Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mage !

ironhammer

Öne çıkan mesajlar

Mage ler hakkına konuşulcak bi topic açmak istedim.Görüyorum ki mage hakkında pek fazla konuşulmuyo.Ben 30 olmak üzere olan bi mage im.Oyundaki tüm classların büyülerini ve güçlerini aşşağı yukarı biliyorum.

Bana mage ile ilgili:

1.PvP taktik ve önerileri genel (Fire ve Arcane)
2.Para kasma taktikleri (40 ta binek almak istiyorum 20goldum var ama büyülere çok para gidiyo )
3.LvL kasma taktikleri (Galiba artrık mob kesmek daha mantıklı çünkü mage mobları çok hızlı kesebiliyo)

Bide pvp ile ilgili bi kaç şey anlatmak istiyorum şimdi önce SHAMANdan başlıyalım tmm adamlar çok güçlü ama nası kesebilir bi mage shamanı bir yolu olmalı adamlar yavaşlatıyo kaçamıyon meele dalıyo.Büyü atıcan resistance totem açıyo.Hadi blinkle fln biraz kaçtın shock speller atıyo.Totemleri kesiyim diyon ozamana kadar health barın 4te1 nde meele ile.

Sonra PRİEST hayatta kesilmiyo heal zaten başlı başına bi güç zırhıyla problemin olmadığı için oda onlar için dert değil fearları var Mana burnleri var shielleri ve purge benzeri anti buff büyüleri var.Nası kescen bunları.

ROGUE duelloda çok kolay kesiliyo ama onun dışında pvpde ambush+coldbloodla girdiğinde biraz daha uraştığında öldün.

Bide şu zırhlara deli gibi fire resist koyuyolar nasıl kescen adamları sürekli ersist ve büyülerin yarı hasarları bunakarşı ne yapmalı.Mesala bi staffta ımproved 25 fire dmg and effect dediğinde burdaki effect resistance lamı alakalı oluyo?

Sorularım ve düşüncelerim bunlar umarım yardımcı olursunuz
Sosyal ağlarda paylaş

Bide Hunterda baya kasıyo adam peti yolluyo koyun yapıyon buarada okla uzaktan mahfediyo hayvan ikide polyden çıkıyo gene atıyon.Zırhın düşük oludğu için yakından da uzaktanda etkili oluyo hunter.Frost nova atıp 5 yards fln uzakta duruyorum böylece ne öeele ne ranged dalabiliyo ama bukadar yan
i bunun dışında pek bişi yapamıyon huntera.

NOT: Bunları sınıfının hakkını vererek oynayanlar için söylüyorum yoksa az ve orta bilenleri rahat kesiyorum pvpem ortanın üstündedir yani ama çokta iideğil.
Sosyal ağlarda paylaş

wow-europe mage forumlarında geçen bir tartışmada genel kanı, mage'in pvp'de en çok zorlandığı class'ın shadow priest olduğu yönündeydi. hatta genelde görünce kaçılması yönünde bir tavsiye vardı :D [taş-kağıt-makas kuralına göre düşünmek gerek]

orada enteresan ama benim çok hoşuma giden bir mage taktiğide varmış bu arada (pratikte ne kadar uygulanabilir bilemem). priest'in mana pool'u düşüktür. genelde bir combat'a ancak yeter. priest'le combat'a başlayan mage combat'ın sonlarına doğru eğer ki üzerinde dot büyüsü yoksa (+ silence yememiş olma şartıyla) poly atar. daha sonra kendine bandaj atan büyücü arkadaşımız, manası bitmeye yaklaşmış bir rahibe karşı fireball ile combat'ı tekrar başlatır. manası olmayan priest = ölü priest sonuçta. dediğim gibi etkili olabilecek bir taktik kanımca. ama priest zaten düşmanını dot büyüsünden mahrum bırakıyorsa o priest'te de bir sorun vardır değil mi :D (ki diğer faktörlerde biraz es geçilmiş gibi...)

[mage değil, priest'im. herşeye rağmen siz priest'lerle pek uğraşmayın ;)][signature][hline]is all that we see or seem
but a dream within a dream?

Edgar Allan Poe
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle ben lvl 48 Mageyim..

1. Ben Uzun Zamandır quest yapmıyorum Zul farrak ve Maraduon İnstancelerinden Çıkmıyorum...

2. Ben Fire Ağırlıklı Arcane Gidiyorum Buildim bu....

Fire ...........

Improved Fireball Rank 5
Ignite Rank 5
Incinerate Rank 2
Pyroblast Rank 1
Improved Flamestrike Rank 3
Improved Scorch Rank 5
Critical Mass Rank 3
Blast Wave Rank 1
Fire Power Rank 5
Fire Total: 30

Arcane .......................

Improved Arcane Missiles Rank 5
Arcane Concentration Rank 5
Improved Arcane Explosion Rank 5
Evocation Rank 1
Improved Mana Shield Rank 2
Improved Counterspell Rank 2
Presence of Mind Rank 1
Arcane Total: 21

Pvp ye gelince.. Rouge ile Duel veya pvp yapıyorsam.. mana shield i açar beklerim.. :) sonra sı Sheep + Fireball + Fire Blast + Pom + Pyro + Frost Nova + Fireball + Arcane missille + Arcane Expo... Kesin yatar...

Shaman ............. Çok az karşılaştım hatta 1 vs 1 1 kere :D Hızlı instant büyüleri kullanmalısın arcane missile yi bol bol kullan.. pom açıksa pom + pyro.. ve heal yaparken counter spell...

Paladin........... warior.....

Bunlara rouge ye uyguladıgının aynısını uygula.. Divineyi açıp heallenirse sende evocation yap.. Divineyi açıp peşinden gleirse onu oyala divinesi geçene kadar.. Eğer yenilceksen.. sırf sheep yap.. artık sana yalvarıcak :D

Hunter......................

Mana sheld i aç Direk Pet e sheep... Sonrası kolay sana bişi yapamaz dibine gir instans büyülerini veya direk fire ball salla arcane missile + fire blast + cone cold gbi büyüler ile hunter ı ezersin..

mage ye karşı.........İlk büyü atmasını bekle direk counter speel ve sheep yap.. 30 saniye oyalanmalısın ki senin counterspeel açılsın.. fireball + pom + Frostball (çünki direk fireward ı açıcaktır) + arcane missile.. ile devam et.. bu arada o sheepten kurtulunca sana sheep atmamasına dikkat et.. eğer atarsa counterspeel ini kullan..

Priest...............

Holy Pirest i kolay yenersin fakat shadow priest i yenmek için.. köpek gibi Shadow resist e dayanmalısın..

[Bu mesaj ozii_x tarafından 29 Haziran 2005 09:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Counter Spell nası bi büyüdür anlıyamadım pve de denedim atıyorum bazen büyü atmasını engelliyo bazen engellemiyo 10sn büyü atmasını engelleyen bir büyü diimi bu.Bide arcane deki 4snye silence işe yarıyomu hakketen ??

Bide ben fireda combs alıcam prsn of mndı almıycam direk savaşın başında poly+combs+pyro=1.5k + 300-400 Dot 12sn ile başlamak istiyorum.

Son olarak evocationa talent vermek gerçekten mantıklımı 10dk cooldawnı var yani kesin biarada kullanırsın pvpde bu büyünün açık olması düşük bi ihtimal ki kullancağın amnın gelmeside küçük bi ihtimal.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Quardon, 29 Haziran 2005 09:59 tarihinde demiş ki:
Ben Warriorum ve genelde mageleri alıyorum.Yani yalvarma durumu bana göre söz konusu değil.

Ya bence warriorun mage karşısında pek şansı yok.Yanlış anlama amacım ezmek değil ama şöle bak:
Savaşın başında hemen fireblast atarsın charge kullanamassın ardından hemen sheep+combs+pyro sonra yaklaşıncada kullanacağın çooook büyü var frostnova var + blastwawe var + blink +cone of cold + ... bunlarla warrior yaklaşamıyo mage o yüzden pek vuramadan yatıyo bence mage taş warrior makas durumunda burda.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ironhammer, 29 Haziran 2005 10:01 tarihinde demiş ki:
Counter Spell nası bi büyüdür anlıyamadım pve de denedim atıyorum bazen büyü atmasını engelliyo bazen engellemiyo 10sn büyü atmasını engelleyen bir büyü diimi bu.Bide arcane deki 4snye silence işe yarıyomu hakketen ??

Bide ben fireda combs alıcam prsn of mndı almıycam direk savaşın başında poly+combs+pyro=1.5k + 300-400 Dot 12sn ile başlamak istiyorum.

Son olarak evocationa talent vermek gerçekten mantıklımı 10dk cooldawnı var yani kesin biarada kullanırsın pvpde bu büyünün açık olması düşük bi ihtimal ki kullancağın amnın gelmeside küçük bi ihtimal.

Pom suz mage olmaz. bence... ben Pom sayesinde çok kestim.. cok kurtuldum.. Ornegin.. Mount ile kaçan bi horde yi pom + sheep ile durdurup kesebilirsin.. veya bir anda fireball + pom + pyro ile 1000 in üstünde dgm verebilirsin... instancelerde üzerine gelen mob u kesemezsen kendini kurtarabilirsin.... Pom onemli ... Counterspeel e gelince ona 2 talent verince 100 / 100 8 saniyeye kadar slience edersin.. ama 2 talent vermez isen mesela o an heal atıyor ... heal i 4 sn kullanamaz diğer spell leri açık olur..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ironhammer, 29 Haziran 2005 10:01 tarihinde demiş ki:
Bide arcane deki 4snye silence işe yarıyomu hakketen ?

Son olarak evocationa talent vermek gerçekten mantıklımı ?

1: ise yaramak zorunda,4 saniye her turden,10 saniye 1 turden buyu yaptirmiyor,harika bence.
2:mana burn yendiginde mantikli oluyor(PvE icin de oldukca hos)[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Quardon, 29 Haziran 2005 09:59 tarihinde demiş ki:
Ben Warriorum ve genelde mageleri alıyorum.Yani yalvarma durumu bana göre söz konusu değil.

Sen Sağlam mage ile karşılaşmamıssın.. bana cok paladin ben mageleri rahat alırım dedi.. :D Burning Legion Mayweda.. bi ara görüşelim..
Sosyal ağlarda paylaş

Ehehe bak Ceti arkadaşımızın açtıgı topicte ne yazıyor yani herkesin görüsü farklı mesela o rogueken magei cok rahat aldım diyor yani herkese farklı bir kisinin yazdıgıyla hemen baslama.Belki bir bakarsın magee alısamassın bırakır warrior kasarsın.Sonucta zevk isi bu illa kesmek zorunda değilsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Sunu anlatim geçen if onunde duel yapacak adam arıodum bir türk gordum lvl 48 paladin.. adamın kendi char ı imiş ama daha sadece bi kaç kişi ile duel yapmış.. o kadar acemidi ki sadece bakıyordu bana :D bütün if halkı bu türk kardeşimizi kesti :D biraz muhabetten sonra çıktı kendisi..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ironhammer, 29 Haziran 2005 10:17 tarihinde demiş ki:
Bide önemli bişi sorcam bu Burnin soul Yüksek talenlı fire mage için gereklimi acaba %65 büyünün bozulmamasını sağlıyor ??

söyle söyleyim.. benim dibime gelip vuran bi adama ben fire ball atmam... yüzlerce binlerce talent build vardır.. bu kendi yapımımdır hiç bir siteye veya ona buna sorarar yapmadım.. kendimce gereksiz gordklerimi çıkardım.. kimi fire soul.. kimi impact a verir.. ben direk crit ağırlıklı gittim.. scorch e ağırlık verdim.. çünki instancelerde sırf scorch kullanıyorum agroyu almamak ve mana tasarufu sağllamak için.. sen bilirsin ister benimkini kullanırsın istersende üstünde modifiye yaparsın..
Sosyal ağlarda paylaş

Bide millet baydı artık talent yazmaktan ama şu fire+arc ve arc+fire talentlarında öneri yazabilecek varsa sewinirm benim düşündüğüm

Fire+arc:

imprvd fireball 5
ımpact 5
ıngite 5
Flame throwng 2
Incinerate 2
Pyro 1
Improvd FS 3
Blast wawe 1
Criticall mass 3
Fire power 5
Combustion 1
FİRE: 33

Imprvd arc msll 5
Arcane cons. 5
Imprvd arc exp 5
Evocation 1
Imprvd CS 2
ARC: 18

Bence hasar açısından aşmış critic olarak dehşet ve çok oturaklı bir talent.
Ama bukadar fire a vermişken burning soulla %65 büyü bozulmaması yapmam gerekirmiydi ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...