green_martian Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Maleboge pek anlayamadım demek istediğini, işlemci %20 kapasıteyle çalışsada bütün işlemci zamanını alıyo o %20. fistan sanırım yeterli anlatmış arcane eğer oyun oynarken arkada işlemci kullanan bi program açıksa tabii ki 2 çekirdekli işlemciden yararlanırsın. windowsta bildiğim kadarıyla arkaplanda olan uygulamaların işlemci kullanma önceliği düşüktür bu yüzden tek çekirdekliyle arkadaki uygulaman pek ilerleyemez. çift çekirdekle daha verimli çalışırsın bu durumda. (torrent+oyun+müzik falan gibi)[signature][hline] sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 said: Fistan, 18 Haziran 2005 13:07 tarihinde demiş ki: lol. %20 kastederken total olarak dedik. heralde %100 ünü kullanır. diyelim 10sn %100 kullanır 30sn %3 kullanır buda totalde %15 falan ancak eder.jhesaplandı. Hyr. Total olarak her zaman her yerde her işletim sisteminde %100'dür. Yada söyle ifade edeyim. sadece X işletim sistemin çalıştığında da CPU aynı oranda kullanılır + ısınır + güç harcar... 10000000 adet program PI sayısının ilk 5000000 basamağını hesaplamaya çalıştığında da CPU aynı oranda kullanılır + ısınır + güç harcar... Şimdi neden bunun böyle olduğunu uzun uzun açıklamak isterdim ancak bu durumda multi tasking'den linear memory'e protected moda bile değinmem gerekirdi. Bu sebeblerden ötürü daha da merak eden arkadaşları http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0130313580/ref=pd_bxgy_text_1/104-9280509-9609515?v=glance&s=books&st=* okumaya davet ediyorum 2..... Xenon'a laf atan arkadaş bir teknik özelliklere baksa diyorum Hala ondaki performance mon. modülleri kimsede yok... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 said: Maleboge, 18 Haziran 2005 11:52 tarihinde demiş ki: Bir arkadaş Intel'in AMD'nin opcode'larını kopyaladığını söylemiş ne yazık ki bu gerçekten çok uzak...Eğer kopyalayan biri varsa bu AMD'dir. MMX Intel tarafından patentlenmiştir...Lütfen palavra sıkmayalım.. ! SSEx'in de bir intel teknoljisi olduğunu hatırlatma gereği duyuyorum.(zaten MMX için üretilmiş floating point kodları) Kimse kimsenin bişeyini kopyalayamaz. Kopyalatmazlar. Ne Amd ne Intel. Aralarında bi anlaşma yaptılar AMD 64bit denen emt64'ü intel de SSE3ü verdi. Olay bu. said: Maleboge, 18 Haziran 2005 11:52 tarihinde demiş ki: r... b) İşlemciler thread'ları her zaman aralarında en eşit olacak şekilde bölüşürler.(1 sana 1 bana, 1 sana 1 bana,....) Bu sebebten eğer bir işemci 10 thread işliyor ise diğeride 9 veya 11 thread işler... c) İşlemcilerini yönetimi siz yada bir yazılım yapamaz. Sadece İşletim sistemi yapar.. 3.... merak ediyorum neden kimse Intel Xenon ve Itanium işlemcilerden bahsetmiyor ? bu pentium takıntısı nedir ? çok meraklı adam 6 İşlemcili PC alır... [Bu mesaj Maleboge tarafından 18 Haziran 2005 11:59 tarihinde değiştirilmiştir] Windows XP'de bir programın hangi işlemci üzerinde çalışacağı seçilebiliyor. Ayrıca Xeon (XeNon değil yani) ve Itanium masaüstü işlemcisi değiller. Kimsenin bahsetmesi için bir sebep de yok dolayısıyla. Biz ev kullanıcısıyız 6 işlemcili pc hem alamayız hem de almayız![signature][hline]A.K.T.I.F: Android Keen on Terran Infiltration and Fighting T.A.B.L.E.T: Transforming Artificial Being Limited to Exploration and Troubleshooting [Bu mesaj aktiftablet tarafından 18 Haziran 2005 17:44 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murk Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 AMD Intel'i döver. (nokta)[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 amd athlon 64*2 4800+ pentium extreme edition 840'a baya bir fark atmış gözüküyor (okuduğum incelemeler ve test sonuçlarına göre) şu anda bence amd intel'den ileride dual core olayında amd'nin işlemcisinin ne kadar olucağını çok merak ediyorum not:amd athlon fx-55 990$ 64*2'in fiyatını hayal bile edemiyorum :)[signature][hline]karnım aççç! iPod fonuna yardımda bulunun enteresan şeyler [Bu mesaj nameless13 tarafından 18 Haziran 2005 20:39 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UrZa Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 intel dunyanin en garip firmasi ne tarz yenilik yaparsa eskisini cope atiyor Amd 5 senede 3 socket degistirirken Intel koklu degisikliklerle 7 kere socket degistirdi. anlamis degilim bu intelin tavrini... amd 800+ den 3200+ a kadar ayni soketle gitti arada 754 ler kaynadi 64 bit ilk ciktiginda sonra 939 cikti. intel okadar chipset cikardiki aklim sasti. saymakla bitmez. tamam pazar psikolojisi ama yani insan kullanicisini bu kadar hor gormez... LONG LIVE AMD..... bu arada tomshardware da pentium d lerin ne kadar salak oldugu yaziyor.... mantik itibariyle amd x2 lerden cok farklilar.. amd tek silikon ustune 2 chip yerlestirirken intel 2 chip i kopruyle baglamis. yani ne kadar efektif olacagi asikar... neyse alan varsa aramizda umarim mutludur ama almasi cok mantiksiz geliyor bana... p3den beri amd kullaniyorum. cok memnunum bakalim intel ne zaman guzel bir islemci cikaracakta intele gececem gerisin geri.[signature][hline]Amd Athlon 64 3000(939) @ 2750mhz = MSI K8N Diamond = 1024 MB 500 Mhz Ram @ 4.2.2.2 = 2 SLI 6600 GT = Coolermaster Stacker = Coolermaster Aquagate = Tagan 480 Watt Power supply = Sata Raid 0 with 160 GB 7200.7 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UrZa Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 bu arada workstation olarak intel rules. itanium asmis birsey kendisi... sozunu bile acmayin ama home userlar icin AMD Athlon 64 x2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Intelin dizüstü işlemcisi gayet iyi aslında. Pentium M yani. Aslında biraz pahalıya da gelse masaüstünde kullanılabiliyor. Aopen'ın i855 yongasetli bi anakartı var , pahalı tabii. Asus ta soket478->479 dönüştürücü yaptı. Bu daha mantıklı çünkü i865 yongasetinin çift kanal bellek kontrolcüsünün kullanımına izin veriyor. Tabi ayrıca i865 200fsb'ye kadar resmi olarak çıktığı için oc daha garanti. Testlerde is bu sistemler biraz oc ile ne p4 extreme edition bırakıyolar ne athlon64fx. Dothan denen mucizevi bu işlemci (eskisi baniasdı, yeni çıkan ise sonoma) eğer pc devamlı açıksa bir kaç ayda masrafını elektrik faturasından çıkartıyor. (Maksimum güç tüketimi 40 watt falan. P4 3.4ghz'in 115 watt olduğunu hatırlatırım) Böyle bir sistem kurduğunuzda 400W yerine 300W güç kaynağı kullanmak da mümkün mesela. Bu pentium M'in aslında yeni komutsetler (SSEler falan) ve daha fazla L2 önbellek eklenmiş, daha küçük üretilerek (banias 0.13 microndu, dothan 0.09) güç ve ısıl özelliklerinin iyileşmesi sağlanmış bir Pentium3 olduğu biliniyor! İnsan sormadan edemiyor. Neden prescott hatta neden northwood diye? Prescott çekirdekli p4 ün athlon64 ten eksiği ısıl tasarımın kötü olması değil mi? Performansda kaç gram fark var ki? Bu çekirdekler Pentium 4 olsaydı olmaz mıydı? Bazı şeyler anlamak cidedn zor..[signature][hline]A.K.T.I.F: Android Keen on Terran Infiltration and Fighting T.A.B.L.E.T: Transforming Artificial Being Limited to Exploration and Troubleshooting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 dothanlar süper ben laptopımdaki dothanı max yük altında 1 voltun altında çalıştırabiliyorum intel zaten dual core pentiumlere kaymış durumda pentium yonah gibi bi adı vardı sanırım bu chıpsetın 2006 civarında piyasaya çıkartıcaklardı[signature][hline] sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar