Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Volvo S40 vs. G.Cherokee Limited

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
babam ablama bir araba almayı planlıyor. bu yaz kuşadası'nda kullanıp, araba kullanmayı iyice öğrenmesi için 2. el planladı ve 1-2 model üzerinde duruyoruz. ben ısrarla jeep alalım hem ileride bende kullanırım,güzel bakarım falan dedim ve kandırır gibi oldum, 1-2 gün içinde gidip şu iki modele bakacağız. gerçi ben 2-3 sene sonra bana alacağı araba için kandırdım bilem (mini veya range rover). neyse bulduğumuz 2 model şöyle:

Volvo S40 (1998 model, otomatik vites, 1.998cc motor/136bg, siyah renk)
ABS, Alarm, Alaşım jant, CD çalar, Deri koltuklar, Elektrikli camlar, Elektrikli hafızalı koltuklar, Elektrikli yan aynalar, Hava yastığı sürücü, Hava yastığı yolcu, Hava yastıkları yan, Hidrolik direksiyon, Isıtmalı koltuklar, Klima, Merkezi kilit, Radyo/kaset, Sis farı, Sunroof, Telefon (Hazırlık), Yol bilgisayarı
Fiyat: 19.250 YTL

Chrysler G.Cherokee Limited (1996 model, otomatik vites, 5.200cc motor/200Bg, bordo renk)
4x4, ABS, Alarm, Alaşım jant, CD çalar, Deri koltuklar, Elektrikli camlar, Elektrikli hafızalı koltuklar, Elektrikli yan aynalar, Hava yastığı sürücü, Hava yastığı yolcu, Hidrolik direksiyon, Isıtmalı koltuklar, Klima, Radyo/kaset, Sis farı, Sunroof, Yol bilgisayarı
Fiyat: 22.000 YTL

sizce hangisi? neden? ne yapmalı? başka bir model veya marka mı bakmalı? (fotolarıda var arabaların)[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! |
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Volvo S40 153.000 km'de G.Cherokee Limited ise 180.000 km'de.
Volvo'lar sanıyorum taş gibi ve 20 yıldır geçirdiği kazarlarda kimse ölmemiş. bana görede volvo daha iyi gibi geliyor.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! |
Mesaj tarihi:
5.2 motor ne yaptin ya vergisidir benzinidir yasatamazsin o aleti, devir dizel devri, ikinci eli de yoktur o jipin.[signature][hline]With his holy cross raised high, he shouts a warcry against evil.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
yok fiyat 35-40 milyara kadar çıkabilir. volvo ilede o kadar yol yapılacağını hiç sanmıyorum çünkü sadece şehir içi. volvo gerçekten güzel araba, düne kadar hiç sevmezken şöyle bir incelediğimde beğendim. yeterince sağlam mıdır acaba? alfa romeo'larda iyidir fakat pek beğenemedim vede ısınamadım. bmw'lerde güzel fakat onlarında bazı modelleri hem düm, hemde deli gibi benzin yakmıyor mu?[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! |
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
isveç çeliği hmm duymuştum? nedir bu biraz bilgi verebilirmisiniz?
vw golf'lerde güzel görünmekte. dizel bir modeli var 27,500ytl fakat özelliği pek yok. sizce bu nasıl dersiniz?[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! |
Mesaj tarihi:
Kesinlikle Volvo... Neden mi?

Birincisi, yazıldığı gibi herkes eski Cherokeelerden falan kurtulmaya uğraşıyor. Vergisinin bolluğu bir yana, araba canavar gibi yer benzini. Ayrıca motoru Fiat üretimi :) Bir de Amerikanlar araba yapmayı bilmez(Tartışmaya açıktır, şekil şemal olarak değil, özellik olarak diyelim)

İkincisi, Volvo'nun sloganı dayanıklılıktır ve reklamlarını "Ortalama bir Volvo'nun ömrü 18.5 yıldır" diye yapıyorlar. Bizde de S40 T4 var, benim Peugeot 306 5 yaşında, 3 yaşındayken araba neredeyse komple değişti, sıradan far ampülüdür, aküdür, balatadır her şey dökülüp bozuldu. Arabada acayip bir paslanma hastalığı var. Volvo da aynı yaşta, daha tık dediği yok, canavar gibi gidiyor. Üstelik Peugeot olsa kesin ölmüştüm dediğim iki potansiyel kazadan, kaza yapmadan kurtardı. Bunu da geçtim, araba inanılmaz güvenli, hem yapısı hem de aksamı bakımından. Diğer konu başlıklarına bakarsan araba konusunda ne kadar sorunlu bir ailem olduğunu görürsün, onlar bile gözlerini kırpmadan Volvo aldılar. Öyle diyeyim. Aksesuar ve ıvır zıvır olarak en şık model olmayabilir ama dayanılırlık ve güvenilirlik olarak en iyisidir.

Volvo, volvo, volvo diyerek bitiriyorum, saygılarımla.[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
sanırım volvo'ya ikna olmaya başladım. gerçekten aşırı dayanıklı görünüyor, son 20 yılda kaza geçiren volvo sahiplerinin hiçbiri ölmemiş. peki neden volvo larda yaş önemli? elimde patlamaz herhalde değil mi?
golf ise 200 model.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! |
Mesaj tarihi:
Volvo'nun elinde kalması, ikinci eli zayıftır hikayesinden olabilir. Benim gördüğüm kadarıyla ama, ikinci elde de çok dönüşümü olan bir araba. Yalnız, benim bildiklerim genelde hep 2000 model ve daha yeniler, belki 98 model için haklılardır, sonuçta araba 7 yaşında, siz kullanıp satana kadar 9-10 yaşını bulacak.

Ama bence hala Volvo :) Ben bir ara C-70 peşindeydim, hatta sıradaki arabam oydu, şerefsizler kasayı yenilemedi, BMWdir neyindir onlarla uğraşıyoruz :)[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Mesaj tarihi:
Bizde 2002 Volvo S80 var valla 3 yil falan oldu ama tas gibi araba kesinlikle tavsiye ederim =) S40 la aras1nda güvenlilik ve saglaml1k aras1nda fark oldugunu dusunmuyorum ..[signature][hline]Sigara iç dedeni gör , sigara içme torununu gör.

[Bu mesaj s1x0ms tarafından 13 Haziran 2005 22:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
bende de s40 20t vardı taş gibi arabaydı ta ki 170 le direğe vurana kadar... inanın başka hiçbir araba onun kadar sağlam olamaz, arabadan burnum kanamadan çıktım. eğer güvenli bi araba arıyorsanız ilk tercihiniz volvo olsun...
Mesaj tarihi:
valla tanıdığım volvo sahiplerinin hiç biri arabasını değiştirmiyor ya da 7-8 yılda bir başka bir volvo alıyor, o yüzden ikinci elini bilmem ama sağlam güçlü rahat vs.. sayabildiğin tüm özellikler volvoda mevcut. değiştirmeyi planlıyosanız önerim ikisini de almamanız, yine kasası büyük (ilk öğrenirken zorluk çıkarır ama sonra diğerleri çocuk oyuncağı olur) yaklaşık 19978-1999 modelli, türkiyede üretimi olan ya da yedekparça ve ikinci eli rahat bir araba almanızı öneririm. ha nedir bu? 98passat olabilir mesela, ya da ne bileyim laguna vs.
tabi ikisinden biri mutlaka olucak diyorsan gözüm kapalı volvo derim.[signature][hline]
Tekel rakısı bu be!
Tam kırkbeş derece.
İki tek attın mı
Doksan oldun demektir,
Yani dik açı,
Biz akşamları dostlarım
Böyle dönüyoruz işte köşeyi
  • Yeni Oluştur...