Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Davul Secimi...

Slider

Öne çıkan mesajlar

walla ne biliim yaw bi turlu ne alacagima karar veremiyorum. Istanbuldan daha ucuza bulursam telefonla ordan alirim. Istanbuldan izmire davul kargo ile 30milyona fln geliyo zaten.

export 800$ fln. Session exportun bi ust modeli diye biliyorum o birazdaha pahalidir. Arastiriyorum iste 2 hafta sonra alicam.

Bilgi paylasiminiz icin tsk ederim... :)[signature][hline]Isso The Drummer
Msn: [email protected]

Davulcular Mekani!
Sosyal ağlarda paylaş

Ok eyw. Bide redall aga ile konusiim bakalim ne tavsiye edicek. Aslinda Pearl almayi cok istiyorum.

2 hafta sonra ararim zuhali veririm siparisimi Pearl Export veya session 10-12-14-22 ilerde bide 16 floor tom eklerim super olur.

1hh 1ride 2crash 2splash de var.

Bide Pearl Eliminator P2002C Twin Pedal aldimmi. Ohh :D[signature][hline]Isso The Drummer ----> MSN
Davulcular Mekani!

[Bu mesaj Slider tarafından 05 Haziran 2005 23:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
RedallHoor, 05 Haziran 2005 20:42 tarihinde demiş ki:
Ben aldım çok güzel Stage Customlar İyidir iyi :)

Bizim davulcuyada yeni bi stage custom aldık yamaha.
Kesinlikle tavsiye ederim,çok güzel çok beğendim ben.[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/
|. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__
_______/___/___/_____/____

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
[Pati halay ve bale ekibi kurucusu]
Sosyal ağlarda paylaş

redall bide oak custom'lar var onlar bi üst modeldi sanırım stage custom'ların.maple custom var bide.bunlar daha iyiydi galiba.[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
Sosyal ağlarda paylaş

ee bikere alcan ama.
enstürmana verilen paraya acımam 6000 euro obuaya verdikten sonra 3000 euro bass gitara vermek koymuyo pek açıkcası :D[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax

[Bu mesaj Korax tarafından 06 Haziran 2005 19:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Abi sanirim Pearl Export almaya karar verdim boyutlarida soyle alicam: 12-13-14-16-22 bi kac ay sonrada 10" alto eklicem sete onuda saoldaki crash sehpasina eklicem guzel bi set olcak.

Abi zil tavsiyen icin saol ama ben zil aldim zaten. Amedia aldim istanbuldan daha kaliteli bence. Zaten ustalari istanbul zillerinden ayrilan 5 usta.

Zillerimin linkini de veriim; http://forum.paticik.com/view.php?id=121702 :D[signature][hline]Isso The Drummer ----> MSN
Davulcular Mekani!
Sosyal ağlarda paylaş

elektronik davullardaki en kotu şey tuşe olmaması. sertte vursan yavaş da vursan aynı ses. guitar proda dinliyomuşsun gibi. gerci kaliteli elektronik davulları bilemem (misal roland) ama 900 euroya en cok bilinen elektronik davul yamaha dtx oyle.

bende sendeki olculerde bi davul var ve ben sana 12 13 16 almanı onermem. neden dersin cunku ses cok yogun geliyor yani bilmiyorum.

Bir de laf arasında gecti bu stage custom 18 inch. arkadaşlar denemiş ve ses super mukemmel diyor. bas sesi degil direk yogun kick sesleri olur ya, oyle çıkıyor işte. sen nasıl seviyosun bilmiyorum ama basa vurdugun duyulsun istiyosan iyi bir secim olabilecegi yonunde duyumlarım var.

tekrar soyleyeyim de arada kalmasın, alıcaksan o kadar buyuk alma ilerde pişman olursun kucuk altoların sesi her zaman icin daha iyidir. bangır bangır metal calıcaksan bilemem tabi de (panteranın davulcusundaki o altoları gordukten sonra eheh kick kadar alto var adamda upuzun boyle), bence yine kucuk al. hem anlaşılan bu davul bayagı bir getir gotur yapılacak, kolay olur. hem ses hem de kullanılabilirlik acısından yani. Tabi sen bilirsin yine.[signature][hline]böyle iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

elvyn cok saol abi onerin icin ama 22cross almam lazim. Cok sert davul calmicak olsamda twin kullanicam ve 18crossa twin takmak abest kacar :) 22crossun icine 1/3 fln sunger koyunca baya guzel geliyor ses.

Benim hocamda var bi tane yamaha ama modelini bilmiyorum. 12-13-16-22 boyutlarinda jazz icin kullaniyor. Ve gayet guzel. Bu boyutlari almamin sebebi bu davulda her turlu muzik yapmak istememdir. dedigim gibi 10 altoyuda eklersem uygun olacak kanaatindeyim.

Hocamda 9davul 10 zillik bi set var deli bisey ya :D
Davul dw ziller karisik...[signature][hline]Isso The Drummer ----> MSN
Davulcular Mekani!
Sosyal ağlarda paylaş

Yamaha stagecustom derim ben ısrarla :)
Buarada küçük altolardan daha iyi ton alırsın elvyn'in dediği gibi.
Elektro davul olayına gelince,2500 $ kadar bi para roland'a bayılırsan,tuşe olayıda var,3 yada 4 ayrı bölgesi olması lazım,piano forte vuruş hızını algılıyor,modülün içindede 1500 kadar ses var ayrıca yükleyebiliyosun extradan.Hazır samplelara çalabiliyosun,gayet kaliteli.
Benim arkadaşımda stagecustom + roland'ın enüst elektro davul modelinin bi düşüğü var,arada sırada davul çalarken perkusyonlada eşlik edebiliyo kendine baya kaliteli bi sistem yarattı.
Tavsiye ederim :)[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
Sosyal ağlarda paylaş

abi o rolandların ben amerika fiyatına bakmıştım nedir ne degildir diye 6000 usd yazıyodu hemen carpı tuşuna bastım :)

alto olayına gelince, eger 10 - 12 - 13 yapıcaksan hiç kaçırma al, hatta bi de 14 floor tom alırsın 5 tane tonun olur super olur. peki zil olarak ne dusunuyosun hadi davulu kapadın 1200 usdye. bunun crashi var. bir crash yetmiyor bir crash daha alıyosun ona da sehpa alıyosun splash alıyosun birini hihatin uzerine taktın hihat var 120 usdden başlıyo ride var 105 usd ellerinizden oper yani eheh. davul setinden çıkan zillerle bi yere kadar soyleyeyim de twin falan kaptırıp kendini zil olayını unutma. ben artık twin alamayacagımı anladım (gerci obacan catlasın dogum gununde hayırnısıynan stage custom ve iron cobra ikilisini alıcam eheh :D), bari pedalda slide calısıyım da oyle bişeyler olsun dedim de sonra yattı tabi dogumgunu yaklaşınca eheh. ha bir de fantaaazim var tabi şimdiki davulla stage customı birleştirip cift cross 4 alto 2 floor tom 3 crash falan, alırsam şoyle bi denemelik yaparım begenirsem tutarım obacana da nispet yaparım artık lol.[signature][hline]böyle iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi zilleri aldim zaten. Amedia aldim 2crash 1 ride 1 hh 2 splash hatta forumlara resim yollamistim. Iste zillerim diye bi baslik altinda.

Ya dusunuyorum iste. Bakalim ne alicam. 1.5 hafta zamanim var daha.

Hala goruslerinize acigim. Bu arada guzel bi topic oldu saolun katilimlariniz icin.[signature][hline]Isso The Drummer ----> MSN
Davulcular Mekani!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...