Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BMW 1 serisi Versus BMW3 serisi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Benim yukarda dedigim arabalar icin 100 milyari gozden cikarman lazim. Daha ucuz birseyler bakiyorsan bmw 1 serisi yerine Audi A3 oneririm. Hatta 2.0 olsa super olur bir de tdi olsa tadindan yenmez ama o zaman fiyat 100 milyara yaklasiyor yine :)[signature][hline]With his holy cross raised high, he shouts a warcry against evil.
Mesaj tarihi:
said:
Cafein, 06 Haziran 2005 20:48 tarihinde demiş ki:
@Fistan: 3 serisi daha büyük diye heleloy üç serisi olmuyor işte, kullanabilip kullanamamak önemli. Arabanın büyüklüğü, masrafı vs bunun yanısıra fiyatına göre aksesuarı büyük sıkıntı yaşatabiliyor.

Bi kere yeni 3 serisini duymamışsın sanırım?
işte araç bu.bmw.com.tr den

Boyutlar
Uzunluk (mm) 4.520
Genişlik (mm) 1.817
Yükseklik (mm) 1.421
Aks aralığı (mm) 2.760
Ön iz genişliği (mm) 1.500
Arka iz genişliği (mm) 1.513

Şimdi bide 1 serisine bakalım.

Boyutlar
Uzunluk (mm) 4.227
Genişlik (mm) 1.751
Yükseklik (mm) 1.430
Aks aralığı (mm) 2.660
Ön iz genişliği (mm) 1.484
Arka iz genişliği (mm) 1.497

Büyüklük bakımından 3 serisi almam diyosan yani 29.3cm uzunluk için aracı sürmeye alışamam diyosan bişey diyemem.1 serisi hatchback oldugu için göze ufak görünüyor.orda takılıyosun.
bide aksesuardan ödün vermek var 3 serisinde.ne gibi aksesuar bunlar? jant? teyp? sunroof? kromaj çerçeve?
heh. hiçbir aksesuar farkı 1 serisi ile 3 serisi arasında ikilem yaşamamı sağlayamaz..[signature][hline]Akvaryum Tutorial
Imagine your life without me...+Miserable huh?.
Mesaj tarihi:
evet araba kıyaslamak saçma olur . bmw varken hele. benim gözlemlediğim bir olay,kalite konfor diyorsanıs bmw dir,almanlar bile sorduğumda ne opel,wolksvagen,audi..bmw ve mercedes gerisi yalan diyorlar,buda çok doğru.
320 cabrio kullandım 97 model geçen sene,bu senede 328 düşünüyorum,açıkçası spor desen spor görünüş desen görünüş.
Herkesin zevki tabi bunuda unutmamak lazım.[signature][hline]Use your bullets wisely. you may want to use the last one on yourself.
Mesaj tarihi:
yeni kasa 3.20 allah için siper bir araba ama 320d al alabiosan demeyin hemen
bizdede 3.20d var.herşeyiyle cok gusel bir araba.fakat dizel olması dolayısı ile ses sorunu var arabanın.yani arkamdan 3.20i geçse bu bmw derim.ama 3.20d geçse doblo falan geçti derim o derece kötü sesi var.yani hiç çalıştırmadan dursun öle güsel ama calıstırınca hayallerin yıkılıo yani öle araba alcaksan dizel almican bence
onu alabilenin ki yeni kasa 3 ler 100 milyardan aşagı degil.ona benzin koycak paran vardır[signature][hline]"Far away is a place where I hide
the truth that have to be locked away"
Mesaj tarihi:
said:
Cafein, 06 Haziran 2005 04:48 tarihinde demiş ki:
Bir de sürüş açısından kıllanıyorum, sonuçta yarışa gitmiyoruz eyvallah ama bir araba genç arabasıysa birazcık kıpır kıpır olacak, yerinde durmayacak.
...
O aralıkta BMW olmasa bile başka hangi arabalar var?

LEON TDi FR 1.9 150hp 52.931.520.000

onlyreal, bende bmw hayrani sayilirim ama 3 serisinin fiyati 80 milyardan baslarken bu arabayi almak daha mantikli geliyor bana, onereyim dedim. kotu tasarimli ve 1.6 motorlu 1 serisi yerine hemen hemen ayni fiyata leonu tercih ederim acikcasi. ha para sorunu yoksa tabi sordugu hata gitsin 3serisi alsin bencede:) [signature][hline]fol lol the doh fol the day

[Bu mesaj enema tarafından 07 Haziran 2005 16:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
bmw bende hastalık oldu
yeni m3 leri bekliyorum.almak istedigimde tek araba[signature][hline]"Far away is a place where I hide
the truth that have to be locked away"
Mesaj tarihi:
Hmm
Ya kafam çok karışık bu araba konusunda, her konuştuğum kişi kafamı daha çok karıştırıyor. Buna ailem de dahil. Bir diyorlar 60-80 bin YTLden yukarı olmaz, bir diyorlar tamam neyse parası basar alırız 3 serisi. Bir mesajımın diğerini tutmadığının farkındayım ama, bana verilen ölçütlerin de biri diğerini tutmuyor.

Şimdi, tekrar baştan alalım. BMW olsun diye BMW istemiyorum, gittim kurcaladım beğendim arabaları o yüzden. Peugeottan 5 senede özellikle çıkardığı antikalıklar ve servis-yedek parça işleri yüzünden gına geldiği için artık Peugeot düşünmüyorum. Yani Fransız arabalarını (Renault, Citroen, Peugeot) çiziyorum. (Özellikle Renaulttan babam nefret ediyor).

Sonraki kıstas, tek kapı kıstası. Delacım, neden tek kapı olmazsa genç arabası olamıyor anlamadım. 306 bence genç arabasıdır ve dört kapısı bulunur. Ama Ford Mondeo genç arabası değildir. Ben bu gözle incelerim.

Volvo S40lar çok güzel, ama gereksiz. Çünkü annemde S40 T4 mevcut, gidip bir daha Volvo almazlar. Problem, annemi kandırıp arabaya el koyamamakta. Annem de kendini Michael Schumacher ile kıyasladığı için, havamı alıyorum :)

Son problem de, Golf kesinlikle istemiyorum. Yeni kasasını hiç beğenmedim.

Özetlersek, bu araba işi çorba olmaya başladı ve kesinlikle 1 serisinden vazgeçtim. Opel Astra falan da düşünmüyorum, biraz daha yüksek sınıfta bir araç istiyorum.

Neyse, bu maceranın sonunu geiriyor ve herkese teşkkür ediyorum. Bu akşam babamla teketek bir fikir güreşinden sonra belki daha sağlıklı bir konu başlığında tekrar fikir yürütürüz.

Saygılarımla,[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
bmw 1 biraz uyduruk olmuş, sırf üzerinde ki şeker bmw logosu olmasa.. :) bmw 1'e bindim ve birazcık dar. motor vb. şeyler bakımından birşey diyemem ama bmw 3'e de bindim ve oldukça geniş ve rahattı. koltuğu ile sizi kavrayarak yol tutuşunu güçlendiriyor. bmw motorlarına laf yok zaten :)[signature][hline]===> orc_lord <===
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet||KTB için..|
orc_lord/phoenix (day:265/melancholy/depression)|
Mesaj tarihi:
Olayın suyu çıktı buraya yazmayalı. Son tahlilde babam kızıp Freelander'ını satmamaya karar verdi ölü soyuyorlar diye. "Satmaktansa garajda yatırırım, arada kullanırız topluca" diyor. Bana da 3 serisi almama kararı çıktı. Ama istersem 1 serisi + ikinci el(babadan kalma) Freelander'ım olabilir :)
"Ulan şerefsiz altında iki araba var sayılır büyüğünü niye istiyorsun?" dedi babam.

Aha sana genç araba"lar"ı Delacım :)

Benim babam deli ya... Ne diyeyim. Valla arada neyi niye düşünüp niye yaptığını anlamıyorum.

Yeni soru 1 serisi mi A3 mü :) 1.6 A3 için lobi faaliyetlerine geçmeye hazırlanıyorum ama iknası çok zor olacak, çünkü o konuda da padişahın "A3 o paraya alınmaz, hayatta para vermem" fermanı var.

Bu gidişle satıp arabayı 10 senelik Akbil alacağım kendime, İETTile otobüs motobüs takılırız. Babamın "araçsal anomali"lerinden kurtulmanın başka yolu yok herhalde :)[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN
Mesaj tarihi:
Deli Cafein, sen bence yakınlarda bir bond çanta içinde 100 milyar falan tut. Kaos babana gene uğradığında fikir kargaşası içinde bir model beğendirt ve aynı gün git al. ( Sipariş falan da olmayacak. Hangi showroom'da hangi model var bileceksin.)

Yani Shock Trooper ol biraz. Belki 3.30Ci bile alırsın :P[signature][hline]What we do in life,echoes in eternity.
Mesaj tarihi:
3.30 ci kaç para biliyor musun Mathias? Bende seninki gibi Dede ve Amcalar olsa, gider Ferrari falan aldırırım, 2 tane falan.

Babam kuyruğa girdi ama birini araya almışlar, Range Rover Sportu kaçırdı, onun gazıyla kabak bana patladı. Çıkartılacak ders, babamla ortak bir beklentin veya çıkarın olmayacak :) O araba konusunda mutsuz oldu diye beni de mutsuz ediyor, çocuk gibi yahu :)

Sana benim 306yı satayım uygun bir fiyata?[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN
Mesaj tarihi:
65 milyar seviyesine gelirsen (en son bu civardaydı), Mazda MX 5 alabilirsin, roadster, gezersin yaz kış (hardtop standart geliyormuş) Keyif olarak A3 ya da BMW 1 yanından geçemez bu aracın.

Şöyle bir durum var yalnız, seneye kasa değiştirecek, 143 bg lik motor 160 bg olacak tipi de böyle

http://www.rsportscars.com/foto/01/mazdamx506_01.jpg

en yenisini istiyorum diye diretmezsen, fiyatlar düştüğünde bir tane kapabilirsin daha uygun fiyata, eski kasa olur ama 0 olur

http://www.mazda.com.tr/MX5/index.asp

"genç arabası" kıstasına cuk oturur kanımca. Tek kapı diye almamazlık etmezler kandırırsın ara sıra siz de sürersiniz diye, reddedeceklerini sanmıyorum. :)

[Bu mesaj Mino tarafından 09 Haziran 2005 20:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Mx-5 bence onun ailesinde tam " karı arabası " olarak geçeceğinden hiç şansı olmaz. :)

Mercedes niye düşünülmüyor diye sorasım geldi. Ancak araştırıp şunu bulunca

http://www.mercedes-benz.com.tr/Internet/TR/Products/Automobiles/Price.htm

susasım geldi. :)

Ayrıca ÖTV dolayısıyla gülesim geldi. Yok böyle bir vergi yahu.[signature][hline]What we do in life,echoes in eternity.

[Bu mesaj Mathias tarafından 09 Haziran 2005 22:00 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Esh tarafından 09 Haziran 2005 22:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
ya kardisler

ben volvo sahibiyim t4

bmw 3 e gecmeye calisiyom:)

bosver volvoyu :)

ha esas araba istiyorsan

z4 al 2.0 versiyonu geldi gayet performansli ve 50 bin euro 80 milyar civarinda

kacirma derim

benide gonlum aslinda z4 veya slk 200 dede iste iki kisilik olmasi problem yoksa kacmazs:)[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Mesaj tarihi:
İki kişilik araba olmuyor, annem öyle bir arabada kaza geçirip gövde kastığı için kapıları açıp dışarı çıkamamış. Bir de ufak arabaya karşı alerjileri var, ailenin trafik kazalarıyla haşır neşirliği çok olduğundan kelli. Araba standardı, dört kapı, orta büyüklük ve üstünde (306 kabul ettikleri en ufak araba, 206 bile küçük bizimkilere göre) ve 1600cc sınıfında motoru olacak bir araba. Bu klasmana uymayan her türlü araç, satın alınabilirlik kıstaslarının dışında kalıyor.

Volvo S40 alınacağını sanmıyorum, evde zaten var bir tane :) Benim gözüm onda asıl, o da 4 yaşında ama annem çok üzerine titrediği ve arada yarışmak için kullandığı için kilometresi düşük (37.000kmde yahu) ve cillop gibi(Annemin kullanmama sebebi gittiği yerdeki otopark problemi, arabayı bir kere boydan boya çizdiklerinden beri sağa sola bizim arabalarla gider oldu). Fakat annem arabasından vazgeçmediği için bu şansım yok(Bugüne kadar bir tek BMW6.45e tav oldu, o bile çok sarmadı).

Neyse, son konuşmamızdan sonra babam bir kez daha fikrini değiştirerek kendi Freelander'ını satma ve bana da duruma göre araba alma kararına vardı. Olayın suyu iyice çıktı, ben kapattım araba mevzuunu, anlaşılan o ki o zamanı gelince yine telefondan arayıp "Sana şunu beğendim alıyorum" diyecek, keza şu anki arabamı da "Yok sana araba" dedikten üç gün sonra bu şekilde almıştı.

Bakalım neler olacak...[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN
Mesaj tarihi:
3 serisi olmadı 5 serisi ama 1 serisi yalan
1,30 belki.....[signature][hline]06.13.2002 - 05.06.2005
*Kim bilir kaç ilke söylemiş, kaç ban yemiş...
Penthesilea'yı Banlayanları Protesto Ediyorum
Mesaj tarihi:
sen compact sınıf mı orta sınıf mı alacağına karar verememişsin. BMW 1 serisinin içindeyken BMW'de olduğunu anlamana imkan yok.
Her zaman söylüyorum: BMW 1 ve BMW 3 compact serilerini BMW sevenler boşuna almasın. Her iki araba da BMW değil.
Sıradan konsollara sahip sıradan arabalar.
eğer her ikisine de yetecek paran varsa 3 serisinden başka bişey düşünmek abesle iştigal olur.
Açık söylüyorum BMW 1 serisi yerine Golf, Audi veya yeni Opel'i çok rahat tercih ederim.
  • Admin
Mesaj tarihi:
Bmw 3 serisi arka koltuk diz mesafesini sevmiyorum ben, görüntü ve kalite olarak da yeni A3 ler benim ilk tercihim olurdu yerinde olsam. Genç arabası kategorisinde A3 ler bmw den daha iyi. Dizaynı da gayet hoş ve hiçbir kötü imajı olmayan sağlam ve prestijli bir arabadır A3.

Buyur fiyat listesi.[signature][hline]G3NK
Mesaj tarihi:
A3 düşünüyorum ve çok beğeniyorum. Fiyatlarına da baktım, vergiden kaçalım, parası da kasmasın dersek, 50 milyar civarına çok güzel alınıyor. Amma velakin, babamın inadı var o arabaya o parayı vermem diye. Parayı veren düdüğü çalıyor kısacası. Bir de soracağım, bu A3lerin sportback ile normalinin farkı nedir? Biri bu senenin modeli diğeri eski mi, yoksa ayrıca bir şey mi var 1000 Euro farkedecek? Sitelerinde aradım bulamadım ne olduğunu, her yerde sadece sportback var, makyajlanmasını düşünerek yenisine böyle dediklerini düşündüm, ama ne???

3 serisi güzel, compactlar ise çok tipsiz, içleri de felaket. Gerçekten BMW değil. Yalnız, adamakıllı 3 serisi için 100 milyarı gözden çıkartmak lazım, düşünülmesi gerek, ki zaten şu an işler karışık, her an her şey olabilir.

Netice itibariyle şu an ucu görünmeyen bir tüneldeyim, bakalım neler olacak.

Alfa Romeo, babamın "Asla"ları arasında, Renault, Honda ve Tofaşın yanında yerini alıyor.[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN
Mesaj tarihi:
5. kapıya 1000 euro mu veriyoruz yani? Bir de, hepsi hatchback değil mi bu meretlerin yahu, 5. kapı ne iş?
Yoksa ben mi A3 cahiliyim, daha gidip bakmadım arabaya, fiyat listesini biliyorum :)[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN
  • Yeni Oluştur...