Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sıvı Nitrojen ?

Melkor

Öne çıkan mesajlar

said:
Leath, 29 Haziran 2005 17:56 tarihinde demiş ki:
said:
Venator, 29 Haziran 2005 16:48 tarihinde demiş ki:
Kapalı acık alan cok farketmez, duduklu tencere gibi dusun cok tutarsan patlar aynen onun gibi. Aslında simdi duduklu tencere dedim de acaba herseyi bi duduklu tencereye koysan arada bi de buharı dısarı salsan nası olur acaba o_O

Yalnız simdi aklıma geldi odtu kimyanın altında labaratuarlardan birinde bol miktarda var galiba, sıvı azot hede hodo diye bitabela gormustum oralarda bi yerlerde ama istege gore veriyolar mı bilmiyorum =)

sivi azot ile sogutma yapan bir hayli cok yabanci var bu arada,yani "yapamazsiniz" demek yanlis :)

O_o

Bunu kastettin galiba, iyi de boyle bisey icin butun kasada cpuda detaylı modifikasyonlar yapman lazım bi de sogutma olarak kullanmak deli gibi sıvı nitrojen tuketir. Deney icin niye olmasın ama =)

Baska bi nokta da bi saat sonra buz kristalleri olusmus anakartın uzerinde eheh cok guzel de bu pc 4-5 saat calısırsa anakart ciddi ciddi donmaya baslar.[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki:

Zaten tekerleklere karşı ilgim var...
Sosyal ağlarda paylaş

sanayi gazlar satan bir yere gidip narkoz gazi iste . kilosu 15 ytlden satiliyor . gazlasmaz isinmaz . isinmaz derken isinsa bile ideal isisina geri doner . nos dedikleri de n2o dur . bildiginiz ameliyatlarda kullanilan narkoz

soylemeyi unuttum hatirlatayim . kendilerinin ticari takdim sekli ne yazik ki basincli kaplar icersindedir . yani tupten gelecek sivi haldeki gaz tupun disina ciktiginda yani 1 atmosferlik bir ortamda gaz haline gelecektir . 1 atmosferde sivi halde kalan protoksitdiazot - bilimsel ismi sekil yaptim ^^ - bilmiyorum . gazla calisacak bir sogutma sisteminde yeterli sizdirmazligi nasil saglarsin bilemem . bence bu is gayet teknik bir konu . oranda buranda soguk yanigi istemiyorsan ya da sistemine kalici bir zarar gelmesin istiyorsan hazir bir sogutma al

[Bu mesaj huun tarafından 30 Haziran 2005 00:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Sıvı azot -200 derecelerde kalıyor uçana kadar o ısıda kalıyor.
Sürekli olarak kaynıyor.
Kabını tamamen kapatırsan acaip patlıyor.
soğutma yaparken kar yapıyor. Sonra o kar erirken bilgisayarın içine ediyor.
Sıvı azot yerine amonyak ile yapılan bir soğutma önerilir.
Sıvı azotu sürekli doldurarak en fazla 1 saat falan idare eder koca bir kap.

bos gaz sanayinde bulunabilir.
http://www.bos.com.tr[signature][hline]Eski nickim Chemical idi. Şimdi ise Chemical. tamam yok bişi. bakma...
MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
bakmasana lan
Sosyal ağlarda paylaş

vallaha gecenlerde dolasirken buldum bir overclock macerasi tr de yapmis arkadaslar islemciyi [email protected] arkadaslar islemciyi -31 dereceye kadar dusurmeyi basarmislar.linke Burdan ulasabilirsin.linkte islemle ilgili olarak resimler ve genis aciklama mevcut soru sorarsanyardimcide oluyorlar zaten.[signature][hline]classified
Sosyal ağlarda paylaş

@hunn: Valla sistemi kendim yapmam lazım.. işin zevki orda ya. emek sarf etcem. Ugrascam bir ayımı belkide daha uzun bir sureyi vericem.. Kusursuz yapmaya calısıcam.. sonra gunlerce uykusuz kalıp kademe kademe artırıcam.. yani bana baya bi nitrojen lasım..

@chemical: Karlanma olayı en basından beri aklımı yiyip bitiriyor.. Acaba karlanmayı engelleyen maddelere (varmıdır bilmiyorum ama vardır niye olmasın ki =) ) mi basvursam. yoksa karlanma bir sure sonra bitiyormu.. Yani diyelim ben 40 saatlik bir operasyon yaptım. Devamlı az az da olsa kaplara aralıksız nitrojen gonderen bir duzenek kurdum.. Veya usenmedim her saat bası sogutmadan kaybettikce nitrojen ilave ettim.. Bu karlanma hic durmadan devammı eder.. Yani bir sure sonra anakartın ustunde kardan yol yapmak istemem.. Karlanma erimedigi surece sorun yoksa yoktur.. En buyuk deneyimim olucak :)

nese birde aklımın bir ucunda olması gereken baska bisi varmı sıvı nitrojen ile ilgili.. Yani ne bileyim bilmem gereken ama daha farkında bile olmadıgım baska bir dip not ???

Birde bu nitrojende kalite seviyesi gibi bir olay yok demi.. 22 ayar altın 24 ayar altın meselesi gibi.?[signature][hline]Önce o vardı. BjK
Sosyal ağlarda paylaş

kreojenik malzeme bulman lazim . 0 derecenin altinda maddeler bilinen ozelliklerini kaybeder genelde soguga dayanikli malzeme edinmen lazim .

sızdırmazligi saglasan bile isi yalitimi sorun olacaktir . chem in dedigi gibi buz gibi bir metal karlanma yapacaktir . ısı yalitimi icin bir nevi cam elyafi olan perlit edinmen lazim .
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Maleboge, 29 Haziran 2005 14:44 tarihinde demiş ki:
Sıvı Azot kendi buharı ile kendini soğuta bilen nadir bir gazdır (havanın %70'ini oluşturur) Bu yüzden tüpleri kapalı tutulmaz. Tüm sıvı azot tüpleri sızdıracak şekilde üretilir.

Yani bu şu demek eğer sıvı azotu bir şişeye koyar iyice kapatırsan önce sıvı azot kendi buharı ile dengeye gelir.
ısınma ısısı düşük olduğu için çok kısa bir sürede sıvı azot hal değiştirip tekrar gaz haline gelir. Hacmi bir anda birkaç milyon kat artar. Böylece çok güzel bir patlama elde edersin. Muhtemelen hayati organların vucudundan ayrılacağı için seni de selvilerin altına gömeriz...

Anlatış tarzı süper :) Selvilerin altına gömeriz ha LOL :)[signature][hline]oh yeaa
Sosyal ağlarda paylaş

Nekadar yalıtım yaparsan yap sıvı nitrojen geçen boruların etrafına yarım metreye ulaşan kalınlıkta buz birikebiliyor havadaki engellenemeyen nem yüzünden:) yani bırak kardan yol yapmayı. Bütün bilgisayar buzun içinde kalır birdaha çıkartamazsın. Eritirsende bozulur parçalara su dolacağı için:)[signature][hline]Eski nickim Chemical idi. Şimdi ise Chemical. tamam yok bişi. bakma...
MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
bakmasana lan
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Venator, 29 Haziran 2005 14:56 tarihinde demiş ki:
Sıvı nitro ile sogutma yapamazsın, acık bi kapta tutarsan saglıgın icin zararlı degil kesinlikle ama yine de olmaz. Yani bikac damlayı alıp elinde bile tutabilirsin bi sure, cok sirin bisey aslında oynaması ama kabı acık olacagından islemciyi ve anakartı dondurur.

Soyle ornekliym, sıvı azotla dolu bi kaba bi tane muz atarsan ve 5-10 dk beklersen muzu cıkardıgında cekic gibi kullanabilirsin. Sıcak ortamlarda cok cabuk buharlasır, kısa surede cok da sogutmaz ama islemci sogutması gibi dvamlı surecek bi iste bi sure sonra anakartın buzcagından cıkmıs gibi olur.

Edit: Turkiyede bilmiyorum da amerikada litresi sut ile yaklasık aynı seviyelerde, burda da cok asırı pahalı olacagını sanmıyorum endustride kullanılıyo sonucta. Ama nerden alırsın onu bilemicem.

sakin bole seyler yapma

normal bir gulu nitrojene sokup 1sn sonra cikartirsan cam gibi kirilir...
1 sn yeter
parmagini sokarsan parmaginda cam gibi kirilir ve kanamasi durmaz.
kapali kapta tutamazsin
yani ustune kilitli kapagi bile hic bir gucle kapatamazsin.
cabuk buharlasir. 1saatte 1 litre yarilanir. tabi yuzey alanina bakar. neyse

alman zordur ama imkansiz degildir. karakoyde satilir...
sole soliim
dokemezsin buharlasir direkt. 10litre falan alirsin eve giderken yarisi buharlasir soliim simdiden..[signature][hline]Amd Athlon 64 3000(939) @ 2450mhz = MSI K8N Diamond = 1024 MB 500 Mhz Ram @ 4.2.2.2 = 2 SLI 6600 GT = Coolermaster Stacker = Coolermaster Aquagate = Tagan 480 Watt Power supply = Sata Raid 0 with 160 GB 7200.7
Sosyal ağlarda paylaş

said:
UrZa, 01 Temmuz 2005 02:10 tarihinde demiş ki:
said:
Venator, 29 Haziran 2005 14:56 tarihinde demiş ki:
Sıvı nitro ile sogutma yapamazsın, acık bi kapta tutarsan saglıgın icin zararlı degil kesinlikle ama yine de olmaz. Yani bikac damlayı alıp elinde bile tutabilirsin bi sure, cok sirin bisey aslında oynaması ama kabı acık olacagından islemciyi ve anakartı dondurur.

Soyle ornekliym, sıvı azotla dolu bi kaba bi tane muz atarsan ve 5-10 dk beklersen muzu cıkardıgında cekic gibi kullanabilirsin. Sıcak ortamlarda cok cabuk buharlasır, kısa surede cok da sogutmaz ama islemci sogutması gibi dvamlı surecek bi iste bi sure sonra anakartın buzcagından cıkmıs gibi olur.

Edit: Turkiyede bilmiyorum da amerikada litresi sut ile yaklasık aynı seviyelerde, burda da cok asırı pahalı olacagını sanmıyorum endustride kullanılıyo sonucta. Ama nerden alırsın onu bilemicem.

sakin bole seyler yapma

normal bir gulu nitrojene sokup 1sn sonra cikartirsan cam gibi kirilir...
1 sn yeter
parmagini sokarsan parmaginda cam gibi kirilir ve kanamasi durmaz.
kapali kapta tutamazsin
yani ustune kilitli kapagi bile hic bir gucle kapatamazsin.
cabuk buharlasir. 1saatte 1 litre yarilanir. tabi yuzey alanina bakar. neyse

alman zordur ama imkansiz degildir. karakoyde satilir...
sole soliim
dokemezsin buharlasir direkt. 10litre falan alirsin eve giderken yarisi buharlasir soliim simdiden..

10 litre falan buharlaşmaz kendi kaplarında taşırsa:)
bir yere kadar soğuyor. Sonra eğer dışarıdan çok ısı almazsa buharlaşması durur. Tabi termoslar mükemmel yalıtmıyor ama genede çok yavaşlatır uygun bir termos.
Birde parmağını çok hızlı sokup çıkarsan donmaz. Çünkü bulaşan yapışan birşey değil tam olarak, birde ısı iletimi okadar yüksek değil. Ama denemek hoş olmaz:).

Bunu damla şeklinde damlatıp benleri falan alıyorlar.[signature][hline]http://www.kafamgirsin.com
En son tutorialım. Tank korozyonu önleme.
Sosyal ağlarda paylaş

en son kimya 10 sene once gormushtum. ondanda zor gechmishtim. neyse biliyorum kendi ozelliginin olamdigini patlamasinin. basinc deyishikligi sonuchta ta merak ettim ne akdar hizli patliyor. yani kapaa kapadiktan 15 dk sonra falansa arakdashlara guzel sakalar yapabilirim.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...