şirketler tarafından bir açıklama yapılmamaktadır.
Ve son olarak patıcıkta yazanlara hitafen şu konu oldukça önemlidir. Yıllarca ekolayından tutun, superonlineınına; Türknetten, weezysine kadar onlarca iss gördük ve bunların da ne menem iş yaptıkları ortada. Ayda 30tlnin yanında bir de telefon parası ödüyorduk fakat ne var ki 'internet pahalı, telekomu satın; yaşasın özel sektör' şeklinde hönkürenlerin sesi soluğu çıkmıyordu. Ne de olsa özel sektör hata yapmazdı, zammı döşüyorsa bir bildiği vardı. Gel gör ki o zamana göre 10 kat hızlı internet bugün hemen hemen aynı fiyata ve istisnalar olsa da kesinlikle daha düzgün bir altyapıyla sunuluyor ve bunun daha da gelişeceği kuşku yok ki bir gerçek.
İşte böyle bir durumda Telekom'un satılışı için 'inşallah, sabırsızlıkla bekliyoruz' diye çığlık atanlar oradan, buradan duyduklarıyla; kendi beyinlerini kullanmadan düşünen insanlardır.
Telekom bize Atatürk'ten mirastır; Tüpraş Atatürk'ten mirastır; MKE Atatürk'ten mirastır; tüm devlet kuruluşları Atatürk'ten mirastır. Eğer bu kurumlarda bir sorun varsa -ki bir çoğunda var-, bu o kurumun değil, onları beceriksizce yöneten bugünkü ve geçmişteki soytarı hükümetlerin bir sonucudur.
Bir anne çocuğu hata yaptıysa onu sokağa atmaz; önce kendisine sorar 'ben nerede hata yaptım diye', ardından da ona yardımcı olarak sorunu çözmeye çalışır.
Lütfen biraz daha mantıklı düşünüp yazalım.

[Bu mesaj pekaziz tarafından 21 Haziran 2005 18:31 tarihinde değiştirilmiştir]

Telekom;çoğu yabancı ülkede özelleşmiş haldedir.Ülkemiz tehlike altındadır diye ekonomimize ağır yük getiren kurumları göz ardı edemeyiz,diğer ülkelerde de böyle bir uygulama varsa özelleştirmeyi yapanları ihanetle suçlayamayız.Özelleştirilen kurumlarda 'gizli işsizlik' vardır ve gizli işsiz diye tabir ettiğimiz kişiler çalışmadan para kazanmaktadırlar,üretime hiçbir katkıları yoktur,işten çıkarıldıkları vakit üretimde azalma olmamaktadır.Şimdi soracaksınız ki devlet neden bu gizli işsizleri kendi çıkarmıyor da özelleştirme yapıyor?Bunun nedeni siyasi dir ve sendikaların baskısıdır.Devlet bir işçiyi işten çıkardığı zaman dünyanın tazminatını ödemektedir.Bu nedenle bu kurumlar özel sektöre devredilği vakit siyasi baskılardan ve sendikaların baskılarından kurtulmaktadır.Gereksiz işçiler işten çıkarıldığı zaman zarar da azalır,özelleştirilmeye çalışılan çoğu kurum da bu nedenle zarar etmektedir.Telekom zarar etmedi o doğru ancak;kurumların ileriye gitmeleri,o ülkedeki rakipleriyle boy ölçüşebilmeleri için,o kurumlara yatırım yapılması gerekir.O ülkede tekel olsa dahi dünyadaki rakipleriyle boy ölçüşebilmesi için gene o kuruma yatırım yapılmalıdır.Bu da hazineden yüklü bir miktarın ayrılması zorunluluğunu doğuruyor.Bu parayla istihdam yaratan yatırımlar yapılabilir.Özelleştirme ile devletin sırtından bu yük de kalkmaktadır.
Telekomun stratejik önemine değinmişsiniz,evet Telekom önemli bir kurumdur özellikle istihbarat alanında,ancak ;yürürlükteki yasalara aykırı olmamak kaydıyla 'Telekulak' dediğimiz bilgi edinme sistemi geçerliliğini koruyacaktır,Telekom özelleşse de özelleşmese de,yabancıların olsa da.Savaş zamanlarında(aslında her zaman) devletin her zaman devletleştirme imkanı vardır ve gerektiği zaman kendine tahsis edebilir.Kurumlar o ülkeye yararları dokunduğu vakit önemlerini korurlar,Atatürk bu kurumları devlete faydalı olsunlar diye kurdu.
Ülke yönetimi bence hiçbir zaman geçmişten etkilenmemlidir,devletin gözeteceği tek koşul;devlet yararıdır.[signature][hline]Sevemedim kimseyi içimdeki sen gibi...
Sosyal ağlarda paylaş

ya arkadas %45 i hala bizim . bu milletin devletin aleyhine bir durum olursa zaten lavugun parasini alir kendisini sittir ederiz .

biz hala bas ortusuyle turbanin farki nedir , cumhurbaskani olacak/olabilecek bir adamin karisinin basi ortulu olur mu olmaz mi onu tartisalim . kürt nedir türk nedir ? ermenileri katlettik mi katletmedik mi bunlari tartisalim .

bu hikayeler eskidi artik ya isimize gucumuze bakalim biz ...[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Kurtson Maden ve Sanayi İşletmeleri A.Ş.

abi bunlar napacak telekomu maden kazsınlar bor çıkarsınlar ya onun yerine?[signature][hline]Eski nickim Chemical idi. Şimdi ise Chemical. tamam yok bişi. bakma...
MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
bakmasana lan
Sosyal ağlarda paylaş

telekomdur diyip iletisim sektorudur diyip bu islere cok paralar yatiranlar var ... misal ben . arkadas kalitede de hizmet de ucuzlukta bizde . isine gelirse . yok benim telefonunum , internetim dinlenmesin diyorsan takil sen 1024k si 169 ytl olan internete .

kim seni dinleyip ne yapacaksa artik ???[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
özelleşmesi bekleniyor. türkiye'den koç ve sabancı güçlü. fakat yabancı şirketlerde aşırı güçlü. bence özelleşse çok çok daha iyi bir hizmet verebilir. şu kablonet'ide özelleştirseler bi..[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! |
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Sosyal ağlarda paylaş

tt gidicek ülkenin geliri düşücek kimse bunu düşünmüyo tabi :hrr:[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/
|. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__
_______/___/___/_____/____

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
[Pati halay ve bale ekibi kurucusu]

[Bu mesaj Korax tarafından 22 Haziran 2005 01:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bes tane ozel firma olup piyasada surekli birbiriyle rekabet edecekse eyvallah,

ama butun ulkenin iletisimini tek bir yabanci ulkeye verirsen, yarin obur gun bir savas ciktiginda adamlar salteri indirir, kalirsin damdazlak ortada. Ne lojistigi kalir, ne radyosu, ne iletisimi, ne tv'si. Boyle bir karara imza atan hukumette Istiklal mahkemesinde yargilanir. Osmanli'nin yaptigi hatalari tekrarlamayalim.
Sosyal ağlarda paylaş

Siyasetten anlamam ama bana ters gelen bazı şeyler var;
Biz neden bu kadar kötü hizmet alıyoruz telekomdan? Çünkü adamlar tek beğenmiyosan alma diyo bizde mecburen alıyoruz çünkü alternatif yok.
E yarın "A" firması %55 lik payı alınca ne olacak? Yine aynı şey çünkü bu sefer onlar Tekel olacaklar beğenmiyosan alma kardeşim diyebilecekler. 1 Den fazla Teleko vari bişeyler olsa Gayet güzel olur.

Çarpıcı bi örnek vereyim. Zamanında Turkcell tek di Cep telefonu sektöründe Ailemden dolayı biliyorum Dakikasının ne kadar yüksek olduğunu. Hat açtırma ücretinin ne kadar yüksek olduğunu. Ve sadece 3-4 Şehirin belirli yerlerinde çekiyordu. Sonra Telsin açıldı Sonra diğerleri. Bu sefer Kaliteli olmak ve aynı zamanda ucuz olmak gerekti onlarda gerekeni yaptılar.

Uzun lafım kısası bence telekom şu an özelleştirilse değişen bişey olmayacak Sadece Devletin Tekelinden çıkıp Özel sektörün Tekeline girecek. Madem öyle ben devletten kazık yemeye devam edeyim :)[signature][hline]Charles Rhadamantis

Nobody is perfect so I'm nobody.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
huun, 22 Haziran 2005 00:00 tarihinde demiş ki:
. yok benim telefonunum , internetim dinlenmesin diyorsan takil sen 1024k si 169 ytl olan internete .

kim seni dinleyip ne yapacaksa artik ???

ya kusura bakmayin ama bu biraz bana bencillik gibi geliyo.yani 2048k internet kullancak diye herseyi saticak nerdeyse adam..
Soyle hizlica topikte yazilanlari okudum bende bi iki bise diyim.

Tamam kimse tt nin hizmetlerinden memnun diil ama bence bunun caresi satmakta olmamali.-ki satinca daha ii hizmet alicagin da garanti degil..Sonucta ozel bi sirket tt yi bu haliyle alsa ve atiyorum dsl e hic yatirim yapmasa,bize ayni fiyattan belki daha zamli sekilde hizmet vermeye dvm edebilir,kimsenin de gik i cikmaz,adam yine tekel olcak nasilsa.Oncelikle yapilmasi gereken,tt deki kalifiye olmayan elemenlari isten cikarmak,yerlerine adam gibi muhendisler almak,baslarina siyasi kimliginden degil yonetici kimliginden oraya gelebilcek bi yonetici koymak gerekir.Sonra da zamanla yatirimlar elbette yapicalaktir.Milyonlarca issizin oldugu , aclik sininrinda yasadigi,egitimsizligin had safhada oldugu bi ulkede biz 2048 kullancaz diye oncelikle tt ye yatirim yapmasi ztn ne kadar mantikli olurdu ki ? Ornek verdigininz avp ulkeleri de eminim bi gunde yapmadi herseyi,hersey zamanla.Madem ulke sorunlariyla cok ilgiliyz , girin sivil toplum orgutlerine sesinizi cikarin.Ben de dahil hepimiz anca konusmayi biliorz,burdan tt ye sayip sovuyoruz o kadar.

edit: Ayrica bu tt olayi gereksiz ve asiri milliyetci sovlara da donussun istemiyorum,vatan gitti gidiyor v.s gibi...Oturup enine boyuna tartisilmali ozellesmenin + lari - leri .. Belki tt ozellessin dendiginde bende sdc e kendimi dusunerek eskiden,ozellessin de kurtulalim demisimdir ama,once bi herseyi dusunmek gerek onun farkina vardim..Ayrica genel olarak ozellestirmenin yerine ,devletin elinde kalip daha ii isler bi hale getirme taraftariyim

[signature][hline]Su olsam , Ates olsam

www.tev.gov.tr

[Bu mesaj Kithnos tarafından 22 Haziran 2005 08:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Katiliyorum son iki yaziya.

Tekel olduktan sonra 'ozellesme'nin ne anlami var ki? hem de yabancilara

Ha 10 tane firma olsun, musteri kaybetmemek icin, birbirleriyle kiyasiya yarissinlar, fiyatlar uygun olsun, arti degisik hizmeteri olsun. Esas 'ozellesme' budur. Yoksa butun ulkenin iletisimini gidipde yabancilara teslim edersen, buna monopoli denir. Arti ulusal guvenlik risk altina girer.
Sosyal ağlarda paylaş

beyler ,
tt nin tekel hakki 1 sene once kalkti . tekel mekel yok artik ulkede tutunde de alkolde de telekominikasyonda da tekel yok . ayrica tt goz onunde bir kurum diye onu konusuyoruz . devletin bavul ureten fabrikasi da var . devlet dedigin ozel sektorun onunu acar vergisini alir . daha iyi yonetelim diyen arkadaslarda hic kusura bakmasinlar bos konusuyorlar . bugune kadar yonetilememis bugunden sonra mi iyi yonetilecek . ulkede hala adam gibi internet gitmeyen yerler var . giden yerlerde pahali diye alamayan var . birak yabanci ya da turk adam koysun ortaya para gelistirsin her hizmeti ucuzlatsin goreceksiniz ki senede kazandigi 3 milyardan daha fazla kar edecek devlet . tt nin o karinin gene altyapi calismalarina gittigini ve devletin eline adam gibi bir para kalmadigini da ayrica hatirlatirim . birak vergisini alsin cebine kalsin . [signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.

[Bu mesaj huun tarafından 22 Haziran 2005 08:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

baska sirket yok ama yakinda acarlar . hayirlisiyla devlet su sektorden bir cekilse diger firmalar rakipleri kim olacak bir gorse acarlar .

kimse devletle ticari rakip olmak icin gelip 8 milyar dolar vermez takdir edersin ki ...[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
bilgi eksikligi olunca zeytinyagı modeli üste çıkmak için yazılar içinde diğer kişilere hakarete varan laflar geçmeye başlamış

karşınızdakinin saçma ve gereksiz konuştuğunu düşünüyorsanız cevap vermeyin olsun bitsin ne yani iş mi yazının sonunda ona laf koymak ?

açıkçası telekom yıllarca yoldu bizi sürekli fazlası ile kar etti, iletişim özgürlüğümüzü kısıtladı, yatırım yapıyorum diyip dünya nın kullandıgı teknolojiyi birkaç yıl geriden takip etti, gençliğin sırf bu yüzden diğer ülkelere özenmesine yol açtı.. Şuan sırf isveçteki altyapı yüzünden oraya taşınmak isteyen gençlerin sayısı okadar fazla ki..
ha bu isteği gerçekleştirirler veya gerçekleştirmezler ama bu düşünceyi onların aklına sokan kim oldu? telekom...

Atatürk çü düşünce bize neyi vurguluyor? vatanını seviceksin değil mi? çağı yakalayacaksın değil mi? Atatürkçü düşünceyi tt firmasında görmek gün geçtikçe zorlaştığı için birkere yazının içine bu unsuru katmak abes le iştikal eder. Haksız rekabet ortamı yaratıp, tekel olmak ve yoluncak kaz olarak seçilmiş türk halkı üstünden haksız kar elde etmek neticesinde tt a olan güven de azaldığından özelleşmesi ileriye dönük projeler açısından en olumlusu olacaktır.

Olay telefonların dinlenmesi değil sadece. Teknoloji her geçen gün değişiyor, gün gelicek (belkide şuan yapılıyordur) amerika kendi ülkesinden kullanacagı uydu sistemleri ile istedigi ülkenin telefonlarını dinleyebilecek.. Sen başkası uzayda şehir kurarken ülkende internet lüks tür diyip ona göre vergi düzenliyorsan, sen yurt dışından araba gelmesin diye gümrük vergisini 10^milyon yapıyorken ülkenin yatırımcısını bu aldıgın vergiler ile desteklemiyor ve yurt içinde kaliteli araba üretimini sağlayamıyorsan bırak Atatürkçülük lafı geçmesin artık.. yabancı yatırımcı gelsin kursun bu iş böyle yapılıyor diye öğretsin , sonradan da kafasına yeni dank edecek yerli yatırımcı+devlet işe el atıp güne merhaba desin.

Türkiyenin bazı konularda içine kapanık kalması bizi ileriye taşımaya değil oldugu yerde saymaya yönlendirir. Açıkçası telefonların dinlenmesinden çok çok daha vahim bir durumdur.[signature][hline]G3NK
DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411
zitem illede zitem
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...