EagleEye Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Oldum olası aklıma takılan böyle bişey var.Araba hoperlörlerinde falan mesela 1200 watt vs oluyo.Ama gitar amfilerinde 30watt 50 watt falan oluyo.Ve ses çıkışı daha güçlü oluyo.Nedir bunun olayı?
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 büyük ihtimalle hoparlörün gücüyle izin verdiği ses arasındaki farklılıktır. bi de bu watt olayında ürün ambalajına bazen ulaşabildiği en yüksek wattı yazıyorlar ne deniyordu ona unuttum, dikkat edilmesi gerekilen bir husus.[signature][hline]SBGG! - Headshot Studios
arian Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Aslında basit birşey.Wattın yükseltilmesi volume artırır sadece, yani kısaca sesin daha fazla çıkıp çıkmamamısı ile ilgili ne kadar yüksek olursa watt o kadar daha fazla ses alınır.Bu yüzden 10wattlık anfide ses az gelir ama 1200wattda daha çok gelir çünkü kabine giden elektrik hoperlörde daha fazla olduğundan.Kısaca desibeli artırır.Örneğin amfilerin hepsinde volume en fazla 5-6 kadar açılmalıdır daha sonrası kirli ses (distorion -yani +2 desibele yaklaştığından oluşan olay-) vermeye başlar tabii bu temiz olarak çıkmaz ve anfinin ömrüde kısalır ayrıca.Yani mesela 10wattlık bir anfiyi volume 10 kadar getirecemize yerine 100wattlık bir anfi kullanıp volume 5 kadar getirip aynı ses yüksekliğini alabiliriz. Umarım anlatabilmişimdir?[signature][hline]Arian Elwing !?Papyrus!*
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 arian o aradaki oran gerçek mi merak ettim.[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)
arian Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Neredeki oran son örnekteki mi?Eğer oysa yok salladım onu ve birşey daha ekliyim volume 5 dünyadaki tüm amfi üretici standart olarak yapmıştır -sebebini bilmiyorum sormayın :)-. 0 desibel olarak temiz ve amfiden tam verim alınıyor.İsterseniz açın volume 10a kadar ama 20 yıllık amfiyi 3 yılda halledersiniz :).[signature][hline]Arian Elwing !?Papyrus!* [Bu mesaj arian tarafından 05 Temmuz 2005 12:23 tarihinde değiştirilmiştir]
philoxenus Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 gitar amfisi vb amfilerde transistör yada ampul var çünkü. mesela arabaya ampullu amfi takarsan marşı basarsın 5dk sonra arabanın aküsü ambere olur. böyle güzel şeyler bunlar[signature][hline]Papirus*
Predator Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Evet doğru yukardaki yorum transistör var amfilerde power amp denen kısım yükseltiyor sesi[signature][hline]oh yeaa
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 bu 1200w falan şeylere p.m.p.o deniyor. bu da, devreler yanmazsa, her türlü şart mükemmel olursa maximum çıkış gücü mü ne. tamamen yazış pazarlama hedesi. bende bi aralar 800w pmpo 5+1 hoparlör vardı, şimdi kullandığım gerçek 20w subwoofer + 5x8w uydulardan çok çok daha güçsüzdü.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected] Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 hah mirage o dediğin işte yukarıda bahsettiğim hadise.[signature][hline]SBGG! - Headshot Studios
EagleEye Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Arian sorun orda zaten :)Normalde olması gereken 1200watt ın daha fazla ses veriyor olması.Ama 10w amfimden daha fazla ses alıyorum 1200watt a oranla.Yani sanırım mirage in dediği gibi bir olay var.
philoxenus Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 ayretten bir durum daha sözkonusu. örenğin gitar amfilerinde adam 10watt diye yazıyor onu, siz onu pmpo mantığıyla hesaplamak isterseniz o 10watt aslında 1000watt civarı gibi birşey oluyor. ama 1000wattlık bi gitar amfisi 1000wattlık dandirik bilgisyar kolonundan yine çok daha güçlü. o da işte yukarda belirtilen transistör ve ampul hedelerinden kaynaklanıyor. zaten bilgisayar kolonu yaptığı zaman adamın mantığına göre, çoook büyük performanslar vermesi gerektiğini düşünmüyor. adı üstüne bilgisayara takıp oyun oynayacaksın. gitar amfisini bilgisayara bağlayıp quake3 oyna bkim noluyo, duvarın sıvası dökülür :) ama gitar amfilerinde ve profesyonel müzik seti amfilerinde vesaire hedef hep en az enerji kaybı en iyi ve en yüksek ses kalitesidir. vesaire vesaire.. fazla yormamak lazım kafayı bunlara.[signature][hline]Papirus*
Öne çıkan mesajlar