Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

UO server ı

Karizmaokan

Öne çıkan mesajlar

said:
Karizmaokan, 16 Haziran 2005 23:26 tarihinde demiş ki:
Arkadaşım ben son derece ciddiyim vede peşini bırakmıyacağım bu UO server ını kurmanın nasıl yapıldığını bulcam ama sen ve senin gibi UO ustalarınında yardımı olması gerekir dime( Kocaman Bir Pehhh.....)

Server Kurmakmı.Ya ilk okul cocukları kurarken sen niye kuramayasın.Onune gelen acmıs Kardeş.sphere mphere bilmene gerek yok.Ac paticige bi topic.Alıştı zaten paticik.Scripter arıyorum diye.Atlayan iki elemanı tut kolundan Al makine bi site acc sistemi nebula Scpleri is bitti.LeBaal gibi Uo ustaları Senin serverına Seve Seve Scripter olur nede olsa herşeye atlamasını bilen insanlardan..( bilip bilmeden )

Ha yok ben scp ogrencem diyorsan 2 yontem sunuyorum.

1 ) gonullu sana Sphere ve Script Hakkında yardımcı olacak birini bulursun.Ogretir sana.
2 ) Bu işlerden anlıyan adam bulursun owner babs olur keyfine bakarsın.[signature][hline]Titrek Bir Mum Alevinin Havaya Biraktigi Bulanik Bir is Ve Göz gözü Gözmez Bir Sis Değildik biz..
Beni Bilimle Anlat iki Gözüm , Felsefe ile Anla Ve Tarihle YARGILA!!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LeBaaL, 16 Haziran 2005 23:29 tarihinde demiş ki:
..reklam diyecekler..

Ba'al hakkaten sıktı dimi bu "reklam" olayi, sahsen ben biktim artik fgdfgfg yazsam reklam dicekler ne bicim istir ya.

Adam birsey sormus onu cevaplamak lazim bilgi paylasiyoruz burda nede olsa belki arayan baskalarida olacak ama onlarda yeni thread acar artik sonra onlarada pm atilir boyle uzar gider.

edit: arkadasin yazisini yeni gordumde hala neden yetkili gibi davrandigini bitmis diyebilecegimiz bir konuyu alevlendirdigini anlayabilmis degilim

tamam bende bir bakima oyle yapiyorum ama yeni bir konu acmayacam heralde.

ayrica quote edilen yazilara ekleme yapilmaz arkadasim, senin orada bolgen var oraya yazarsin quote ettiin yaziya ekleme yapma derim, kocamam bir pehh diye adam yazmamis oraya heralde
[signature][hline]Love is a name.. Sex is a game..so, Forget the name... Play the Game..

Saint Joseph'li ultimacılar

[Bu mesaj schaker777 tarafından 17 Haziran 2005 08:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
muratty, 17 Haziran 2005 02:17 tarihinde demiştki

LeBaal gibi Uo ustaları Senin serverına Seve Seve Scripter olur nede olsa herşeye atlamasını bilen insanlardan..( bilip bilmeden )

Sen adam oldundamı milleti eleştiriyosun ?. Yada en azından ne kadar bilgin varki milleti eleştirmeye gücünün yettiğini sanıyosun ? . İsteyen istediğini yapar burdakiler gerekirse 2 yaşındaki çocuğada sphere nasıl kurulur öğretir . Önemli olan yaş değil baş , kimsenin hevesini kırmaya hakkın yok zaten biraz insan olsan ona buna laf çarpmazsın ...[signature][hline][b]| Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !! |

--------------------------------------------------------------
Evrende bir toz bile sayılamayacak ufaklıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz . Aklımıza güvenelim
| Sahip olduğun gücü asla gösterme !
|B_L
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Black_Lupin, 17 Haziran 2005 08:58 tarihinde demiş ki:
said:
[b]muratty, 17 Haziran 2005 02:17 tarihinde demiştki

LeBaal gibi Uo ustaları Senin serverına Seve Seve Scripter olur nede olsa herşeye atlamasını bilen insanlardan..( bilip bilmeden )

Sen adam oldundamı milleti eleştiriyosun ?. Yada en azından ne kadar bilgin varki milleti eleştirmeye gücünün yettiğini sanıyosun ? . İsteyen istediğini yapar burdakiler gerekirse 2 yaşındaki çocuğada sphere nasıl kurulur öğretir . Önemli olan yaş değil baş , kimsenin hevesini kırmaya hakkın yok zaten biraz insan olsan ona buna laf çarpmazsın ...

Bilip Bilmeden Ne Bu Atlama.Sana Fıstık Atan Olmadı.Hadi Bonzi Uykun Gelmiş Senin Bariz.boş Beleş Adamlarla işim olmaz.

Ayrıca O yazdıgım yazı Yukardaki Benim Yaptıgım Scripte Yaptıgı eleştiri icin.Senin gibi Adamları anlamıyorum lan.Elalemin derdi senimi Gerdi!Sabah sabah adamın canını sıkıyorsun?!?[signature][hline]Titrek Bir Mum Alevinin Havaya Biraktigi Bulanik Bir is Ve Göz gözü Gözmez Bir Sis Değildik biz..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
schaker777, 17 Haziran 2005 08:04 tarihinde demiş ki:

Ba'al hakkaten sıktı dimi bu "reklam" olayi, sahsen ben biktim artik fgdfgfg yazsam reklam dicekler ne bicim istir ya.

( Reklam Olmayana reklam Kim demiş?!? )

edit: arkadasin yazisini yeni gordumde hala neden yetkili gibi davrandigini bitmis diyebilecegimiz bir konuyu alevlendirdigini anlayabilmis degilim ( Yetkili Gibi? O Nasıl Söz? Vallaha Bir Yetkili Gibi Cevaplıya bildi isem Ne âlâ)

tamam bende bir bakima oyle yapiyorum ama yeni bir konu acmayacam heralde.

ayrica quote edilen yazilara ekleme yapilmaz arkadasim, senin orada bolgen var oraya yazarsin quote ettiin yaziya ekleme yapma derim, kocamam bir pehh diye adam yazmamis oraya heralde

( Ben ederim Arkadaşım Bak Buraya Ettigim gibi. Blocklu yazının Bana Ait Oldugunu Anlayabilmişsin Daha bunu konusma geregi nedir? amacın Post kasmaksa Bak Konu Dışı Tam senlik)

Sabah Sabah ya Havle..

Edit = Block lu yazılar bana Ait.Yukardaki yazıda olmadıgını gorup dikkatinizi cekip Anlamıssınızdır.Hani anlamayan Varsa =/

[signature][hline]Titrek Bir Mum Alevinin Havaya Biraktigi Bulanik Bir is Ve Göz gözü Gözmez Bir Sis Değildik biz..

[Bu mesaj muratty tarafından 17 Haziran 2005 10:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

kocum forumlara girmeden once git okumayi ogren orda reklam konusundan bahsederken daha senin yazini bile gormemistim

sen post kasma diyorsun bir tane threadi okumak icin iki tane post atiyosun ben post kasmak isteseydim kasardim zaten 2003 ten beri post kasinca bi b*k olmuyor isterlerse butun postlarimi silebilirler bana koymaz

Ayrica forum kullanmaayi ogrenmen lazim orda quote bolumu icindeki yazilan hersey yukarda isme ait olmalidir, bu sadece bir tavsiye ben burda modluk yapmiyorum,

ayrica post kasmak diyorsun her konuda cevap vermek yerine abuk subuk yorumlar yapiyosun

neyse konuyu cok dagitmayalim devam etmek istiyorsan buyur ozele ordan kas postunu :P[signature][hline]Love is a name.. Sex is a game..so, Forget the name... Play the Game..

Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle sphere i indirmen lazım ki bunu Burdan yapabilirsin.Onun ardından kendini geliştirmen anladımda nebula ocak scp lerini yüklemen ve üzerlerinde değişikler yaparak bakarak anlaman gerekir.Nebula ocak scplerinide Burdan indirebilirsin.Bunun dışında ise anlayamadığın yerleri takıldıgın komutları bana ö.m yoluyla veya forumlarda başlık açarak sorabilirsin.

Sphere serveri kurmak için Buradan bilgi alabilirsin.

Onun dışında Tutorial Topicleri yardımıyla kendini geliştirebilir, sorunlarını halledebilirsin.[signature][hline]Amaç için çabalar amaçsız kalınca ağlarız.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
schaker777, 17 Haziran 2005 10:30 tarihinde demiş ki:
kocum forumlara girmeden once git okumayi ogren orda reklam konusundan bahsederken daha senin yazini bile gormemistim

sen post kasma diyorsun bir tane threadi okumak icin iki tane post atiyosun ben post kasmak isteseydim kasardim zaten 2003 ten beri post kasinca bi b*k olmuyor isterlerse butun postlarimi silebilirler bana koymaz

Ayrica forum kullanmaayi ogrenmen lazim orda quote bolumu icindeki yazilan hersey yukarda isme ait olmalidir, bu sadece bir tavsiye ben burda modluk yapmiyorum,

ayrica post kasmak diyorsun her konuda cevap vermek yerine abuk subuk yorumlar yapiyosun

neyse konuyu cok dagitmayalim devam etmek istiyorsan buyur ozele ordan kas postunu :P

Bak ya özele Gel diyorsun Burda Artiz vari Konusmalar Yapıyorsun Koçummuş Moçummuş.Su ismimin yanında iki tane resmin olmasının bana Kârı olmaz Zaten.

Tamam Farzedelim Ben Forum Kullanmayı bilmiyorum Ama Postlarıma bi goz at istersen kimlere ne gibi yardımlarım olmuş. Ö.m leri saymıyorum bile.

Senin yapmak istedigin Sey tek manası ile Artizlik ve Polomik yaratmak.aztion olsun torba dolsun.Coluk cocuklarla Bu muhabbetlere Ne Giriyorsamm Anlamıyorum Bile.Hadi Özele Gel yada Burdan artizlik yap >=/ Seni Takmıyorum bile artık.

Yardım isteyen arkadas Sende Ö.m Ye gelebilirsin Sana Anlatabilirim neler yapman gerektigini.Boyle Zibidilere Post Kaynagı olamam.[signature][hline]Titrek Bir Mum Alevinin Havaya Biraktigi Bulanik Bir is Ve Göz gözü Gözmez Bir Sis Değildik biz..
Sosyal ağlarda paylaş

:) Afferin afferin devam ...[signature][hline]| Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !! |
Evrende bir toz bile sayılamayacak ufaklıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz . Aklımıza güvenelim
| Sahip olduğun gücü asla gösterme !
|B_L
Sosyal ağlarda paylaş

(ne halin varsa gor bebeklerle sidik yaristiramayacam)
--

simdi sphere serveri acabilmen icin zgrw cok guzel bir tutorial hazirlamis

bu tutorialda sphere serverin en onemli kismini anlatiyor

sphere.ini dosyasi

bu tutoriali okuyarak yukledigin sphereyi ayarlaman gerekiyor, eger serveri disariya acmayi dusunuyorsan burdan ayarlayacaksin, iyi calismalar.

edit:en ustteki yazi murattye araya yazi girmis kusura bakmayin.
edit: pardon adresi vermeyi unutmusum ekleyeyim alta
http://forum.paticik.com/view.php?id=80998&page=1[signature][hline]Love is a name.. Sex is a game..so, Forget the name... Play the Game..

[Bu mesaj schaker777 tarafından 17 Haziran 2005 11:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

schaker bebek diyorsun ya guluyorum.kimin ne oldugunu bilmeden Boş beleş Konuşuyorsun onu bile anlamıyorum.Scp yazdımı isteyen Arkadasa soylıyım.Sphere Yuklemeyi Arkadasın verdigi linkden Ogrendikten Sonra Benim Yazdıgım ufak detaylara Girmiş YENİLER icin yazılmış bi totarial Ahanda Bu.Biz Boş Beleş sataşmaktan Cok yardımlarda Bulunduk.Bu adamlara Fıstık Atmakta Zevki oluyor ama ara sıra.Hop atlayan tipler bunlar.[signature][hline]Titrek Bir Mum Alevinin Havaya Biraktigi Bulanik Bir is Ve Göz gözü Gözmez Bir Sis Değildik biz..
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar ben ultima-strike dan tüm herşeyi yükledim yüklediklerim client 2.0.3,sphere,sphere.054,RunUO,OnlineAccount 24 Full,NebulaOcakScripti,Sphere.55r3(hangisini kullanıcam sphere lardan)Axis bunları indirdim bu kadar bide bazı script dökümanları buldum işte GM topuk için Mage robe lar içi fln da bu scriptleri nereye ekliyecem bide Admin nasıl olcam
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Karizmaokan, 17 Haziran 2005 11:09 tarihinde demiş ki:
Arkadaşlar ben ultima-strike dan tüm herşeyi yükledim yüklediklerim client 2.0.3,sphere,sphere.054,RunUO,OnlineAccount 24 Full,NebulaOcakScripti,Sphere.55r3(hangisini kullanıcam sphere lardan)Axis bunları indirdim bu kadar bide bazı script dökümanları buldum işte GM topuk için Mage robe lar içi fln da bu scriptleri nereye ekliyecem bide Admin nasıl olcam

Burdan sphere r402 yi indir en sağlıklı sürüm o dur.Pc ye kur c:/sphere olcak şekilde sonra bi önceki mesajda verdiğim adresden sphere.ini ayarını yap ondan sonra indirdiğin nebula scplerini C:spherescripts olarak kaydet[signature][hline]Amaç için çabalar amaçsız kalınca ağlarız.
Sosyal ağlarda paylaş

ben yardimci olayim

sphere yuklediysen sphereyi

C:Sphere seklinde acman gerekiyor yoksa acarken sorun yasarsin.

sonra dosyalari actiktan sonra indirdigin scriptleri Scripts klasorunun icine yerlestirmen gerekiyor.

--

admin olman icin (yada owner)

C:sphereaccountssphereaccu diye bir metin dosyasi olmali
o dosyayi acip alttaki bosluga

[okan] >>account ismi
PLEVEL=Owner >>serverdaki seviyen (owner)
PASSWORD=123 >>account sifren

kopyalaman icin ayri olarak bir daha vereyim ne yazacagini bu yaziyi oraya kopyalayip kaydet sonra account name'e okan veya onun yerine ne yazdiysan, sifreyede 123 veya gene onun yerine ne yazdiysan yazip girebilirsin servera

[okan]
PLEVEL=Owner
PASSWORD=123

tamam?

baska birsey soracaksan ozeldende sorabilirsin istersen[signature][hline]Love is a name.. Sex is a game..so, Forget the name... Play the Game..

Sosyal ağlarda paylaş

Karizmacım Canım benim ;

Adım adım anlatıyorum...

1 ) Sphere dosyasını C:/ Dizinine atıyoruz.( içinde scripts - account - save - web adlı 4 dosya ile Sphere.exe sphere.ini ve bi iki txt olması lazım.)
2 ) Revision serisinden Herhangi birini sec.(r 402 tercihin olmalı ) ac içince 4.scp uzantılı dosya 1 sphere exe ve sphere ini olması lazım.)icindekileri c:/sphere ye at ye oncekiler ile deiştir.
3 ) Sphere ini yi ac.

said:
SPHERE]

//#########################################################################################
//# Basic Sphere Info #
//#########################################################################################
// SERVNAME=
// Specifys the name of your server. Player's will see this upon login and
// also this is the name the web interface will use.
SERVNAME=New Server Name//Buraya serverinizin ismini yazacaksiniz

// ADMINEMAIL=
// The e-mail address (if any) of the contact person or shard administrator
[email protected]//Burasi sizin e-mail adresinz önemli değil

// URL=
// The URL (web address) if any for the shard.
// Reported on the main server list for this server.
URL=www.sphereserver.com//Burasi serverinizin url si önemli değil

// TIMEZONE=x
// The local timezone, hours offset from Greenwhich, England, UK
// x = a number from -12 to +12
// EST = 5. CST = 6, etc
TIMEZONE=5//bu hangi saat diliminde olduğunuz türkiye +2 de bulunur

//# System configuration #
// SERVIP=x1.x2.x3.x4
// This should always be set to 127.0.0.1. If you put an IP in here that
// isn't physically on your computer, Sphere will not be able to bind the port.
SERVIP=127.0.0.1//Bu serverınızın ip si 127.0.0.1 olarak kalıcak sizin bilgisayarınızda bulunduğunu belirtiyor.

// SERVPORT=x
// Port number the sever is running on. The standard port number for
// almost all SPHERE shards is 2593
SERVPORT=2593//Serverın açılcağı port bunu isterseniz değiştirebilirsiniz ama genellikle bu port kullanılır.

// NTSERVICE=
// Makes the server run as an NT service when run on
// Windows NT 4.0 and Windows 2000 machines
// DOES NOT WORK ON WINDOWS 9x MACHINES
NTSERVICE=0//win nt veya win2000 kullanıcıları burdaki 0 sayısını 1 yapmalılar

// CLIENTVERSION=
// String describing what clients can log into this shard
// SPHEREClient can ALWAYS log onto a SPHERE shard
//CLIENTVERSION=1.26.01
CLIENTVERSION=2.0.3.0//bağlanmakta kullanılaca client versiyonu
//# File System #
// WORLDSAVE=
// The complete path to the directory where you want the server to keep
// the SPHEREWORLD.SCP file (and all backups).
WORLDSAVE=c:spheresave // servrerın save dosyalarının klasörü

// SCPFILES=
// The complete path to the directory where you have all the run time script
// files for SPHERE
SCPFILES=c:spherescripts // servrerın script dosyalarının klasörü

SCPINBOXDIR=c:spherescripts // servrerın script dosyalarının klasörü

// ACCTFILES=
// Complete path to where on your hard drive you want the server to
// read and store/backup the account files
ACCTFILES=c:sphereaccounts // servrerın save dosyalarının klasörü

// MULFILES=
// The complete path to the directory where UO is installed.
// The default location for non-T2A installations is C:UO
// The default location for T2A installations is C:Program FilesUltima Online
MULFILES=C:Program FilesUltima Online // uo nun yüklü olduğu klasör

// LOG=
// The complete path to the directory where you want the server to keep
// the log files.
LOG=c:spherelogs // servrerın log dosyalarının klasörü

//# Listing the sphere #
//REGISTERFLAG=??

// REGPASS= password to reserve my server name on the registration server.
REGPASS=

// REGISTERSERVER=
// A string containing the machine name and network name for central server
// listing
REGISTERSERVER=menace.ne.mediaone.net

// NOTES= Anything I want to say about this server on the registration board.
NOTES=

// LANG=English // The primary language for this server.
LANG=English

//# In Game Environment #
// LIGHTDAY=x
// Light level to use at d
Sosyal ağlarda paylaş

Ustteki yazıma ekler getiriyorum.

1. si Revisionu Acmak icin sphere inide Su Eki getirmelisin.

.
.
.
// x, x1, etc a numeric integer value
// a hexadecimal bit field
// % 0-100

[SPHERE]
agree=1

//# Basic Sphere Info #
// SERVNAME=
// Specifys the name of your server. Player's will see this upon login and
// also this is the name the web interface will use.
.
.
.

Kalın yazdıgım yeri getirmelisin.Ve totarialı incele Daha nasıl anlatayım bilemiyorum =/

2. si ise // denilen yer scripte veya ini dosyasına işlenmez.O denli // den sonraki yazılar anlatım amaclıdır.onları okumalısın...

[signature][hline]Titrek Bir Mum Alevinin Havaya Biraktigi Bulanik Bir is Ve Göz gözü Gözmez Bir Sis Değildik biz..

[Bu mesaj muratty tarafından 17 Haziran 2005 11:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Dedigim herşeyi adım adım yaparsa Asla o hatayı vermez.Tum adımları Bastan oku ve yap derim ben sana.O hatayıda Server Kapalı iken verir.Yani yazıda login.cfg yi editlemeyi fln da gosterdim.Ordan ayarları yapcak sphere.exe yi acıcan ( tabi adımları uygulayıp.)[signature][hline]Titrek Bir Mum Alevinin Havaya Biraktigi Bulanik Bir is Ve Göz gözü Gözmez Bir Sis Değildik biz..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...