Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

meslek seçimi

cna

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar sonunda wow oynamaya karar verdim.Yrn gidip alıyorum oyunu.Yalnız iki sınıf arasında kaldım priest ve druid.
Priestler druid lerden bariz bir şekilde daha iyi healliyor mu ?
Gerektiğinde priestler kendilerini savunabiliyorlar mı?
Kısacası neden priest seçmeliyim,kendimi kandırmak istiyorum.
Bilgilerinizi paylaşırsanız svnrm :)[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
jahnn, 12 Haziran 2005 11:52 tarihinde demiş ki:
arkadaşlar sonunda wow oynamaya karar verdim.Yrn gidip alıyorum oyunu.Yalnız iki sınıf arasında kaldım priest ve druid.
Priestler druid lerden bariz bir şekilde daha iyi healliyor mu ?
Gerektiğinde priestler kendilerini savunabiliyorlar mı?
Kısacası neden priest seçmeliyim,kendimi kandırmak istiyorum.
Bilgilerinizi paylaşırsanız svnrm :)

holy priest > restoration druid > shadow priest > non-restoration druid

şeklinde heal konusunda,
holy ve restoration gibi şeyler talentları belirtiyor, talentlar karakterin geliştikçe vereceğin puanlarla belirlenen karakterin yetenek ağacı

kısacası oyunun en iyi healerı holy priesttir, grup konusunda sıkıntı çekmez
hele birde dwarf holy priestse racial spell olarak fear ward büyüsü alır her gün "abi mcye gelsene" şeklinde whisper manyağı olur

gerektiğinde priestler kendini savunur, shadowsa gayet iyi pvp yapar

lakin druid de primary healerdır bir çok instance da primary healer olarak görev yapabilir, çeşitli formları vardır gerektiğinde ayı olur tanklar, imkansız gibi gözüken görevleri kedi formunda görünmez olup yapar, level 30 da çita form kazanır 2 saat yürümekten kurtarır seni, grup bulmakta hiç zorlanmaz, pvp de iyi oynandı mı en iyi sınıflardan biridir, warsong gulch da (battlegrounds) bayrak taşımanın kralıdır (çita formunda bayrağı düşürmez) vs
sen seç yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

Yardımlarınız için teşekkürler.Dwarf cleric fikri hoşuma gitti.Nedense bilinçaltı insan cle olucam diye şartlamıştım kendimi.Hem dayanıklı fln olurum.Cle olunca morningstar tipi şeyler kullanabiliyor muyuz ? gürz fln ?[signature][hline]

Bide başlık sınıf seçimi olucak galiba :)

[Bu mesaj jahnn tarafından 12 Haziran 2005 12:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
jahnn, 12 Haziran 2005 12:20 tarihinde demiş ki:
Yardımlarınız için teşekkürler.Dwarf cleric fikri hoşuma gitti.Nedense bilinçaltı insan cle olucam diye şartlamıştım kendimi.Hem dayanıklı fln olurum.Cle olunca morningstar tipi şeyler kullanabiliyor muyuz ? gürz fln ?

cleric yok priest var

dayanıklılık istiyorsan druid seçeceksin oyundaki en dayanıklı sınıf (survivability), mace kullanabilirsin bir priest olarak (one handed), 2h staff kullanabilirsin, wand kullanabilirsin

aradaki en büyük farkı söyleyeyim ben sana
priest = pure caster, cloth giyer , mana poolu daha yüksektir
druid = hybrid class, leather giyer , mana poolu daha düşük, health poolu daha yüksektir

[Bu mesaj neverhood2 tarafından 12 Haziran 2005 12:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

simdi pvp server inda oynayip holy priest secen cok az oldugu icin sen de priest oynarsan kesinlikle shadow priest olacaksin ki bole olunca cogu druid den daha kotu healliyeceksin..

zor olmek kacmak bircok alternatif in olacagi bi class istiyosan druid olacaksin..shadow priest in yaptigi yapabilecegi seyler sinirli oldugu icin bi sure sora bayarbilirsin..(benim gibi) ama en ii druid resto agirlikli giden oldugu icin genelde druid priest ten daha iyi heal lar.. vs vs her zaman solerim bole direk topic acmak yerine biraz arastirma yapsan eminim burda sana druid ol priest ol vs diyenlerden daha iyi bir secim yapmis olursun :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
CusTodeM, 12 Haziran 2005 12:45 tarihinde demiş ki:
hazır acılmısken sorayım hemen druide ne meslek alınır?

druid en düşük dpsli sınıf olduğu için goblin engineer olup milleti bomba manyağı yapabilirsin yanına da mining tabii
benim druid alchemy/herbalism, potionlar pvpde inanılmaz yararlı, instancelarda da güzel
Sosyal ağlarda paylaş

hayir olmaz.
mesele ayakta kalmaysa, racial büyüsü sayesinde kendini belli bir süre cooldown ile instant healliyebildiginden daha uzun ayakta kalir ama tabi.
WoW da D&D deki gibi racial statlar cok etki etmediginden, 2-3 stamina farkin seni humandan daha dayanikli yapmaz yani.

soruna gelince, level 60 olmak üzere olan bir holy priest olarak cevap vereyim, restoration druidleri de cok basarili healerlar olmasina ragmen, priest her zaman tercih edilir.
nedenine gelince, restoration druidler Heal over Time yani HoT larda gayet basarili olsalar da, priestin 1.5 sn cast timeli ve yaklasik 1000 hp iyilestiren Flash Heal i olmadan oyun sonu instancelari yapilamaz. Bir Druid alan büyüsü yapan bir mage i veya warlock u ayakta tutamaz (Shield + Flash Heal). Yine bir druid, fade gibi bir özelligi olmadigindan aldigi aggrodan kurtulamaz, belki shapechange yapar dmg a daha dayanikli hale gelir ölmemek icin ama bu da o süre boyunca iyilestirme yapmasini önler.
Yapacagin basit eger priest olacaksan, 57-58 e kadar shadow gideceksin kesinlikle, en erken bu levellarda holy e geciceksin. Shadowla raid instancelara kadar cok rahat idare edersin. Bu arada oyun sonu instancelarini da shadowla yaparsin diyenlere sakin kulak asma, cok ama cok farkediyor ikisinle de denemis biri olarak söylüyorum. Discipline / Holy ve Int / Spi gitmis bir priest olarak, tüm instance boyunca 3 veya 4 defa su icme durumunda kaliyorum yani, mana problemi diye birsey kalmiyor ve tüm iyilestirmelerin daha efektif oluyor. Tabi tek bir eksisi var holy priestin, PvP de koca bir 0. Oyun tarzini secip, ona göre git yani oyun sonunda. Ama PvP icin de shadow specced priestin alamayacagi class yok.

Kisacasi, ben priest öneririm eger illa healer acicam diyorsan. Genel olarak düsüncemi sorarsan, warrior ac, cok daha fazla rahat edersin cünkü benim gibi bircok kisi ikinci karakterlerini priest acti ve bu yakinlarda yüksek levela ulastilar. Artik healerdan cok warrior sikintisi yasaniyor benim oynadigim serverda.[signature][hline]Elandra, Night Elf Rahibe
Penthesilea, Night Elf Avci - emekli
Ealos Tsaark, Zabrak Bounty Hunter - ölü
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Elandra, 12 Haziran 2005 13:15 tarihinde demiş ki:
hayir olmaz.
mesele ayakta kalmaysa, racial büyüsü sayesinde kendini belli bir süre cooldown ile instant healliyebildiginden daha uzun ayakta kalir ama tabi.
WoW da D&D deki gibi racial statlar cok etki etmediginden, 2-3 stamina farkin seni humandan daha dayanikli yapmaz yani.

soruna gelince, level 60 olmak üzere olan bir holy priest olarak cevap vereyim, restoration druidleri de cok basarili healerlar olmasina ragmen, priest her zaman tercih edilir.
nedenine gelince, restoration druidler Heal over Time yani HoT larda gayet basarili olsalar da, priestin 1.5 sn cast timeli ve yaklasik 1000 hp iyilestiren Flash Heal i olmadan oyun sonu instancelari yapilamaz. Bir Druid alan büyüsü yapan bir mage i veya warlock u ayakta tutamaz (Shield + Flash Heal). Yine bir druid, fade gibi bir özelligi olmadigindan aldigi aggrodan kurtulamaz, belki shapechange yapar dmg a daha dayanikli hale gelir ölmemek icin ama bu da o süre boyunca iyilestirme yapmasini önler.
Yapacagin basit eger priest olacaksan, 57-58 e kadar shadow gideceksin kesinlikle, en erken bu levellarda holy e geciceksin. Shadowla raid instancelara kadar cok rahat idare edersin. Bu arada oyun sonu instancelarini da shadowla yaparsin diyenlere sakin kulak asma, cok ama cok farkediyor ikisinle de denemis biri olarak söylüyorum. Discipline / Holy ve Int / Spi gitmis bir priest olarak, tüm instance boyunca 3 veya 4 defa su icme durumunda kaliyorum yani, mana problemi diye birsey kalmiyor ve tüm iyilestirmelerin daha efektif oluyor. Tabi tek bir eksisi var holy priestin, PvP de koca bir 0. Oyun tarzini secip, ona göre git yani oyun sonunda. Ama PvP icin de shadow specced priestin alamayacagi class yok.

Kisacasi, ben priest öneririm eger illa healer acicam diyorsan. Genel olarak düsüncemi sorarsan, warrior ac, cok daha fazla rahat edersin cünkü benim gibi bircok kisi ikinci karakterlerini priest acti ve bu yakinlarda yüksek levela ulastilar. Artik healerdan cok warrior sikintisi yasaniyor benim oynadigim serverda.

kisa bir ilave söyleyeyim
druidin fade gibi bir büyüsü vardır o da cat form da prowldur
aggroyu çektiği anda ctrl+f3 le cate dönüşüp prowla basan druid "greatly reduces threat" hadisesiyle direk başkasına devreder aggroyu :)
Sosyal ağlarda paylaş

priestte fade icin su an hatirlayamadigim bir miktar (200 dolaylarinda) bir mana.
druidde ise shapechance e mana, ability'e mana (emin olamadim belki de energy yiyordur sadece. yine de zaman kaybi :) ). Ayrica, bunu yaptigin süre icinde insanlari iyilestirememe durumu.
oysaki fade instant cast bir büyü.[signature][hline]Elandra, Night Elf Rahibe

[Bu mesaj Elandra tarafından 12 Haziran 2005 13:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada yazdiklarim demek degil ki, druidler kötü healerlar. Tam tersine, 10 kisilik raid grupta 1 priest 1 druid, 15 kisilikte 2 priest 1 druid olmasi gerektigini düsünüyorum. Gerek güzel buff lari, gerek tanklari HoTlar ve güzel iyilestiren büyülerle ayakta tutabilmeleri ile bence kesinlikle gerekliler.
Sahsen strat runlara kesinlikle druid aldiriyorum yanima (tabi bunda devout skirt ü hala düsürememin de payi olsa da ( :) ) yine de olmasi gereken bu hehe)[signature][hline]Elandra, Night Elf Rahibe
Sosyal ağlarda paylaş

said:
neverhood2, 12 Haziran 2005 12:57 tarihinde cok yardımcı olarak demiş ki:
druid en düşük dpsli sınıf olduğu için goblin engineer olup milleti bomba manyağı yapabilirsin yanına da mining tabii
benim druid alchemy/herbalism, potionlar pvpde inanılmaz yararlı, instancelarda da güzel

Sagolasın druidi iyi biliyorsun gibi geliyor bana msn falan varsa bi konussak:P

Ayrıca Dwarf priest daha dayanıklı olacak diye birsey yok sanrım:P[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give"
"Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir"

uA.com|MSN|Blogs of my life
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Yapacagin basit eger priest olacaksan, 57-58 e kadar shadow gideceksin kesinlikle, en erken bu levellarda holy e geciceksin. Shadowla raid instancelara kadar cok rahat idare edersin. Bu arada oyun sonu instancelarini da shadowla yaparsin diyenlere sakin kulak asma, cok ama cok farkediyor ikisinle de denemis biri olarak söylüyorum.

Senin dediğin gibi 57-58 e kadar shadow gitsem,ondan sonra holy e başlasam.Yine iyi bir healer olur muyum ?
Birde ısrarla :) dwarf priest la human priest ın farkları sadece racial büyüleri mi? ufak stamina mana farklarından başka[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Yoksa Holy büyüleri ; heal büyüleri değidle buff büyülerini mi kapsıyo ?
çünkü bildiğim kadarıyla 3 çeşit büyüde uzmanlaşıyoruz.heal holy shadow[signature][hline]

Bu durumda dediğin yöntemle healer h si olamıyorum ?

[Bu mesaj jahnn tarafından 12 Haziran 2005 14:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

dwarf priestlerin fear ward avantajı var humanlara göre bende bir dwarf priestim ve cok memnunum :)

heallar zaten holy kısmına giriyor.holy discipline ve shadow var priestlerde.bufflarda discipline oluyor genelde power word:fortitude,pw:shield falan discipline.

[Bu mesaj _ILuVaTaR_ tarafından 12 Haziran 2005 14:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
jahnn, 12 Haziran 2005 14:03 tarihinde demiş ki:
Yoksa Holy büyüleri ; heal büyüleri değidle buff büyülerini mi kapsıyo ?
çünkü bildiğim kadarıyla 3 çeşit büyüde uzmanlaşıyoruz.heal holy shadow

3 cesit büyü var, Holy, Discipline ve Shadow.
ve yine bu sebepten, 3 cesit talent tree var.

Simdi, ilk olarak bir shadow priest trainera gidip yeteneklerimi degistirmek istiyorum diyerek, 1 dakika icinde holy priest olabilir, hicbir kaybi olmadan (trainera verdigin para haric, ki o da koymaz o levellarda, suyunu cikarmadikca). Shadow priest git 57-58 lere kadar, cünkü holy ile level almak cok daha zor, shadowda uzmanlasmis priestler cok yüksek dmglar vereibldiklerinden questleri falan cok hizli yapabiliyorlar. Ozellikle benim gibi farm yani quest yapmaktansa yaratik öldürerek level almayi tercih ediyorsan, holy ölüm.
Ve yine instancelarda hayli hayli idare edebilirsin. Ha holy tabiki daha iyi olur, ama her zaman instance yapma durumunda degilsin ve gercekten zor holy ile xp kasmak.
Buff büyüleri discipline de bu arada, ve holy priestte discipline talentlari da bol miktarda bulunuyor. Mesela ben 51 talenttan 26 sini discipline e, 25 ini holy e verdim.[signature][hline]Elandra, Night Elf Rahibe
Sosyal ağlarda paylaş

said:
jahnn, 12 Haziran 2005 14:00 tarihinde demiş ki:
said:
Yapacagin basit eger priest olacaksan, 57-58 e kadar shadow gideceksin kesinlikle, en erken bu levellarda holy e geciceksin. Shadowla raid instancelara kadar cok rahat idare edersin. Bu arada oyun sonu instancelarini da shadowla yaparsin diyenlere sakin kulak asma, cok ama cok farkediyor ikisinle de denemis biri olarak söylüyorum.

Senin dediğin gibi 57-58 e kadar shadow gitsem,ondan sonra holy e başlasam.Yine iyi bir healer olur muyum ?
Birde ısrarla :) dwarf priest la human priest ın farkları sadece racial büyüleri mi? ufak stamina mana farklarından başka
evet.
mesela ben sirf sevdigim icin night elf priest oldum, 2 racial büyüm de kiytirik.
belki iluvatar gibi fear wardim veya desperate prayer im yok, ama en azindan boyum daha uzun : )[signature][hline]Elandra, Night Elf Rahibe
Sosyal ağlarda paylaş

Sen bu talent larınla pvp de 0 sın ama kendini bir şekilde savunabiliyorsun değil mi ?

Eğer öyleyse bende bunu istiyorum.İlerde (olursa) dark age of camelottaki gibi 100 kişinin birbirine daldığı savaşlarda böyle bir rol almak isterim.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...