Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mozilla Firefox en deli Extensions aka Eklentiler


McsPeyn

Öne çıkan mesajlar

Şu an kullandığım tüm Extensionların listesini yapıyorum, herkes kullansın. Daha önce birileri böle bişi yapmış ama bazıları eksik fazla vs.
AdBlock - Reklamları siliyor, bilmeyen var mı?
IE View - Sayfayı IE'de görün direk
FlashGot - FlashGet tarzı programlarla download etmeye yardımcı
Show Image - Hani bazı resimler yüklenmez ya, IE'de Resmi Göster derdik gösterir ama Firefox'ta direk resmi gösteriyor tek başına tüm sayfada, işte bu sadece resmi yüklüo IE'deki gibi
Show Failed URLUnofficial - Normalde sayfa açılmazsa tepesi boş kalıo, refresh yapamıosunuz. Bu onu engelliyor. Bi de içerlerden bi kaç ayarla çok daha güzel oluyor, o ayarları şu an yazamicam, başka zamana
Duplicate Tab - Aslında pek kullanmadım bunu, adından anlaşılıo zaten
Stumble Upon - İlgilendiğiniz alanlarda siteler gösteriyor, oy veriosunuz falan (daha önce biri ayrıntılı açıklamıştı)
All-in-One-Gestures - İşte fantastik mouse komutları vermenize sağlıyor. Mesela mouse sağ tuş basılı tut, sola çek bırak History:Back yapsın!
Tools > Extensions > All-in-One-Mouse-Gestures > Options > Advanced Prefs #1 > Follow Next Link kısmına |İleri ekliyoruz. Follow Previous Link kısmına |Geri ekliyoruz.
Gestures Customization kısmında Follow Next Link ve Follow Previous Link ayarlarını bulup istediğimiz mouse komutunu veriyoruz.
Bak bi de All-in-One-Gestures'in Rocker Commands bölümü var. Mouse sağ tuş sol tuş yaparsan geri, sol tuş sağ tuş yaparsan ileri gidiyor çok deli aslında..
Biraz kurcalayın bu Extension'u, mutlaka süper bişeyler bulursunuz kendinize göre. Mesela ben Close Document'ı çok seviyorum.
Yalnız bi sorun var. Eğer Türkçe Firefox kullanıyorsanız bu tarz ekler genelde Almanca geliyor. Ben sırf o yüzden İngilizce Firefox kullanıyorum.
Haydi iyi kurcalamalar..
Bi de yüklediğiniz Extensionların görünmesi, kullanılabilir olması için Firefox'u yeniden başlatmanız lazım..[signature][hline]Unique|MF (eski) >> CS ---- Wololo (yeni) >> CS ---- Padaone >> Sanane (JK2)
Celeis >> Elan Realms (UO) ---- Celeis Sirion >> Dark Venue (UO)
Webmaster >> www.FAOto.com & www.FAEmlak.com ---- Hayatına çeşni kat!


[Bu mesaj McsPeyn tarafından 24 Haziran 2005 00:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ooo süper.. ben de firefox kullanıcısıyım da hiçbirini kullanmıyordum :-) daha doğrusu bilmiyordum[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk - Türkiye'nin yürüyen, koşan, zıplayan en büyük ve kapsamlı Star Trek ansiklopedisi
KoÇ '04 | CMU '09 | c4A | ST:O | Star Trek TR | MSN: [email protected] | Mail Me
Jean-Luc Picard: "..Let's make sure history never forgets.. the name.. Enterprise"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Murk, 24 Haziran 2005 01:34 tarihinde demiş ki:
AdBlock flash animasyonu şeklindeki reklamları yok edebiliyor mu?
Evet, flash animasyonlarının yanında küçük bi etiket çıkıyor, oraya tıklayıp yapıyoruz. Bu arada * kullanın, aynı anda bi çok reklamdan kurtulun. Mesela *banner* ve *advertising* kullanın, çoğu reklam gidiyor. Bi Google reklamını * kullanarak kaldırın, hepsi gidiyor, çok mutluyum :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet kaldırıyormuş da sadece flash animasyonunu bloklamak yetmiyor bazı sitelerde. TRGamer'da mesela bazı scriptler var onları da bloklamazsan reklam yok olsa bile flash animasyonunun uzadığı yere kadar olan linklere yine tıklanamıyor.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
McsPeyn, 24 Haziran 2005 00:39 tarihinde demiş ki:
Buraya bi bak sanki? > Rapidshare için
Javascript olan linklere bişi yapamıo Firefox, olmayanlara direk orta mouse tık..

[Bu mesaj McsPeyn tarafından 24 Haziran 2005 00:41 tarihinde değiştirilmiştir]

benim dediğim link değil işte sorun orda. mesela:
www.paticik.com
diye yazmış birisi ben bunu kısayoldan nasıl açarım?[signature][hline]oasisoyun.net
Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

AdBlock reklamları, beğenmediğin resimleri kaldırıyor sayfadan. Mesela yuakrdaki paticik bannerına sağ tık AdBlock Image diosun, silio onu ordan, bida da göstermio.

2Sailor: Olması lazım öle bişiler ama ben istemediğim için yüklememiştim, adını da hatırlamıyorum. Ama benim gördüğüm seçili yazıyı direk kopyalıodu. Yeni tab açtın da mı url kısmına panodan yapıştırıodu. Yani en azından seçmen ve yeni bi tab açman lazım..[signature][hline]Unique|MF (eski) >> CS ---- Wololo (yeni) >> CS ---- Padaone >> Sanane (JK2)
Celeis >> Elan Realms (UO) ---- Celeis Sirion >> Dark Venue (UO)
Webmaster >> www.FAOto.com & www.FAEmlak.com ---- Hayatına çeşni kat!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 9 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...