GM-Newbie Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Volkswagen ne demektir? şimdiye kadar üretilmiş en sevimli araba modeli olması yüzünden türk halkı arasında kısaltılarak vosvos adını alan volkswagen, almanca da halk arabası anlamına gelir. ilk ismi The KaF-Wagen.Alman halkı bu ismi asla kullanmadı. James Flammang in kitabında volkswagen:beetles,busees ve beyond . Daha çok volkswagen yada halkın arabası diye yerleşti.askerler asla bu ismleri kullanmadı Schwimmwagen,The Jeep-lıke Kubbelwagen,The Kommandurwagen(bunun özelliği 4x4 ve büyük lastikleri olması idi tam savaş için ) Üretimi hangi ülkelerde yapılmıştır ? almanya 2. dünya savaşından sonra ingiltere sonra yeniden almanya meksika malezya adalarında. HANGI YILDA URETIMINE BASLANMISTIR ? 1938 de dizayn ve tasarım bitmiştir.1939 da sadece 630 tane üretilmiştir.Alman ordusu subaylarına verilmiş aynı zamanda Hitler in kendiside sebeplenmiştir. imal edilmesini emreden diktatör kimdir? rusya işgali sırasında adolph hitler ülkedeki zeki bilim adamlarına, soğuğa dayanıklı bir araç yapılmasını emreder. ve vosvos üretilir. aracın kullanışlılığı, ekonomik uygunluğu göz önüne alınarak herkese bi araba diye bir slogan ortaya çıkar.. ama asıl amacı rusya işgali sırasında, arabaların donmasını engellemektir... kaç farklı modeli vardır, belirleyici özellikleri nelerdir? ilk olarak ingilizler seri üretime geçince iki farklı model yaptılar iki koltuklu ve dört koltuklu olarak.1949 yılı oluyor şu anda sadece koleksiyoncularda bulunan 2 koltuklu olanları HEBMUELLER olarak diğerlerinden ayrı tutuyorlar. motoru hangi taraftadır? arkadadır tam benim tarzım :D vosvos hastalığı diye bir şey var mıdır? var abi var bende :D , vosvoslarını çocukları olarak görmeye başlayan aileler bile vardır.. vosvoslarına isim koyanları, oğlum, kızım diye hitap edenleri bile görmeniz mümkün. bütün vosvoslar güzeldir.. onunla ilk bir araba fuarında karşılaştık.. kocaman gözleri ve hiç somurtamayan devamlı gülümseyen yüzüyle orda tanıştık.. ve ondan beri ben de bir vosvos aşığıyım.. fan klubünün üyelik ücreti vosvosun senelik bakım ücretinden fazla ise buna hastalık diyebiliriz. :D :D diğer otomobillerden değişik olan özellikleri nelerdir? -üretimi en uzun süren otomobil ünvanına sahiptir. -motoru su soğutmalı olmayıp,hava soğutmalıdır. -motoru arkadadır -komik tiplidir - sempatikliği sayesinde hem kullanan kızların hem kullanan erkeklerin karşı cinsi etkileme yüzdesi yüksektir - hiçbir konforu olmamasına rağmen sürüşü çok zevklidir - sağlamdır - pekçok arabanın çıkamadığı yokuşları, yolları çıkar - içine binen yolcu sayısında sürekli rekor denemeleri yapılan arabadır - üzerine en fazla fıkra anlatılan arabadır - her rengin yakıştığı arabadır veeee veeeee veeeee yeterrr bee vee :) hala kendi özel tamirhanelerini bulunan, bolca yedek parçaları satılan, türkiye'de yedek parçası üretilen ve trafikte en fazla bulunan en eski arabadır. vosvos kullanıcıları hangi aksaklıklara hazırlıklı olmalıdırlar? bakımını yaptırıyorsanız hiç bir şey olmaz ancak uzun yolda 2-3 saatte bir 15-20 dakika motoru dinlendirmek gerekir (motorun boğulmaması için) bir de ani hava değişimlerinde bazen motorun rölantisi düşebilir, ben sadece rölanti düşmesi sorununu sık yaşiıyorum bu da çözümü kolay bir sorun. hava sogutmalı bır arac oldugu ıcın dusuk devırlerde kullanılırsa hararet yapma olasılıgı fazladır.yazlık veya kıslık ayarı dogru yapılmıs bır vosvos motoru sızı asla yarı yolda bırakmaz.tek sorun yazın cok dusuk veya cok yuksek devırlerde kullanıldıgı zaman haaret yapmasıdır.ıyı bı kullanıcı bu sorunu cok rahat onleyebılır vosvos dünyada neden bir barış simgesi olarak kullanılır? araştırma nelere kadir.2. dünya savaşından sonra Almanlar bu arabanın populer olduğunu görünce derhal imalata geçerler.artık Almanyanın sembolü ve ekonomik mucizesi olmuştur.bu dönemde amerikada ve avrupada yeni bir jenerasyon oluşur. savaş karşıtı olan olabildiğince özgür olunması gerektiğini savunan baskı istemeyen gençlerin arasında da populerlik bulunca onlarla özdeşleşip barışı temsil eden araba imajına sahip olmuştur.baskının bittiğini gösteren sosyal bir sembol.. unutulmaz volkswagen'li filmler hangileridir? herbie, the love bug-1968 herbie rides again-1974 herbie goes to monte carlo-1977 herbie-the matchmaker-1981 ve yalniz 5 bolum suren tv dizisi varmis, adı the love bug, 1981 Woody Allen in any hall filminde vardır vosvos. Jef bridges in aztek ülkesinde bir süpermodele aşık olan futbolcu eskisi dedektifi oynadığı against all odds. Harrison ford un ilk başrolü americab graffiti. Martin sheen in meksikada uzaylı avına çıktığı arrival. Mike mayers in Austi powers ı. Bond filimlerinden Dr. No, Diamonds are forewer, gold finger. For your eyes only, from russia with love, view to a kill. Footlose ta kevin bacon dans ederken. xanadu olivia newton john zeusun kızı rolünde bir ölümlü müzisyene aşık olurken. ridley s Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Valla tebrikler baya iyi olmuş. Ellerine sağlık.[signature][hline]...Techno Cocaine... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
anil_selam Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 valla cidden güzel anlatmışsın bendede vosvos hastalığı var ama malesef satmak zorunda kaldım ama yinede volkswagen alıyorum golf alcaz sanırım eğer aklıma gelen bişey olursa anlatırım tek bişey farkettim alırken dikkat edilmesi gereken kesinlikle kasa ve arabanın altıdır çünkü arabaların genellilkle yaşından kaynaklanan altında bulunan delikler vesaire arabanın ne durumda olduğunu gayet güzel açıklar eğer altı ziftli ve hiç bir delik yoksa genellikle iyi sayılabilir birde arabanın üstünde tam cam ile üst tavanın buluştuğu yerde dışardaki su kanalında çürük olmaması tercih edilmelidir... bu arada sanırım kalan orjinallerden biri bizdE :D eğer ankarada vosvos alacak varsa pm atsın iletişimden faydalanalım...[signature][hline]@+Le'PhAnTom+@ N ¡G™ä ÂÆ©® E@╦U®£ [Bu mesaj anil_selam tarafından 18 Haziran 2005 00:34 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 antalyada bi streetball turnuvası olmustu. 1998 senesinde adidas'ın duzenledigi. orda herbie diye bi takım vardı büyükler klasmanında biz ozmnlar sahte kimlikle yıldızlarda yarısıyoruz =P herbie takımının 4 elemanıda 2 metre civarındaydı.kırmızı bi vosvosları vardı arkasında kocaman HERBIE yazıyordu. Mac saatinde gelirlerdi hep maca HERBIE ile.icinden bi cıkarlardı 4 tane dev adam.herkes hayran olmustu elemanlara...[signature][hline]Akvaryum Tutorial Imagine your life without me...+Miserable huh?. [Bu mesaj Fistan tarafından 18 Haziran 2005 14:37 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
anil_selam Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 ya yemin ediyorum vosvos gördüm hayatım boyunca vosvoslarla haşır neşir oldum ama böylesini ilk defa görüyorum adam vosvosuna porsche motoru taktırmış ya inanamadım tabi bu baya bi zaman önceydi[signature][hline]@+Le'PhAnTom+@ N ¡G™ä ÂÆ©® E@╦U®£ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yýldo baggins Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 sardı beni bu aralar nedir ne değildir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aykan Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2007 adam ne olup ne olmadını yazmış işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2007 Selam, Almak istediğim ama bakım yapayım derken detaylarında kaybolmaktan korktuğum için almaktan uzak durduğum şirin otomobil. Özel garajım olsa, tereddütsüz bir tane edinirdim. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar