Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

işte kıbrıs TÜRK cumhuriyeti

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
fedaykin haklısın direk dallama gibi atlamış olabiliriz ama şu anda kıbrısla ilgili herhangi bir konu açıldığında direk kktc'yi genel olarak ele alıp talat'a eleştri yağdırmaya başlıyorsak bunun bir nedeni vardır. onun da rauf denktaş'la fikir sürtüşmesi yaşayıp annan planı'na evet demesinden kaynaklandığını çok iyi biliyoruz. ab'yi tek çözüm olarak gören bir hükümet tarafından yönetilirken, kktc'yi de aynı şekilde ab'yi tek çözüm olarak gören bir yönetime bırakılmasını görmek, hatta halkın çoğunluğunun ekonomik çıkarları yüzünden milli değerlerini hiçe saydığını görmek bizi böyle herşeye aşırı tepki verir yaptı[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]
Mesaj tarihi:
Kızgınlıgım sizlere değil arkadaslar. Sadece yıllardır dış politikada ( Bence ) basiretsizlik ornekleri gosterenlere , yıllarca yandaslarına peskes cekmek ıcın savrulan milyarlarca dolar yuzunden ulkemi bu hale getirenlere , milli menfaatlaerimizi bile para için ( unutmayın bu ulkede cep telefonları ılk gırcegı donemde meclıste tum mıllet vekıllerıne cep telefonları hedıye edılmıs bundan sonra yasalasmıstı bu olay ) peskes cekmekten cekınmeyenlere sinirim.

Neyse.. Zaman ayırıp yazdım . Bilmeyenler vardır okusun ogrensın diye.[signature][hline]Sabahları akşamlar doğurur,
Gün ışığında yanan kızıllığı yaşatır mevsimler,
Bir mavi perde olur ellerim;
Merhaba der yaşayan ölülere.............
Mesaj tarihi:
said:
Wispy, 28 Haziran 2005 20:17 tarihinde demiş ki:
Neymiş, uğruna o kadar kanın döküldüğü topraklar dökülen topraklar satılıyor muş.

Herkes tutturmuş hükümete böyle bindirelim, şöyle giydirelim diye. Gidin biraz da geçmişe bakın, Lozan da meclis tarafından gönderilen zat-ı muhterem 12 adayı bunaklığından gündeme bile getirmedi. Sonra İzmir'e gelince karşıda yana ışıklar ne diye sorar bu muhterem, adaları kast ederek. Bunların Ege adaları olduğunu duyunca, Allah Allah ne kadar yakınmış bunlar demiş.

Gidin onun içinde söyleyin vatanı sattı diye, bence aynı şey

lafını bil de konuş, sacmalamanın alemi yok burda.
eleştiri yapcaksan da adam gibi yap.
Mesaj tarihi:
Maraş olaylalarını bende biliyorum. benimde orda okuyan kuzenlerim den tut barış harekatı babamın askerliğine denk geliyor falan filan. bilmeden bir şey bağırdığımız yok yani. Onlar zamanında katliama başlayıp kaç tane türkü öldürdü. Biz hala anlaşmaktan yanayız hemde gururmuzu kırarak. Talattan nefret ediyyorum. mıymıntı bir buz dolabı tamircisinin teki. Ben türkiye yerinde olsam Talata falan hiç söz hakkı vermezdim. Çünkü çoğunluğu bizi sevmeyenlerden oluşan kıbrısta , orayı savunmak için ölenlerin hepsi türkiye türkü... VE adamlar hala biz ingliz olmak istiyoruz diyorlar. Tabi öyle demeyenlerde var ama öbürkü lerin yanında sesleri duyulmuyor... İşin özü ben kıbrısla bu kadar çok uğraşmazdım...! Hıh Yavru vatanmış? yıllardır sadece yük sorun ve başımıza dert açtı... Belki şuan bazı şeyleri göremiyorum ama pek bir şey değişmicek. 20 sene sonrada AB ye girerken kıbrıs hala kapı gibi dikilcek...[signature][hline] "Bu Sabah Bir Umut Var içimde... Nasıl Olsa Geri Gelirisin Diye. Her Şey Yerli Yerinde Yine... Bu Sabahların Bir Anlamı Olmalı...."

Mesaj tarihi:
Maraş olayları diye tarihe geçen şey Türkiye'de gerçekleşmiştir, Kıbrıs'da değil. Annenin hemşirelik yapması, babanın askerlik yapması veya bir akrabanın oraya turistik gezi düzenlemesi gibi durumlar siyasetten anlamayı yanında ek olarak getirmez. Örneğin hemen hepimizin dedesi Kurtuluş Savaşında taraflardan birisinin yanında çarpışmıştır, o zaman hepimiz Topal Osman'ı veya Çerkez Ethem'i tahlil edebilecek bilgiye sahibiz mi demek anlamına gelir. Olsa olsa onlara küfredecek kadar bilginiz vardır, ötesi değil.

Bu arada bir dipnot, Talat'ı bende sevmiyorum ama bu doğru yaptığı şeylere bile "Hayin köpek" diye saldırmanızı gerektirmez. Kolay olan saldırmak, zor olan ortak noktaları bulup gerektiği yerde diğerlerine karşı iş birliği yapabilmeyi becermektir.

İkinci bir dipnot, Kıbrıslı Türklerin bizi sevmemesinin en önemli nedenlerinden birisi oraya harekat sonrası Türkiye'de ne kadar işsiz güçsüz it kopuk varsa teşviklerle gönderilip türk nüfusunu arttırmak adına yerleştirilmesidir. Yıllarca suç nedir bilmeyen bir halkın üstüne bir anda bir sürü aç ve cahil insanı salınca doğal olarak "Ne oluyoruz" demişlerdir. Bu ve benzeri yanlış kararları alanları eleştirmek yerine sonuçlarını eleştirmek çok doğru bir yaklaşım olmaz. Ayrıca yeni nesil o savaşı değilde sonrasındaki ekonomik izolasyonu görmüşlerdir. Bu derece birileri senin ümüğüne binse sende aynı şekilde feryat ederdin. Onu geçtim ekonomik olarak çok daha iyi durumda olan Türkiye'de bile bir çok kişiye şans versen bir anda Avrupa ülkelerine göç edip onların vatandaşlığına geçmeye kalkmaz mı?[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
  • Yeni Oluştur...