Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk adının yok edilmesinde ilk adım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
huun, 11 Haziran 2005 18:49 tarihinde demiş ki:
turkler osmanlida azinlikti dersen hangi imparatorlukta kurucu millet azinlik degildir ki gibi bir soru cikar ortaya .

o zaman hic bir imparatorluk hic bir milletin degil . insanligin ortak mali .

evet dogru soyledın ımparatorluklar barındırdıkları mılletlerın ortak malıdır kıme sorarsan son fransız ıhtılalıne kadar dunyada ulus devletı kavramı yoktur zaten yanı ımparatorlukalr tek bır mıllete mal edılemezler ıstedıgın kaynaga bak yavuz sultan selımden sonra osmanlıda arap sayısı turk sayısını acıkca gecıyordu sen sımdı bu devlete turk devletı dıyemessın cogunlugu araplar zaten[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Mesaj tarihi:
devletin turk olmasiyla devletin vatandaslarinin baska bir milletten olmasi arasinda fark vardir .

ne var ki osmanli konusunda haklisin tabii . osmanli cihan devleti olmayi kafasina koymus bir devlet olarak hangi milletten olduguna bakmaksizin devlette gorevleri liyakat esasına gore dagitirdi . diger milletlere karsi bir kompleksi olmadigi icinde bunda bir beis gormezdi .

ve butun bunlar bizim bugun osmanliyi soyleydi boyleydi diye elestirmek yerine daha cok sevmemiz icin yeterli bir sebeptir . nihayetinde devleti kuranlar turktur cephede savasanlar turktur . kısaca osmanlıya turk devleti dememek icin bir sebep yoktur . ha osmanli turkmenlere antin kuntin hareketler yapmamis midir ? yapmistir velhasili konusacak cok seyvardir ama osmanli gibi bir devlete bile sahip cikmayacaksak artik ooo . elin gavuru 3 kurusluk seyine olumune sarilir biz osmanliyi elimizin tersiyle kenara itecez iyi artik . [signature][hline]

[Bu mesaj huun tarafından 12 Haziran 2005 00:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
osmanlının mırasını aldık ama osmanlı cok uluslu bır ımparatorluk
devlette calısanlar karısık ordu devşirme tartışıcak bişey yok yanı osmanlı turk kokenlı develt ancak turk develtı dersek ulusal devlet statusune gırer ve ust kımlık turktur demıs oluruz oysa osmanlıda ust kımlık osmanlı ıdı butun uyrukla rosmanlı sayılıyordu o yuzden ınatla osmanlı turklere aıttır demek yanlıs bır dusunce sahıp cıakrız cıkmasına ama fanatık duzeyde savunmak yanlsıtır osmanlı yunanlılarında bulgarlarında macarlarında sırplarında ermenılerınde gurculerınde arapalrında hatta cezayırlılerınde osmanlısıdır bu devlete sahıp cıkıp bızımdır dememız bu ulkelere haksızlık olucagı gıbı osmanlının yaptıgı tum yanlıslarıda beraberınde sahıplenmek olucaktır mısal ermenı meselesı[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Mesaj tarihi:
Dostum cok guzel yazmısın ellerine saglık bende kendi fikrimi sizinle paylasmak istedim...
Kendimce
Atatürkcüyüm denilirken Kemalizm denmeye baslaması sahsi fikrim burdaki amac AtaTURK'çülük Türk kelimesini kaldırmak Turk kelimesini silmek.
Belki sizlere sacma gelebilir....[signature][hline]Aptallık En Buyuk Günahtır...
Mesaj tarihi:
Ataturkcu demek atuturku seven yaptıkalrını begenen kısı olmak demek Kemalızm ıse baslı basına bır ıdeolojıdır Ataturk u gercek anlamda dusunmek sozlerını gercek anlamda degerlendırmek eserı nutuk tan yola cıkmak ataturk ılke ve ınkılaplarının koruyucucusu olmak ve amac olarak Ataturk u aşmayı edinmektir
bu kavramı halk kendı ayırdı herkes Ataturkcu sozde ama kımse onu anlamıyor Ataturkculuk sadece bayramalrı kutlamak 6 ılkenın ısmını bılmek hadı batıya gırelım batıcı olalım a donusturuldu bu ulkede ne yazıkkı
Ataturkculuk ve Kemalızm aynı sey olmamaya basladı yanı yada oyle yapılmak ıstendı ve ıstenıyor
bıde turk ısmınden arınmak demişsiniz lol Kemalızm ın esasında turk mılletını dunyada hakettıgı yere getırmek yatar kemalızm sadece turkıyedekı degıl butun turklerın ortak refahını hedefler asırı uclara gıtmeden ıyı bır dış sıyasetle turk dunyasını kultur olarak bır arada tutmayı ortak cıkarlar ıcın beraber harıekt etmeyı destekler ama kesınlıkle kaba kuvvetı veya turancılık gıbı hayallerı ıcınde barındırmaz
eger Ataturk gercek anlamda bır 20 yıl daha yasasaydı amacı turkıyeyı ortadoguda 3. dunya ulkelerı nın lıderı yapmaktı emperyalızm altında yılalrca somurulmus ulkelerı dunya barısını saglamak amacıyla bırlestırmektı eger oyle olsaydı dunya cok degısık bır yer olabılırdı gercekten ama Ataturk bır kısıydı ve devamı gelemedı ne yazıkkı oturup calısmak onun ızınden gıtmek yerıne habıre oturup agladık Atam gel bızı kurtar dıye yakardık ve yakarıyoruz asla onu takıp etmeyı denemedık ve onun en nefret ettıgı ınsan bıcımıne gırdık ıste hala mılelt ordu gelsın darbe yapsın yok Avrupaya gırelım onanr bızı kurtarır efendım yok bılmemne partısı gelsın kurtarsın ayagında
secım yapılır halkın yuzde 40 ı sandıga gıtmez yuzde 38 oy olan partı tek basına ıktıdar olur sonra herkes yakarır aneee dıncıler geldı ne yapıcaz dıye ama aklına gelmez o sandıga gıtmek cunkı farkında degıldır oy kullanmayan sayısının ıktıdar partısıne verılen oydan daha fazla oldugunun
o yzuden yılalrdır hıcbır secımde oy kullanmayanalra ceza vermıyor kımse cunkı her partının ısıne gelıyor bu
daha uyumaya devam edelım yarın oburgun bı savas cıakr gene perısan oluruz herseyımızı kaybederız sonra bekelrız gene bı kahraman cıksın dıye ama bu defa gelmez o kahraman yokolur gıderız
tarıh bılımını sadece gecmıstekı zaferlerıyle ovunmek sanan bır mıllete mustahak olan bır son olur bu[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Mesaj tarihi:
said:
pekaziz, 28 Mayıs 2005 22:06 tarihinde demiş ki:
Rusya Türkiye'yi, Türkleri bölmek, yok etmek isteseydi bizi tanıyan ilk devlet olmazdı, yardım etmezdi.
Eğer gerçekten Türk düşmanlarını yazmak istiyorsan ABD'yi yaz, AB'yi yaz, onların uşakları hükümet elemanlarını yaz. Yoksa görevlendirilmiş olabileceğin konusunda tereddütlerim güçlenmiş olacak.

Rusya,ABD,AB ne Türk düşmanıdır ne de dostudur,devletlerin hesapladıkları tek şey çıkarlarıdır.Rusya bizi tanıdı,yardım da etti ama babasının hayrına etmedi çıkarı vardı,öyle yapması gerekiyordu.ABD kürdistanı kurdu gene çıkarları bunu gerektiriyordu gerektiği zaman yerine Türk devleti de kurar,o zaman da dostumuz olmaz çünkü düşündüğü gene çıkarıdır.[signature][hline]Sevemedim kimseyi içimdeki sen gibi...
Mesaj tarihi:
bu cagda yasayan hic kimse - en azindan cok az kimse disinda - ataturku gormedi onla konusmadi vs vs vs .

demek ki biz ataturk u fikirleriyle biliyoruz fikirlerinden dolayi seviyoruz . ataturk un fikirleri de kemalizm dir . ataturk=kemalizm dir ataturk u sahsen tanimayan kimseler icin .

ataturk un bizim icin cok onemli bir sahsiyet oldugu bir gercektir tartisma goturmez ne var ki fikirleri yani kemalizm kendisi hayatta olmadigi icin cesitli yorumlara etkilenmelere aciktir .

nihayetinde ataturk yadsinamaz bir gercektir kemalizm ise yoruma acik bir konu .

not : bu mesaj ben kemalizme karsiyim anlamina gelmez . ne var ki bugun uygulamada kemalizm i kendine kalkan edinen ve bence yanlis yorumlayan bazi kesimlere karsiyim o da ayri bir konu burda tartismanin bir anlami yok . bu da kemalizm in yoruma acik bir konu oldugu yonundeki tezimi destekler .[signature][hline]
Mesaj tarihi:
Kemalızm ın kaynagı Nutuk oldugu ıcın yoruma acık bır olay degıldır tıpkı komunızmın kaynagının marx ın komunıst manıfestosu oldugu gıbı
kaynakta sorun yoktur onu yorumlıyıp carpıtanlarda sorun vardır kuran da saglam bır kaynaktır ama dunyada onu carpıtan ve cıakrlarına kullanan bır suru musluman vardır o zaman kuran da tartısılabılır yoruma acık bır konu dıyebılırmıyız[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Mesaj tarihi:
Komünizmin kaynağı bir olabilir ama bu zamanla gelişip değişmesini ve fraksiyonlara ayrılmasını engellemez ve sağlıklı olan da o dur.

Aynı şekilde kemalizmin kaynağı da bir olsa da o da zamanla değişip gelişir en doğal ve sağlıklısı da budur. Herkez tek tip yorumlasa o zaman karşınızda insan değilde robot olurdu.

Kur'an da aynı şekilde 1400 yıl öncenin yaşamı ile aynı şekilde yorumlanamaz. O yılların insanını dizginlemek için kullanılan bir gömlek aynı kesimiyle bugünün insanına dar gelir.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Bunu yoruma açarsanız insan sayısı kadar farklı yorum ortaya çıkar.Olaylara uyarlamak ayrı,zamana göre yorumlamak ayrı.[signature][hline]Sevemedim kimseyi içimdeki sen gibi...
Mesaj tarihi:
Diyebilirsin Viktor. Şöyle düşünelim, her insanın algı yeteneği ve aynı olaydan aldıkları mesaj farklıdır. Senin bir olaydan çıkardığın dersin tam tersini ben aynı olaydan çıkartabilirim, çünkü biz fabrikasyon üretim değiliz, insanız. Bunun en basit örneği, "Yarısı dolu-yarısı boş" olan bardak. Eğer insanlar bu kadar basit bir şeyde bile farklı sonuçlara ulaşabiliyorlarsa, dinin veya bir ideolojinin, bir görüşün getirecekleri konusunda da farklı düşünebilirler. Bu bakımdan Kuran da yoruma açıktır, Atatürk'ün ilkeleri ve düşünceleri de yoruma açıktır. Ne yazık ki, yoruma açık olan olan şeyler, çarpıtmaya da açıktır, burası kesin.

Yalnız, ben bu Atatürkçülük ve "Kemalizm" denen iki kavramı anlamıyorum. Bence temelde aynı şeydir bunlar. Yalnız, Atatürkten rahatsız olan bir kesim, "Kemalizm" denen şeyi icat etti ve sanki bunu "Statükocu, dine uzak duran, halktan kopuk, aşırı idealist ve ülkeyi batıracak" sıfatı yerine kullanarak bir çarpıtma yapma yoluna gitti gibi. Bu benim şahsi görüşüm tabii, siyasete girmeye başladığı için tartışılmaması daha iyi, ama bazı mesajlarda geçen bu ayrıma katılmadığımı belirtmek isterim.

Saygılarımla,[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Mesaj tarihi:
ayrım yok aslında ıkısı aynı seydı ama 80 den sonra Kenan Evren ın polıtıkaları uzerıne Ataturk un Devrimci ve Antiemperyal yonleri silinmeye calısıldı Ataturkculuk bir ideoloji degilde bir laf halıne getırılmeye kalkısıldı bunun en ıyı ornegı devrimcilik ilkesini isminin degiştirilip inkilapcılık yapılması veya atanın bazı sozlerının yokedılmesı hatta 3 koca cıltlık nutuk un tek cılde ındırılıp bazı yerlerının ozellıkle kırpılması veya sadeleştirme ayagına anlamının degiştirilmesi gibi
sonucta gardrop Ataturkculugu dogdu herkes Ataturkcu gorunuste tabı ıhtılal oncesı herkesın ataturk ustunden sıyaset yaptıgını dusunursek normal bırseydı bu yapılan ama Ataturkculugun ozu yok edıldı
Ataturkculuk batıya yamanmaya calısmak batıyı taklıt etmek son derece pasif bir dışpolıtıka ızlemek anlamına donduruldu kaldıkı Ataturke ıhanet surecı bu ulkede 12 kasımda ısmet inonunun dış polıtıkayı sert bır skeılde elestırmesıyle baslamıstır
80 den sonra ıyıce 180 derece donuldu ataturkcu cızgıden Ataturk ıle Ataturkun dusuncelerı ayrıldı dusunceler cope atıldı 6 ılke delındıkce delındı sonra kıtaplarda olan bır seye donustu yanı sıstem tamamen degıstı dıyelım Devrimcilik ozellıkle ınkılapcılıga donusturuldu ve turk devrımı yenı tanzımatcılıga donusuverdı hop dıye
bugun yapılan butun ıcraatler ve yenılıkler tanzımat zamanı ıle bırebır ortusmektedır torba yırtıldıkca yamalamaya basladık oysa ataturkcu dusunce ırtık olan torbaların degıstırılmesını ongorur en basıtı yanı ucu acıktır ama turkıyede kalamdı hıc ataturkcu artık cogu zaten faılı mechullerle yok edıldı
en son avrupada degnegı vurdu Ataturk ılkelerı turkıyeyı gerı bıraktı kaldırın hede hodo dıye ısmen varolan ılkeler o zaman tamamen kaldırılıcak
ulkede cok koklu bozulmalar var gercek anlamda osmanlının dagılma devrıne donduk ıyıce adamalr evırdı cevırdı sevr ı dolaylı yolda dayatıyorlar bıze bı yandan azınlık meselesı kabul edıldı bı yandan bushbakanımız turk degıl turkıyelılık bılıncı lazım dedı (bakınız osmanlıcılık ehhe) kıbrıstan cekılme basladı kurt meselesı buyuyor gıtgıde bı yandan ermenıler bır yandan AB bastırıp ıc ıslere akrısıyor yıgınla dış borç var yunanıstan 12 mıle cıkarma olayını gene gundeme getırdı yurtdısında bır halıfe cıkardılar avrupa desteklıyor ordu sıyasetten tamamen cekıldı ve daha fazlasını bastırıyor avrupa
parcalar puzzle gıbı yerıne oturmaya basladı yanı bu kadar olayın aynı anda ceryan etmesı kesınlıkle tesaduf degıl
oysa bız hala abuk subuk konularla ugrasıyoruz basında hıcbırını adam akıllı yansıtmıyor gıdıs kotu yanı Ataturkculukten ıse eser yok Ata benım gıbı dusunenler oldugu surece var olmaya devam edıcem demıstı sanırım yavas yavas oda kayboluyor[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
said:
Norak, 29 Mayıs 2005 23:19 tarihinde demiş ki:
çin malı deyip geçmeyin :) tüm büyük şirketlerin herşeyi orda üretilio nerdeyse artık, microsoft bi fareniz varsa altını çevirip bakın mesela :p

ayrıca bu tarihp.. isimli acc gene forumdan olan ismi Ap.. ile başlayan şahsa ait die biliyorum ben.

looooooool!!!Kaldırıp baktım hemen o da ne Made in China :D[signature][hline]"Buraya geri geldim çünkü bir süre tek basima huzur bulmam lazim.Sen uyumalisin,hala bir yatakda yatma sansin varken.safakla seni Hükümdar Denethor'a götürecegim.Hayır,safakta degil çagirildigin da götürecegim.Karanlik basladi.Artik safak olmayacak."
Mesaj tarihi:
Özel günlerde bakın.Kanallar'da ne yazıyor?
Atam İzindeyiz...
Kim senin atan diye sorarlar?
Atatürk izindeyiz yazmak insanlara zor mu geliyor yoksa bu gizliden çevrilmiş propoganda'mı.[signature][hline]Ardhath

"Türkler öldürülebilir, lakın mağlup edilemezler. Türk askerlerini dal kılıç olmaya mecbur edecek kadar üstlerine varmamalıdır. Bir defa dal kılıç olmayı göze almış bir kaç yüz Türk meydana çıkarsa önelerinde mağlup olmamak mümkün değildir."

Napeleon BONAPART
Mesaj tarihi:
ata-turk . belli degil mi kim ata ? abartmayin .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
  • 8 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
DiabloTyrael'in yazılarını okuyunca şok oldum.Adamlar Türklerden o kadar nefret ediyorlarmış ve zamanında da okadar çok korkmuşlar ki,Türk adını bile ağızlarına almıyorlarmış.Kinciliğin böylesi..
  • Yeni Oluştur...