Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rockistanbul Live @ Dream Tv

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

dün akşam Duman vardı, bugün gün içinde yayın oldumu bilmiyorum ama okuduğum kadarıyla 3 gün canlı yayın yapacaklarmış, ayrı ayrı topicler açmaktansa buradan takip etmeyi uygun gördüm

su anda yaklaşık bir 10 dakikadır Ceza sahnede[signature][hline]Penthesilea'yı banlayanları protesto ediyorum
Sosyal ağlarda paylaş

g s ?
galtasaray ?[signature][hline]ucanadam, 19 Haziran 2005 13:49 tarihinde demiş ki:
ben imam hatipte girdim sınava, bir sıranın üstünde "GÜLÜN AÇANI, KADININ KAPANANI GÜZELDİR" yazıyordu... çok güldüm :)
Lopeth, 02 Kasım 2004 22:34 tarihinde demiş ki:
rahmetlide sollardı..
Sosyal ağlarda paylaş

dün duman uçmuştu... ceza harbi saa sola küfür saydırdı durdu[signature][hline]paraaaaa kazannnnnnnn tıkla ibuxdan hem araştır öğren hemde para kazan ,
tıkla ayda en aşşaa 24 dolar kazannn herkez kazanıyor neden sen kazanmayasınki
tıkla kazan olmadı merak ettin at bir pm anlatayım sana bonustan daha karlı bir iş bu

Sosyal ağlarda paylaş

"kıraç ile yapılan bir röportajda (ayrıca bu sözü söylerken ceza nın rapstar klibi gösteriliyor)'bu rapçilerin hepsi esrarkeş yaptıkları müzik de değil zaten ' şeklinde demeç vermesi sonucu entrysinden bu lafın altında kalmadığını öğrendiğim rapçi."

ekşisözlükten alıntı[signature][hline]Penthesilea'yı banlayanları protesto ediyorum
Sosyal ağlarda paylaş

dogru soylemıs kırac dıyıcem (muzık degıl kısmına) sımdı rapciler atılacak uzerıme bısey demıyorum.

Zaten o cumleye kufurle karsılık vermesıde nası bı kısılık yapısına sahıp oldugunu ortaya koymus cezanın1[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.

[Bu mesaj BlaCk tarafından 20 Haziran 2005 22:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

hayir rap'e zerre kadar bir duskunlugum yok. bu kadar itici bir muzik daha yok heralde. ama yani kirac'a mi dusmus boyle bir demec vermek? ceza kufur edip reklamini yapmaya calisiyorsa, kiracin yaptigi da farkli bisiy degil efendim. gereksiz bir cikis olmus. zaten sevmem kiraci da. dinlemezsin baska sey, bok atmazsin ama.[signature][hline]Piiys

[Bu mesaj Dojorel tarafından 20 Haziran 2005 22:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten cok buyuk ıhtımalle o cakal gazetecılerın sorularındandır o kıraca

- Rap muzık hakkında ne dusunuosunuz

gibi degilde sanki bana - Rap muzıgın sızın muzıgınızden fazla tutulmasını nası degerlendırıyosunuz

gibi bi soruysa ıcındekılerı dokmek gelmıstır aklına. Tabi oyle esrarkesh falan demesi hakarete girer orası dogru degıl.[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
toggie, 21 Haziran 2005 14:43 tarihinde demiş ki:
ben kırac'ın oyle bişey dediğini sanmıyorum. dediyse bile ceza'nın küfür etmesi gerekmezdi. dünkü bok işte kendini bişe sanmış. ya da zenci repçilere mi özendi diyim. küfür etsin boyu uzasın

Kıraç öyle bir şey demiştir.
Rap te esas olan sözlerdir. Sözler rap i hayata getirir. Sözler olmazsa rap olmaz. Gitar, Rock için ne ise; Sözler Rap için odur. Rap te rakibin sana laf koyarsa sen o lafı alır... Buna da DISS denir. Rap in raconudur. Solosuz, distorsiyonsuz, gitarsız rock olmuyosa küfürsüz rap olmaz. Olay reklam değil racondur (racon kelimesi çok saçma bi kelime ya) olayın kuralı budur...

Bi de Eminemden kısa 2 verse ile bitirelim (the Real Slim Shady den)
Birincisi Will Smith e:
Will smith don't gotta cuss in his raps to sell his records
Well i do, so fuck him and fuck you too!

İkincisini konuyla doğrudan alakalı:
I'm like a head trip to listen to cuz i'm only giving you
things you joke about with your friends inside your living room
The only difference is i got the balls to say it
in front of y'all and i don't gotta be frost or sugar coated at all

Kısaca abartılacak bir durum yoktur. Her şey kontrol altındadır.Devlet görevinin başındadır. Müsterih olunuz... :D[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız
Sosyal ağlarda paylaş

said:
elvyn, 21 Haziran 2005 15:24 tarihinde demiş ki:
İşte zaten küfür olduğu için rap çok salak birşey. Hebeleee diye ona küfür buna küfür.

Eheh rap küfür değildir. Küfür rap kültürünün içinde vardır. Nası rock protest bir görüşle birleştirilmişse rap te varoş kültürü i,le özdeşleşmiştir. Rap küfürden öte bir haykırıştır esas olarak.
Rap 70-80lerde çıkıyo zati piyasaya. Funk, R&B karışımı bir müzik üzerine derdini anlatma çabası diyelim basitçe. O zamanlar Sugahill Gang, Kool Moe Dee, Grandmaster Flash, RunDMC ler falan var tabi (aaah aaah eski günler).Senin hoşlanmadığın şey aslında Gangsta rap olarak adlandırılan zamanında East cost, West Cost tayfalarının çatışması sonucu çıkmış şey.
İlk çıkışında NWA falan iyiydi aslında, DOC,Ice Cube ,Ice T falan. Ama sonra bunlar sadece şiddete yönelik sözler içeren bir akıma dönüştü.(80 lerin sonu) Sonra 90larda daha da beter hale geldi. Ama en eskiden beri altta kalmama olayı vardır Rap'te. Sonuçta bu müziğin çıkış noktası golf, polo klüpleri değil; MIT, CALTECH hiç değil! Sokaklarda o zaman nası konuşuluyorsa öyle söylemişler şarkılarını.

Gelgelelim bu gangsta rap olayından (Fifty Cent gibi ne idüğü belirsiz salakların rap yapmasından paso küfretmesinden) bende rahatsızım. Ama Ceza iyidir yetenikli bir adam.
Dur bakıyım bi yerlerde Oldskool mp3 CD leri olacaktı ya.....

bi yandan da tatil hazırlığı yapıyom. İki ayak bi papuç olayı. Yazılar biraz baştan savma olabilir :( [signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız
Sosyal ağlarda paylaş

said:
dasaaa, 21 Haziran 2005 16:14 tarihinde demiş ki:
said:
elvyn, 21 Haziran 2005 15:24 tarihinde demiş ki:
İşte zaten küfür olduğu için rap çok salak birşey. Hebeleee diye ona küfür buna küfür.

Eheh rap küfür değildir. Küfür rap kültürünün içinde vardır. Nası rock protest bir görüşle birleştirilmişse rap te varoş kültürü i,le özdeşleşmiştir. Rap küfürden öte bir haykırıştır esas olarak.
Rap 70-80lerde çıkıyo zati piyasaya. Funk, R&B karışımı bir müzik üzerine derdini anlatma çabası diyelim basitçe. O zamanlar Sugahill Gang, Kool Moe Dee, Grandmaster Flash, RunDMC ler falan var tabi (aaah aaah eski günler).Senin hoşlanmadığın şey aslında Gangsta rap olarak adlandırılan zamanında East cost, West Cost tayfalarının çatışması sonucu çıkmış şey.

Ben de küfür raptir demedim istediğiniz gibi anlamayın herşeyi. Bir kere daha okusaydın anlayacaktın bu kadar yazı yazmayacaktın. Rap kültürü dediğin şeyin içinde küfür olduğu için tap boktan birşey dedim bak yukarıda. cık cık.

Zenci müziği ben bluesı bilirim. Haykırış, üzüntü dersen insanın aklına blues gelir.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...