Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iPod mu alayım ZEN mi?

Siamon

Öne çıkan mesajlar

Ya ipod alın diyenlere tek bi kelime "gidin abi" . Alınmaz ipod bos bisi. Sadece sekil ya sadece hava baska bisi yok.

Artık bana gına geldi arkadaslarımı o igrenc tuzakları gostermekten. Valla hayatım bitti ipod ipod diyen kisi bitmedi. Abi amacın elinde tutup sekil felan yaratmaksa (yani mp3 player ile sekil yapıcagını dusunuyorsan) gidip hemen ipod mini felan al.

Az daha konular acılsa anti-apple / anti-creative gruplasmaları cıkıcak.

Gercek : Sekil olsun diyosan ipod , teknik ozellik bakımı diyosan creative.

Diger bir gercek : Bir arkadas yazılım olarak ipod daha iyi yazılım veriyor demis.Daha iyi olduguna dair de lunix destegi olmasıymıs. Oysa ki lunix destedi basarı degil cesitlilik getirir. Media Source ta gayet iyi bir program.(ama cihazın icindeki yazılımdan bahsetdilmisse creative daha iyi oldugunu dusunuyorum.cunku en basıtınden benim alet daha hic kitlenmedi.ama ipod kullanan arkadaslarım fireware guncellemeleri ile bogustuklarını soylediler. yani basic gelen fireware creativede cok cok daha iyi. ipod alırsanız cart curt kitlenmemesi icin cesitli fireware larla ugrasmak zorundasınız. (demek isterdim size cok zor ayarlanıyo veya cok kolay ayarlanıyo diye ama bilmiyorum hic o ise kalkısmadım))

Nese umarım ipodçular aklınızı karıstırmıstırım.! Sizide creative gurubuna davet ederim. Tasarım duskunleri buna ne diyorsunuz ?[signature][hline]Önce o vardı. BjK
Sosyal ağlarda paylaş

akil karistircak bisi yok
aylardir ipod kullaniyorum bi kere bile kilitlenme gelmedi basima veya buna benzer hicbir sorunla karsilasmadim

ipodun gorunumu cok guzel evet(creative gibi markalar yillardir kopyalamaya calisiyo) ancak bunun yaninda kullanim kolayligi ve itunesla entegre olmasi buyuk bi arti

tek elle binlerce sarkilik listeye rahatlikla scroll edebiliyosun, ses kalitesi iyi ve o cirkin creative urunleriyle yanyana koyarsaniz zaten insanin icinden zen men almak gelmiyo
heh cok iyi yukardaki linkteki neonnda ipodt icin cikan tattoolari kopyalamis ama nafile o da piyasada ipodun kolesi olcak

fanboy olmaya calismiyorum ama gayet basarili bi alete sadece guzel gozukuyo diye bok atmak komik geliyo bana[signature][hline] sdf
Sosyal ağlarda paylaş

İpod neden cok satar? O zamanlarda abuk sabuk tasarımlı mp3 playerlar yerine gayet sade bir tasarıma ve kullanım kolaylıgına sahip oldugu icin. Peki simdi durum nasıl ? Almak icin kullanım kolaylıgı soz konusu olamaz. Tasarım desen hadi bir nebze ki o da artık baydı. Herkezin elinde bir ipod sevdası gitti gidiyo.cogu kisi arkadasımdada var bende de olsun mantıgıyla alıyor. Kac kisi inceleyip alıyor ? Daha dogrusu inceleyip alan ipod mu alıyor ? :)

Birde o olay kopya degildir. Hani ipod yaptı bizde de var. Sadece onlar yapmadı. Mantıgıdır. yoksa creative in ipod urunlerini kopyalama gibi bir ihtiyaca girmesi dusunulemez.

Kaldıki apple git gide satılıyor. (işlemciler satıldı bi uzuldum anlatamam.) Yakında microsoft ta su mac yazılımını aldımı ohh , sonra bir firmada ipod bolumunu satın aldımı aman aman amma uzulurum he.. (cok hayal kurdum ama yeni kalktım bi hayal kurayım =) )[signature][hline]Önce o vardı. BjK
Sosyal ağlarda paylaş

İşlemciler satıldı sozunden kastım apple ın devamlı kullandıgı powerpc islemcisinden vaz gecmesiydi.

Yabancı bir dergide okudugum yazı su sekildeydi yarım yamalak hatırlıyorum. Dergiyi cok aramama ragmen bulamadım bi bulsam editlicem yazımı. "intel apple firmasının islemci bazındaki ayırdıgı hisselerin %65 ni alıp apple uzerinde soz sahibi oldu."

Level dergisindegi yazıda ise "İmb mi apple ı sallıyor , yoksa intelle calısmak appele ın işinemi geliyor. " gibisinden bir yazı var.

Ah o dergiyi bi bulayım aynen ingilizcesini yazıcam kasmıcam.

Nese greenmartin olayı buyultmeye devam etmeyelim. Bence apple coktan tarih oldu. Sence hala yasıyor.[signature][hline]Önce o vardı. BjK
Sosyal ağlarda paylaş

e cus. yani ipod/zen olayi firma bazinda tartismaya baslamissiniz, yakinda kim kimi dover diye de tartisirsiniz.

ipod da kullandim zen de. bence tabiri caizse ipod yontulmus kalassa, zen de kutugun ta kendisi. ilk olarak yazilimi hic de iyi degil, benim gozumde. cok zahmetli. ipod kullanmaya basladiktan sonra zen'e donecegimi pek sanmiyorum.

nasil ki cep telefonlarinda agirlik/boyut/kullanilabilirlik kategori olarak sayiliyosa bu aletlerde de bu boyle. genelde ipod bana gore onde. en son cnet'te bi yazi vardi, diyordu ki artik insanlar alternatif yaratmak icin o kadar cok ugrasiyolar ki aynisi olmasin diye gercekten satmayacak seyler uretiyolar. ortada ipod gibi bi alet varken alternatif aramak mantiksiz. ha alternatifi ciktigi zaman bu zen gibi bi kalastan cok sik/guzel/kullanisli bi alet olacaktir.[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

Apple tarih marih olmadı niye olsun ki? Bence yanlıs anlamıssın, apple ibm islemcileri yerine intel islemcileri kullanmayı secti bundan sonra urunlerinde.

Arasıran ipod mu alıyo demissin de yaklasık altı aydır bi mp3 player almayı dusunuyorum arastırıyorum, ipod bana basta da en cazipti yine en cazibi. Arkadaslarımda/tanıdıklarımda creative zen var ipod da var ikisini de bi miktar kullandım ve acıkcası ipod bana daha iyi geldi. Teknik ozellik olarak creative'in cok bi olayı ya da apple'ın buyuk bi eksigi yok ki.

Ses kalitesi desen ben buyuk bi fark goremedim, ha eger cidden detaylı ses kalitesini vs arastıracaksan benim oyle bi aletten istedigim muthis bisi degil zaten. Cunku muzik dedigin sey analogdur analog yapılır ipoddan da zen'den de cıkan ses bi amfiden sesin yerini tutamaz. Ondan cok da dogru bulmuyorum yok efenim bununki daha iyiymis. Mp3 iste ne kadar iyi olabilir ki... Apple da creative de cok uzakta degiller o "ne kadar iyi olabilir kısmından.

Hem nedir bu apple karsıtlıgı anlamadım.[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki:

Zaten tekerleklere karşı ilgim var...
Sosyal ağlarda paylaş

Ya sadece mp3 calsın diyorsanız hepsi aynı. biz burda ayrıntılarla bogusuyoz. :) Nese bu tartısmalar bitmez,tukenmez. Sonucta harbi yani nedirki altı ustu bir mp3 player.

Bu mp3 player firma savasları bitmez.Zaten bu savaslar her forumda yasanıyor. Aklıma geldi (banane diyorsunuz su anda ama olsun ) gecen aylarda (kafadan bi 7+ ay) yabancı bir donanım sitesinin forumlarında gene bildik sahneler ipod-zen xtra carpısması. Herkez en ince ayrıntısına inmis durumda.Ya artık soylenmedik bir acık kalmadı diye dusunuyorduk.İşin kotusu hemen hemen bi esitlik soz konusuydu.Sonradan creative yetkilisimi yoksa kendini oyle lanse eden birisimiydi bilinmez ama su yazıyı yazdı ve olayı bitirdi. " Onlar once bataryalarını cıkarmayı ogrensinler." dedi ve olay orda koptu.. Herkez sinirden guluyordu. :) Nese aklıma geldi yazıyım dedim yoksa bisi olcagından degil. (zen touchunda bataryası cıkmıyor ama o gunlerde zen touch yoktu. )

Sonucta ayrıntıya kacılmassa hepsi aynı sey. :) Ama ayrıntıya kac....... Hehe gerisi artık yok.[signature][hline]Önce o vardı. BjK
Sosyal ağlarda paylaş

yanlis cumle kurmusum, daha doorusu demek istedigimi tam anlatamamisim kusura bakma. asil soylemek istedigim, ipod/zen karsilastirmasi yaparken apple'in mac'lerde kullandigi islemciyi tartismanin anlamini gorememem. ustelik hangi islemciyi kullanirsa kullansin, bu adamlar ne ibm'in urettigi islemcileri alip dogrudan kullaniyodu, ne de intel'in urettiklerini dogrudan kullanacak. kendi sistemlerine gore modifiye edip yapacaklar bu isi. hic bi firmanin bi yerlere gittigi yok kisaca... ayrica apple'i yikmak o kadar kolay degil; populer bazda windows'a rakip olan tek firma ki destekleyeni cok bu yuzden. her neyse, ben hala bunu anlamiyorum.

[spo1=karsilastirma]ortada bi zen var, bi ipod var. soylenene gore zen'in ses kalitesi ipod'dan daha iyi. ama bu kalite olayi bence abartilacak bi sey degil. ipod isportacidan alinan el radyolari gibi ses cikarmiyo... gayet de idare edilebilir, cogu kullanici icin farketmeyecek bi husus. sonracima zen boyutsal acidan ipod'un 1.5 kati. ayrica yazilimsal olarak geri ve kullanissiz. tabii ki bu kullanissizlik aletin "kullanilmayacak kadar" kotu oldugu anlamina gelmiyo. forumda da goruldugu gibi bunu gozardi edenler de var.[/spo][signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız bi dakka ipod kullananlara bi sorum olacak, ipod wma formatını desteklemiyor mu? Tam alacaktı myalnız sans eseri bi yerde gordum bugun sırf onun icin almamayı dusunuyorum aleti. 3 gblık 192 kbps mis gibi wma albumlerimi dinleyemeyeceksem bi anlamı yok ipodun mipodun =) Mp3e de geciremem o kadar seyi cok kasar kalite biraz duser yer artar vs.[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki:

Sosyal ağlarda paylaş

Kesinlikle calıstırmıyomus wma formatını apple'ın politikası galiba rakiplerine karsı, microsofta gıcıgı var ya wma'yı calıstırmayacak ondan illa kendi formatını calısıtırcak. Aferin, microsoftun su ana kadar yaptıgı en iyi seylerden biri wma formatıyken...

HP'nin ipodu almasıyla da bayagı karısmıs olay galiba. Ama itunes wma'dan aac'ye convert ediyomus, cok sacma ama bence yine de. Koca wma arsivimi degistirmek istemiyorum kardesim =)[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki:

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...