BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 bu iş birazdaha kurcalanırsa faşist milliyetiliğe döbencek.. jinekolğa giden kadının tepkisi gibi; -karıştır karıştır hazine var orda di mi eşşolusu![signature][hline]Absolut, 01 Haziran 2005 11:47 tarihinde demiş ki: Osman kılıcımı rolladı. Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 said: Szasstam, 16 Haziran 2005 13:28 tarihinde demiş ki: Eheh doaldır abi , ben kendim aynı lafı edip server değiştirmiş adamım. O serverda türk guildi olalım dienlere allah korusun Türkler benden uzak dursun diyen adamım. Kusura bakma adam genelleme yapmış ve doğru bir genelleme yapmış. İstisnalar kaideleri bozmaz. Olayda adı geçenlerin bu genellemeye dahil olup olmamaları önemli deil. Free shard gençliği , hayatında ilk defa gerçek bir mmo oynamaya kalkarsa böle oluyor , herkes kaldıramıyor ve freeshardlardaki tutumlarını sürdürüyolar :=) Türklerde zaman geçtikce öğrenicek. abicim olay şu ki türklerin çeşitli nedenle oyunda saçmalamasıyla bu olayı karıştırıyorsunuz. ilk mesajı okuyun, başlığı açan arkadaş bariz bir şekilde rahatsızlık verecek birşey, bir terbiyesizlik, etik olmayan bir davranış vs. hiçbirini yapmamış.ingame bir nedenden dolayı ayrımcı bir hakarete maruz kalmış.tamamen farklı bir konudan bahsediyorsunuz.açın oyunda türklerin genel davranışı diye bir konu, tartışalım ama kimse şu SS deki adamı şikayet etmeyin demesin lütfen.freeshard gençliğiyle bağdaştırdığın ne var şu SS lerde yahu.hak etmediği muameleye maruz bırakıyorsunuz adamı. bütün genellemeler yanlıştır diye bir genelleme vardır kendiyle çelişen, onu hatırlatırım size. madem öyle o zaman ben bu satırları yazanlara sen türksün bi boktan anlamazsın dediğimde (misal, öyle birşey demem tabii ki) alınmasınlar. said: its pathetic imo....ignore and report is what i say for racism....its worst thing to exist in this world imo.diye doğru bir tanım var. said: " Sorry, but that is not enough to convict anyone I'm afraid. Those two sentences are way out of context. What if the turkish people in the raid had been speaking in a foreign language for the past 30 minutes and had repeatedly demonstrated that they did NOT understand english? Then.. despite the person's use of cursewords, that wouldn't be rascist, that would in fact be a fact, based on what they'd said previously. There is a difference between what that person said, and 'The Turkish are all wife-beating rapists who should die in gaschambers' " diye bir başka tanım var yine verilen linkte.doğru yazmış yazan ama burada yazan farklı bir durumda geçerli, topicin ilk mesajını okursak burada geçerli olmadığını görürürüz.maalesef blizz forumunda topici açan kişi olayı anlatmamış, ondan kaynaklanıyor. daha önce de dediğim gibi official foruma yansıtılması gerekilen birşey değil çünkü bu konudaki kurallar zaten belli.official foruma da mümkünse şekildeki gibi üstüne başına bulaştırmayacak arkadaşlar birşeyler yazsın, trollere yem olmasın.[signature][hline]Violence in my head like a thorn that pierced my skin.[/i] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 şimdi szasscım bu olayın freeshard gençliğinden çok insanın kendi karakteriyle ilgisi var.bizde freeshard gençliğiyiz, teee olymposdan beri freeshardlareda oynadım...buda para ödeyerek (OSİdeki iki aylık oyunumu saymazsam) oynadığım ilk oyun.ama hiç böyle şeyler yapmadım, buradan benim gibi freeshardlardan olan birçok arkadaşta böyle bişey yapmadı.demeki olayın freeshard oyuncusu olmakla pek ilgisi yok, daha çok kişinin aldığı eğitim, terbiye başkalarını düşünme gibi şeylerin eksik olması nedeniyle gibi geliyor bana...bu arada dog arkadaşım, o dediğin dilenme işini sadece türkler yapmıyor, kaç kere ifde gördüm oynarken...[signature][hline]Starcraft bölümünde din tartışılsa... kermit:Hydra ateistmiş ben öyle duydum screamer:Zerglerin Allahsız olduğu Kerrigan dan belli, Talaras, da Lvl 50 Druid of BL (Retired...for now) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Geçen iki adam dikilmiş party chat yapıyoruz. Bir Türk geldi. Hani biz yabancıyız ya (bilmiyor Türk olduğumu), laf atıp tatmin olacak, "nereye bakıonuz lan öküz gibi" falan demeye başladı. İlginç insanlarımız var yahu.[signature][hline]BoneC title'ını alanları protesto ediyorum. _________________ CEO of the Holy Inquisition Corp "Biz insan yakıyoruz." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Udinen Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Bu arada topiği ben açtım oyunda "petition"da yollaım GM e blizzarddan mektup geldi ilgilenecez diye.[signature][hline]"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." Albert Einstein Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DA2019 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Eline sağlık Fegro.[signature][hline]"You have no cause to bar me, brothers. I wish to take nothing from the tower that you have been sworn to guard, but I will destroy you if you delay me." Lord Soth, Knight of the Black Rose Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elufulec Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 bence o topici yorumsuz degil de olayi aciklayarak acicaktiniz. cünkü adamlar bunun bi raid oldugunu ordakilerin de aralarinda türkce konustugunu falan cikardilar.[signature][hline]ICQ: 132225 MSN: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DA2019 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Ben biraz olsun konuya değindim orda. Dün de buna benzer bir olayı khadgar's rage ile yaşadık, generaldan bi kaç mesaj attılar ama o kadar, kimse victorinox gibi olayları türklükle bağdaştırmadı.[signature][hline]"You have no cause to bar me, brothers. I wish to take nothing from the tower that you have been sworn to guard, but I will destroy you if you delay me." Lord Soth, Knight of the Black Rose Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raistlinthewiz Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 said: Szasstam, 16 Haziran 2005 13:28 tarihinde demiş ki: said: arcane, 16 Haziran 2005 11:42 tarihinde demiş ki: türk değilsiniz herhalde de başkası bir bok anlamıyor bunlar diyince alınmıyor, seviyesiz türk oyuncularından baymanızı abartıp saçma genellemeleri destekliyorsunuz. Eheh doaldır abi , ben kendim aynı lafı edip server değiştirmiş adamım. O serverda türk guildi olalım dienlere allah korusun Türkler benden uzak dursun diyen adamım. Kusura bakma adam genelleme yapmış ve doğru bir genelleme yapmış. İstisnalar kaideleri bozmaz. Olayda adı geçenlerin bu genellemeye dahil olup olmamaları önemli deil. Free shard gençliği , hayatında ilk defa gerçek bir mmo oynamaya kalkarsa böle oluyor , herkes kaldıramıyor ve freeshardlardaki tutumlarını sürdürüyolar :=) Türklerde zaman geçtikce öğrenicek. kral adamsın yahu tapııyorum...[signature][hline]Da Site Da Blog BoneSoul - Undead Mage - Burning Legion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DA2019 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Konu EU forumlarında iyice sapmaya başladı. http://forums-en.wow-europe.com/thread.aspx?FN=wow-general-en&T=335206&P=6 Sapila nickli arkadaşın postunu foruma girip report edebilirseniz iyi olur. Yazdığı: "Turks are a nation of murderers. They should not be allowed to interact with civilized people." [signature][hline]"You have no cause to bar me, brothers. I wish to take nothing from the tower that you have been sworn to guard, but I will destroy you if you delay me." Lord Soth, Knight of the Black Rose Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rinen Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 bazı arkadaşların kafasında soru işareti kalmış galiba kesin bunlar adama bişey söylemiştir o yüzden böyle küfür etmiştir diye. ilk ss i alırken aklıma gelmişti bu. bişey ispatlamak gibi bir ihtiyacım yok ama kafasında soru işareti kalanlar varsa buyrun chat ekranının büyütülmüş hali ; http://img150.echo.cx/img150/287/wowscrnshot0615050342385hx.jpg[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Yok anlatamadım ben arcane Dediğim gibi olayla alakası olan arkadaşlar birşeyler yapmasa bile diğer türklerin yaptığı hareketlerin sonuçlarına katlanmak zorundalar :=) edit: Bana bile türklerden gına gelebiliyorsa adamada gelmiş olabilir. Ve tepkisini böle bir cümle ile olayla alakasız türklere zafer sarhoşluğu ile göstermiş olabilir. >Örnek olarak benim oynadığım serverda aynı hareket ruslara yapılıyor. Sen Turk guildi kurup ben türküm die bağıra bağıra gezersen , hali ile başka bir türkün yaptığı hareket dolayısı ile hakaretde yersin. Şikayet etmeyin diyen yok :=) Banane elin hollandalısından ehe , ama adam doğru sölemiş :=P , sölediği kişiler için geçerli olmaması önemli deil. Kim bilir hangi ninja , hangi oyun bilmez , hangi harascı türklere denk geldi daha önce oyunda :=) [ Gına gelmiştir abi adama ne var bunda , diyorum banada şuanda ruslardan gına geldi mümkünse onlarıda sınava alsınlar ] [Bu mesaj Szasstam tarafından 16 Haziran 2005 18:14 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elandra Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Irkcilik olayina gelince, oraya da yazdim bi herif cok güzel söylemis, Türk bir irki degil milleti temsil eder. Racism diyemeyiz yani buna. Olay cok cirkin ama ve cezalandirilmali, irkcilik yok belki ama milletimize hakaret var. Ayni kapsamda cezalandirilmali bu da.[signature][hline]Elandra, Night Elf Rahibe Penthesilea, Night Elf Avci - emekli Ealos Tsaark, Zabrak Bounty Hunter - ölü [Bu mesaj Elandra tarafından 16 Haziran 2005 18:08 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neverhood2 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 said: Elandra, 16 Haziran 2005 18:08 tarihinde demiş ki: Irkcilik olayina gelince, oraya da yazdim bi herif cok güzel söylemis, Türk bir irki degil milleti temsil eder. Racism diyemeyiz yani buna. Olay cok cirkin ama ve cezalandirilmali, irkcilik yok belki ama milletimize hakaret var. Ayni kapsamda cezalandirilmali bu da. racism değil ama belli bir "etnik" gruba hakaret olduğu için ırkçılıkla aynı regülasyon altında bu hakaretin cezası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Udinen Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Bazılarının kendi milletini hevesle aşağılaması düşündürücü.Her toplumda olgunlaşmamış, çürük elmalar vardır ama bunu genelleştirip "Türkler bişi bilmez" gibi didaktik bir söyleme oturtunlar o aşağıladıkları subjenin içine hapsolurlar...[signature][hline]"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." Albert Einstein Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 bende victorinox ignore idi zaten bu adam dengesiz[signature][hline] DuaLisT BL /disorder 60 Druid Herba/alche her turlu herb pot isi siparis paket yapılır* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 "1-2 Turk bunu yapiyor diye" genelleme yapmiyorum ben sahsen, ancak birkac tanesi yapmiyor diye yapiyorum, bu durumda da dogru oluyor zaten. Istisnalar kaideyi bozmaz hani.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b] Iki kisinin cektigi, tombala degildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 said: Vicious, 15 Haziran 2005 07:24 tarihinde demiş ki: belki KO olanlardan sonra ismöimiz mmoprg kötüye çıkmış olabilir. +1 Yane[signature][hline]For every action,there's an equal and an opposite reaction.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reamer Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2005 Her zaman türküm dememe rağmen bir tepki gelmedi hiç. Aksine çok güzel muhabbetler yapıyorlar. Burda olay karşıdakinin insan mı hayvan mı olduğu etkiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar