Melkor Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Arkadaslar nitrojen bir sure sonra biten bir şeymi ? Yani bir sure sonra ucup gidiyor mu ? veya xx saat sonra soguklugunu kaybediyormu ? Kaybediyorsa ne kadar dayanıyor ? Pis işlere kalkısıcamda :) Birde Turkiyede nerden bulabilirim ? Daha dogrusu varmıdır Turkiyede.. Sanıyorumkı zamanla ısı alan ve ilk soguklugunu kaybediyor.Cok mu kısa surede ısınıyorlar. (tamam o zeminin sıcaklıgına da baglı. Biz aynen bi kapa koyduk diyelim. Kap oda sıcaklıgındaydı haliyle dondu. Ne kadar sure donuk kalabılır? )[signature][hline]Önce o vardı. BjK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ebemunk Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 istediğin sıvı nitrojen sanırım sadece nitrojen değil, çünkü nitrojen zaten gaz, hadi başardınız bir kaba sadece koymayı onun soğuk olması için bir neden yok. Ha eğer sıvı nitrojenden bahsediyosan onunla öyle kaba koyma meselelerine girişmen sağlığın açısından hiç iyi olmayabilir. -195.8 C'de sıvı hale geliyor(muş) nitrojen. Yapıcağın şeyi söylesen belki biraz daha yardımcı olabiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 müracaat Chemical : p[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Melkor Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Ya istedigim sey zaten sıvı nitro. Ayrıca sıvı nitronun sağlıgıma zararlı olucagını hic dusunmedim. ? Simdi o zaman bu sey ısındıkca gaz olarak ucucak gidicek. Bu iyi. Birde degistirmekle ugrasmıcam. Bir yandan gaz oldugu kadar nitro eklicem. Güzelll. Amacım evdeki sistemimi birazcık (gecici olarak) overcloklamak. Bir arkadasım kullanacagım kapları bana ulastırabilecegini soyledi ama nitro konusunda yumdu gozunu. Bu arada el atıcagım bilesenler e.kartı ve islemci. ramlere aktif+pasif sogutma ayarlıcam. Yani ramda nitro olayına girmicem ki girememde :) En kısa zamanda guc kaynaklarınıda halledicem. Ekrankartına ve hdd ye bir kaynaktan anakarta cd-rw ye ayrı bi kaynaktan vericem. Niyet ettim battı bana masaustu sistemim. Sonunu simdiden gorebiliyorum ama genede deneyicem.[signature][hline]Önce o vardı. BjK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ebemunk Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 ingilizce bilgin varsa sadece kulaktan dolma bilgilerle bu işe girişmeni önermem. herhalde vardır bazı sitelerde nitrojen soğutmalı overclock nasıl yapılır diye.[signature][hline]Electronic Biomechanical Entity Manufactured for Utility and Nocturnal Killing ---- Hear me! and if I close my mind in fear, please pry it open..See me! and if my face becomes sincere, beware.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Melkor Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Ya zaten ortada daha sıvı nitro yok :) Tr den bulamassam yurt dısınla ugrasmak istemiyom. Ki oldu inat ettim "ben bu masaustune 1 dk lıgna bile olsa mukemmellestiricem" dedim. tr den bulamadıgıma gore yaz sonuna kadar sarkar. arkadasıma soylerim o getirir. Yani boyle bir olaya kalkıssam bana ne kadar nitro gerekir ? (bir sorun daha eklendi )[signature][hline]Önce o vardı. BjK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 o nitro patlar ama. nitrojen kullan sen :-p[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 patlasında gor..[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Melkor Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 İng var.Dogru duzgun konusamıyom/yazamıyom ama bi elimde sozluk anlamaya calısıyom. O da yabancı dergiler sağ olsun :) Overclock yazılarını okuyorumda turkce bir bilgi her zaman daha iyi oluyor.birde donanımhaber e bakayım. Gerci oraya uye degilim olamamda. bi inceleyim :) Acaba cok mu pahalı bu meret ? (tr de)[signature][hline]Önce o vardı. BjK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Melkor Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 nitrojen işte kısalttım. kısatlmasıda sakat :)[signature][hline]Önce o vardı. BjK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tAKA Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 nos sistemi kurulu olan arabalar icin uretilen nos tüplerinden al[signature][hline]caddepiyasa.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Sıvı Azot kendi buharı ile kendini soğuta bilen nadir bir gazdır (havanın %70'ini oluşturur) Bu yüzden tüpleri kapalı tutulmaz. Tüm sıvı azot tüpleri sızdıracak şekilde üretilir. Yani bu şu demek eğer sıvı azotu bir şişeye koyar iyice kapatırsan önce sıvı azot kendi buharı ile dengeye gelir. ısınma ısısı düşük olduğu için çok kısa bir sürede sıvı azot hal değiştirip tekrar gaz haline gelir. Hacmi bir anda birkaç milyon kat artar. Böylece çok güzel bir patlama elde edersin. Muhtemelen hayati organların vucudundan ayrılacağı için seni de selvilerin altına gömeriz...[signature][hline]http://maleboge.siyahsapka.org Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Sıvı nitro ile sogutma yapamazsın, acık bi kapta tutarsan saglıgın icin zararlı degil kesinlikle ama yine de olmaz. Yani bikac damlayı alıp elinde bile tutabilirsin bi sure, cok sirin bisey aslında oynaması ama kabı acık olacagından islemciyi ve anakartı dondurur. Soyle ornekliym, sıvı azotla dolu bi kaba bi tane muz atarsan ve 5-10 dk beklersen muzu cıkardıgında cekic gibi kullanabilirsin. Sıcak ortamlarda cok cabuk buharlasır, kısa surede cok da sogutmaz ama islemci sogutması gibi dvamlı surecek bi iste bi sure sonra anakartın buzcagından cıkmıs gibi olur. Edit: Turkiyede bilmiyorum da amerikada litresi sut ile yaklasık aynı seviyelerde, burda da cok asırı pahalı olacagını sanmıyorum endustride kullanılıyo sonucta. Ama nerden alırsın onu bilemicem. [signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki: Zaten tekerleklere karşı ilgim var... [Bu mesaj Venator tarafından 29 Haziran 2005 14:58 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Melkor Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Simdi elimde kullanacagım kaplar olmadıgından bisi diyemiyorum. Ama eger patlama riski varsa ve bu risk sadece kapalı bir kap icin gecerliyse sorun degil. Kapatmam yani. Kuracagım sistem simdiden gozumde canlanır oldu ama baya bi hazırlık yapmam lazım. Birde arabalar icin gelistirilen nos tublerini kullanmaya kalksam ucarım havaya ? Ucmazmıyım ? yani nos tublerini kullanabileceksen tr den bulurum. ama ne bileyim birde kendi capımda rekor kırıcam derken kendimden olmayım ?? hımm endustri.. sanayi sitesini bi kurcalayım. :) Eger ucuz bisi ise baya bi alayım.. bide biter felan isin ortasında ugrasmıyım.. Simdi bide aklıma bisi takıldı. Kapalı ortamda bu iş sakatmı ?[signature][hline]Önce o vardı. BjK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lordgnr Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Bi aralar oyle bir video gormustum hatat bir topic acmistim. Tekrar adres verim dedim ama video yu silmisler. [Bu mesaj lordgnr tarafından 29 Haziran 2005 15:34 tarihinde değiştirilmiştir] aha buldum http://www.tomshardware.com/site/videos/index.html burda THG Video 11 [Bu mesaj lordgnr tarafından 29 Haziran 2005 15:38 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 said: Melkor, 29 Haziran 2005 15:08 tarihinde demiş ki: Simdi elimde kullanacagım kaplar olmadıgından bisi diyemiyorum. Ama eger patlama riski varsa ve bu risk sadece kapalı bir kap icin gecerliyse sorun degil. Kapatmam yani. Kuracagım sistem simdiden gozumde canlanır oldu ama baya bi hazırlık yapmam lazım. Birde arabalar icin gelistirilen nos tublerini kullanmaya kalksam ucarım havaya ? Ucmazmıyım ? yani nos tublerini kullanabileceksen tr den bulurum. ama ne bileyim birde kendi capımda rekor kırıcam derken kendimden olmayım ?? hımm endustri.. sanayi sitesini bi kurcalayım. :) Eger ucuz bisi ise baya bi alayım.. bide biter felan isin ortasında ugrasmıyım.. Simdi bide aklıma bisi takıldı. Kapalı ortamda bu iş sakatmı ? NOS = NO demektir 1 azot 1 oksijenin birleşmesinden oluşmuştur. Azot'dan çoooooooooooooooooooook farklıdır. Kullanamazsın Istanbul -> BayramPaşa -> Habaş firması sana istediğin kadar verir...[signature][hline]http://maleboge.siyahsapka.org Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 -Merhaba. Sıvı Nitrojen arıyodum sizde bulunur mu ? -?!?!?!?!? Pek kolay olmaz sanırım bulman :)[signature][hline]Charles Rhadamantis Nobody is perfect so I'm nobody. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Melkor Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Bi izmiri alt ust edeyim. Sonra baktım yok icime sinmedi. Aynen istanbula. hem arkadaslarımı gormus olurum bu bahane ile. Bulunur malibu bulunur ama zor ya. bi nitro icin istanbula gidersem yazık bana :) İzmirde bulamassam oss sınav sonucları acıklanmasıyla iyi gecmisse anca giderim :) bide bu iş icin kaç L almam gerekli bir fikrim yok. 25 L alıp rahat etmek istiyom ama birde bitip yarıda kalsın istemiyom ? Hadi diyelim buldum kac L temin edeyim ?[signature][hline]Önce o vardı. BjK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Melkor Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 @lordgnr: Video guzel ama benim sistem bu kadar jan jan lı olursa bana cok pahalıya mal olur. cunku ben sistem patlayana kadar overclock yapmayı dusunuyorum. Cıkılabilecek max hızı gormek istiyorum.Cıkıp o hızda calısıcak bir sistem yapmaya calısmıyom :) Yani bir nebze islemciyi cope atmayı goz onune alıyorum. (gerci buyuk ihtimal tum sistemi aynen cope gondericem ama o da bana cok koyar.Bilmiyom yani baktım yok maddiyat olarak altından kalkamıcam tum projemi silerim.)[signature][hline]Önce o vardı. BjK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Kapalı acık alan cok farketmez, duduklu tencere gibi dusun cok tutarsan patlar aynen onun gibi. Aslında simdi duduklu tencere dedim de acaba herseyi bi duduklu tencereye koysan arada bi de buharı dısarı salsan nası olur acaba o_O Yalnız simdi aklıma geldi odtu kimyanın altında labaratuarlardan birinde bol miktarda var galiba, sıvı azot hede hodo diye bitabela gormustum oralarda bi yerlerde ama istege gore veriyolar mı bilmiyorum =)[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki: Zaten tekerleklere karşı ilgim var... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kreese Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 said: Melkor, 29 Haziran 2005 13:14 tarihinde demiş ki: Arkadaslar nitrojen bir sure sonra biten bir şeymi ? Yani bir sure sonra ucup gidiyor mu ? veya xx saat sonra soguklugunu kaybediyormu ? Kaybediyorsa ne kadar dayanıyor ? Pis işlere kalkısıcamda :) Birde Turkiyede nerden bulabilirim ? Daha dogrusu varmıdır Turkiyede.. Sanıyorumkı zamanla ısı alan ve ilk soguklugunu kaybediyor.Cok mu kısa surede ısınıyorlar. (tamam o zeminin sıcaklıgına da baglı. Biz aynen bi kapa koyduk diyelim. Kap oda sıcaklıgındaydı haliyle dondu. Ne kadar sure donuk kalabılır? ) o maddeyi bi şahine koyup arabayla beraber patlamak da var[signature][hline]ExhaulteD, 20 Haziran 2005 15:13 tarihinde demiş ki: Dahada fenasi bicak gozu delip beyne giriyo sonra doktor bicagi cikarticam diye ugrasirken gozu yerinden cikariyo bu seferde delikten beyin akmaya basliyo uheuhe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HasMez Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 bende sandım atm fln sokmak için kullanıcaksın. hani kilide fln şeettirirsinde sonra çekiçle şeettirirsin. pis işler diyince aklıma ilk o geldi nedense. sıvı oksijeninde o tür dondurma etkisi var ama bunlar senin pek işine yaramaz elini kolunada dondurursun mazallah.[signature][hline]unholy ownz u _all_eyez_on_me_ vs. kalgeldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 said: Venator, 29 Haziran 2005 16:48 tarihinde demiş ki: Kapalı acık alan cok farketmez, duduklu tencere gibi dusun cok tutarsan patlar aynen onun gibi. Aslında simdi duduklu tencere dedim de acaba herseyi bi duduklu tencereye koysan arada bi de buharı dısarı salsan nası olur acaba o_O Yalnız simdi aklıma geldi odtu kimyanın altında labaratuarlardan birinde bol miktarda var galiba, sıvı azot hede hodo diye bitabela gormustum oralarda bi yerlerde ama istege gore veriyolar mı bilmiyorum =) sivi azot ile sogutma yapan bir hayli cok yabanci var bu arada,yani "yapamazsiniz" demek yanlis :)[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 said: HasMez, 29 Haziran 2005 17:43 tarihinde demiş ki: sıvı oksijeninde o tür dondurma etkisi var ama bunlar senin pek işine yaramaz elini kolunada dondurursun mazallah. Oksijeni sıvı olarak saklayamıyorlar... !!!![signature][hline]http://maleboge.siyahsapka.org Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lordgnr Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 o sozunu ettigim video yu gordukten sonra bende almayi dusundum 40 litresiini 200 € ya ebaydan bulmustum ama sorun su ki siviyi doldirabilcegin 20 litrelik bir sise 900 € civarinda. onu aldiktan sonra da kola siselerine koyucak halimiz yok ya o yuzden vazgecmistim. Ama yinede ebay e bir bakin belki ucuz biseyler bulabilirsiniz.[signature][hline]Lord GNR's Homepage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar