Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Görsel Zeka

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Görsel zeka nasıl geliştirilir? 1,5 - 2 saat kadar süreyle gördüğüm birisinin simasını sonraki gün ne kadar hatırlamaya çalışsamda yapamıyorum. Başka simalar karışıyor. Hatta 2 yıl beraber okuduğum birinin simasını dahi çıkaramıyorum bazen. Hep farklı kel alaka simalar karışıyor. Hatırlamak istiyorum yapamıyorum. Ve genelde bayan simalarında daha belirgin oluyor hatırlayamamam.

Nasıl geliştirebilirim görsel zekamı? 1,5 - 2 saat görüştüğüm birini hatırlamak istiyorum. Sonra görünce çıkaramam ayıp olur diye korkuyorum.

Saçma konular açıyor olabilirim hoşgörmenizi arz ediyorum :)[signature][hline]Nemo est liber qui corpori servit.
Firefox Kullanın - [b]Internetten Para Kazanmaca
Mesaj tarihi:
konuya katkısı olması için kişisel bir gozlemimi dile getireceğim :

bence insanlar gorsel olarak diğer duyularımıza gore daha çok gelişmiş... yani orneklemek gerekirse hem picasso ya bakıyoruz hem de rock müzik gibi ilkel bir muziği dinliyoruz... sizce de bu biraz garip değil mi? perkusyon dediğin şey vurarak ses çıkarmak değilmi? veya hissetme duyumuz... halen taş yuzeylerini iç gıcıklayıcı buluyoruz değil mi? peki ya tatma? insaoğlu halen et yemekten buyuk zevk almıyor mu? bence gorsel anlamda cok geliştik ve diğerlerii unuttuk gibi geliyor...[signature][hline][/b]evrenin dayandığı tek gerçek vardır: nedensellik...[/b]
[/b]Neodammerung[/b]
[/b]çizim galerim[/b]
Mesaj tarihi:
beyler o dediğiniz şey geliştirilebilir. bunun kursları var.. ben gittim, böyle iskambil destesini karıştırıom, sonra hepsine 5 saniye bakıp birine veriyom. Mesela soruyosun bana 24. kart ney, ben hmn söylüyom. Bu şey geliştirilebilir. nöron ağları falan yani. ama gittiğiniz kursun adam gibin olması lazım. şarlatan işi değil
Mesaj tarihi:
Bende de tam tersi bi durum sözkonusu,gördüğüm birinin yüzünü asla unutmam.Belki de genetik bişidir çok kasma :)[signature][hline] İki şey sonsuzdur,insanoğlunun aptallığı ve evren.Fakat ikincisinden o kadar emin değilim...
Albert Einstein
Mesaj tarihi:
ya kurs değilde kişisel çalışma ile geliştirilemez mi?
Kurs a gitmek istiyorum desem bakarlar bana tip tip :D Daha kursa gitmem gereken bir çok mevzu var da :)

Benim istediğim boş zamanlarımda oturayım fotografik mi görsel mi bilmem o zeka/hafıza mı geliştireyim. Millete mahcup olmayayım. Bu amaçla yapılabilecekler nelerdir?[signature][hline]Nemo est liber qui corpori servit.
[b]International Youth Informatics Society
Mesaj tarihi:
said:
Nebuch, 05 Temmuz 2005 19:49 tarihinde demiş ki:
bence insanlar gorsel olarak diğer duyularımıza gore daha çok gelişmiş... yani orneklemek gerekirse hem picasso ya bakıyoruz hem de rock müzik gibi ilkel bir muziği dinliyoruz... sizce de bu biraz garip değil mi? perkusyon dediğin şey vurarak ses çıkarmak değilmi? veya hissetme duyumuz... halen taş yuzeylerini iç gıcıklayıcı buluyoruz değil mi? peki ya tatma? insaoğlu halen et yemekten buyuk zevk almıyor mu? bence gorsel anlamda cok geliştik ve diğerlerii unuttuk gibi geliyor...

Valla kassam bu kadar saçmalayamam. Evrim threadinden aldıgın gazla daha gidersin sen.
Mesaj tarihi:
Ya bi adam vardı öyle görsel zeka geliştiriyodu discoveryde fln çıkmıştı hatta öğrencisi bi kağıdı okuyodu 10 dk sonra arkasını dönüp kelimesi kelimesine söylüyodu özel bi taktik var sanıorım onun için
Mesaj tarihi:
said:
homoid, 05 Temmuz 2005 19:44 tarihinde demiş ki:
Bende isimleri unutuyorum paso 15 dakka muhabbet ediyoruz
devamli lan,abi,kizim,sen,siz gibi kelimeler kullaniyorum :D

ahah aynı ben :D[signature][hline]Tabi tabi aynen anlattığım gibi...
Mesaj tarihi:
said:
Arthur_HellsFire, 05 Temmuz 2005 19:47 tarihinde demiş ki:
fotografik hafıza olarak tanımlanabilir vampirler hafızalarına direk fotoraf şeklinde alabiliolar olayları :)
gelişebilecek bişi olduğunu sanmıyorum

renkli çıktıda alabiliozmu abi :lol:[signature][hline]Tabi tabi aynen anlattığım gibi...
Mesaj tarihi:
gorsel zeka buyrun benım yaz kurs kayıtları baslamıstır:P
saka bır yana gercekten cok ıı yımdır bu konuda gorduggum seyı unutmamak degılde kısa sure goup aklıma almak konusunda[signature][hline]Kaptan Fistan ve Tayfaları
Mesaj tarihi:
said:
asinanyavuz, 05 Temmuz 2005 19:36 tarihinde demiş ki:
Hatırlamak istiyorum yapamıyorum. Ve genelde bayan simalarında daha belirgin oluyor hatırlayamamam.

Hmm abi problemin ciddi sanki
Mesaj tarihi:
http://www.megahafiza.com/kurs/kurs0205.htm Üye olmustum 3 günde bir geliyordu her kademe hepsi tamamlanmıs hic kasma direk kasılmasını veriyim 7 seviye yani 7 sayfa neden 21 gün beklincen al oku isine yarar belki ben daha denemedim .![signature][hline]Hasan abi : bölülü bölülü ordard nedio bu ya
Hasan abi : Ostardı anladıkta bölülü bölülü ne olu
Cafe camiası : Abi bölülü ne ?
Hasan abi: Ne biliyim ya adam vallah öyle yazı bölülü bölülü
Cafe Camiası sabahlamak üzere iken : Pjauıjhauhauha kopar .
Mesaj tarihi:
yanlış hatırlamıyorsam bu insanların Sayısal ve Sözel Zekasının dominantlığı ile ilgiliydi. Ama geliştirilebilir olduğuna inanıyorum. Çünkü ben isimleri net hatırlarım simaları hatırlayamıyorum. Benim tam tersim olanlarda var. İlginç. Ama ikisi de sinir bozucu olmalı...[signature][hline]Nemo est liber qui corpori servit.
[b]International Youth Informatics Society
  • Yeni Oluştur...